بهترین تلویزیونهای بازار ایران [مهر ۱۴۰۳]
تلویزیون، این جعبهی جادویی محبوب که در گذر زمان، رقبای قدرتمندی را از کنسولهای دستی تا لپتاپ و موبایل در مقابل خود دیده، کماکان نقشی پررنگ را در سرگرمی افراد ایفا میکند؛ هرچند که اکنون برای نمایش محتوا بیشاز آنکه به آنتن و دیش وابسته باشد، به اینترنت و سرویسهای VOD متکی است و جای تلویزیونهای قطور و برفکی گذشته را نیز پنلهایی باریک و غولپیکر با وضوحی خیرهکننده پر کردهاند. با نگاهی با آمار و ارقام بازار تلویزیون و روند کموبیش پایدارش، میتوان متوجه شد که به این زودیها با آن خداحافظی نخواهیم کرد.
ممنوعیت واردات رسمی تلویزیون به بهانهی وجود «نمونهی مشابه داخلی» باعث شده است تا اکنون بازار سنتی و فروشگاههای اینترنتی نامدار کشور، دو داستان کاملا متفاوت را روایت کنند؛ درحالیکه در برخی فروشگاههای فیزیکی، میتوان به تلویزیونهای روز الجی، سامسونگ و سونی دسترسی داشت، فروشگاههای اینترنتی مجاز، صرفا مدلهایی از برندهای داخلی نظیر جیپلاس، سام و ایکسویژن را بهفروش میرسانند و همین موضوع باعث سردرگمی و کلافگی خریدار میشود.
- نکات مهم خرید تلویزیون
- ابعاد و وضوح
- نوع پنل
- پشتیبانی از HDR
- نرخ نوسازی و قابلیتهای گیمینگ
- بهترین مارک تلویزیون در بازار ایران
- بهترین تلویزیون بازار بدون در نظر گرفتن قیمت
- الجی G4
- بهترین تلویزیون ۳۲ اینچی ۷ تا ۱۱ میلیون تومان
- نکسار NTV-D32E414N
- هایسنس 32A4K
- بهترین تلویزیون ۴۳ اینچی ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان
- نکسار NTV-H43F616N
- ایکسویژن 43XY795
- الجی 43UR8000
- بهترین تلویزیون ۵۰ اینچی ۱۵ تا ۴۰ میلیون تومان
- نکسار NTV-U50E616N
- جی پلاس 50RQ754N
- الجی 50UR8000
- بهترین تلویزیون ۵۵ اینچی ۲۰ تا ۷۵ میلیون تومان
- تیسیال 55P735
- جیپلاس GTV-55RQ756N
- تیسیال 55C645
- الجی 55QNED80 2023
- سونی 55X85L
- سونی 55X90L
- ال جی 55C2
- بهترین تلویزیون ۶۵ اینچی ۳۵ تا ۱۰۵ میلیون تومان
- هایسنس 65E7K
- تیسیال 65C645
- تیسیال 65C745
- الجی 65QNED80 2023
- سونی 65X85L
- سونی 65X90L
- الجی 65C3
- سامسونگ 65QN90C
- بهترین تلویزیون ۷۵ اینچی ۷۰ تا ۱۹۰ میلیون تومان
- تیسیال 75C745
- الجی 75QNED80 2023
- الجی 75QNED90
- سونی 75X90L
- الجی 77C3
در مقالهی پیشرو سعی کردیم تا بهترین مدلهای موجود در بازار فیزیکی و اینترنتی ایران را از برندهای مختلف و در ابعاد ۳۲ تا ۸۵ اینچی، با ترتیب گرانترین به ارزانترین معرفی کنیم؛ اما باید توجه داشته باشید که تلویزیونهای معرفیشده از برندهای خارجی؛ مانند الجی، سامسونگ و سونی، گارانتی رسمی ندارند؛ بنابراین در زمان خرید تلویزیون، حتما به این موضوع توجه داشته باشید.
نکات مهم خرید تلویزیون
پیشاز آنکه سراغ معرفی بهترین مدلهای تلویزیون برویم، مهمترین نکاتی را با شما در میان میگذاریم که هنگام خرید تلویزیون باید مدنظر داشته باشید. برای آنکه بتوانید دربارهی نکات یادشده در این مقاله، اطلاعات بیشتری بهدست آورید، توصیه میکنیم که مقالهی «راهنمای جامع خرید تلویزیون» در زومیت را مطالعه کنید.
ابعاد و وضوح
هنگام انتخاب ابعاد تلویزیون باید فاصلهی محل نشستنتان تا تلویزیون و تعداد نفراتی را در نظر داشته باشید که معمولا همزمان به تماشای تلویزیون مینشینند. بهطور کلی، فاصلهای را میتوانیم مناسب بدانیم که از آن نقطه، نتوانید پیکسلهای تلویزیون را بهتفکیک مشاهده کنید؛ بهعنوان قاعدهی کلی و ساده، فاصلهی شما از تلویزیون Full HD و 4K، باید بهترتیب بیشاز ۳ برابر و ۱٫۵ برابرِ ارتفاع تلویزیون باشد؛ پس برای تماشای تلویزیون ۵۵ اینچی 4K با ارتفاع ۷۵ سانتیمتر، باید در فاصلهی بیشاز ۱۱۲ سانتیمتری از تلویزیون بنشینید.
وضوح تلویزیون نیز بهاندازهی ابعاد، بر فاصلهی ایدهآل شما از تلویزیون تأثیر میگذارد؛ بدینمفهوم که از فاصلهی بسیار دور، ادراک شما از تصویر 4K تفاوت چندانی با تصویر 1080p ندارد؛ بهعنوان مثال، هنگام خرید تلویزیون ۵۵ اینچی 4K باید در نظر داشته باشید که فاصلهتان از تلویزیون نباید فراتر از حدود ۲ متر (۲۰۰ سانتیمتر) باشد. در مورد تلویزیون 4K با ابعاد ۶۵ و ۷۵ اینچی نیز حداکثر فاصلهی ایدهآل، بهترتیب حدود ۲٫۵ و ۳ متر است.
نوع پنل
فروشندگان بازار ایران معمولا تلویزیونها را با عناوینی همچون LED و LCD و OLED طبقهبندی میکنند و عموما از برتری «تلویزیون ال ای دی» به «تلویزیون ال سی دی» میگویند؛ اما باید توجه داشته باشید که تلویزیونهای فعلی به دو دستهی کلی LCD و OLED تقسیم میشوند؛ ضمن اینکه تمام تلویزیونهای LCD کنونی روشنایی خود را با LED تأمین میکنند.
پنلهای LCD معمولا دو نوع کلی IPS (سامسونگ این نوع پنلها را ADS مینامد) و VA را دربرمیگیرند؛ این پنلها دو تفاوت عمده با یکدیگر دارند؛ پنلهای IPS زوایای دید وسیع و کنتراست پایینی دارند و در نقطهی مقابل، پنلهای VA زوایای دید محدود و کنتراست بالاتری دارند، توجه داشته باشید که کنتراست بالاتر بهمفهوم مشکی عمیقتر است، تلویزیونهای IPS، رنگ مشکی را متمایل به خاکستری بهتصویر میکشند.
در سالهای اخیر نام QLED نیز در بازار تلویزیون به گوش میرسد؛ سامسونگ این نام تجاری را برای تلویزیونهای LCD مجهز به فناوری Quantum Dot به کار میبرد. بهموجب فناوری کوانتوم دات، لایهای از نانوکریستالها با ابعاد مختلف به پنل LCD اضافه میشود که در نتیجهی آن، تلویزیون میتواند به روشنایی بالاتر و پوشش گستردهتری از رنگها دست یابد.
تلویزیونهای miniLED در واقع از همان پنلهای LCD با تعداد زیادی از چراغ کوچک LED بهره میبرند. شرکتها بهنوعی بهدنبال آن هستند تا با فناوری نور پسزمینهی miniLED، کنتراست و سطح روشنایی تلویزیونهای LCD را افزایش دهند. چراغهای miniLED در قالب گروههای چندتایی، سطح پشتی پنل LCD را پوشش میدهند؛ هرچقدر تعداد LED-ها بیشتر باشد، رفتار پنل به OLED نزدیکتر است. سامسونگ و الجی تلویزیونهای miniLEDـشان را بهترتیب با نام Neo QLED و QNED بهفروش میرسانند؛ البته دقت کنید که همهی تلویزیونهای QNED الجی از نوع miniLED نیستند.
تلویزیونهای OLED به منبع نوری جداگانه نیازی ندارند و نور موردنیاز بهوسیلهی خود پیکسلها تأمین میشود. این نوع از تلویزیونها عمیقترین رنگ مشکی و بالاترین کنتراست را ارائه میدهند و رنگهای بسیار شفاف و خیرهکنندهای را بهنمایش میگذارند؛ اما سطح روشنایی آنها معمولا بهاندازهی تعدادی از تلویزیونهای LCD بالارده نیست و خطر وقوع پدیدهی Burn-in نیز همیشه تهدیدشان میکند؛ بدینمفهوم که چنانچه تصویر ثابتی بهمدت طولانی (بهعنوان مثال آرم یک شبکهی تلویزیونی) در تلویزیون OLED بهنمایش درآید، ممکن است هالهای از تصویر یادشده برای همیشه روی پنل ثبت شود.
پشتیبانی از HDR
HDR یکی از فناوریهای نسبتا بهروز دنیای تصویر بهحساب میآید. با فناوری HDR میتوان رنگهای غنیتر، کنتراست بالاتر و روشنایی بیشتری را تجربه کرد؛ اما لازمهی چنین تجربهای وجود محتوای HDR و پشتیبانی تلویزیون/نمایشگر از HDR است. HDR10 و HLG (محتوای شبکههای تلویزیونی)، پایهایترین استانداردهای HDR بهشمار میآیند؛ در نقطهی مقابل، HDR10+ (استاندارد اختصاصی سامسونگ) و Dolby VISION جزو ردهبالاترین استانداردها هستند و بهخصوص دالبیویژن را میتوان در تلویزیونهای گرانقیمت یافت. برای کسب اطلاعات بیشتر، حتما «مقالهی HDR چیست» را در زومیت مطالعه کنید.
نرخ نوسازی و قابلیتهای گیمینگ
نرخ نوسازی بهمفهوم تعداد دفعاتی (با واحد هرتز) است که تصویر روی پنل نمایشگر در هر ثانیه بهروز میشود؛ هرچقدر نرخ نوسازی بالاتر باشد، نمایشگر تصویر نرمتری را بهنمایش میگذارد. نرخ نوسازی با ظهور کنسولهای نسل نهمی مثل پلیاستیشن ۵ و ایکسباکس سری ایکس، بیشاز پیش اهمیت دارد، برای کسانی که با این کنسولها بهدنبال اجرای بازیهای رقابتی مثل COD هستند، توصیه میکنیم که سراغ تلویزیونهایی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بروند؛ اما برای کنسولهای نسل قبلی، نرخ نوسازی ۶۰ هرتز کفایت میکند.
تعدادی از تلویزیونهای ردهبالا، علاوهبر نرخ نوسازی بالا، از فناوری نرخ نوسازی متغیر نیز پشتیبانی میکنند؛ بدینمفهوم که تلویزیون میتواند بسته به نرخ فریم بازی، نرخ نوسازی خود را تغییر دهد و با نرخ فریم منطبق سازد تا مشکلاتی همچون پارگی تصویر بهوجود نیاید؛ برای آنکه بتوان از نرخ نوسازی متغیر در کنسولهای نسل نهمی بهره برد، باید تلویزیون از AMD FreeSync پشتیبانی کند.
اگر پلی استیشن ۵ یا ایکس باکس سری ایکس دارید یا میخواهید از تلویزیون بهعنوان مانیتور برای سیستم گیمینگ قدرتمندتان استفاده کنید، حتما تلویزیونی را انتخاب کنید که درگاه HDMI 2.1 داشته باشد؛ تلویزیونها بهلطف این درگاه میتوانند بازیها را با وضوح 4K و نرخ ۱۲۰ فریمبرثانیه بهنمایش بگذارند.
تلویزیونها معمولا بهدلیل پردازشهایی که روی تصویر انجام میدهند، Input Lag بالایی دارند؛ موضوعی که برای گیمر بازیهای رقابتی، ناخوشایند است؛ شرکتها برای رفع این مشکل، معمولا Game Mode را نیز به تلویزیونشان اضافه میکنند تا بهموجب آن، تا جای ممکن، تأخیر و لگ را در بازیها به حداقل برسانند.
بهترین مارک تلویزیون در بازار ایران
حال که نکات مهم خرید تلویزیون را بهصورت مختصر با شما بهاشتراک گذاشتیم، به معرفی بهترین تلویزیون های بازار ایران بسته به ابعاد نوبت میرسد. توجه کنید که برای هریک از ابعاد، پس از بررسی مارک های مختلف تلویزیون، مدلها را بهترتیب ارزانترین به گرانترین معرفی کردهایم.
در بازار ایران میتوانید برندهای کارآمدی همچون الجی، سامسونگ و سونی را بهصورت غیررسمی و برندهای داخلی نسبتا باکیفیت TCL/ایکسویژن و جیپلاس را بهصورت رسمی بیابید.
توجه داشته باشید که در بازار ایران، تنها تلویزیونهای تولید داخل گارانتی رسمی و شرکتی دارند؛ بنابراین هنگام خرید تلویزیونهای با برند خارجی نظیر سامسونگ، الجی و سونی، حتما به این موضوع دقت داشته باشید و بهدنبال فروشگاهی مطمئن باشید.
بهترین تلویزیون بازار بدون در نظر گرفتن قیمت
اگر محدودیتهای بودجه را کنار بگذاریم، به تلویزیونهای هیجانانگیزی میرسیم: از مدلهای غولپیکر ۸۳ اینچی تا دستگاههایی با وضوح خیرهکنندهی 8K و سیستم نوردهی پیشرفتهی MiniLED؛ اما اگر هیجان را کنار بگذاریم و با در نظر گرفتن تمامی پارامترها، بهدنبال بهترین مدل بازار ایران باشیم، در اینصورت، به تلویزیون OLED الجی G4 میرسیم که دستگاه بالاردهی کرهایها برای سال ۲۰۲۴ است.
الجی G4
الجی G4 درستمانند C4 از پنل پیشرفتهی OLED Evo استفاده میکند؛ اما بهلطف نسل دوم فناوری Micro Lens Array یا بهقول الجی، Brightness Booster Max، در ابعاد ۵۵، ۶۵ و ۷۷ اینچی به ۱۵۰ درصد روشنایی بیشتر درمقایسهبا تلویزیونهای OLED عادی دست مییابد و براساس بررسیها، روشنایی آن حین پخش محتوای HDR معادل ۱۴۰۰ نیت و نزدیک ۱٫۵برابرِ C4 است. روشنایی بیشتر تلویزیون، به تجربهی بصری خیرهکننده با رنگهای چشمنوازتر بهویژه در محیطهای روشن و نمایش بهتر هایلایتها در محتوای HDR منتهی میشود.
تلویزیون 4K و ۱۰ بیتی الجی رنگهای خیرهکننده و کنتراست بسیار بالایی را ارائه میدهد و بهلطف نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی و درگاههای HDMI 2.1-اش گزینهی فوقالعادهای برای کاربران کنسولهای نسل نهمی است. G4 بهلطف نرخ نوسازی بالایش و پشتیبانی از Nvidia G-SYNC حتی برای کاربران کامپیوترهای قدرتمند نیز میتواند نقش مانیتور گیمینگ حیرتانگیزی را ایفا کند.
تلویزیون G4 قابلیت پخش ویدیوهای HDR با استاندارد Dolby Vision را دارد، از پردازندهی Alpha11 بهره میبرد که درمقایسهبا Alpha5 بهکاررفته در تلویزیونهایی همچون NANO75 تا ۱۸۰درصد سریعتر است. این تلویزیون با ۴ اسپیکر ۱۰واتی و ۲ ووفر ۱۰واتی، صدای ۴.۲ کانالهی ۶۰واتی تولید میکند و تجربهی صوتی بهمراتب فراگیرتر و گوشنوازتری درمقایسهبا اسپیکرهای ۴۰واتی LG C4 فراهم میآورد.
درحال حاضر، تلویزیون G4 در ابعاد ۵۵، ۶۵، ۷۷، ۸۳ و ۹۷ اینچی عرضه شده است و هماکنون مدل ۶۵ اینچیاش با قیمت حدود ۱۵۰ میلیون تومان در برخی از فروشگاههای ایران بهفروش میرسد. توجه داشته باشید که تلویزیون G4 درمقایسهبا نسل گذشتهاش تغییرات بسیار نامحسوسی را تجربه میکند؛ بنابراین چنانچه مدل G3 با برچسب قیمتی مناسبتری یافتید، خرید آن منطقیتر خواهد بود.
بهترین تلویزیون ۳۲ اینچی ۷ تا ۱۱ میلیون تومان
عمدهی تلویزیونهای ۳۲ اینچی بازار ایران، چه تولیدات داخلی، چه گزینههای محدود خارجی، از وضوح ۷۶۸ × ۱۳۶۶ پیکسل بهره میبرند؛ با چنین وضوح و ابعادی، فاصلهی ایدهآل برای نشستن مقابل تلویزیون، بین ۱٫۲ متر تا حدود ۳ متر است؛ چنانچه فاصلهتان بیشاز ۳ متر باشد، ادراکتان از وضوح 720P تقریبا با 480P یکسان خواهد بود.
نکسار NTV-D32E414N
یکی از خوشقیمتترین تلویزیونهای ۳۲ اینچی بازار ایران، مدل D32E414N نکسار است که از برندهای اقتصادی جیپلاس بهشمار میآید. این تلویزیون از پنل ۷۶۸ × ۱۳۶۶ پیکسل IPS با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز بهره میبرد و طبق ادعای سازنده قابلیت نمایش یک میلیارد رنگ را دارد که به احتمال زیاد به پشتیبانی از فناوری 8bit+FRC اشاره دارد.
تلویزیون ۳۲ اینچی نکسار از گیرندهی دیجیتال بههمراه یک درگاه USB و دو درگاه HDMI بهره میبرد؛ اما دقت کنید که این تلویزیون هوشمند نیست و امکان اتصال به اینترنت را ندارید؛ بنابراین برای دسترسی به شبکههای نمایش خانگی، حتما باید بهفکر تهیهی اندروید باکس هم باشید.
تلویزیون نکسار NTV-D32E414N در بازار ایران با قیمت حدودی ۷ میلیون تومان بهفروش میرسد.
هایسنس 32A4K
تلویزیون 32A4K هایسنس از دستگاههای ۳۲ اینچی انگشتشمار بازار ایران با پنل Full HD بهحساب میآید؛ بنابراین تراکم پیکسلی آن ۴۰درصد بیشتر از نمونههای پرشمار بازار با وضوح ۷۶۸ × ۱۳۶۶ پیکسل است و تصویر بهمراتب شفافتر و پروضوحتری را بهنمایش میگذارد.
تلویزیون هایسنس از پنل VA LCD بهره میبرد؛ بنابراین کنتراست بالاتری درمقایسهبا تلویزیونهای IPS دارد؛ اما باید دقت کنید که با توجه به ابعاد ۳۲ اینچی دستگاه و محدود بودن زاویهی دید پنلهای VA، تلویزیون 32A4K صرفا برای استفاده در فضاهای کوچک مناسب است. نوردهی تلویزیون از طریق چراغهای LED در پشت پنل صورت میگیرد و نرخ نوسازی دستگاه نیز به ۶۰ هرتز میرسد.
تلویزیون هایسنس از سیستمعامل ناآشنای Vidaa Smart OS بهره میبرد؛ اما از آنجا که این سیستمعامل مرورگر وب دارد، میتوانید از نسخهی تحتوب VOD-های وطنی نظیر فیلیمو و نماوا بهره ببرید. تلویزیون 32A4K از دو اسپیکر استریوی ۶واتی برای تولید صدای ۱۲ وات استفاده میکند و یک درگاه USB بههمراه دو درگاه HDMI دراختیارتان میگذارد.
تلویزیون ۳۲ اینچی هایسنس را در بازار ایران میتوانید با قیمت حدود ۸٫۵ تا ۱۱ میلیون تومان بیابید.
بهترین تلویزیون ۴۳ اینچی ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان
در ردهی تلویزیونهای ۴۳ اینچی، بازار ایران را میتوان به دو دستهی تلویزیونهای Full HD تولید داخل و مدلهای خارجی 4K تقسیم کرد. در نظر داشته باشید که فاصلهی ایدهآل برای تماشای تلویزیون ۴۳ اینچی Full HD حدود ۱٫۸ تا ۲٫۵ متر است؛ اگر هم تلویزیون ۴۳ اینچی 4K میخواهید، باید در فاصلهی ۰٫۸ تا حدود ۱٫۸ متری تلویزیون بنشینید.
نکسار NTV-H43F616N
تلویزیون نکسار H43F616N یکی از ارزانترین تلویزیونهای ۴۳ اینچی هوشمند بازار ایران است. این تلویزیون با برچسب قیمتی حدود ۱۰ میلیون تومان از پنل ۶۰ هرتز و ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسلی IPS بهره میبرد؛ بنابراین زوایای دید نسبتا وسیعی دارد؛ اما کنتراست آن بهپای تلویزیونهایی با پنل VA نمیرسد.
تلویزیون نکسار از سیستمعامل اندروید ۱۱ بهره میبرد؛ بنابراین میتوانید طیف وسیعی از اپها از جمله سرویسهایی همچون نماوا و فیلیمو را روی آن نصب کنید. این تلویزیون از ۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی برای نصب اپها یا نگهداری فایلها دراختیارتان میگذارد. سه درگاه HDMI و دو درگاه USB از قابلیتهای ارتباطی تلویزیون بهشمار میآیند.
ایکسویژن 43XY795
تلویزیون 43XY795 ایکسویژن بهنسبت برچسب قیمتی ۱۲ میلیون تومانیاش، قابلیتها و ویژگیهای جذابی را در اختیارتان میگذارد؛ پنل ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسلی IPS با فناوری FRC که امکان نمایش یک میلیارد رنگ را به تلویزیون ایکسویژن اضافه میکند، پردازندهی ۴هستهای نسبتا توانمند با هستههای Cortex A55، فضای ذخیرهسازی ۸گیگابایتی و اندروید ۱۱ از جملهی همین ویژگیها است.
تلویزیون ایکسویژن دو درگاه USB و سه درگاه HDMI در اختیار کاربر میگذارد؛ اما دقت کنید که با توجه به نرخ نوسازی ۶۰هرتزی پنل، این دستگاه نمیتواند گزینهی مطلوبی برای اتصال کنسولهای نسل نهمی باشد.
الجی 43UR8000
تلویزیون 43UR8000 از مدلهای اقتصادی ۲۰۲۳ الجی بهشمار میآید، این تلویزیون را در بازار ایران میتوان با هر دو نوع پنل ۸بیتی IPS و VA یافت؛ بنابراین چنانچه گستردگی زاویهی دید برایتان مهم است، باید از فروشنده، مدل IPS را بخواهید؛ اما چنانچه در اتاق کوچکی از تلویزیون استفاده خواهید کرد، برای دستیابی به کنتراست بالاتر، توصیه میکنیم به سراغ مدل VA بروید.
تلویزیون UR8000 بهلطف پشتیبانی از فناوری FRC قابلیت نمایش یک میلیارد رنگ را دارد؛ اما از فناوریهای پیشرفتهی نوردهی مانند تیرگی موضعی خبری نیست. نکتهی مثبت دیگر دربارهی تلویزیون UR8000 به پشتیبانی آن از پخش ویدیوهای HDR با استانداردهای HLG و HDR10 بازمیگردد.
مایهی تعجب نیست که مدل اقتصادی الجی UR8000 از نرخ نوسازی ۶۰ هرتز و درگاههای HDMI 2.0 بهره ببرد؛ پس بهتر است که این تلویزیون را برای کنسولهای نسل نهمی تهیه نکنید. تلویزیون از اسپیکرهای دوکانالهی ۲۰ واتی استفاده میکند، رابط کاربری webOS 8 را در اختیار کاربر میگذارد و از فناوری AirPlay 2 برای اتصال به آیفون هم پشتیبانی میکند.
توجه داشته باشید که تلویزیون ال جی مدل 43UR8000 صرفا از نظر طراحی بدنه و پایهها، با مدل UR8050 و UR8010 تفاوتهایی دارد و از نظر تجربهی بصری و کیفیت تصویر، با آن یکسان است.
قیمت تلویزیون ال جی در بازار ایران هماکنون حدود ۲۰ میلیون تومان است.
در بازار ایران تلویزیون Mini LED و OLED در ابعاد ۴۳ و ۴۲ اینچ نیز میتوان یافت؛ اما مادامیکه محدودیت فضا و الزامی برای داشتن تلویزیون ۱۲۰ هرتزی برای کنسولهای نسل نهمی ندارید، توصیه میکنیم که برای ابعاد ۴۳ اینچ، بیشاز ۲۰ میلیون تومان هزینه نکنید و در عوض سراغ تلویزیونهای بزرگتر بروید.
بهترین تلویزیون ۵۰ اینچی ۱۵ تا ۴۰ میلیون تومان
عموم تلویزیونهای ۵۰ اینچی بازار ایران، چه تولیدات داخل، چه مدلهای خارجی، از وضوح 4K بهره میبرند؛ برای آنکه تجربهی ایدهآل از تلویزیونهای ۵۰ اینچی 4K داشته باشید، توصیه میکنیم که در محدودهی یک تا ۲ متری تلویزیون قرار بگیرید.
نکسار NTV-U50E616N
تلویزیون نکسار U50E616N یکی از ارزانترین تلویزیونهای 4K بازار ایران بهشمار میآید. نکسار در واقع برند اقتصادی گلدیران است و در سطح قیمتی پایینتری نسبت به جیپلاس بهفروش میرسد. این تلویزیون از پنل IPS بهره میبرد و بهمدد فناوری FRC میتواند تصاویر ۱۰بیتی را روی پنل ۸بیتیاش بهنمایش بگذارد. این تلویزیون از پس پخش ویدیوهای HDR با استاندارد HDR10 برمیآید.
نکسار U50E616N از اندروید ۱۱ استفاده میکند و با قابلیت نصب عموم اپهای اندروید بهویژه شبکههای نمایش خانگی مثل فیلیمو و نماوا کموبیش میتواند نیازهای چندرسانهای شما را پاسخ دهد. تلویزیون نکسار از پردازندهی ۴هستهای نامشخصی در کنار ۱۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی بهره میبرد. این تلویزیون سه درگاه HDMI، دو درگاه USB و گیرندهی دیجیتال نیز در دل خود دارد.
قیمت تلویزیون نکسار هماکنون در محدودهی ۱۵ میلیون تومان قرار دارد.
جی پلاس 50RQ754N
در محدودهی قیمتی زیر ۲۰ میلیون تومان، میتوان چند تلویزیون ۵۰ اینچی ایرانی یافت که از جملهی آنها میتوان به دوو DSL-50SU1700، جیپلاس 50RQ754N و ایکسویژن 50XCU775 اشاره کرد؛ دوو از پنل IPS بهره میبرد و تلویزیونهای جیپلاس و ایکسویژن از پنل VA استفاده میکند؛ اما جیپلاس از فناوری کوانتومدات بهره برده است تا تلویزیون بتواند رنگهای زندهتر و زاویهی دید وسیعتری در اختیارتان بگذارد. این تلویزیون بهکمک فناوری FRC، رفتار مشابه پنلهای ۱۰بیتی را در نمایش یک میلیارد رنگ شبیهسازی میکند.
نوردهی بهصورت مستقیم از پشت پنل بهجای لبهها (Direct LED)، اسپیکرهای دوکانالهی ۲۰واتی، پردازندهی ۴هستهای، ۲ گیگابایت رم، ۱۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی و سیستمعامل اندروید ۱۱ از جملهی ویژگیهای مهم دیگر تلویزیون ۵۰ اینچی QLED جیپلاس بهشمار میآیند. این تلویزیون دو درگاه USB و سه درگاه HDMI بههمراه گیرندهی دیجیتال DVB-T2 را نیز دراختیارتان میگذارند.
تلویزیون جیپلاس در محدودهی قیمتی ۲۰ میلیون تومان بهفروش میرسد.
الجی 50UR8000
در محدودهی قیمتی زیر ۳۰ میلیون تومان، مدل 50UR8000 الجی، معقولترین تلویزیون خارجی بازار ایران بهشمار میآید نیز در بازار وجود دارد که یکی از اقتصادیترین تلویزیونهای شرکت کرهای برای سال ۲۰۲۳ بهشمار میآید. این تلویزیون با هر دو نوع پنل IPS و VA در بازار ایران یافت میشود؛ توصیه میکنیم که برای کنتراست بالاتر تصویر بهسراغ VA بروید؛ اما چنانچه زاویهی دید گستردهتر برایتان اولویت دارد، بهتر است مدل IPS را از فروشنده بخواهید.
تلویزیون 50UR8000 از پنل ۶۰ هرتز و ۸بیتی با وضوح 4K استفاده میکند و بهلطف بهرهگیری از فناوری FRC میتواند رفتار پنلهای ۱۰بیتی را در نمایش یک میلیارد رنگ شبیهسازی کند. نوردهی پنل نیز بهجای لبهها، از پشت آن صورت میگیرد که تأثیر مثبتی روی کنتراست تصویر میگذارد.
تلویزیون ۵۰ اینچی الجی از اسپیکرهای ۲۰واتی برای تولید صدا بهره میبرد، از سیستمعامل webOS 8 استفاده میکند و قابلیت اتصال به دستگاههای اپل با فناوری AirPlay 2 را نیز دارد. این تلویزیون از درگاههای HDMI 2.0 استفاده میکند و مناسب کنسولهای نسل نهمی نیست. توجه داشته باشید که تلویزیون UR8000 غیر از طراحی پایهها، هیچ تفاوتی با مدلهای UR8050 و UR8100 الجی ندارد.
تلویزیون ۵۰ اینچی اقتصادی الجی هماکنون در محدودهی قیمتی ۲۵ میلیون تومان بهفروش میرسد.
شما میتوانید با پرداخت مبالغ گزافتر ۳۵ تا ۵۰ میلیون تومان بهسراغ تلویزیونهای ۴۸ و ۵۰ اینچی کارآمدتری همچون مدلهای QLED سامسونگ یا تلویزیونهای OLED الجی بروید؛ اما توصیه میکنیم که در این بازهی قیمتی مادامیکه محدودیتی برای فضای نصب تلویزیون نداشته باشید، بهسراغ تلویزیونهای ۵۵ اینچی یا بزرگتر بروید.
بهترین تلویزیون ۵۵ اینچی ۲۰ تا ۷۵ میلیون تومان
بین سایزهای مختلف، تلویزیونهای ۵۵ اینچی جزو محبوبترینها هستند؛ چرا که در عموم خانهها و آپارتمانهای کوچک تا متوسط، تجربهی بصری رضایتبخشی را ارائه میدهند. برای آنکه از تماشای تلویزیونهای ۵۵ اینچی 4K نهایت لذت را ببرید، توصیه میکنیم که در فاصلهی حدود یک متر تا حدود ۲٫۵ متری آنها قرار بگیرید.
تیسیال 55P735
تلویزیون 55P735 تیسیال جزو معدود مدلهای ۵۵ اینچی ایرانی در محدودهی قیمتی زیر ۲۵ میلیون تومان است که از پنل VA بهره میبرد و بهلطف همین پنل، کنتراست تصویر بالاتری را دراختیارتان میگذارد. این تلویزیون از فناوری FRC برای نمایش یک میلیارد رنگ استفاده میکند و با استانداردهای HDR10 و Dolby Vision برای پخش ویدیوهای HDR سازگاری دارد؛ البته ویدیوهای دالبیویژن فقط از روی فلش USB پخش میشوند.
تلویزیون 55P735 با بهرهگیری از اندروید ۱۱، پردازندهی نسبتا توانمند چهارهستهای با هستههای Cortex A55 و ۲ گیگابایت رم، تجربهی کموبیش نرم و روانی را ارائه میدهد. اسپیکرهای استریوی ۲۰واتی، یک درگاه USB 2.0 و سه درگاه HDMI از جملهی ویژگیهای دیگر این تلویزیون بهشمار میآیند. کاربران کنسولهای نسل نهمی توجه کنند که نرخ نوسازی 55P735 برابر با ۶۰ هرتز است.
قیمت تلویزیون تی سی ال 55P735 هماکنون در محدودهی ۲۰ تا ۲۱ میلیون تومان قرار دارد.
جیپلاس GTV-55RQ756N
مدل 55RQ756N جیپلاس یکی از خوشقیمتترین تلویزیونهای ۵۵ اینچی تولید ایران با فناوری کوانتومدات (QLED) است. این تلویزیون از پنل VA با وضوح 4K و نوردهی Direct LED بهره میبرد؛ ترکیب VA با فناوری کوانتومدات باعث میشود تا تلویزیون جیپلاس هم کنتراست نسبتا بالایی داشته باشد، هم رنگهای زندهتری تولید کند، هم نسبت به مدلهای VA عادی ایرانی، زوایای دید وسیعتری ارائه دهد.
تلویزیون ۵۵ اینچی QLED جیپلاس از نرخ نوسازی ۶۰ هرتز بهره میبرد؛ بنابراین گزینهی مطلوبی برای کنسولهای نسل نهمی نیست. اسپیکرهای ۲۰واتی، اندروید ۱۱، پردازندهی ۴هستهای، ۲ گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی از ویژگیهای دیگر 55RQ756N هستند. تلویزیون از دو درگاه USB و سه درگاه HDMI استفاده میکند.
تلویزیون جیپلاس 55RQ756N هماکنون در بازهی قیمتی ۲۵ میلیون تومان بهفروش میرسد.
تیسیال 55C645
اگر بهدنبال خرید قسطی یا نقدی تلویزیون ۵۵ اینچی با بودجهی حدود ۳۰ میلیون تومان هستید، یکی از بهترین گزینههای خرید ایرانی، مدل 55C645 تیسیال است. این تلویزیون از پنل VA با وضوح 4K و فناوری کوانتومدات بهره میبرد؛ بنابراین درمقایسهبا پنلهای VA عادی، طیف وسیعتری از رنگها را بهنمایش میگذارد و زاویهی دید گستردهتری هم دارد.
تلویزیون 55C645 با فناوری FRC، روی پنل ۸بیتی خود، یک میلیارد رنگ بهنمایش میگذارد و از پسِ پخش ویدیوهای HDR با استانداردهای HDR10+ و Dolby Vision برمیآید. تیسیال میگوید این تلویزیون میتواند تا ۹۳ درصد از فضای رنگی وسیع DCI P3 را پوشش میدهد که بهمفهوم نمایش رنگهای زنده است.
پنل بهکاررفته در تلویزیون 55C645 بهصورت بومی ۱۲۰ هرتز نیست؛ اما تیسیال با بهرهگیری از فناوری DLG میتواند با کاهش وضوح به 1080p، نرخ نوسازی را به ۱۲۰ هرتز برساند. از طرف دیگر، تلویزیون با بهرهگیری از درگاه HDMI 2.1 و فناوری AMD FreeSync، میتواند نرخ نوسازی متغیر را در اختیار گیمرها قرار دهد.
اسپیکرهای ۲۰واتی دوکاناله، اندروید ۱۱، رم ۲ گیگابایتی و فضای ذخیرهسازی ۱۶ گیگابایتی از جملهی ویژگیهای دیگر تلویزیون 55C645 هستند. تلویزیون تیسیال یک درگاه USB 3.0 و سه درگاه HDMI را دراختیارتان میگذارد.
الجی 55QNED80 2023
اگر بهدنبال تلویزیون ۱۲۰ هرتزی مقرونبهصرفه برای کنسول نسل نهمیتان میگردید، تلویزیون ۵۵ اینچی QNED80 2023 یکی از خوشقیمتترین گزینههای موجود در بازار است. توجه داشته باشید که این تلویزیون در سال ۲۰۲۲ نیز با همین نام تولید میشد؛ اما مدل قدیمیتر زوایای دید محدودتر، کنتراست پایینتر و روشنایی کمتری را دراختیارتان میگذارد. از سوی دیگر باید توجه داشته باشید که مدلهای QNED81 و QNED82 غیر از تفاوتهای ظاهری و نوع پایهها، هیچ تفاوت دیگری با QNED80 را ندارند؛ بنابراین فریب قیمت احتمالی بالاتر آنها را نخورید.
تلویزیون QNED80 2023 از پنل IPS با وضوح 4K بهره میبرد؛ الجی در پنل تلویزیون با ترکیب فناوری نانوسل و کوانتومدات، سعی داشته است تا رنگهای زندهتر و تصویر شفافتری تولید کند و با بالا بردن روشنایی، بر کنتراست تصویر هم بیفزاید. این تلویزیون از فناوری نوردهی موضعی (Local Dimming) برای کنترل بهتر روشنایی و کنتراست استفاده میکند. پنل ۱۰بیتی تلویزیون میتواند بهطور بومی یک میلیارد رنگ بهنمایش بگذارد؛ هرچند که QNED80 صرفا از استاندارد HDR10 و HLG پشتیبانی میکند و از Dolby Vision خبری نیست.
تلویزیون ۵۵ اینچی QNED80 از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بهره میبرد و از طریق دو درگاه HDMI 2.1 میتواند سیگنال تصویر 4K120 را دریافت کند. تلویزیون از نرخ نوسازی متغیر و فناوریهای Nvidia G-SYNC و AMD FreeSync نیز پشتیبانی میکند تا در کنار کنسولهای نسل نهمی، حتی PC-های قدرتمند را نیز به QNED80 متصل کنید. QNED80 دو درگاه HDMI 2.0 و دو درگاه USB 2.0 بههمراه گیرندهی دیجیتال را نیز در اختیارتان میگذارد. این تلویزیون هوشمند از سیستمعامل webOS 8.0 استفاده میکند.
قیمت تلویزیون QNED80 2023 در حالحاضر حدود ۳۷ میلیون تومان است.
سونی 55X85L
در محدودهی قیمتی ۵۰ میلیون تومان، تلویزیون 55X85L سونی را به علاقهمندان تلویزیونهای ۵۵ اینچی پیشنهاد میکنیم که در دستهی تلویزیونهای گیمینگ اقتصادی سونی برای سال ۲۰۲۳ قرار میگیرد. این تلویزیون 4K از پنل ۱۲۰ هرتز و VA بهره میبرد و بهلطف فناوری FRC قابلیت نمایش یک میلیارد رنگ را دارد.
تلویزیون سونی با بهرهگیری از نوردهی Direct Full Array LED در پشت پنل و فناوری نوردهی موضعی (Local Dimming) هم روشنایی بسیار خوبی دارد، هم با کنترل دقیقتر نوردهی، کنتراست مطلوبی را بهنسبت رقبای همقیمتی همچون Q80C سامسونگ بهنمایش میگذارد. تلویزیون 55X85L از استانداردهای HDR شامل HDR10 و HLG و Dolby Vision پشتیبانی میکند.
تلویزیون سونی قابلیت نرخ نوسازی متغیر و فناوریهای Nvidia G-SYNC را در اختیار کاربران کنسولهای نسل نهمی و گیمرهای PC قرار میدهد. تلویزیون سونی از دو درگاه HDMI 2.1، دو درگاه HDMI 2.0 و دو درگاه USB بهره میبرد و برای تولید صدا هم از اسپیکرهای ۲۰واتی کمک میگیرد که به نسبت قیمت تلویزیون، جزو ضعفهای آن بهشمار میآید.
از جملهی برتریهای تلویزیون 55X85L درمقایسهبا رقبایی همچون سامسونگ Q80C یا الجی QNED86 به بهرهگیری آن از پلتفرم Google TV برپایهی اندروید ۱۰ بازمیگردد که امکان نصب اپهای اندرویدی را دراختیارتان میگذارد.
قیمت تلویزیون سونی هماکنون در محدودهی ۵۰ میلیون تومان قرار دارد.
سونی 55X90L
تلویزیون 55X90L سونی با حدود ۱۰ میلیون تومان برچسب قیمتی گرانتر از مدل 55X85L، برتریهای محسوسی نسبت به برادرش دارد. این تلویزیون ۵۵ اینچی 4K هم از پنل VA بهره میبرد؛ اما عمق رنگ آن ۱۰ بیت واقعی است و بدون نیاز به فناوری FRC امکان نمایش یک میلیارد رنگ را فراهم میکند. از سوی دیگر، تعداد بیشتر ناحیههای نوردهی در پشت پنل باعث میشود تا تلویزیون 55X90L روشنایی بیشتری تولید کند و تقریبا همپای تلویزیون مینیالایدی QN85C سامسونگ ظاهر شود.
تلویزیون سونی از استانداردهای HDR10 و HLG و Dolby Vision پشتیبانی میکند، نرخ نوسازی متغیر ۱۲۰ هرتز با فناوری Nvidia G-SYNC را در اختیار گیمرها و کنوسلهای نسل نهمی قرار میدهد و بهلطف اسپیکرهای ۳۰واتیاش، صدای فراگیرتر و باکیفیتتر از مدل ارزانتر X85L تولید میکند.
تلویزیون ۵۵ اینچی X90L دو درگاه HDMI 2.1، دو درگاه HDMI 2.0، دو درگاه USB بههمراه گیرندهی دیجیتال داخلی را در بطن خود دارد و بهلطف بهرهگیری از سیستمعامل Google TV برپایهی اندروید ۱۰ با طیف وسیعی از اپهای اندروید از جمله سرویسهای VOD داخلی همچون فیلیمو، نماوا و فیلمنت سازگار است.
تلویزیون ۵۵ اینچی X90L سونی هماکنون با قیمت حدود ۶۰ میلیون تومان بهفروش میرسد.
ال جی 55C2
بعد از گذشت دو سال از زمان معرفی، تلویزیون 55C2 هنوز هم جزو بهترین تلویزیونهای بازار بهحساب میآید؛ این تلویزیون از پنلهای پیشرفتهی الجی موسوم به OLED Evo بهره میبرد که نسبت به نمونهی بهکاررفته در C1 و CS حدود ۲۰ درصد روشنایی بالاتری ارائه میدهد و مقابل بروز پدیدهی Burn-in نیز مقاومتر است.
تلویزیون C2 بهلطف پنل ۱۰ بیتیاش، بیشاز یک میلیارد رنگ را بهصورت بومی نمایش میدهد، کنتراست فوقالعادهای دارد و مشکی را با عمق بسیار زیادی تولید میکند. با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و پشتیبانی از فناوریهای نرخ نوسازی متغیر AMD و NVIDIA بههمراه بهرهگیری از چهار پورت HDMI 2.1، تلویزیون الجی گزینهای ایدهآل برای گیمرها بهویژه کاربران کنسولهای نسل نهمی است.
توجه داشته باشید که با وجود ارتقای پنل به نسخهی Evo، باز هم روشنایی پنل C2 بهاندازهی رقبای گرانقیمت Mini LED نیست؛ بنابراین چنانچه عموما در محیطهای بسیار روشن از تلویزیون استفاده میکنید، میتوانید سراغ مدلی همچون 55QN85C سامسونگ بروید.
باید دقت کنید که هماکنون مدلهای جدیدترِ 55C3 و 55C4 نیز بهترتیب با ۴ و ۸ میلیون تومان برچسب قیمتی بالاتر در بازار وجود دارند؛ اما اختلاف قیمت ۵ تا ۱۵ درصدی آن به نسبتِ بهبودهای اندکشان در سطح روشنایی و نرخ نوسازی ۱۴۴هرتزی (در مدل C4)، توجیه چندانی ندارد؛ بنابراین در حال حاضر تلویزیون ۵۵ اینچی C2 با قیمت ۶۴ میلیون تومان انتخاب منطقیتری است.
در بازار کشور با برچسب قیمتی ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومانی نیز میتوان تلویزیون ۵۵ اینچی یافت؛ اما مادامیکه محدودیت فضا ندارید، توصیه میکنیم که بودجهی اضافهتر را برای خرید تلویزیونهای بزرگتر صرف کنید؛ زیرا بهعنوان مثال یکی از ویژگیهای مهم تلویزیون ۷۰ میلیون تومانی 55QN90C سامسونگ، روشنایی فوقالعاده بالای آن است و این روشنایی بالا در فضاهای بزرگ و پرنور بهکار میآید؛ درحالیکه ابعاد ۵۵ اینچی از اساس برای فضاهای بزرگ مناسب نیست.
بهترین تلویزیون ۶۵ اینچی ۳۵ تا ۱۰۵ میلیون تومان
چنانچه بهدنبال خرید تلویزیون ۶۵ اینچی 4K هستید، باید توجه داشته باشید که برای بهدستآوردن تجربهی بصری ایدهآل، باید در فاصلهی ۱٫۲ تا ۲٫۵ متری تلویزیون بنشینید.
هایسنس 65E7K
تلویزیون ۶۵ اینچی QLED هایسنس 65E7K بهلطف قابلیتهایی همچون نرخ نوسازی متغیر ۶۰ هرتزی برای علاقهمندان به بازی، پشتیبانی از محتوای Dolby Vision و اسپیکرهای پرقدرتتر ۲۴واتی، بهنسبت مدلی مانند جیپلاس GTV-65RQ754N ارزش خرید بالاتری دارد.
تلویزیون هایسنس 65E7K از پنل VA با وضوح 4K و فناوری کوانتومدات بهره میبرد؛ بنابراین درمقایسهبا نمونههای VA عادی، رنگهای زندهتر و کنتراست بالاتری ارائه میدهد و از طرف دیگر با توجه به قرارگیری سیستم نوردهی LED در پشت پنل، کنترل روشنایی نیز دقیقتر از نمونههای Edge LED صورت میگیرد. تلویزیون ۸بیتی هایسنس با فناوری FRC میتواند رفتاری شبیه به مدلهای گرانقیمت ۱۰بیتی در نمایش یک میلیارد رنگ داشته باشد.
تلویزیون هایسنس از سیستمعامل VIDAA بهره میبرد که اپلیکیشنهای محدودی دارد؛ اما مرورگر در اختیارتان میگذارد. این تلویزیون دو درگاه USB و سه درگاه HDMI در دل خود دارد.
مدل ۶۵ اینچی 65E7K هماکنون در بازار ایران با قیمت حدود ۳۵ تا ۳۶ میلیون تومان بهفروش میرسد.
تیسیال 65C645
اگر برای خرید تلویزیون ۶۵ اینچی حدود ۴۰ میلیون تومان بودجه دارید، یکی از بهترین گزینههایتان از میان مدلهای ایرانی، تلویزیون تیسیال 65C645 است. تلویزیون تیسیال با ترکیب پنل VA LCD، فناوری کوانتومدات و نوردهی از پشت پنل (Direct LED)، رنگهای زنده، کنتراست بالا و زوایای دید رضایتبخشی ارائه میدهد؛ سازنده میگوید تلویزیون QLED-اش قابلیت پوشش ۹۳ درصد از فضای رنگی وسیع DCI P3 را دارد و با کمکگرفتن از فناوری FRC میتواند مانند تلویزیونهای ۱۰بیتی گرانقیمت، یک میلیارد رنگ بهنمایش بگذارد و ویدیوهای Dolby Vision پخش کند.
تلویزیون ۶۵ اینچی تیسیال از نرخ نوسازی ۶۰ هرتز بهره میبرد؛ اما با فناوری DLG میتواند نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز را با وضوح 1080p ارائه دهد. تلویزیون درگاه HDMI 2.1 نیز دارد و از نرخ نوسازی متغیر با فناوری AMD FreeSync پشتیبانی میکند. تلویزیون سه درگاه HDMI و یک درگاه USB 3.0 در اختیارتان میگذارد و گیرندهی دیجیتال هم دارد.
تلویزیون C645 از اندروید ۱۱ بهره میبرد و با ترکیب پردازندهی ۴هستهای (Cortex A55)، رم ۲ گیگابایتی و فضای ذخیرهسازی ۱۶ گیگابایتی، عملکرد کموبیش نرم و روانی را در اپهای مختلف بهنمایش میگذارد. تلویزیون برای تولید صدا هم به اسپیکرهای استریو با توان کلی ۲۰ وات اتکا دارد.
تیسیال 65C745
در محدودهی قیمتی ۵۰ میلیون تومان نمیتوان تلویزیون ۶۵ اینچی خارجی با قابلیتهای گیمینگ کارآمد و روشنایی بالا یافت؛ بنابراین چنانچه در این محدودهی قیمتی، بهدنبال تلویزیون باکیفیتی هستید، مدل تیسیال 65C745 را به شما توصیه میکنیم.
تیسیال 65C745 درستمانند مدل ارزانترِ 65C645 از پنل VA با فناوری کوانتومدات برای پوشش ۹۴ درصد از فضای رنگی گستردهی DCI P3 بهره میبرد؛ با این تفاوت که تعداد LED-های نوردهی در پشت پنل بسیار بیشتر از C645 است؛ تلویزیون 65C745 از ۱۶۰ ناحیهی نوردهی برای دستیابی به روشنایی بسیار خوبِ ۱۰۰۰ نیتی بهره میبرد، بدینترتیب تلویزیون کنتراست بسیار بالایی در تصاویر خواهد داشت. ترکیب فضای رنگی گسترده و روشنایی ۱۰۰۰نیتی به تلویزیون در پخش باکیفیت محتوای Dolby Vision هم کمک بسیاری میکند.
خبر خوب برای گیمرها و کاربران کنسولهای نسل نهمی اینکه تلویزیون 65C745 از پنل ۱۴۴ هرتزی بهره میبرد و بهموجب پشتیبانی از نرخ نوسازی متغیر و فناوری AMD FreeSync Premium Pro میتواند بسته به نرخ فریم بازی، نرخ نوسازی را بین ۴۸ تا ۱۴۴ هرتز تغییر دهد. تیسیال میگوید با کاهش وضوح تصویر به 1080p میتوان با فناوری DLG به نرخ نوسازی ۲۴۰ هرتز هم رسید.
تلویزیون 65C745 دو درگاه HDMI 2.1، دو درگاه HDMI 2.0 و یک درگاه USB در اختیارتان میگذارد، بهلطف سختافزار قدرتمند شامل پردازندهی ۴هستهای (Cortex A73)، رم ۳ گیگابایتی و فضای ذخیرهسازی ۳۲ گیگابایتی، عملکرد نرم و روانی را در محیط اندروید ۱۱ ارائه میدهد و برای تولید صدا هم به اسپیکرهای ۲ کانالهی ۳۰واتی اتکا دارد.
توصیه میکنیم که حتی تا محدودهی قیمتی ۶۰-۶۵ میلیون تومان نیز سراغ تلویزیون دیگری جز 65C745 تیسیال نروید؛ اما چنانچه تمایل دارید که حتما تلویزیون تولید خارج از ایران داشته باشید، میتوانید به تلویزیونهایی همچون 65QNED80 الجی (مدل ۲۰۲۳) یا 65X85L سونی فکر کنید.
الجی 65QNED80 2023
در محدودهی قیمتی ۵۵ میلیون تومان، یکی از بهترین گزینههای ۶۵ اینچی در دسترس از میان برندهای خارجی، تلویزیون 65QNED80 الجی است؛ دقت کنید که این تلویزیون با همین نام در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ نیز تولید شده؛ اما توصیه میکنیم که حتما مدل ۲۰۲۳ را تهیه کنید؛ چراکه حتی مدل جدیدتر، سختافزار ضعیفتری دارد. از سوی دیگر توجه داشته باشید که مدل 65QNED80 غیر از ظاهر و طراحی پایهها، هیچ تفاوت دیگری با مدلهای 65QNED81 و 65QNED82 ندارد.
تلویزیون ۶۵ اینچی QNED80 از پنل IPS LCD بهره میبرد؛ بنابراین زوایای دید وسیعی دارد؛ اما از نظر کنتراست در سطحی پایینتر از مدلهای VA قرار میگیرد؛ البته کرهایها سعی کردهاند با بهکارگیری ترکیب فناوریهای نانوسل و کوانتومدات (QLED) بر گسترهی رنگهای تولیدی پنل، سطح روشنایی و کنتراست تصویر بیفزایند. تلویزیون از فناوری نوردهی موضعی (Local Dimming) نیز بهره میبرد؛ اما دقت کنید که چراغهای LED با تعداد کم و در لبهی پنل قرار گرفتهاند؛ بنابراین تلویزیون روشنایی بهمراتب کمتری درمقایسهبا تلویزیون همقیمت تیسیال 65C745 تولید میکند؛ البته نقطهی قوت QNED80 به ۱۰بیتی بودن پنل و نمایش یک میلیارد رنگ بازمیگردد.
تلویزیون 65QNED80 از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز با دو درگاه HDMI 2.1 بهره میبرد و با پشتیبانی از نرخ نوسازی متغیر و فناوریهای AMD FreeSync و Nvidia G-SYNC، گزینهی مطلوبی برای گیمرها و کاربران کنسولهای نسل نهمی بهشمار میآید. ناگفته نماند که تلویزیون الجی از عهدهی پخش محتوای HDR با استانداردهای HLG و HDR10 برمیآید؛ اما از Dolby Vision پشتیبانی نمیکند.
تلویزیون گیمینگ اقتصادی الجی از اسپیکر دو کانالهی ۲۰واتی، سیستمعامل webOS 8، فضای ذخیرهسازی ۱۶ گیگابایتی، قابلیت AirPlay اپل، دو درگاه HDMI 2.0، دو درگاه USB 2.0 و گیرندهی دیجیتال هم بهره میبرد.
سونی 65X85L
اگر بودجهای در محدودهی ۶۵ میلیون تومان، برای خرید تلویزیون ۶۵ اینچی مدنظر دارید، یکی از بهترین گزینههای موجود در بازار برایتان، مدل 65X85L سونی خواهد بود که در دستهی تلویزیونهای گیمینگ اقتصادی ژاپنیها برای سال ۲۰۲۳ قرار میگیرد. این تلویزیون 4K از پنل ۱۲۰ هرتز و VA بهره میبرد و بهلطف فناوری FRC قابلیت نمایش یک میلیارد رنگ را دارد.
تلویزیون سونی با بهرهگیری از نوردهی Direct Full Array LED در پشت پنل و فناوری نوردهی موضعی (Local Dimming) با تعداد زیادی ناحیهی نوردهی، هم روشنایی بسیار بهتری درمقایسهبا مدلهایی همچون QNED86 الجی و Q70D سامسونگ دارد، هم با کنترل دقیقتر نوردهی، کنتراست مطلوبی را بهنسبت رقبای همقیمت بهنمایش میگذارد. تلویزیون 65X85L از استانداردهای HDR شامل HDR10 و HLG و Dolby Vision پشتیبانی میکند.
تلویزیون سونی قابلیت نرخ نوسازی متغیر ۲۴ تا ۱۲۰ هرتز و فناوری Nvidia G-SYNC را در اختیار کاربران کنسولهای نسل نهمی بهویژه پلیاستیشن ۵ و گیمرهای PC قرار میدهد. تلویزیون سونی از دو درگاه HDMI 2.1، دو درگاه HDMI 2.0 و دو درگاه USB شامل یک درگاه USB 3.0 بهره میبرد و برای تولید صدا هم از اسپیکرهای ۲۰واتی کمک میگیرد که به نسبت قیمت تلویزیون، جزو ضعفهای آن بهشمار میآید.
از جملهی برتریهای تلویزیون 65X85L درمقایسهبا رقبایی همچون الجی QNED86 به بهرهگیری آن از پلتفرم Google TV برپایهی اندروید ۱۰ بازمیگردد که امکان نصب اپهای اندرویدی را دراختیارتان میگذارد. تلویزیون سونی ۳۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی، قابلیت AirPlay اپل و گیرندهی دیجیتال هم دارد.
سونی 65X90L
با اینکه در محدودهی قیمتی ۸۰ میلیون تومان، میتوان تلویزیونهای ۶۵ اینچی MiniLED همچون QNED90 الجی را خرید؛ اما تلویزیون 65X90L سونی از نظر سطح روشنایی و کنتراست موضعی به تلویزیون کرهایها برتری دارد. این تلویزیون 4K از پنل VA با عمق رنگ ۱۰ بیت واقعی بهره میبرد و بدون نیاز به فناوری FRC امکان نمایش یک میلیارد رنگ را فراهم میکند. تلویزیون سونی با ۸۸ ناحیهی نوردهی در پشت پنل (Direct Full Array LED) و فناوری نوردهی موضعی (Local Dimming) کنترل دقیقی روی روشنایی و کنتراست دارد و میتواند به روشنایی پایدار بیشاز ۱۰۰۰ نیز در حالت SDR و HDR دست یابد.
روشنایی ۱۰۰۰نیتی و عمق رنگ ۱۰بیتی به تلویزیون سونی امکان میدهد تا استانداردهای HDR10 و HLG و Dolby Vision را بهخوبی پشتیبانی کند. تلویزیون X90L نرخ نوسازی متغیر ۲۴ تا ۱۲۰ هرتز با فناوری Nvidia G-SYNC را در اختیار گیمرها و کاربران کنسولهای نسل نهمی قرار میدهد و بهلطف اسپیکرهای ۳۰واتیاش، شامل دو توییتر ۵واتی، صدای فراگیرتر و باکیفیتتر از مدل ارزانتر X85L تولید میکند.
تلویزیون ۶۵ اینچی X90L دو درگاه HDMI 2.1، دو درگاه HDMI 2.0، دو درگاه USB بههمراه گیرندهی دیجیتال داخلی را در بطن خود دارد و بهلطف بهرهگیری از سیستمعامل Google TV برپایهی اندروید ۱۰ با طیف وسیعی از اپهای اندروید از جمله سرویسهای VOD داخلی همچون فیلیمو، نماوا و فیلمنت سازگار است.
تلویزیون ۶۵ اینچی X90L سونی هماکنون با قیمت حدود ۸۰ میلیون تومان بهفروش میرسد.
الجی 65C3
چنانچه محدودیت بودجه ندارید و عمدتا در محیطهای کمنور به تماشای تلویزیون مینشینید، مدل ۶۵ اینچی C3 الجی یکی از بهترین گزینههایی است که میتوانید خریداری کنید. این تلویزیون OLED رنگهای چشمنواز و خیرهکننده، مشکی عمیق و کنتراست فوقالعاده بالایی دارد. تلویزیون C2 از پنل جدید OLED Evo الجی بهره میبرد و براساس تستها حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد روشنایی بیشتری درمقایسهبا مدل C2 تولید میکند.
پنل ۱۰بیتی با قابلیت نمایش بیشاز یک میلیارد رنگ، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، چهار درگاه HDMI 2.1، مقاومت بیشتر مقابل Burn-in نسبت به نسلهای قبلی و اسپیکرهای ۴۰ واتی ۲.۲ کاناله از جملهی قابلیتهای کلیدی تلویزیون C3 هستند.
صرفنظر از بهبودهای صورتگرفته در پنل C3، این تلویزیون کماکان روشنایی مدلهای گرانقیمت LCD را ندارد و همچنان در برابر وقوع پدیدهی Burn-in بهصورت کامل مصون نیست؛ بنابراین چنانچه موارد یادشده جزو دغدغههایتان است، توصیه میکنیم که بهسراغ تلویزیون Mini LED سامسونگ مانند 65QN90C بروید.
با حدود ۱۰ میلیون قیمت بالاتر از LG C3 میتوان مدل C4 برای سال ۲۰۲۴ را نیز پیشنهاد داد؛ اما این تلویزیون غیر از نرخ نوسازی ۱۴۴هرتزیاش، برتری محسوسی از نظر روشنایی به نسل قبل ندارد؛ از سوی دیگر در محدودهی قیمتی C4 میتوان S95B سامسونگ را پیشنهاد داد که بهطرز محسوسی روشنایی بیشتری دارد؛ هرچند که براساس بررسیهای صورتگرفته از سوی RTINGS، در استفادههای طولانیمدت، پنل OLED بهکاررفته در S95B، مقابل پدیدهی Burn-in آسیبپذیرتر است.
تلویزیون ۶۵ اینچی C3 الجی با قیمت حدود ۹۰ میلیون تومان بهفروش میرسد.
سامسونگ 65QN90C
پس از تلویزیونهای OLED، مدلهای Mini LED بالاردهی سامسونگ، در بحث کیفیت تصویر، جزو بهترینها قرار میگیرند. تلویزیون ۶۵ اینچی 65QN90C هم یکی از همین تلویزیونها است که در دستهی تلویزیونهای پرچمدار سامسونگ برای سال ۲۰۲۳ قرار میگیرد و از لحاظ قیمتی با مدل OLED الجی C4 برابری میکند.
تلویزیون 65QN90C برخلاف مدل نسل قبل (65QN90B) از پنل IPS بهره میبرد؛ بنابراین زوایای دید وسیعتری دارد؛ اما بهلحاظ کنتراست و روشنایی اندکی ضعیفتر ظاهر میشود؛ البته سامسونگ با ترکیب فناوری کوانتومدات، سیستم نوردهی کامل از پشت پنل (Direct Full Array Mini LED) و فناوری نوردهی موضعی (Local Dimming)، ضعف کنتراست موجود در پنلهای IPS عادی را تا حد زیادی پوشش داده است. تلویزیون ۶۵ اینچی کرهایها در پسِ پنل خود ۷۲۰ ناحیهی نوردهی دارد که به کنترل بهتر نورپردازی تصویر، افزایش روشنایی و بالا بردن کنتراست کمک میکنند.
تلویزیون QN90C از نرخ نوسازی متغیر ۱۲۰هرتزی بهره میبرد، بهلطف پنل ۱۰بیتی واقعی خود از پس نمایش یک میلیارد رنگ برمیآید، با فناوریهای HDR10+ و HDR10 و HLG سازگاری دارد، با اسپیکرهای ۴.۲.۲ کانالهی ۶۰واتی، صدای پرقدرت و شفافی تولید میکند و با پشتیبانی از AMD FreeSync Premium Pro و Nvidia G-SYNC بههمراه چهار درگاه HDMI 2.1، انتخابی مطلوب برای گیمرها و کاربران کنسولهای نسل نهمی است.
تلویزیون بالاردهی سامسونگ از سیستمعامل Tizen 7 بهره میبرد، قابلیت اتصال به دستگاههای اپل با فناوری AirPlay را دارد و دو درگاه USB 2.0 بههمراه گیرندهی دیجیتال داخلی و خارجی را در اختیارتان میگذارد.
تلویزیون ۶۵ اینچی QN90B سامسونگ با قیمت حدود ۱۰۵ میلیون تومان بهفروش میرسد.
با اینکه حتی با برچسب قیمتی ۱۵۰ میلیون تومانی هم میتوان تلویزیون ۶۵ اینچی، همچون LG G4 در بازار ایران یافت، توصیه میکنیم در صورت داشتن بودجهی بیشاز ۱۰۰ میلیون تومان، بهسراغ تلویزیونهای بزرگترِ ۷۵، ۷۷ یا ۸۳ اینچی بروید.
بهترین تلویزیون ۷۵ اینچی ۷۰ تا ۱۹۰ میلیون تومان
اگر قصد خرید تلویزیون ۷۵ اینچی 4K دارید، توصیه میکنیم که پیشاز اقدام به خرید، به محل نشیمن خانه و نصب تلویزیون توجه کنید؛ برای لذتبردن از کیفیت تصویر تلویزیون ۷۵ اینچی 4K، باید در فاصلهی ۱٫۵ تا ۳ متری تلویزیون بنشینید.
از آنجا که برچسب قیمتی تلویزیونهای ۷۵ اینچی بسیار هنگفت است؛ بنابراین هنگام انتخاب مدل تلویزیون، معیار را برآن گذاشتیم که خریدار چنین تلویزیونی، بهاحتمال زیاد در کنار تماشای فیلم و سریال، به اجرای بازیهای نسل نهمی نیز علاقهمند خواهد بود؛ پس تنها مدلهایی را برگزیدیم که از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و درگاه HDMI 2.1 بهره میبرند.
تیسیال 75C745
در محدودهی قیمتی ۷۵ میلیون تومان نمیتوان تلویزیون ۷۵ اینچی خارجی با قابلیتهای گیمینگ کارآمد و روشنایی همسطح تلویزیون تیسیال 75C745 یافت؛ شاید نزدیکترین رقیب، مدل 75QNED80 الجی باشد که آن تلویزیون هم از نظر سطح روشنایی، کنتراست و نرخ نوسازی، در سطحی پایینتر از تلویزیون گیمینگ تیسیال قرار میگیرد.
تیسیال 75C745 از پنل VA با فناوری کوانتومدات برای پوشش ۹۴ درصد از فضای رنگی گستردهی DCI P3 بهره میبرد؛ تلویزیون 75C745 از سیستم نوردهی کامل در پشت پنل (Full Array Local Dimming) با ۲۲۰ ناحیهی نوردهی برای دستیابی به روشنایی بسیار خوبِ ۱۰۰۰ نیتی بهره میبرد، بدینترتیب تلویزیون کنتراست بسیار بالایی در تصاویر خواهد داشت. ترکیب فضای رنگی گسترده و روشنایی ۱۰۰۰نیتی به تلویزیون در پخش باکیفیت محتوای Dolby Vision هم کمک بسیاری میکند.
خبر خوب برای گیمرها و کاربران کنسولهای نسل نهمی اینکه تلویزیون ۷۵ اینچی تیسیال از پنل ۱۴۴ هرتزی بهره میبرد و بهلطف پشتیبانی از نرخ نوسازی متغیر و فناوری AMD FreeSync Premium Pro میتواند بسته به نرخ فریم بازی، نرخ نوسازی را بین ۴۸ تا ۱۴۴ هرتز تغییر دهد. تیسیال میگوید با کاهش وضوح تصویر به 1080p میتوان با کمکگرفتن از فناوری DLG به نرخ نوسازی ۲۴۰ هرتز هم رسید.
تلویزیون 75C745 دو درگاه HDMI 2.1، دو درگاه HDMI 2.0 و یک درگاه USB در اختیارتان میگذارد، بهلطف سختافزار قدرتمند شامل پردازندهی ۴هستهای (Cortex A73)، رم ۳ گیگابایتی و فضای ذخیرهسازی ۳۲ گیگابایتی، عملکرد نرم و روانی را در محیط اندروید ۱۱ ارائه میدهد و برای تولید صدا هم به اسپیکرهای ۲ کانالهی ۳۰واتی اتکا دارد.
الجی 75QNED80 2023
در محدودهی قیمتی ۷۵ میلیون تومان، اگر بهدنبال تلویزیون ۷۵ اینچی خارجی هستید، تلویزیون 75QNED80 را توصیه میکنیم؛ این تلویزیون با همین نام در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ نیز تولید شده؛ اما پیشنهاد میکنیم که حتما مدل ۲۰۲۳ را تهیه کنید؛ چراکه از هر دو مدل، سختافزار بهتری دارد. از سوی دیگر توجه داشته باشید که مدل 75QNED80 غیر از ظاهر و طراحی پایهها، هیچ تفاوت دیگری با مدلهای 75QNED81 و 75QNED82 ندارد.
تلویزیون ۷۵ اینچی QNED80 از پنل IPS LCD بهره میبرد؛ بنابراین زوایای دید وسیعی دارد؛ اما از نظر کنتراست در سطحی پایینتر از مدلهای VA قرار میگیرد؛ البته کرهایها با بهکارگیری ترکیب فناوریهای نانوسل و کوانتومدات (QLED) بر گسترهی رنگهای تولیدی پنل، سطح روشنایی و کنتراست تصویر افزودهاند. تلویزیون از فناوری نوردهی موضعی (Local Dimming) نیز بهره میبرد؛ اما دقت کنید که چراغهای LED با تعداد کم و در لبهی پنل قرار گرفتهاند؛ بنابراین تلویزیون روشنایی بهمراتب کمتری درمقایسهبا تیسیال 75C745 تولید میکند؛ البته نقطهی قوت QNED80 به ۱۰بیتی بودن پنل و نمایش یک میلیارد رنگ بازمیگردد.
تلویزیون 75QNED80 از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز با دو درگاه HDMI 2.1 بهره میبرد و با پشتیبانی از نرخ نوسازی متغیر و فناوریهای AMD FreeSync و Nvidia G-SYNC، گزینهی مطلوبی برای کنسولهای نسل نهمی یا کامپیوترهای پرقدرت بهشمار میآید. ناگفته نماند که تلویزیون الجی از عهدهی پخش محتوای HDR با استانداردهای HLG و HDR10 برمیآید؛ اما از Dolby Vision پشتیبانی نمیکند.
تلویزیون ۷۵ اینچی اقتصادی الجی از اسپیکر دو کانالهی ۲۰واتی، سیستمعامل webOS 8، فضای ذخیرهسازی ۱۶ گیگابایتی، قابلیت AirPlay اپل، دو درگاه HDMI 2.0، دو درگاه USB 2.0 و گیرندهی دیجیتال هم بهره میبرد.
الجی 75QNED90
اگر بودجهای حدود ۹۵ میلیون تومان، برای خرید تلویزیون ۷۵ اینچی مدنظر دارید، یکی از بهترین گزینههای موجود در بازار برایتان، مدل 75QNED90 الجی خواهد بود که در دستهی تلویزیونهای MiniLED کرهایها برای سال ۲۰۲۴ قرار میگیرد. این تلویزیون در برخی بازارها با پنل VA و در برخی دیگر با پنل IPS بهفروش میرسد؛ در بازار ایران میتوان آن را با پنل IPS یافت که زاویهی دید وسیعتری دارد؛ اما کنتراست تصویرش همپای مدل VA نیست.
تلویزیون الجی از ترکیب فناوریهای نانوسل و کوانتومدات برای افزایش طراوت رنگها و سطح کنتراست کمک میگیرد؛ از طرف دیگر تلویزیون با کمکگرفتن از ۱۰۰۰ ناحیهی نوردهی در پشت پنل (Full Array Local Dimming)، به روشنایی و سطح کنتراست بهمراتب بالاتری درمقایسهبا مدلهای همقیمتی همچون 75Q80C سامسونگ و 75X85L سونی دست مییابد. تلویزیون الجی از پنل ۱۰بیتی واقعی برای نمایش یک میلیارد رنگ بهره میبرد و از استانداردهای HDR شامل HDR10 و HLG و Dolby Vision پشتیبانی میکند.
تلویزیون الجی قابلیت نرخ نوسازی متغیر ۱۲۰ هرتز و فناوریهای Nvidia G-SYNC و AMD FreeSync Premium را در اختیار کاربران کنسولهای نسل نهمی بهویژه پلیاستیشن ۵ و گیمرهای PC قرار میدهد. تلویزیون QNED90 از دو درگاه HDMI 2.1، دو درگاه HDMI 2.0 و دو درگاه USB 2.0 بهره میبرد و برای تولید صدا هم از اسپیکرهای ۲.۲ کانالهی قدرتمند ۴۰واتی کمک میگیرد.
تلویزیون QNED90 الجی از سیستمعامل webOS 9 استفاده میکند، ۱۶ گیگابایت فضای ذخیرهسازی دارد و قابلیت اتصال به دستگاههای اپل با پروتکل AirPlay را نیز دراختیارتان میگذارد. از برتریهای دیگر تلویزیون الجی هم میتوان به مجیکریموت اشاره کرد که جزو برتریهای الجی در مقایسهبا رقبایی همچون سامسونگ و سونی است و کنترل آسان تلویزیون با ژستهای حرکتی و نشانگر (Pointer) را ممکن میکند.
سونی 75X90L
در محدودهی قیمتی ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان، میتوان تلویزیونهای ۷۵ اینچی MiniLED همچون QNED85C سامسونگ را خرید؛ اما تلویزیون 75X90L سونی با حدود ۵ درصد قیمت کمتر، کموبیش همان سطح روشنایی را ارائه میدهد و کنتراست موضعی بهتری هم دارد. این تلویزیون 4K از پنل VA با عمق رنگ ۱۰ بیت واقعی بهره میبرد و بدون نیاز به فناوری FRC امکان نمایش یک میلیارد رنگ را فراهم میکند.
تلویزیون سونی با ۹۶ ناحیهی نوردهی در پشت پنل (Direct Full Array LED) و فناوری نوردهی موضعی (Local Dimming) کنترل دقیقی روی روشنایی و کنتراست دارد و میتواند به روشنایی پایدار بیشاز ۱۰۰۰ نیز در حالت SDR و HDR دست یابد که بهمراتب بیشتر از نتیجهی بهدستآمده با تلویزیون مینیالایدی الجی QNED90 است.
روشنایی ۱۰۰۰نیتی و عمق رنگ ۱۰بیتی به تلویزیون سونی امکان میدهد تا استانداردهای HDR10 و HLG و Dolby Vision را بهخوبی پشتیبانی کند. تلویزیون X90L نرخ نوسازی متغیر ۲۴ تا ۱۲۰ هرتز با فناوری Nvidia G-SYNC را در اختیار گیمرها و کاربران کنسولهای نسل نهمی قرار میدهد و بهلطف اسپیکرهای ۳۰واتیاش، شامل دو توییتر ۵واتی، صدای فراگیرتر و باکیفیتتر از مدل ارزانتر X85L تولید میکند.
تلویزیون ۷۵ اینچی X90L دو درگاه HDMI 2.1، دو درگاه HDMI 2.0، دو درگاه USB شامل یک درگاه USB 3.0 بههمراه گیرندهی دیجیتال داخلی را در بطن خود دارد و بهلطف بهرهگیری از سیستمعامل Google TV برپایهی اندروید ۱۰ با طیف وسیعی از اپهای اندروید از جمله سرویسهای VOD داخلی همچون فیلیمو، نماوا و فیلمنت سازگار است.
تلویزیون ۷۵ اینچی X90L سونی هماکنون با قیمت حدود ۱۱۵ میلیون تومان بهفروش میرسد.
الجی 77C3
اگر میتوانید حدود ۱۶۰ میلیون تومان برای خرید تلویزیون ۷۵-۷۷ اینچی هزینه کنید، توصیه میکنیم که حتما بهسراغ تلویزیون گرانقیمت C3 الجی بروید. تلویزیون ۷۷ اینچی بالاردهی الجی از پنل OLED Evo استفاده میکند که حدود ۱۵ درصد روشنتر از C2 است و مقاومت بیشتری نیز در برابر پدیدهی Burn-in دارد.
پنل ۱۰بیتی با قابلیت نمایش بیشاز یک میلیارد رنگ، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی، چهار درگاه HDMI 2.1، مقاومت بیشتر مقابل Burn-in نسبت به نسلهای قبلی و اسپیکرهای ۴۰ واتی ۲.۲ کاناله از جملهی قابلیتهای کلیدی تلویزیون C3 هستند. این تلویزیون بهلطف پنل OLED-اش مشکی فوقالعاده عمیقی تولید میکند و از آنجا که در واقع از بیشاز ۸ میلیون ناحیهی نوردهی استفاده میکند، کنترل فوقالعاده دقیقی روی روشنایی دارد و دچار پدیدهی Blooming (هالهی نور اطراف سوژهی روشن در پسزمینهی تاریک) نمیشود.
صرفنظر از بهبودهای صورتگرفته در پنل C3، این تلویزیون کماکان روشنایی مدلهای گرانقیمت LCD را ندارد و همچنان در برابر وقوع پدیدهی Burn-in بهصورت کامل مصون نیست؛ بنابراین چنانچه موارد یادشده جزو دغدغههایتان است، توصیه میکنیم که بهسراغ تلویزیون Mini LED سونی مانند 75XR70 بروید که حدود ۲۵ میلیون تومان قیمت بالاتری دارد.
با حدود ۳۰ میلیون قیمت بالاتر از LG C3 میتوان مدل C4 برای سال ۲۰۲۴ را نیز پیشنهاد داد؛ اما این تلویزیون غیر از نرخ نوسازی ۱۴۴هرتزیاش، برتری محسوسی از نظر روشنایی به نسل قبل ندارد؛ از سوی دیگر با پرداخت ۹۰ میلیون تومان مبلغ بالاتر هم میتون سراغ 77G4 الجی رفت که بهترین تلویزیون بازار ایران بدون در نظر گرفتن قیمت است.
تلویزیون ۷۷ اینچی C3 الجی با قیمت حدود ۱۶۰ میلیون تومان بهفروش میرسد.
آیا مدلی وجود دارد که در هنگام نگارش راهنمای خرید پیشرو، از چشمان ما دور مانده باشد؟ لطفا آن را در بخش دیدگاهها بهاشتراک بگذارید و به کاملشدن این راهنمای خرید کمک کنید.