پول های آمازون کجا می‌رود؟

شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
آمازون یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های اینترنتی و بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی دنیا است؛ اما هزینه‌های بالا باعث شده است که این شرکت چندان سودآور نباشد.
تبلیغات

شاید شما هم این سؤال را از خود پرسیده باشید که پول‌های آمازون چگونه خرج می‌شود؟ به‌طور ساده می‌توان گفت این پول‌ها در سه حوزه فیلم و تلویزیون، مراکز توزیع و هند خرج می‌شوند. این سه مورد هزینه‌‌های زیادی برای آمازون دارند و هدف توسعه در این سه بخش، گسترش آینده بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی دنیا است.

سرعت سرسام‌آور غول اینترنتی سیاتل در ساخت مراکز توزیع کالا، نشان از اهمیت سرویس پرایم و تحویل در همان روز دارد. تلاش سخت آمازون در هند نیز به این دلیل است که نمی‌خواهد بازار هند را از دست بدهد؛ بازاری که بنا بر آمار سازمان ملل در شش سال آینده بیشترین جمعیت دنیا را خواهد داشت. جف بزوس، مدیر عامل آمازون، پنج‌شنبه گذشته در حین ارائه نتایج مالی، در این مورد گفت:‌

تیم هند ما سریع در حال حرکت و توزیع کالا برای مشتریان و فروشنده‌ها است. ما درحالی‌که در زمینه نوآوری برای مشتریان، تجارت‌های کوچک و تجارت‌های متوسط سخت کار می‌کنیم، به سرمایه‌گذاری در تکنولوژی و زیرساخت‌ها ادامه می‌دهیم.

آمازون به سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی که بعید به نظر می‌ٰرسند، اما در طولانی‌مدت نتیجه می‌دهند، شهره است. به‌عنوان مثال، سرویس وب (AWS) این شرکت را در نظر بگیرید. در سه‌ماهه اول سال ۲۰۱۷، بخش پردازش ابری تنها ۱۰ درصد درآمد را تشکیل داده، اما بیش از نیمی از سود آمازون از این بخش تأمین شده است. 

کپی لینک

آیا استریم تلویزیون و فیلم حوزه بعدی خواهد بود؟

Boston Consulting Group تخمین زده است که آمازون در سال ۲۰۱۶، ۳.۲ میلیارد دلار در حوزه محتوا سرمایه‌گذاری کرده است. آمازون در ماه ژوئن گذشته اعلام کرد که سرمایه‌گذاری خود را در زمینه ویدئو دو برابر و برای تولید محتوای اوریجینال سه برابر می‌کند. 

سهام آمازون در پنج‌شنبه گذشته پس از اعلام نتایج مالی جهش زیادی داشت. بر اساس نتایج مالی، فروش آمازون با ۲۳ درصد افزایش به ۳۵.۷ میلیارد دلار رسیده که این میزان فروش از پیش‌بینی ۳۵.۳ میلیارد دلاری تحلیلگران بیشتر است. سود نیز به‌راحتی از میزان پیش‌بینی تحلیلگران (۵۳۱ میلیون دلار) بیشتر شده و به ۷۲۴ میلیون دلار رسیده است. البته هزینه‌ها هم افزایش یافته و به ۳۴.۷ میلیارد دلار رسیده است. هزینه بخش بین‌الملل نیز سه برابر شده است.

چه چیزی به هزینه‌های سال گذشته اضافه شده است؟ تولید برنامه‌های تلویزیونی برای بخش استریم. مایکل پچر، تحلیل‌گر Wedbush Securities، می‌گوید:

با بررسی فصلی نمی‌توان نشانه‌ای از  آینده آمازون دید. آن‌ها به‌وضوح گفته‌اند که برای درآمدهای فصلی برنامه‌ریزی نمی‌کنند. محتوا بخش جدیدی از سرمایه‌گذاری آن‌ها است. به‌عنوان مثال، اگر آن‌ها تصمیم بگیرند یک میلیارد دلار روی تولید محتوا سرمایه‌گذاری کنند، این می‌تواند تأثیر داشته باشد.

آمازون بخشی از نبردی است که بین شرکت‌های نتفلیکس، هولو و HBO برای سرویس‌های استریم درگرفته است. همه این شرکت‌ها در حال رقابت برای تولید برنامه‌هایی با بیشترین بیننده هستند.

البته سرمایه‌گذاری آمازون اگر حاصلی هم نداشته باشد، حداقل برای این شرکت پرستیژ زیادی دارد. Amazon Studios امسال سه جایزه اسکار برد. اسکار بهترین نمایشنامه به فیلم «منچستر از طرف دریا» و اسکار بهترین بازیگر به کیسی افلک بازیگر همین فیلم رسید. اسکار بهترین فیلم خارجی به فیلم «فروشنده» ساخته اصغر فرهادی، کارگردان نام‌آشنای کشورمان رسید. لازم به ذکر است که پخش فیلم فروشنده در آمریکای شمالی در انحصار آمازون است. برای آمازون دریافت این جوایز، خرید و تولید محتوا را توجیه می‌کند.

گرچه آمازون همیشه آزمایش‌های دیجیتال زیادی انجام داده است؛ اما ورود این شرکت در سال ۲۰۱۵ به حوزه ویدئو حرکت متهورانه‌ای بود. پاول ورنا، تحلیلگر ارشد ویدئو در eMarketer، می‌گوید:

این بدان معنا است که این کمپانی باید در اقتصاد هالیوود زندگی کند؛ اقتصادی که در آن تنها چند محصول شما سودآور می‌شود و همین محصولات سودآور، هزینه‌های آزمایش‌ محصولات جدید را پرداخت می‌کنند.

خبر خوب برای آمازون این است که می‌تواند از دانش عمیق و گسترده‌ای که از مشتریانش و عادات و علایقشان دارد، استفاده کند و حدس بزند که کدام محصولات ویدئویی فروش بیشتری خواهند داشت. ورنا می‌گوید:

آن‌ها این کار را در خرده‌فروشی انجام داده‌اند، حال از این اطلاعات در زمینه سرگرمی نیز استفاده می‌کنند. آن‌ها تیم‌های زیادی دارند که در حال کار روی این موضوع هستند.

آمازون نیازی ندارد مانند دیگر تولیدکنندگان محتوا سودآور باشد؛ کافی است که برای اعضای سرویس سودآور پرایم، هر چه بیشتر اغواکننده باشد.

بر اساس گزارش موسسه Consumer Intelligence Research Partners، سرویس پرایم در حال حاضر ۸۰ میلیون عضو دارد. این اعضا نه‌تنها سالانه ۹۹ دلار برای حق عضویت پرداخت می‌کنند، بلکه سالیانه خرید بیشتری از اعضای معمولی دارند. به‌طور میانگین، هر عضو سرویس پرایم سالیانه ۱۳۰۰ دلار خرید می‌کند؛ درحالی‌که هر عضو معمولی تنها ۷۰۰ دلار در سال از آمازون خرید می‌کند. گلن هاور، تحلیلگر ارشد Parks Associates می‌گوید:

سودآوری در محتوا بسیار دشوار است؛ اما مزیت آمازون این است که تجارت متنوعی دارد. از Amazon Studios تا سرویس وب تا بخش خرده‌فروشی؛ هر بخش می‌تواند سودآور شود و بدین ترتیب کل شرکت سودده خواهد شد.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات