بهترین گوشی های موبایل بازار ایران [آبان ۱۴۰۳]
با توجه به افزایش بیسابقه و افسارگسیختهی قیمت گوشی در چند سال گذشته در بازار ایران، این دستگاه مهم که بخش بزرگی از زندگی ما محسوب میشود، به کالایی لوکس تبدیل شده است؛ پس هنگام خرید گوشی جدید، باید بیش از گذشته وسواس به خرج بدهیم و مدلی را انتخاب کنیم که بیشترین امکانات و بهترین تجربه را با قیمت مدنظر ارائه میدهد.
بهطور کلی برای خرید گوشی هوشمند، گذشته از کیفیت ساخت و طراحی ظاهری که در حس و تجربهی استفاده از گوشی و مقاومت آن در برابر ضربات و فشار نقش مهمی دارد، باید به موارد زیر توجه داشت:
- ابعاد و وزن: اندازهی یک گوشی نقش مهمی در راحتی شما در استفاده از آن دارد. معمولاً خوشدستترین گوشیها قطر نمایشگر بین ۶٫۲ تا ۶٫۵ اینچ دارند، اما با توجه به اینکه استقبال بیشتری از گوشیهای با صفحهنمایش بزرگتر میشود، بازار در اختیار مدلهای غولپیکر قرار دارد. وزن یک گوشی نیز به اندازه آن، جنس بدنه و توزیع جرم بستگی دارد ولی بهطور کلی گوشیهای با وزن بین ۱۴۰ تا ۱۸۰ گرم برای افرادی ایدئال خواهد بود که بهدنبال گزینههای سبک هستد.
- صفحهنمایش: صفحهنمایش مهمترین بخشی است که مستقیماً با تجربهی استفاده از گوشی و تعامل بصری کاربر ارتباط دارد و باید بهگونهای باشد که در استفادههای طولانیمدت باعث خستگی چشم نشود. گوشیهای با پنل IPS و وضوح Full-HD مناسب هستند اما دستگاههایی با پنل OLED و نرخ نوسازی ۹۰ یا ۱۲۰ هرتز با استانداردهای HDR10 و Dolby Vision بهترین تجربهی بصری را رقم میزنند.
- پردازنده: اگرچه تعداد بیشماری از پردازندههای مختلف در گوشیهای هوشمند وجود دارد، باید بهسراغ مدلی بروید که پردازنده آن جهت انجام امور روزمره و خصوصاً چندوظیفگی، پاسخگو باشد. معمولاً سری Helio G9X و Dimensity از پردازندههای مدیاتک و سری Snapdragon 6 / 7 از پردازندههای کوالکام مناسب هستند.
- ارتباطات بیسیم: با آنکه تقریباً تمامی گوشیهای هوشمند بازار از فناوری 4G پشتیبانی میکنند اما در مواردی توجه به باندهای فرکانسی پشتیبانیشده اهمیت دارد. برخی از گوشیها فاقد امکان تجمیع فرکانس بوده و در نتیجه نمیتوانند از +4G یا 4.5G استفاده کنند. همچنین در مورد گوشیهایی که از 5G زیر ۶ گیگاهرتز بهره میبرند، تنها در گوشیهای آیفون و شیائومی امکان استفاده از این فناوری وجود دارد و تا پایان سال دردسترس گوشیهای سامسونگ نیز قرار خواهد گرفت.
- رم و فضای ذخیرهسازی: استاندارد رم و فضای ذخیرهسازی نیز بهاندازهی توانایی پردازنده اهمیت دارد و اگر گوشی از حافظههای قدیمی استفاده کند بهعلت کمبودن سرعت خواندن و نوشتن، احتمال کندشدن گوشی یا تأخیر در پاسخگویی وجود خواهد داشت. بهتر است بهسراغ مدلهایی با فضای ذخیرهسازی UFS 2.1 و بالاتر یا NVMe بروید.
- دوربین: بسیاری از سازندگان با استفاده از ماژولهای دوربین متعدد، به خصوص در مدلهای اقتصادی، و استفاده از سنسورهای با وضوحهای چند ده مگاپیکسلی سعی در برتر نشان دادن گوشی خود دارند؛ اما کیفیت تصاویر به عواملی چون ابعاد و کیفیت سنسور، لنز و حتی نوع پردازنده دارد. امروزه شاهد استفاده از انواع ماژولهای کمکیفیت و ناکارآمد عموماً دو مگاپیکسلی ماکرو و تشخیص عمق هستیم، بنابراین بهتر است توجه شما بیشتر به مشخصات دوربین اصلی (واید) گوشی و داشتن مواردی چون لرزشگیر اپتیکال معطوف شود.
- باتری: امروزه اکثر گوشیهای هوشمند از باتریهای پرظرفیت بهره میبرند. اما گوشیهای با ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت و بالاتر عمر باتری بهتری (معمولاً یک روز و بیشتر) دارند. ضمناً از جهت شارژ، گوشیهایی با پشتیبانی از توان شارژ ۲۰ وات به بالا مناسب هستند اما اگر میخواهید گوشیتان در زمانهای سریعتر و زیر یک ساعت شارژ شود، بهسراغ دستگاههایی با توان شارژ بالای ۳۳ وات بروید. وجود آداپتور در جعبه نیز موضوع دیگری است که حین خرید به گوشی باید مدنظر داشته باشید.
- اسپیکر و جک هدفون: گوشیهای اقتصادی از اسپیکر مونو و کمحجم بهره میبرند اما اگر موضوع صدا و کیفیت آن برایتان اهمیت دارد، بهسراغ گوشیهایی با اسپیکر استریو بروید. ضمناً حذف جک هدفون باوجود آنکه به امری عادی در گوشیها تبدیل شده اما همچنان از نکات حائر اهمیتی است که حین خرید گوشی باید به آن توجه داشت، بهخصوص که سازندگان در گوشیهای اقتصادی نیز چنین رویکردی را درپیش گرفتهاند.
- سیستمعامل: فارغاز تفاوت اندروید و iOS، نسخه سیستمعامل هم از نظر امنیت هم از نظر بهروز بودن و داشتن آخرین امکانات نرمافزاری اهمیت دارد. درحال حاضر گوشیهای اندرویدی مجهز به اندروید ۱۴ و اپل مجهز به iOS 18 بهروزترین نسخهی سیستمعامل را دارند؛ اما اگر در شرایطی بهخاطر موارد دیگر مجبور به انتخاب گوشی قدیمیتر یا با نسخه اندروید پایینتر شدید، بهتر است بهسراغ هیچ گوشی با نسخه اندروید قدیمیتر از ۱۲ نروید چراکه دیگر به روزرسانی دریافت نمیکنند.
- قابلیتها و امکانات: وجود حسگر اثرانگشت، اینفرارد جهت کنترل دستگاههای مختلف از راهدور، پشتیبانی از شارژ بیسیم و بیسیم معکوس، درگاه کارت حافظه، استاندارد مقاومت در برابر آب IP67/IP68 و یا سایر موارد دیگر از جمله امکاناتی هستند که برای هرگوشی ارزش افزوده ایجاد میکنند و توجه به آنها در حین خرید ممکن است برای بسیاری از کاربران اهمیت داشته باشد.
در مقالهی پیش رو، میخواهیم بهترین گوشیهای هوشمند را در بازههای قیمتی مختلف معرفی کنیم تا بتوانید براساس بودجهی مدنظرتان، بهترین گوشی ممکن را بخرید؛ از بهترین گوشیهای ۵ میلیون تومانی (گوشیهای اقتصادی) تا بهترین گوشیهای بالای ۷۰ میلیون تومان (گوشیهای پرچمدار).
توجه کنید همهی قیمتهای نوشتهشده براساس کمترین قیمت بازار برای مدل رجیسترشده است. افزونبراین با توجه به تغییر زیاد قیمت در ایران، این مقاله هر ماه و طبق قیمت روز گوشی در بازار کشور، بهروز میشود.
بهترین گوشی تا ۵ میلیون تومان
متاسفانه بهعلت افزایش نرخ ارز، گوشی هوشمند کارآمدی که بتوان با بودجه زیر ۵ میلیون تومان خریداری کرد وجود ندارد. در این بازه قیمتی گوشیهایی مانند ردمی A3 و ردمی A3X دردسترس هستند ولی بهعلت نارضایتی خریداران از تجربهی کاربری این گوشی، خرید آنها را بهشما توصیه نکرده و پیشنهاد میکنیم با اندکی افزایش بودجه سراغ گزینههای بهتر بروید.
بهترین گوشی تا ۷ میلیون تومان
گلکسی A05s بهعنوان یکی از مقرونبهصرفهترین گوشیهای سامسونگ با تراشهی نسبتاً قدیمی Snapdragon 680 4G روانهی بازار شده است؛ بااینحال، بهبود عملکرد این تراشه در مقایسه با تراشهی Exynos 850 نسل قبل را میتوان به فال نیک گرفت. سختافزار گوشی در کاربری روزمره همراه خوبی برای کاربر خواهد بود؛ اما انتظارش را داشته باشید که هنگام اجرای بازی با کندی مواجه شوید.
افزونبراین، وضوح صفحه به Full HD ارتقاء یافته و نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی را ارائه میدهد. ظرفیت باتری این گوشی ۵,۰۰۰ میلیآمپر ساعت است که از شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی میکند. البته برای اولینبار در این سری، دیگر از آداپتور شارژ در جعبه خبری نیست و شارژر ۲۵ وات آن جداگانه باید خریداری شود.
گوشی پوکو M5s شیائومی از نمایشگر ۶٫۴۳ اینچی OLED استفاده میکند که میتواند آن را یک سر و گردن بالاتر از رقبایی با نمایشگر IPS LCD قرار دهد؛ البته نرخ نوسازی ۶۰ هرتزیاش احتمالا برای برخی از کاربران محدودیت بزرگی بهشمار میآید.
شیائومی از تراشهی مدیاتک Helio G95 در پوکو M5s استفاده میکند که در کنار ۴ گیگابایت رم، عملکرد نسبتا خوبی در کاربری روزانه و اجرای بازیهای مختلف بتل رویال دارد؛ اما باید تنظیمات گرافیکی بازیها را کمی پایین بیاورید. تراشه، مصرف باتری چندان بالایی ندارد و با یک ساعت کال آو دیوتی بازی کردن حدود ۱۵ درصد از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی آن کم میشود.
بهترین گوشی تا ۱۰ میلیون تومان
گلکسی A15 از گوشیهای سری A سامسونگ است که پیشرفت امیدوارکنندهای نسبتبهنسل قبل خود تجربه کرده و ارزش خرید آن هماکنون بیشاز پیش است. مجهزشدن گوشی به یکی از پردازندههای قدرتمند سری G مدیاتک یعنی Helio G99، ارتقای نمایشگر به OLED و از همه مهمتر امکان دریافت چهار نسخهی بعدی اندروید که در بین بسیاری از گوشیهای ارزانقیمت بیسابقه بوده، از جمله دلایلی هستند که میتوان در توجیه ارزش خرید بالای این گوشی ارائه داد.
گلکسی A15 از رویهی جدید طراحی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ یعنی بهرهگیری از فریم تخت و طراحی موسوم به Key Island پیروی میکند تا گوشی ظاهری مدرنتر و لوکستر بهخود بگیرد و حسوحال گوشیهای ارزانقیمتتر را تداعی نکند.
- بهبود قدرت پردازشی در مقایسه با نسل گذشته
- طراحی مدرنتر در مقایسه با نسل قبل
- رابطکاربری بهروز
- شارژدهی عالی
- نبود شارژر در جعبهی گوشی
- برش قطرهای دوربین سلفی
ردمی نوت 12S شیائومی از پردازندهی Helio G96 بهره میبرد که امکان دارد حتی نسبتبه برخی گوشیهای ارزانتر، عملکردی ضعیفتر از خود نشان دهد اما تمرکز سازنده در این گوشی صرفا روی عملکرد پردازشی معطوف نبوده تا از دیگر جنبهها غافل شود.
مواردی چون نمایشگر ۶٫۴۳ اینچی که اندازه کاملا استانداردی محسوب میشود، پنل OLED با نرخ نوسازی ۹۰ هرتز و وضوح FHD، اسپیکرهای استریو، وزن ۱۷۶ گرمی و باتری حجیم، این گوشی را در مجموع به انتخاب معقولی تبدیل میکنند.
ردمی نوت ۱۳ شیائومی در انواع نسخههای مختلف بهفروش میرسد و ارزانترین عضو ردمی نوت ۱۳ یعنی نسخهی 4G آن از تراشهی Snapdragon 685 قدرت میگیرد که در پردازشهای CPU-محور عملکرد قابل قبولی داشته اما در زمینهی گرافیک ضعیف عمل میکند و چندان نمیتوان برای بازی، این گوشی را دستگاه مناسبی دانست. از نظر کیفیت و طراحی اما با دستگاه خوشساختی طرف هستیم که حاشیههای کمی در اطراف نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی OLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزیاش دارد.
ردمی نوت ۱۳ از فریم تخت و قاب پلاستیکی با طرح شیشهمانند برای پوشش بدنه استفاده میکند و طراحی مستطیلگونهای داشته که مطابقت بیشتری با سلیقهی اکثر کاربران دارد. دوربین اصلی عکسهایی با وضوح ۱۰۸ مگاپیکسل ثبت میکند که در روشنایی روز پرجزئیات و راضیکننده بهنظر میرسند، اما در تاریکی تعریفی ندارند. برای ارزیابی بهتر عملکرد دوربین توصیه میکنیم که نگاهی به مقایسه ردمی نوت ۱۳ با گلکسی A25 بیاندازید.
بهترین گوشی تا ۱۵ میلیون تومان
گلکسی A35، محصولی است که با ارتقا یافتن پردازنده به Exynos 1380 و همچنین شیشهای شدن قاب پشتی، بهنوعی روح گلکسی A54 در آن جریان یافته و از آنجایی که این گوشی را میتوان با بودجهای کمتر از گلکسی A54 خرید، اکنون این میانرده را ارزشمندتر از همیشه میبینیم. ضمن اینکه در فرایند بهروزرسانی چهارساله، گلکسی A35 یک نسخه بیشتر اندروید را نیز دریافت خواهد کرد.
همچنین دوربین سلفی بهجای بریدگی قطرهای شکل، درون حفره قرار گرفته و محافظت از نمایشگر با Gorilla Glass Victus Plus بهبود یافته است. بهجز ارتقای کیفیت ساخت بدنه و پردازنده، دوربین اصلی میزبان حسگری با وضوح ۵۰ مگاپیکسلی شده است که در کنار پردازنده اگزینوس ۱۳۸۰، عکسها بهتر و سریعتر پردازش میشوند؛ بهطوری که عملکرد آن هنگامی که شرایط نوری مناسب باشد، باتوجه به هزینهای که برای گوشی میکنید ایدهآل بهنظر میرسد.
- طراحی مدرنتر و همراستا با ترند روز
- دوربین اصلی باکیفیت
- شیشهای شدن بدنه
- شارژدهی عالی
- وزن زیاد
- فقدان شارژر همراه گوشی
- وجود رقبایی با نمایشگر ۱۰ و ۱۲بیتی
ردمی نوت ۱۳ پرو شیائومی (نسخه 4G) از نظر طراحی ظاهری، سازگاری بیشتری با سلیقه و انتظارات تعداد کثیری از کاربران دارد چراکه از یک نمایشگر بزرگ ۶٫۶۷ اینچی با حاشیههای بسیار اندک بهره میبرد و همچنین خوشساختتر و باکیفیتتر از رقبایش بهنظر میرسد.
این گوشی که دقیقاً همان پوکو M6 پرو اما با دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی محسوب میشود، از تراشه Helio G99 Ultra قدرت میگیرد که اندکی بهبودیافتهتر از Helio G99 عمل میکند. ضمناً از حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر بهره میبرد. اما در بخش نرمافزار درحالیکه میتوانست به نسخهی ۱۴ سیستمعامل اندروید بهصورت پیشفرض مجهز باشد، یک نسخه قدیمیتر با رابط کاربری MIUI را اجرا میکند.
- نمایشگر پرنور با دقت رنگ عالی
- عمر باتری مناسب
- عملکرد بد در عکاسی
- ارزش خرید بسیار پایین نسبت به مدل 5G
- قیمتگذاری بحثبرانگیز در مقایسه با رقبا
- تراشهی قدیمی با قدرت پردازشی ناامیدکننده
بهترین گوشی تا ۲۰ میلیون تومان
گلکسی A55 بهعنوان پریمیومترین میانردهی سال ۲۰۲۴ سامسونگ، با فریم فلزی و تراشهی جدید Exynos 1480 همین شرکت، راهی بازار شده است. دوربینهای اصلی، اولتراواید و ماکروی A55 نسبت به سال گذشته تغییر یا پیشرفتی نداشتهاند؛ اما بهلطف تراشهی جدید، تجربهی عکاسی لذتبخش و قابل قبولی ارائه میکنند. دوربین اصلی A55، امکان فیلمبرداری 4K با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه را نیز در اختیار قرار میدهد.
در بخش نمایشگر، گلکسی A55 از پنل OLED با ابعاد ۶٫۶ اینچ (حدود ۰٫۲ اینچ بزرگتر از A54) استفاده میکند. نمایشگر، روشنایی و دقت رنگ خوبی ارائه میکند؛ اما حاشیههای قطور اطراف آن، میتواند یکی از نقاط ضعف بزرگ A55 باشد و با وجود وزن ۲۱۳ گرمی نمیتواند جایگاهی در بین گزینههای خوشدست برای خود باز کند. با اینحال میتوان وجود گواهی IP67 برای مقاومت در برابر آب را یک برتری نسبتبه رقبا بهحساب آورد.
- فریم فلزی
- شارژدهی خوب
- پشتیبانی نرمافزاری ۴ساله
- تجربهی عکاسی رضایتبخش
- فیلمبرداری 4K با جزئیات مطلوب
- پیشرفت اندک دوربین
- تراشهی ضعیفتر از رقبا
- حاشیههای قطور نمایشگر
- فضای ذخیرهسازی کُندتر از رقبا
- وجود رقبایی با نمایشگر ۱۰ یا ۱۲بیتی
پوکو ایکس ۶ پرو از تراشهی فوقالعاده قدرتمند Dimensity 8300 Ultra مدیاتک بهره میبرد. این تراشه از هرنظر، چه در کاربری روزمره و چه در پردازشهای سنگین و بازی، عملکرد خیرهکننده و کمنقصی در حد گوشیهای پرچمدار بهنمایش میگذارد. روانبودن و بهینگی را بهوضوح میتوان در هنگام استفاده از گوشی مشاهده کرد و بهجرات میتوان گفت که این گوشی در هیچیک از سناریوهای چندوظیفگی و جابجاشدن سریع بین اپها و منوها (با وجود رابط کاربری سنگین HyperOS) کم نمیآورد.
استفاده از سریعترین تراشه فضای ذخیرهسازی UFS 4.0 نیز دیگر جای هیچ شک و شبههای را در مورد سختافزار این گوشی باقی نمیگذارد و خاطر خورههای بازی را آسوده میکند تا در نهایت بتوانیم عنوان قدرتمندترین میانرده بازار و بهترین گوشی گیمینگ اقتصادی را به پوکو X6 پرو نسبت دهیم. این گوشی نمایشگر باکیفیتی هم دارد که با وضوح بالاتر ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل، ۶۸ میلیارد رنگ را بهتصویر میکشد و بیشاز ۹۰ درصد از پنل جلو را بهخود اختصاص داده تا تجربهی بصری تحتالشعاع حاشیههای مزاحم قرار نگیرد.
- بدنهی پلاستیکی؛ اما خوشساخت
- فضای ذخیرهسازی پرسرعت
- تراشهی قدرتمند و پایدار
- وضوح 1.5K نمایشگر
- عمر باتری بالا
- پسرفت دوربین نسبت به نسل پیشین
- عملکرد پایینتر از حد انتظار اسپیکرها
- ظاهر نهچندان خوشایند رابط کاربری
اگر طرفدار گوشیهای ظریف، باریک و سبک هستید اما دوام و کیفیت ساخت جزء خط قرمزهای شما در انتخاب گوشی است، گوشی آنر X9b را بهشما پیشنهاد میکنیم. این گوشی از نمایشگر OLED با حاشیههای اندک و خمیده ۶٫۷۸ اینچی و وضوح ۱۲۲۰ در ۲۶۵۲ پیکسل استفاده میکند که نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی دارد.
پردازندهی گوشی آنر Snapdragon 6 Gen 1 است که توان و راندمان بالایی در محاسبات CPU و GPU-محور ارائه میدهد و یکی از خصوصیات خوب دیگر آن، ظرفیت ۱۲ گیگابایتی رم بهصورت استاندارد بهحساب میآید. همچنین باتری ۵,۸۰۰ میلیآمپرساعتی این گوشی را به یکی از بهترینها از نظر شارژدهی و عمر باتری تبدیل میکند. آنهم در شرایطی که وزن گوشی از ۱۸۵ گرم فراتر نمیرود. بهرهگیری از اسپیکر مونو را میتوان تنها نقطه ضعف بزرگ این گوشی برشمرد.
بهترین گوشی تا ۲۵ میلیون تومان
میانرده جذاب ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس شیائومی با صفحهنمایش خمیده و متریال باکیفیت، یکی از رقیبهای اصلی گلکسی A55 و پوکو X6 پرو در بازار میانردهها محسوب میشود که گواهی IP68 را بهعنوان اولین عضو ردمی نوت دارنده این گواهی اخذ کرده است. نمایشگر بزرگ و ۶٫۶۷ اینچی آن از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز و فناوری دالبی ویژن پشتیبانی میکند. به گفته شیائومی این نمایشگر میتواند تا ۶۸ میلیارد رنگ را نمایش دهد؛ از این رو برای بازی کردن و فیلم دیدن ایدئال است.
پردازنده دایمنسیتی ۷۲۰۰ اولترا در ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس بهخوبی از پس پردازشهای مختلف برمیآید و شاید بتوانید تاحدودی به میانرده شیائومی به چشم یک گوشی گیمینگ نیز نگاه کنید. یکی دیگر از ویژگیهای اصلی و باارزش میانرده شیائومی، دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی آن است که میتواند با فیلمبرداری 4K، گوشی یادشده را به مدل مناسبی برای تولیدکنندگان محتوا تبدیل کند.
- عرضه با شارژر پرسرعت ۱۲۰واتی
- نمایشگر ۱۲بیتی و OLED چشمنواز
- بدنهی شیشهای باکیفیت با گواهی IP68
- عملکرد عکاسی بسیار خوب در روز و شب
- عملکرد ضعیفتر از رقبا
- شارژدهی نهچندان خوب
بهترین گوشی تا ۳۰ میلیون تومان
پوکو F6 پرو، بهترین و قدرتمندترین عضو از محصولات پوکو در سال ۲۰۲۴ شناخته میشود و اصلا جای تعجب ندارد که تقریبا آنرا یکگوشی پرچمدار بهحساب آوریم. پرچمداری اقتصادی که از بدنهی شیشهای-آلومینومی استفاده میکند و قدرتش را تراشهی Snapdragon 8 Gen 2 میگیرد تا دیگر حرف و حدیثی برای اجرای سنگینترین بازیها باقی نماند. البته مواردی چون دوربین معمولی، فقدان گواهی IP68 و شارژ بیسیم باعث میشود که نسبتبه گوشیهای پرچمدار با کاستیهایی دست و پنجه نرم کند.
درهر صورت پوکو F6 پرو برای خورههای بازی، یکی از ارزانترین و بهصرفهترین محصولات با تراشهی پرچمدار بهحساب میآید و نمایشگر ۶٫۶۷ اینچی OLED با وضوح 1440p و روشنایی خیرهکنندهی ۴۰۰۰ نیت، تکمیلکنندهی یکی از بهترین تجربههای کاربری خواهد بود. این گوشی آداپتور ۱۲۰ واتی نیز در جعبهی خود دارد که میتواند در ۲۰ دقیقه گوشی را کامل شارژ کند.
قاتل پرچمدار سامسونگ با نام گلکسی S23 FE چندی پیش در بازار موجود شد تا جایگاه سری گلکسی Fan Edition سامسونگ را در بین بهترین گوشی های بازار ایران تثبیت کند اما اینبار در کالبدی قطورتر و سنگینتر از نسل پیشیناش. طراحی کلی این گوشی، گلکسی A54 را برایمان تداعی میکند و با شیشهای شدن قاب پشتی، بهنظر میرسد از پلتفرم همان گوشی برای طراحی S23 FE استفاده شده است.
این گوشی از نمایشگر ۶٫۴ اینچی با نسبت کمتر از ۸۵ درصد به بدنه بهره میبرد که از حاشیههای زیاد در بخشهای اطراف نمایشگر گوشی خبر میدهد. S23 FE در دو نسخه با تراشههای Snapdragon 8 Gen 1 و Exynos 2200 عرضه شده که نسخهی اگزینوس در بازار کشور بهصورت گسترده توزیع میشود. دوربین اصلی نیز از ۱۲ به ۵۰ مگاپیکسل با امکان فیلمبرداری 8K تغییر کرده و در کنارش دوربین تلهفوتوی ۸ مگاپیکسلی آن را به گزینهای مناسب برای عکاسی بدل میکند.
- ارتقای عملکرد سختافزاری
- افزایش رم پایه به ۸ گیگابایت
- ۱۰۰ دلار قیمت عرضهی پایینتر
- روشنایی خیرهکننده در حالت HDR
- بدنهی باکیفیتتر با حسوحال پریمیومتر
- وزن سنگینتر از قبل
- حاشیههای بسیار عریض
- بهبود ناچیز تجربهی عکاسی
- داغی بدنه (هرچند کمتر از قبل)
بهترین گوشی تا ۳۵ میلیون تومان
طراحی کلی شیائومی 14T نسبت به نسل قبلی مدرنتر شده است و اکنون بهلطف آلومینیومیشدن فریم و بدنهی شیشهای در دست گرفتن آن حس بسیار بهتری به کاربر القا میکند. صفحهنمایش گوشی درست مانند نسخهی پرو این سری از پنل ۶٫۶۷ اینچیِ OLED، وضوح ۲۷۱۲ در ۱۲۲۰ پیکسل، نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز و بیشینه روشنایی فوقالعادهی ۴۰۰۰ نیتی بهره میبرد.
شیائومی 14T از پردازندهی MediaTek Dimensity 8300 Ultra قدرت میگیرد، درست همان تراشهای که در گوشی پرفروش پوکو X6 Pro نیز مشاهده کرده بودیم. تراشهی یادشده عملکرد خوبی در اجرای بازیهای سنگین با نرخ فریم مناسب و برنامههای مختلف دارد. مدلهای شیائومی 14T موجود در بازار ایران از ۱۲ یا ۱۶ گیگابایت رم و ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی استفاده میکنند که اکنون به استاندارد UFS 4.0 ارتقا یافته است.
بهترین گوشی تا ۴۰ میلیون تومان
شیائومی 14T Pro، شبهپرچمدار جدید چینیها طراحی جذابی دارد و پیشرفتهای جذابی را در بخش برآمدگی دوربین بهخود میبیند. دوربینها اکنون کمتر از پشت گوشی بیرون زدهاند و با بدنه هماهنگی بیشتری دارند تا گوشی بهتر روی سطوح مختلف قرار بگیرد. متریال بدنه و ظاهر کلی دستگاه نیز بهبود یافته است و حاشیهها باریکتر شدهاند تا هنگام در دست گرفتن گوشی حسی کاملا نزدیک به یک گوشی پریمیوم به کاربر منتقل شود.
نمایشگر OLED گوشی شیائومی با رزولوشن ۱۲۲۰ در ۲۷۱۲ پیکسل و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز، تجربهای بسیار روان و شفاف ارائه میدهد. نرخ نوسازی بهصورت تطبیقی است و تا حد زیادی به مدیریت مصرف باتری کمک میکند. بیشینهی روشنایی ۴۰۰۰ نیتی نمایشگر، نمایش ۶۸ میلیارد رنگ (عمق رنگ ۱۲ بیت) و پشتیبانی کامل از فضای رنگی DCI-P3 از دیگر ویژگیهای صفحهنمایش باکیفیت 14T پرو بهشمار میروند.
جدیدترین نسخهی فنادیشن سامسونگ یعنی گلکسی S24 FE را میتوان جزو بهترین گوشی های سامسونگ بهحساب آورد؛ محصولی که با تمرکز روی قابلیتهای هوش مصنوعی و همچنین دریافت هفت سال بهروزرسانی سیستمعامل معرفی شده تا کاربران بتوانند با قیمتی کمتر این ویژگیها را تجربه کنند. امکانات هوش مصنوعی تنها شامل Galaxy AI نمیشود، بلکه بهلطف تراشه چهار نانومتری Exynos 2400e نسخهی آفلاین هوش مصنوعی گوگل یعنی Gemini Nano نیز دردسترس قرار داشته و میتواند برخی مدلهای زبانی و بصری مبتنیبر دستگاه را بینیاز از اینترنت پردازش کند.
تفاوت تراشه Exynos 2400e با نسخهی استاندارد تنها در کاستهشدن ۱۰۰ مگاهرتزی فرکانس هستهی قدرتمند است تا گوشی عملکرد پایدارتری داشته و بهخاطر باتری ۴۷۰۰ میلیآمپرساعتی و صفحهنمایش بزرگتر، مصرف کمتری داشته باشد. بنابراین خریداران این گوشی همچنان از مزایای این تراشه مانند ProVisual Engine که بهبود کیفیت عکاسی بهخصوص در شب را بهارمغان میآورد، بهرهمند خواهند شد. در بررسی گلکسی S24 FE بهطور مفصل در مورد عملکرد دوربین در سناریوهای مختلف توضیح دادهایم.
- دسترسی کامل به Galaxy AI و بیشتر قابلیتهای پرچمداران
- تراشه بسیار قدرتمندتر از نسل قبل
- صفحهنمایش روشنتر و دقیقتر
- ۷ سال بهروزرسانی اندروید
- عمر باتری طولانیتر
- داغی و افت عملکرد تراشه
- فقدان پیشرفت در عملکرد دوربین
- طراحی ضعیفتر از رقبا و وزن نسبتا زیاد
- رم ۸گیگابایتی ناکافی برای پرچمدار اندرویدی
پیکسل 8، گوشی پرچمدار دستپرورده گوگل است که طراحی آن اندکی دستخوش تغییر شده و از فرم مربعی گونه خارج شده است. با اینحال بیرونزدگی نواریشکل ماژول دوربین بهقوت خود باقی مانده و بخشی از هویت بصری گوشیهای پیکسل را تشکیل داده است. این گوشی از بدنهی شیشهای و فریم آلومینیومی ساخته شده و اکنون با ابعاد ۶٫۲ اینچ خوشدستتر از هر زمانی شده است.
در بخش عملکرد، تنسور G3 بهعنوان تراشه مرکزی اختصاصی این گوشی نقشآفرینی میکند که تاحدودی بهینهتر و سریعتر از قبل شده است اما کماکان اختلافهایی با تراشههای پرچمدار دارد. نرخ نوسازی نمایشگر از ۹۰ به ۱۲۰ هرتز ارتقا داشته و روشنایی آن بهبیشاز ۲۰۰۰ نیت رسیده است. مجموعهی دوربینها تقریبا تفاوتی روی کاغذ نداشتهاند، اما بهلطف هوش مصنوعی و ارتقای ISP، خروجی تصاویر دوربینهای واید ۵۰ مگاپیکسلی و اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی که امکان ثبت تصاویر ماکرو را نیز دارد، بهبود یافته و در شرایط نوری مختلف میتوانند تصاویر باکیفیتی را ثبت کنند.
- اندروید خالص
- مدیریت عملکرد خوب
- خوشدست و جمعوجور
- عملکرد بسیار خوب دوربینها
- قابلیتهای هوش مصنوعی گوگل
- تراشهی ضعیفتر از رقبا
- فقدان دوربین تلهفوتو
بهترین گوشی تا ۵۰ میلیون تومان
آیفون ۱۳ اپل که چند سالی از معرفی و عرضه آن در بازار ایران میگذرد، بدنهای شیشهای و فریمی آلومینیومی دارد تا در عین زیبایی، مقاوم هم باشد. صفحهنمایش ۶٫۱ اینچیِ گوشی اپل از پنل Super Retina XDR OLED استفاده میکند، اما متاسفانه نرخ تازهسازی آن ۶۰ هرتز است که تقریبا در هیچ مدلِ بالاردهای مشاهده میشود. مدلهای پایهی گوشیهای اپل همیشه وزن کمی دارند و بسیار خوشدست هستند؛ آیفون ۱۳ نیز با وزن ۱۷۴ گرمی دستگاه سبکی محسوب میشود.
آیفون ۱۳ از تراشه A15 Bionic قدرت میگیرد که هنوز هم یکی از سریعترین و کارآمدترین تراشههای موبایلی موجود است و بهراحتی میتواند سنگینترین بازیها را در بالاترین تنظیمات گرافیکی اجرا کند. این تراشه با استفاده از فناوری ۵ نانومتری ساخته شده که عملکردی بینظیر در اجرای برنامهها و وظایف هوش مصنوعی ارائه میدهد. گوشی اپل با رم ۴ گیگابایتی و گزینههای ذخیرهسازی ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی در بازار موجود است.
- قدرت پردازشی عالی
- صفحهنمایش دقیق و روشن
- بدنهی خوشساخت با ارگونومی بسیار خوب
- عملکرد بسیار خوب دوربین در روز و شب
- شارژدهی بهتر از گذشته
- صفحهنمایش ۶۰ هرتز
- فقدان درگاه USB-C
- سرعت شارژ کمتر از رقبا
بهترین گوشی تا ۶۰ میلیون تومان
پیکسل ۸ پرو نیز از نظر طراحی با نسخهی استاندارد آن همسو شده و گوشههای بدنه نرمتر شدهاند تا پایداری آن در هنگام گرفتن گوشی در دست بیشتر باشد، اما این بار بدنهی شیشهای آن از پوشش مات استفاده میکند تا جذب آثار انگشت را بهحداقل برساند. از نظر اندازه و وزن اما شاهد تغییرات چشمگیری از نسل پیشین نیستیم.
این گوشی از نسل سوم تراشه تنسور G3 قدرت میگیرد که واحد پردازش تنسور آن آمادگی کامل برای اجرای مدلهای زبانی مبتنیبر دستگاه جمنای نانو را پیدا کرده و اکنون میتواند تعداد بیشتری از پارامترهای هوش مصنوعی مولد را پشتیبانی و پردازش کند، بهترتیبی که میتوانیم آنرا اولین گوشی هوش مصنوعی اندرویدی بهحساب بیاوریم. بهلطف افزایش اندازهی حسگرها و گشودگی دوربینهای ۴۸ مگاپیکسلی اولتراواید و تلهفوتو هماکنون ثبت تصاویر با جزئیات و جذب نور بیشتر صورت میگیرد. مشخصات دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی آن تغییری نداشته است.
- بلوغ طراحی پیکسل
- رابط کاربری لذتبخش
- بهروزرسانی نرمافزاری ۷ ساله
- قابلیتهای هوشمصنوعی جالبتوجه
- نمایشگر چشمنواز و پرنور با فناوری LTPO
- عملکرد ناپایدار دوربین
- قیمت نجومی در ایران
- عملکرد ناامیدکننده تراشه
گوشی وان پلاس ۱۲ با ترکیب شیشه و فلز و حاشیههای بسیار باریک نمایشگر، از طراحی پریمیوم و مینیمالیستی بهره میبرد که به گوشی ظاهری جذاب و کاربرپسند میدهد. صفحهنمایش OLED گوشی وان پلاس دارای وضوح QHD و نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز است و میتواند یک میلیارد رنگ را نمایش دهد.
وان پلاس از تراشه پرچمدار اسنپدراگون ۸ نسل ۳ در پرچمدار خود استفاده کرده است که عملکرد آن را پیشتر در سایر مدلهای پرچمدار بازار نیز دیدهایم. تراشه یادشده در عین مصرف پایین، قدرت بسیار زیادی در اجرای برنامهها و بازیهای مختلف دارد و تقریبا هرچیزی را به بهترین نحو اجرا میکند. گوشی وان پلاس با رم ۱۲ یا ۱۶ گیگابایتی و گزینههای ذخیرهسازی ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی در بازار ایران وجود دارد.
شیائومی ۱۴ با زبان طراحی بهروز، لبههای تخت و ترکیب جادویی فلز و شیشه روانهی بازار شده؛ گوشی طراحی یکپارچه، مستحکم و خوشساختش، گواهی IP68 را نیز دریافت کرده است. نمای جلویی گوشی بهلطف حاشیههای بسیار باریک و حذفشدن خمیدگی از لبههای نمایشگر، ظاهر مدرنی دارد و وزن ۱۸۸گرمی گوشی بهنسبت ابعاد ۶٫۳۶ اینچی نمایشگر، معقول بهنظر میرسد؛ اما برآمدگی محسوس دوربین، مقدار از ارگونومی و زیبایی گوشی میکاهد.
مجموعهی دوربین سهگانهی شیائومی ۱۴ در دل جزیرهای مربعیشکل و مشکیرنگ قرار دارد. این مجموعه، دوربینهای اصلی، تلهفوتو ۳٫۲برابری و اولتراواید را دربرمیگیرد؛ با اینکه هر سه دوربین، ۵۰مگاپیکسلی هستند، فقط ماژولهای تلهفوتو و اولتراواید از حسگر یکسانی بهره میبرند و حسگر دوربین اصلی بهطرز محسوسی بزرگتر است. دوربینهای شیائومی ۱۴ چه در روشنایی روز، چه در تاریکی، عکسهایی پرجزئیات و چشمنواز ثبت میکنند و ویدیوهای 4K و 8K (دوربین اصلی) هم بسیار باکیفیت هستند.
بهترین گوشی بالای ۶۰ میلیون تومان
شیائومی ۱۴ اولترا، جدیدترین پرچمدار دوربینمحور شیائومی است که تقریبا تمام عناصر دیگر گوشی را به خدمت دوربین درآورده است و این مسأله بهخصوص در بخش طراحی بهوضوح مشاهده میشود. هیولای شیائومی از چهار دوربین اصلی، اولتراواید و تلهفوتو (۳٫۲ برابری و ۵ برابری) با سنسور ۵۰ مگاپیکسلی برای عکاسی استفاده میکند. لنز دوربینها و الگوریتم پردازش تصویرشان نیز با همکاری لایکا طراحی شدهاند.
حسگر دوربین اصلی شیائومی ۱۴ اولترا، ۸۰ درصد بزرگتر از حسگر دوربین اصلی رقیبش، گلکسی S24 اولترا است. لنز دوربین اصلی از دیافراگم متغیر در بازهی f/4.0 تا f/1.63 استفاده میکند که در حالت عکاسی Pro، میتوان گشودگی دیافراگم را بهاندازهی دلخواه در این بازه تغییر داد. لرزشگیر اپتیکال سوار بر لنز نیز لرزشهای دست را حین عکاسی و فیلمبرداری، خنثی میکند. برای بهدست آوردن اطلاعات کافی از عملکرد شیائومی ۱۴ اولترا در عکاسی و قابلیتهای کیت عکاسی قدرتمندش، مقاله بررسی شیائومی ۱۴ اولترا در زومیت را از دست ندهید.
- عملکرد سریع و پایدار
- دوربین قدرتمند و پرقابلیت
- عرضه همراه با شارژر ۹۰واتی
- اسپیکرهای استریوی قدرتمند
- نمایشگر OLED خیرهکننده و سریع
- قیمت بالاتر از برخی رقبای کارآمد
- طراحی زمخت و نهچندان خوشدست
- داغشدن بیشاز حد بدنه در استفادههای سنگین
- زیادهروی در حذف نویز عکس و از دسترفتن جزئیات
پیکسل ۹ پرو ایکس ال گوگل از نمایشگر ۶٫۸ اینچی ِ OLED که گوگل نام تجاری Super Actua را روی آن گذاشته است بهره میبرد. این نمایشگر با وضوح ۲۹۹۲ در ۱۳۴۴ پیکسل و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، یکی از بهترین صفحهنمایشها میان پرچمداران اندرویدی محسوب میشود. پرچمدار گوگل از استاندارد HDR10 پلاس پشتیبانی میکند و بهگفتهی گوگل میتواند تا ۳۰۰۰ نیت روشنایی تولید کند.
پیکسل ۹ پرو ایکس ال به جدیدترین تراشهی اختصاصی گوگل یعنی Tensor G4 مجهز است. این تراشه با همکاری DeepMind طراحی شده و برای انجام وظایف پیچیدهی مرتبط با هوش مصنوعی بهینهسازی شده است. تراشهی تنشور G4 با همراهی ۱۶ گیگابایت رم، امکان انجام فعالیتهای سنگین مانند باز کردن سریعتر برنامهها و پردازش مستقیم دادههای هوش مصنوعی را بدون نیاز به اتصال به سرورهای ابری فراهم میکند. گوشی گوگل در ظرفیتهای ۱۲۸ گیگابایت تا ۱ ترابایت در فروشگاهها موجود است.
- طراحی شکیل و کیفیت ساخت پریمیوم
- تجربهی عکاسی فوقالعاده در روز و شب
- قابلیت هوش مصنوعی Add Me
- بهبود پایداری تراشه نسبتبه قبل
- صفحهنمایش بزرگ و بسیار پرنور
- پشتیبانی نرمافزاری هفتساله
- قیمت نجومی در ایران
- فیلمبرداری ضعیفتر از رقبا
- تراشهی بسیار ضعیفتر از رقبا
- کاربردی نبودن برخی از قابلیتهای AI
- نبود امکان عکاسی پرتره با دوربین تلهفوتو
بهترین گوشی بازار موبایل ایران
سامسونگ در گلکسی S24 اولترا با حفظ زبانطراحی نسل پیشین، سرانجام استفاده از نمایشگر با لبه خمیده را کنار گذاشته و هماکنون پنل جلو کاملا مسطح شده است. فریم آلومینیومی جای خود را به فریم بادوامتر تیتانیومی مات داده و گوشی جلوهی مدرنتری بهخود گرفته است. یک تغییر مهم دیگر این گوشی استفاده از محافظ Gorilla Glass Armor است که با جذب ۷۵ درصدی بازتاب نور، خوانایی صفحه زیر نور شدید را بهاندازه قابل توجهی افزایش داده است.
با وجود سختافزار قدرتمند و ویژگیهای شگفتآوری چون هفتسال بهروزرسانی سیستمعامل، میتوان لقب «کاملترین پرچمدار سال اندروید» را به این گوشی اعطاء کرد. از جمله نقاط قوت این گوشی میتوان به عملکرد خیرهکنندهی پردازنده Snapdragon 8 Gen 3 بهخصوص در بازیهای سنگین اشاره کرد که حتی از آیفون ۱۵ پرو مکس نیز پیشی میگیرد. برای آشنایی بیشتر با پرچمدار کرهایها بررسی گلکسی S24 اولترا را از دست ندهید.
- قابلیتهای AI کاربردی و یکپارچه با نرمافزار گوشی
- خوانایی بسیار خوب نمایشگر با کاهش بازتاب نور محیطی
- امکان جابهجایی میان دوربینها در فیلمبرداری 4K60
- نمایشگر تخت با حاشیههای باریک و یکدست
- فریم تیتانیومی و بدنهی بسیار خوشساخت
- هفت سال پشتیبانی نرمافزاری
- افزایش سرعت عکاسی
- شارژدهی بسیار خوب
- بهبود ناچیز عملکرد دوربین نسبت به S23 اولترا
- آیندهی مبهم بیکسبی با آمدنِ Galaxy AI
اطلاعیه: با توجه به منتفیشدن رجیستری گوشیهای سری آیفون ۱۴ و آیفون ۱۵ و آیفون ۱۶ از جمله آیفون ۱۴ پرو مکس و آیفون ۱۵ پرو مکس و آیفون ۱۶ پرو مکس گوشیهای مذکور از فهرست بهترین گوشیهای بازار حذف شدهاند. ضمناً به علت فقدان سرویسهای گوگل در گوشی هواوی از عنوان کردن گوشیهای این برند صرفنظر کردهایم.
برای مقایسهی اطلاعات فنی و قیمت روز همهی گوشیهای موبایل به بخش محصولات زومیت مراجعه کنید. بهعلاوه، در این بخش فضایی برای تبادلنظر دربارهی گوشی موبایل فراهم کردهایم تا بتوانید بهراحتی دیدگاهها و سؤالهایتان را مطرح کنید. به نظر شما بهترین گوشی دنیا در حال حاضر کدام مدل است؟
سوالات متداول
بهترین گوشیهای سامسونگ موجود در بازار کداماند؟
درحالحاضر گلکسی S24 اولترا بهترین گوشی سامسونگ موجود در بازار است.
بهترین موبایل تا 5 میلیون کدام است؟
بهترین گوشی تا ۵ میلیون تومان گلکسی A05 محسوب میشود. تراشهی سریعتر از رقبا و باتری قابل قبول از دلایل این انتخاب محسوب میشوند.
بهترین گوشیهای شیائومی موجود در بازار کداماند؟
شیائومی ۱۴ اولترا، بهترین گوشی شیائومی موجود در بازار ایران است. پس از آن شیائومی ۱۳ اولترا بهترین گوشی شیائومی در بازار محسوب میشود.
بهترین گوشی تا 15 میلیون تومان کدام است؟
بهترین گوشی تا ۱۵ میلیون تومان گلکسی A35 سامسونگ به حساب میآید. نمایشگر عالی، دوربینهای خوب، طول عمر باتری مناسب و پشتیبانی نرمافزاری طولانیمدت پنج ساله از دلایل این انتخاب است.
نظرات