۶ استراتژی برای بهینه سازی یک وبلاگ
اگر تا به حال وبلاگ نویسی کرده باشید میدانید که میتوان محتوای آن را بهصورت اتوماتیک تولید کرد. این کار مطمئنا تأثیر بسیار بدی بر وبلاگ شما خواهد گذاشت و این موضوع به ضرر کسبوکار شما است؛ زیرا فرصت افزایش مخاطبان، محبوبیت برند و جذب مشتریهای جدید را از شما میگیرد. بنابراین بهتر است از این به بعد برای تولید محتوای وبلاگ خود زمان بیشتری بگذارید و با استفاده از روشهای مختلف، آن را بهبود ببخشید. نکاتی که در ادامهی این مقالهی زومیت آورده شده است، در بهینهسازی کردن وبلاگتان به شما کمک خواهد کرد.
۱- نویسندگی و ویرایش مطالب را به یک متخصص بسپارید
زمانی که شما در حال راهاندازی و رشد دادن یک کسبوکار هستید، مطمئنا آنقدر سرتان شلوغ میشود که نمیتوانید خودتان شخصا به همهی امور رسیدگی کنید. همانطور که امور مربوط به منابع انسانی باید بهطور جداگانه و توسط افراد متخصص انجام شود، وبلاگ نویسی نیز باید به دست افراد متخصص در این زمینه سپرده شود. شما میتوانید چند کارمند تماموقت یا آزادکار برای وبلاگ نویسی استخدام کنید. درست است که انجام این کار نسبت به زمانی که خودتان بخواهید به این امور رسیدگی کنید، هزینههای بیشتری برای شما به همراه خواهد داشت؛ اما استخدام افراد متخصص در این زمینه میتواند محبوبیت وبلاگ و برند شما را بهطور قابل ملاحظهای بهبود ببخشد و به شما کمک کند تا سریعتر به اهداف مورد نظر خود برسید.
۲- تصاویر و ویدئوهای خاص تولید کنید
این روزها خوانندگان وبلاگها درگیر شدن با محتوای تصویری و ویدئویی را به خواندن مطالب ترجیح میدهند. بنابراین تولید محتوای تصویری به موفقیت وبلاگ و افزایش اشتراکگذاری مطالب شما کمک میکند. برای این منظور میتوانید گیف و اینفوگرافیهای خلاقانه طراحی کنید، همچنین استفاده از تگ alt (توصیف تصویر) برای افزایش سئوی وبسایت را فراموش نکنید. محتوای ویدئویی نیز تأثیر فوقالعاده زیادی در جلب توجه مخاطبان دارد. نیازی نیست برای همهی پستهای خود ویدئو و اینفوگرافی درست کنید. اگر منابع محدودی دارید از این استراتژیها تنها برای پستهایی استفاده کنید که میخواهید موضوع آنها بیشتر مورد توجه خوانندگان قرار بگیرد.
۳- در پی کسب دانش جدید باشید
اگر تا به حال وبلاگ نویسی کرده باشید، میدانید که ایدهها بعد از گذشت مدتی تکراری میشوند. البته این موضوع تا حدودی طبیعی است؛ اما مشکل اینجا است که محتوای تکراری باعث کم شدن خوانندگان وبلاگ شما خواهند شد. راه حل این مشکل آشنایی پیدا کردن با دانش و موضوعات جدید است. یاد گرفتن مطالب جدید بهطور مستمر به شما کمک میکند که با نیازهای مخاطبان خود بیشتر آشنا شوید و درنتیجه بتوانید در رابطه با موضوعات متنوعتری برای آنها محتوا تولید کنید.
۴- مطالب قدیمی را بهروزرسانی کنید
بدون شک محتوایی که امروز تولید میشود بسیار فراتر از مقالاتی است که چندین سال یا حتی چندین ماه پیش نوشته شدهاند. اما مطالب گذشتهی شما همچنان در اینترنت موجود هستند و این احتمال وجود دارد که مشتریها با خواندن همان مطالب، اولین تأثیر را از برند شما بگیرند. بنابراین بهروزرسانی کردن آنها برای بازاریابی برند و افزایش کیفیت محتوای شما به شدت توصیه میشود. شما همچنین میتوانید با بهروزرسانی مطالب قدیمی و لینک دادن آنها به مطالب جدید، سئوی وبسایت خود را بهبود ببخشید.
۵- به مخاطبان پیشنهادات هدفمند ارائه دهید
یکی از سادهترین و مؤثرترین راهها برای افزایش مدت زمان حضور خوانندگان در وبسایت شما این است که آنها را با ارائهی پیشنهادات مختلف در وبلاگ خود درگیر کنید. این پیشنهادات را میتوانید هم در طول مطالب و هم در پایان آنها به کار ببرید. فقط به یاد داشته باشید که در انجام آنها نباید زیادهروی کنید.
۶- از تست A/B برای سنجش استفاده کنید
معمولا افراد و شرکتهای مختلف اهداف مختلفی از راهاندازی وبلاگ خود دارند. گاهی اوقات هدف آنها از راهاندازی وبلاگ فقط این است که دیگران مطالب آنها را بخوانند. اما گاهی اوقات هدف از راهاندازی یک وبلاگ افزایش لیست ایمیل و فروش محصولات است؛ به این معنا که همه یا تعدادی از پستهای شما با فراخوانی به اقدام همراه هستند. در چنین مواقعی شما حتما باید از تست A/B برای افزایش ترافیک سایت خود استفاده کنید. به یاد داشته باشید که در این تست باید همهی مواردی که به طراحی مربوط میشوند مانند رنگ، سایز فونت و محل قرار گرفتن دکمههای اقدام به فراخوانی را مورد آزمایش قرار دهید. اگر با این تست آشنایی ندارید، خواندن مقالهی آموزشی «تست A/B چیست و چگونه طراحی میشود» را به شما پیشنهاد میکنیم.
استراتژیهایی که در این مقاله آورده شدهاند، در افزایش ترافیک وبلاگ به شما کمک میکنند. اما نباید انتظار داشته باشید که تنها با گذشت مدت زمان کمی نتیجه بدهند. در واقع شما باید راههای مختلف را امتحان کنید و با تحلیل نتیجهی هرکدام از آنها، بهترین راه برای بهینهسازی وبلاگ خود را انتخاب کنید.