تبدیل جاده‌های آمریکا به نیروگاه خورشیدی، با جذب سرمایه‌ی 1 میلیون دلاری [بروزرسانی]

چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
مطمئناً تا حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا علی‌رغم هشدارهای روزانه برای مصرف انرژی و آلودگی هوا و با وجود باتری‌های خورشیدی، از چنین فناوری‌هایی برای تولید انرژی و در نتیجه حل مشکل انرژی، آلودگی و گرمایش زمین استفاده نمی‌شود. یقیناً بسیاری از افراد با چنین ایده‌ای موافقند، اما هزینه‌ی بالا در کنار مقاومت پایین پنل‌های خورشیدی از جمله‌ی عواملی است که از استفاده‌ی گسترده از آن ممانعت می‌کند.
تبلیغات

یک زوج آمریکایی با توسعه‌ی نوعی از باتری‌های پوشش‌دار، ایده‌ی تبدیل بزرگراه‌های آمریکا را به نیروگاه‌های باتری خورشیدی ارائه داده‌اند. Scott and Julie Brusaw با توسعه‌ی ایده‌ی خود و ساخت نمونه‌هایی از آن، این ایده را آزمایش کرده و برنامه‌ی خود را برای ورود به فاز عملی و به‌منظور جذب سرمایه‌ی اولیه در Indiegogo قرار داده‌اند تا با جمع‌آوری سرمایه‌ی اولیه مورد نیاز، طرح خود عملی کنند.

هر یک از شش ضلعی‌های مورد نظر در بردارنده‌ی باتری‌های خورشیدی هستند که با قرار گرفتن کنار هم منجر به ساخت جاده می‌شوند. باتری‌های خورشیدی با استفاده از روکش شیشه‌ای مقاومی که یارای مقاومت در برابر وزن 114,000 کیلویی را دارد، از گزند آسیب اشیا خارجی در امان مانده‌اند. پوشش شیشه‌ای علاوه بر محافظت از باتری‌های خورشیدی، شماری دیگر از قطعات همچون ال‌ای‌دی‌ها را نیز از گزند آسیب اشیا خارجی همچون گرد و غبار و باد باران و برف محافظت می‌کند. براساس گفته‌ی توسعه‌دهندگان این ال‌ای‌دی‌ها را می‌توان جایگزین چراغ‌های راهنمایی مرسوم کرد، همچنین می‌توان برای آگاه ساختن رانندگان نیز از این ال‌ای‌دی‌ها استفاده کرد، بطوری که شرایط جاده بصورت آنی به اطلاع رانندگان می‌رسد.

برای ساخت و نگه‌داری چنین سیستمی وجود گودال‌های زیرزمینی اجتناب‌ناپذیر است، اما از این تونل‌ها می‌توان برای انتقال انواع شبکه‌های انتقال داده‌ استفاده کرد که هزینه‌ی انتقال و نگه‌داری جداگانه برای هر یک را تعدیل می‌کند. با اتصال هر یک از پنل‌های شش ضلغی به شبکه‌ی جاده‌ای، درصورتی که مشکلی برای هر یک از این پنل‌های پیش آید، در کسری از ثانیه واحد نگه‌داری مطلع شده و اقداماتی را برای تعمیر آن انجام خواهد داد. ضمناً در صورت اقدام برای سرقت این قطعات نیز می‌توان به راحتی آن را تحت پیگیری و تعقیب قرار داد.

این شبکه‌ی تولید برق جاده‌ای قادر است تا انرژی مورد نیاز برای تامین برق بسیاری از خانه‌ها و همچنین سایر مصارف را تامین کند، از این‌رو است که توسعه‌دهندگان تنها در پی جذب یک سرمایه‌ی 1‌ میلیون دلاری برای این پروژه‌ی عظیم هستند، چراکه انرژی الکتریکی تولید شده توانایی پوشش دادن هزینه‌های تولید را دارا است. این سیستم پتانسیل بالایی برای اضافه کردن سایر ویژگی ها و قابلیت‌ها را نیز دارا است که از جمله‌ی آن می‌توان به امکان اضافه کردن تجهیزات حراراتی برای ممانعت از یخ‌زدگی جاده‌ها اشاره کرد.

بروزرسانی:

پروژه‌ی مربوط به توسعه‌ی پنل‌های خورشیدی که در سطور بالا در مورد آن توضیحاتی ارائه شده است، توانست پس از مدت کوتاهی سرمایه‌ی مورد نیاز خود را که 1 میلیون دلار است، از طریق وب‌سایت Indiegogo جذب کند. پس از جذب سرمایه‌ی اولیه این پنل‌ها از مرحله‌ی تولید نمونه‌های ابتدایی وارد فاز تولید تجاری خواهند شد.

هرچند این پروژه موفق به جذب سرمایه‌ی اولیه شده است، اما برخی از کارشناسان تحقق کامل آن را در هاله‌ای از ابهام پیش‌بینی کرده‌اند.براساس برآوردهای انجام شده سطح جاده‌های مورد نظر در حدود 75,000 کیلومتر مربع است که برای پوشش دادن آن‌ها با این پنل‌ها نیاز به 5.6 میلیارد پنل است که هزینه‌ای بالغ بر 56 تریلیون دلار را شامل می‌شود.

توسعه‌دهندگان این پنل‌ها بسیاری از مشکلات و مسائل فنی پیش رو را قابل حل عنوان ساخته‌اند. از جمله‌ی این مسائل می‌توان به نحوه‌ی تمیزکردن و بالا بردن بهره‌وری پنل‌ها اشاره کرد. ضمناً توسعه دهندگان این پنل امکان کسب درآمد از از طریق نمایش تبلیغات و شارژ خودروهای الکتریکی از طریق ایستگاه‌های شارژ را نیز جزو راهکارهای دیگری برای کسب درآمد در کنار فروش الکتریسیته عنوان کرده‌اند. لازم به‌ذکر است که در صورت جایگزینی تمام راه‌های اصلی با پنل‌های خورشیدی، نیروی الکتریسیته‌ای معادل سه‌برابر مصرف ایالات متحده تولید خواهد شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات