بنیاد نرم فزار آزاد: از ویندوز 10 استفاده نکنید
شاید در ابتدا چنین تصویر شود که رایگان بودن بروزرسانی به ویندوز ۱۰ از نظر بنیاد نرمافزارهای آزاد امری پسندیده است، اما در واقعیت اینطور نیست و این بنیاد کاربران را از بروزسانی به ویندوز ۱۰ باز میدارد، چراکه به اعتقاد این نهاد ویندوز ۱۰ از نظر امنیتی دارای مشکلاتی است. بنیاد نرمافزارهای آزاد با انتشار بیانیهای از کاربران خواسته تا از نسخهی جدید ویندوز استفاده نکنند. بنیاد نرمافزارهای آزاد اعلام کرده که در ویندوز ۱۰ حریم خصوصی کاربران نادیده گرفته شده و این کمپانی با انتشار بروزرسانیها با کاربران بصورت تسترهای نسخهی بتا رفتار میکند.
متن انتشار یافته توسط بنیاد نرمافزارهای آزاد با این جمله آغاز میشود:
بنیاد نرمافزارهای آزاد از تمامی کاربران میخواهد تا استفاده از ویندوز ۱۰ را کنار گذاشته و این بنیاد را در جهت استفاده از نرمافزارهای آزاد همراهی کنند.
در ادامهی این متن به مایکروسافت نیز به عنوان یک کمپانی بسته حمله شده است:
مایکروسافت قوانین سختگیرانهای دارد که دسترسی به لایههای زیرین سیستم عامل ویندوز را برای همگان غیرممکن کرده است.
بنیاد نرمافزارهای آزاد کاربران را به شدت از بکارگیری ویندوز ۱۰ بر حذر میدارند، چراکه به گفتهی این نهاد مایکروسافت از حریم خصوصی کاربران سو استفاده میکند:
با توجه به اینکه سیستم عامل مایکروسافت ناامن بوده و از نظر حفظ حریم خصوصی مشکلاتی دارد، از اینرو ویندوز پنجرهای کاملا باز برای کاربران است. چرایی این موضوع به دلیل عدم دسترسی کاربران و متخصصان مستقل برای شرکت در فرآیند توسعه است. ویندوز را باید یک مدخل قفل شده به کامپیوتر کاربران بنامیم که کلید آن فقط در دست مایکروسافت است. در صورتی که در پی تغییر سیستم عامل خود هستید، ما به شما توصیه میکنیم که به جای ویندوز ۱۰ از GNU/Linux استفاده کنید.
این بنیاد در ادامهی بیانیهی خود به بیان ویژگیهای GNU/Linux پرداخته است:
در مقایسه با ویندوز ۱۰، نرمافزارهای آزادی نظیر سیستم عامل GNU/Linux توسط افراد حرفهای و گروههای داوطلب توسعه یافته، بطوریکه این افراد دستاوردهای خود را بصورت رایگان با دیگران به اشتراک گذاشتهاند. کاربران در فرآیند توسعهی این سیستم عامل تاثیر شگرفی داشته و میتوانند با آزادی کامل کد مورد نظر خود را برای اجرا انتخاب کنند. این موضوع بدین معنی است که نرمافزار با این افراد به احترام برخورد میکند. سو استفاده از کاربران در نرمافزارهای آزادی نظیر GNU/Linix ممکن نیست، چراکه در صورتی که یکی از توسعهدهندگان اقدام به این کار کند، سایر توسعه هندگان متخصص میتوانند با دسترسی به کد وی، قسمتهای مورد نظر را اصلاح کرده یا به کلی از ساختار کد حذف کنند.
نظر شما در این مورد چیست؟
نظرات