گزارش مالی سونی در سال مالی ۲۰۱۵: سود خالص ۲.۷ میلیاردی از درآمد ۷۱.۷ میلیارد دلاری
سونی گزارش مالی سالانهی خود را برای سال مالی ۲۰۱۵ میلادی منتشر کرده که نشاندهندهی عملکرد این کمپانی از ابتدای آوریل سال ۲۰۱۵ تا ابتدای آوریل ۲۰۱۶ است. براساس اطلاعات ارائه شده این کمپانی موفق شده تا در مدت مورد نظر درآمدی ۷۱.۷ میلیارد دلاری را کسب کند که نشان از کاهشی ۱.۳ درصدی در مقایسه با سال مالی ۲۰۱۴ دارد. البته سود خالص کسب شده توسط سونی شاهد افزایشی ۶۶۶.۷ درصدی است که ماحصل آن کسب ۲.۷ میلیارد دلار است. سود عملیاتی سونی نیز در سال مالی ۲۰۱۵ با افزایشی ۳۲۹ درصدی به بیش از ۲.۶ میلیارد دلار رسیده است. سونی اعلام کرده که کاهش ایجاد شده در درآمد کلی این کمپانی به دلیل کاهش فروش گوشیهای هوشمند اتفاق افتاده است. البته بخشی از این کاهش با فروش بالای پلی استیشن سونی جبران شده است.
در ادامه نگاهی به جزئیات گزارش مالی سالانهی سونی خواهیم داشت. بخش گوشیهای هوشمند سری اکسپریا سونی همچنان با ضرر ۵۴۴ میلیون دلاری تحمیل شده به سونی، بدترین عملکرد را برای خود به ثبت رسانده است. این میزان از ضرردهی، ۵۷.۴ درصد بیشتر از میزانی است که سونی سال گذشته پیشبینی کرده بود. درآمد کسب شده توسط سونی موبایل در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته که سونی این موضوع را در اثر تصمیمات استراتژیکی خوانده که در جهت افزایش سوددهی انجام شده است. البته میزان ضرردهی عملیتی سونی موبایل در مقایسه با سال پیش کاهش یافته، اما نمیتوان دلیل موجهی برای تصمیم استراتژیک سونی به منظور بازگشت به سوددهی دید.
بخش توسعهی بازیها و کنسول سونی را باید یکی از ستارههای درخشان این کمپانی از نظر عملکرد مالی خواند. درآمد عملیاتی این بخش از سونی در مقایسه با سال مالی ۲۰۱۴ با افزایشی ۸۴.۳ درصدی روبرو شده و به بیش از ۷۸۵ میلیون دلار رسیده است. فروش بخش بازی سونی نیز شاهد افزایشی ۱۱.۸ درصدی بوده است. سونی اعلام کرده که محصولات سختافزاری و نرمافزاری پلی استیشن، همگی در افزایش درآمد این بخش موثر بوده و انتظار میرود این روند در آینده نیز به قوت خود باقی بماند. انتظار میرود در اواخر سال جاری میلادی شاهد رونمایی از هدست واقعیت مجازی پلی استیشن وی آر باشیم که به تنهایی یک پلتفرم جدید در میان محصولات پلی استیشن است. همچنین باید به شایعات مطرح شده در مورد نسخهی بروز شدهی پلی استیشن ۴ نیز اشاره کرد.
در حوزهی فروش دوربین، سونی تغییر چندانی را شاهد نبوده و فروش محصولات این کمپانی با کاهشی ۱.۷ درصدی به ۶.۲۹ میلیارد دلار کاهش یافته است. سونی اعلام کرده که بازار دوربینهای دیجیتال اعم از عکاسی و فیلمبرداری در حال انقباض است، اما این کمپانی ژاپنی در پی آن است تا با عرضهی محصولات رده بالا، کاهش فروش خود را جبران کند. سود عملیاتی کسب شده توسط سونی در حوزهی فروش دوربین با افزایش ۷۲.۷ درصدی به ۶۳۸ میلیون دلار رسیده است.
سونی انقباض بازار را در مورد لوازم الکترونیک سرگرمی از قبیل تلویزیونها و سیستمهای صوتی نیز صادق میداند. فروش محصولات سونی در این حوزه در مقایسه با سال مالی ۲۰۱۴ شاهد کاهشی ۶.۴ درصدی بوده، هرچند سود عملیاتی سونی به دلیل فروش تلویزیونهای السیدی رده بالا با افزایشی ۱۰۹.۸ درصدی به ۴۴۷ میلیون دلار رسیده است.
اما جالبترین بخش گزارش سونی، مربوط به بخش Devices این کمپانی است که شامل محصولاتی نظیر سنسورهای دوربین، باتری و گجتهای ضبط صدا است. این بخش از سونی برخلاف سوددهی در سال مالی ۲۰۱۴ میلادی، در سال ۲۰۱۵ شاهد ضرر عملیاتی ۲۵۳ میلیون دلاری بوده است. بخش تولید سنسورهای دوربین سونی در سالهای اخیر با فروش بالایی روبرو بوده، اما از دست دادن یک مشتری که اسمی از آن برده نشده، باعث شده تا سونی وارد ضرردهی در زمینهی تولید سنسورهای دوربین شود. این کمپانی پیش تر نیاز سامسونگ و اپل را که دو تولیدکنندهی عمدهی گوشیهای هوشمند هستند، تامین میکرد.
سونی ارائهی پیشبینی خود برای عملکردش در سال مالی ۲۰۱۶ را تا ماه می به تعویق انداخته تا با برآورد خسارات وارد شده در اثر زلزلهی اخیر، دید بهتری نسبت به آیندهی مالی خود در سال جاری داشته باشد. بخشی از تولیدات مربوط به تراشهها و سنسور دوربینهای سونی در منطقهی زلزله زده انجام میشود، حال آنکه شرکای سختافزاری این کمپانی نیز متحمل ضرر شدهاند که میتواند در فرآیند توسعهی محصولات سونی اختلال ایجاد کند.
نظر شما در مورد عملکرد سونی در سال مالی ۲۰۱۵ چیست؟
نظرات