اطلاعات پردازنده های کافی‌ لیک لو رفت

جمعه ۱۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
شرکت اینتل در ماه جاری برای مقابله با پردازنده ای‌ام‌دی، پردازنده‌های کافی‌لیک را روانه‌ی بازار خواهد کرد.
تبلیغات

پردازنده‌های نسل هشتم اینتل در ماه جاری (آگوست)، برای کاربران کامپیوتر دسکتاپ عرضه خواهد شد. گزارش‌های فعلی حاکی از عرضه‌ی این محصولات در Gamescom دارد. به دلیل نزدیک بودن تاریخ عرضه، هر روز اخبار جدیدی از مشخصات پردازنده‌های جدید اینتل به بیرون درز می‌کند. جزئیات اخیر منتشر شده، بیشتر جزئیات این پردازنده‌ها را در بردارد.

intel coffee lake

با توجه به افزایش رقابت بین دو شرکت اینتل و ای‌ام‌دی، اینتل برای اولین پردازنده‌های ۶ هسته‌ای را برای دسکتاپ (Mainstream) عرضه خواهد کرد. ۶ هسته‌ای بودن پردازنده‌های کافی‌لیک از بارزترین ویژگی‌های این پردازنده‌ها است. این پردازنده‌ها مشابه پردازنده‌های کبی‌لیک از فناوری ساخت ۱۴ نانومتری استفاده می‌کنند، همچنین معماری آن‌ها مشابه پردازنده‌های اسکای‌لیک است. در واقع پردازنده‌های کافی‌لیک یک کپی از پردازنده‌های کبی‌لیک هستند، با این تفاوت که تعداد هسته‌های بیشتری دارند.

Processor#

I5-8600K

I5-8400

Stepping

U-0

U-0

Thermal Design Power (TDP) [W]

95

65

Trademark/Family Name

Intel® Core™ i5

Intel® Core™ i5

Extended CPUID

906EAh

906EAh

Host Device ID

3EC2h

3EC2h

Host Revision ID

7h

7h

Graphics Device ID

3E92h

3E92h

Graphics Revision ID

Oh

Oh

TjMAX [°C]

See in EDS

See in EDS

Package

LGA1151

LGA1151

Number of Processor Cores

6

6

Processor Minimum Core Frequency [GHz]

0.8

0.8

Configurable TDP Down [W]

N/A

N/A

Configurable TDP Up [W]

N/A

N/A

Processor Base Core Frequency [GHz]

3.6

2.8

Active Core VID Range [V]

See in EDS

See in EDS

External Clock Frequency (BCLK) [MHz]

100

100

Intel® Turbo Boost Technology

Yes

Yes

Max Core Turbo Frequency [GHz] (Single Core)

4.3

4

Max Core Turbo Frequency [GHz] (Dual Core)

4.2

3.9

Max Core Turbo Frequency [GHz] (Quad Core)

4.2

3.9

Max Core Turbo Frequency [GHz] (Hexa Core)

4.1

3.8

IA Overclock Capable

Yes

No

Supported DIMMs per channel

1,2

1,2

اولین و قدرتمندترین پردازنده‌ی نسل هشتم، 8700K نام دارد. این پردازنده از ۶ هسته با فرکانس پایه‌ی ۳.۷ گیگاهرتز تشکیل شده است. فرکانس بوست این پردازنده، ۴.۳ گیگاهرتز روی ۶ هسته، ۴.۴ گیگاهرتز روی ۴ هسته، ۴.۶ گیگاهرتز روی ۲ هسته و ۴.۷ گیگاهرتز در حالت تک هسته‌ای است. توان مصرفی این محصول،۹۵ وات اعلام شده است و از یک گرافیک GT2 با ۱۲ مگابایت کش سطح۳ به همراه پشتیبانی از HyperThreading بهره می‌برد (۶ هسته، ۱۲ ترد). پردازنده‌ی 8700 همانند مدل 8700K از ۶ هسته استفاده می‌کند. توان مصرفی این پردازنده ۶۵ وات است و در فرکانس پایه‌ی ۳.۲ گیگاهرتز فعالیت می‌کند.  فرکانس بوست این پردازنده، ۴.۳ گیگاهرتز روی ۶ هسته، ۴.۳ گیگاهرتز روی ۴ هسته، ۴.۵ گیگاهرتز روی ۲ هسته و ۴.۶ گیگاهرتز در حالت تک هسته‌ای است.

پس از مرور مشخصات پردازنده‌های Core-i7، به پردازنده‌های i5 می رسیم. این پردازنده‌ها نیز از ۶ هسته بهره می‌برند، با این تفاوت که از HyperThreading پشتیبانی نمی‌کنند (۶هسته، ۶ ترد). 8600K دارای ۹ مگابایت کش سطح۳ و توان مصرفی ۹۵ وات است. فرکانس پایه‌ی این پردازنده ۳.۶ گیگاهرتز و فرکانس بوست این پردازنده، ۴.۱ گیگاهرتز روی ۶ هسته، ۴.۲ گیگاهرتز روی ۴ هسته، ۴.۲ گیگاهرتز روی ۲ هسته و ۴.۳ گیگاهرتز در حالت تک هسته‌ای است. فرکانس پایه در پردازنده‌ی ۶۴ واتی  i5 8400، به ۲.۸ گیگاهرتز تقلیل یافته و فرکانس بوست این پردازنده، ۳.۸ گیگاهرتز روی ۶ هسته، ۳.۹ گیگاهرتز روی ۴ هسته، ۳.۹ گیگاهرتز روی ۲ هسته و ۴.۰ گیگاهرتز در حالت تک هسته‌ای است. به دلیل وجود ۶ هسته‌ی پردازشی، جای خالی HyperThreading برای اکثر کاربران قابل احساس نخواهد بود.

 با توجه به حرکت پردازنده‌های Core i7 و Core i5 به سمت هسته‌های بیشتر، فرصت خوبی برای اینتل پیش آمده است تا تعداد هسته‌های سایر پردازنده‌ها را نیز تغییر دهد. برای مثال، پردازنده‌های سلرون اکنون می‌توانند دو هسته‌ای با پشتیبانی از HyperThreading باشند. پردازنده‌های پنتیوم ۴ هسته‌ای شوند و Core i3-ها ۴ هسته‌ای با پشتیبانی از HyperThreading باشند. در این صورت، پردازنده‌های ۲ هسته‌ای معمولی به تاریخ می‌پیوندند و سیستم‌های قدیمی اداری به پایان عمر خود نزدیک‌تر می‌شوند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات