اپل در حال توسعه سنسور تشخیص قند خون برای اپل واچ است
طبق گزارشها، اپل یک گروه متشکل از چندین مهندس زیست پزشکی (biomedical) را به منظور توسعهی حسگرهای قند خون غیرتهاجمی برای استفاده در اپل واچ به استخدام خود درآورده است. شرکت اپل با انجام این کار قصد ارائهی راهکاری ساده برای نظارت مستمر بر سطح قند خون بیماران دیابتی دارد.
با استناد به منابع آشنا به این موضوع، CNBC در روز چهارشنبهی هفتهی گذشته گزارش کرد که گروه کوچک مهندسین زیست پزشکی اپل بخشی از یک عملیات فوق محرمانه بوده که به منظور ارائهی راهکاری برای نظارت دائمی غیر تهاجمی بر میزان قند خون برای اولین بار به وسیلهی بنیانگذار شرکت اپل، استیو جابز فقید مطرح شده است. طبق گزارش یاد شده، شرکت اپل حداقل به مدت ۵ سال است که بر روی این پروژه کار میکند.
آگاهی از سطح قند خون بدون نیاز به دریافت خون از کاربر، شاهکار بسیار سختی بوده که تاکنون بسیاری از شرکتهای بزرگ در ساخت چنین سیستم مشابهی ناموفق بودهاند. در صورت موفقیت اپل برای ارائهی این سیستم، در حالی که دیگر شرکتها از ساخت چنین سیستمی ناکام ماندهاند، علاوه بر داشتن مزیت فراوان برای اپل واچ، نشان دهندهی علاقهی تازهی اپل به پژوهشهای حوزهی پزشکی است.
اپل بیش از ۵ سال مشغول توسعهی فناوری سنسور تشخیص قند خون بوده است
گفته شده که گروه تحقیقاتی دیابت مستقر در یک ساختمان اداری واقع در پالو آلتو، آماده برای انجام آزمایشهای امکانسنجی پروژه هستند که قدم بزرگی برای کسب تاییدیهی نظام بخشی لازم از فدرال آمریکا محسوب میشود. بر اساس این گزارش، اپل میتواند فرآیند آزمایش خود را در سایتهای بالینی داخلی و اطراف منطقهی خلیج سانفرانسیسکو شروع کند.
سنسور تشخیص بیماری دیابت اپل، بر اساس تابش نور بر روی پوست سطح قند خون را اندازه میگیرد
با وجود پراکنده بودن جزئیات، به ادعای منابع مختلف، فناوری تشخیصی اپل شامل حسگرهای مبتنیبر نور بوده که اثرات قند خون را به وسیلهی تابش نور بر سطح پوست کاربر و جریان خون موجود در پوست تشخیص داده و میزان آن را اندازهگیری میکند. گفته شده است که یک سال پیش، گروه مهندسی یاد شده از حدود ۳۰ نفر تشکیل شده بوده و به احتمال زیاد در حال حاضر به دنبال افزایش استخدام و پژوهش در حوزهی زیست پزشکی، این تعداد بیشتر هم شده است.
برای مثال، شرکت اپل در ماه خرداد (ژوئن) سال گذشته اقدام به استخدام دکتر راجیو کومار (Rajiv Kumar) کرده است. کومار متخصص کودکان بوده و قبلا برای مرکز بهداشت کودکان استنفورد کار میکرد. کومار یکی از اولین متخصصان پزشکی بوده که از مزایای پلتفرم هِلثکیت (HealthKit) به منظور تسهیل کردن مطالعه دربارهی نظارت بر دیابت نوع ۱ در کیت پژوهشی (ResearchKit)، بهره برده است. اگرچه کار قبلی دکتر کومار بر روی دیابت متمرکز بوده اما عضویت آن در گروه فناوری نظارت بر قند خون شرکت اپل مشخص نیست.
شاید نزدیکترین ارتباط این گزارش با شایعهای باشد که در سال ۲۰۱۳ در مورد استخدام کارکنان سابق شرکت ورشکست شدهی C8 MediSensors به وسیلهی شرکت اپل، در فضای مجازی منتشر شد. قبل از خروج C8 MediSensors از دنیای تجارت، کارکنان این شرکت در حوزهی سنسورهای غیر تهاجمی قادر به ردیابی مواد در بدن از جمله گلوکز (قند خون)، متخصص شده بودند.
با توجه به آغاز به کار پلتفرم هلثکیت در سال ۲۰۱۴ میلادی، اپل از آن زمان به طور فزایندهای بر روی محصولات سلامتی و تناسب اندام متمرکز شده است. طبق گزارشی که سال گذشته منتشر شده، اولین جرقههای ابراز علاقهمندی به حوزهی علوم بهداشتی به وسیلهی چالش خواسته شدهی استیو جابز به راه افتاده است. استیو جابز در این چالش خواستار رفع گسیختگی سیستم بهداشت و درمان بوده است. جابز عقیده داشت که فناوری میتواند شکاف دادهای میان بیماران و متخصصان سلامت را حل کند. این عقیده ایدهی فوقالعادهای به وجود آورد که در نهایت منجر به ساخته شدن Health Kit، کیت پژوهشی و سرانجام، apple watch شد.
آیا اپل واچ 3 در نهایت مجهز به حسگر نوری تشخیص سطح قند خون خواهد شد؟
نظرات