اولین نشست فروم اینترنت اشیا ایران

چهارشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۰
مطالعه 2 دقیقه
فروم اینترنت اشیا ایران به‌عنوان نهاد تصمیم‌ساز غیر دولتی در اکوسیستم اینترنت اشیا، عصر امروز اولین نشست تخصصی خود را برگزار کرد.
تبلیغات

به گزارش زومیت، اولین نشست تخصصی فروم اینترنت اشیاء ایران عصر امروز، ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ با حضور جمعی از صاحب‌نظران و مسئولین ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مؤسسه‌ی مطالعات بهره‌وری و منابع انسانی برگزار شد. 

مهدی روحانی‌نژاد، مدیر فروم اینترنت اشیاء ایران در مصاحبه با زومیت، اصلی‌ترین هدف از برگزاری گردهمایی‌های این‌چنینی را برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری برای پیشگیری از مبتلا شدن این تکنولوژی به سرنوشت دیگر تکنولوژی‌های وارداتی در ایران می‌داند. 

روحانی نژاد می‌گوید: «باید از همین حالا به فکر باشیم؛ زیرا موج این تکنولوژی هنوز به‌طور کامل به ایران نرسیده است و ما نباید در تکنولوژی اینترنت اشیاء صرفا مصرف‌کننده باشیم.»

موانع، چالش‎ها و مشکلات

روحانی‌نژاد مهم‎ترین مانع در بحث کاربردی‌ کردن اینترنت اشیاء را مشکل سرمایه‌گذاری می‌داند؛ زیرا هنوز بازار شکل و شمایل خودش را به‌درستی پیدا نکرده است و مشکل تجاری‌سازی وجود دارد. مشخص نبودن مالکیت داده‌ها و نبود قوانین و مقررات برای بهره‌برداری از داده‌‌ها، از عوامل عدم ورود سرمایه‌گذاران به این حوزه هستند.

ابراهیمی، رئیس یکی از شرکت‌های خصوصی مطرح در این زمینه، مهم‌ترین چالش پیش روی تکنولوژی اینترنت اشیاء در جهان و به‌خصوص ایران را موضوع امنیت در اینترنت اشیا مطرح کرد.

محمد کشوری، مدیر بخش رگولاتوری دبیرخانه فروم نیز به دو مشکل اساسی در مسیر اجرایی کردن اینترنت اشیاء در ایران اشاره کرد: مشکل اول عدم پوشش فراگیر اینترنت پرسرعت و باکیفیت بخصوص در جاده‌ها و شهرک‌های صنعتی است و مشکل دوم نبود قوانین و مقررات در استفاده از داده‌های بخش دولتی مانند وزارت نیرو است.

نیاز به جلب همکاری داریم

دکتر عباسی، معاون صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات کشور، آغاز مطالعات از دو سال قبل، تخصیص فرکانس و استاندارد و تعیین نمونه تجهیزات وارداتی را از اقداماتی برشمرد که این سازمان تاکنون در این زمینه انجام داده است. عباسی افزود: «برای ورود اپراتورها به فضای اینترنت اشیاء نیاز به تنظیم مدل‌های کسب و کار و تعرفه است. همچنین مهم‌ترین کاری که باید در زمینه اینترنت اشیاء انجام بگیرد، جلب همکاری سایر وزارتخانه‌ها است.»

گام بعدی توسعه اینترنت

موضوع ورود اینترنت اشیاء به ایران گام بعدی توسعه اینترنت شناخته می‌شود. بهره‌برداران از این تکنولوژی در ایران در دو بخش کاربران شخصی و شرکت‌های بزرگ تقسیم می‌شوند که با توجه به سهم بیشتری که شرکت‌های بزرگ مانند شرکت آب، برق و گاز از بازار دارند، انتظار می‌رود شروع جدی این تکنولوژی از همین بخش باشد. سرویس‌هایی مانند کنتورهای هوشمند از این دست هستند.

با توجه به فعالیت‌های در حال اقدام در بازار ایران در سه محور خدمات شهری، انرژی و حمل‌ونقل، در ۳ تا ۵ سال آینده انتظار کاربردی شدن اینترنت اشیاء در ایران داریم.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات