چطور با فتوشاپ، عکس درون متن و نوشته قرار دهیم؟
روش اول: یک عکس درون تمام متن
مراحل کار را با ما دنبال کنید:
قدم اول: اجرای فتوشاپ و انتخاب عکس موردنظر و بازکردن آن در فتوشاپ
قدم دوم: پنجرهی لایهها را از منوی Window > Layers نمایان کنید؛ البته اگر در سمت چپ صفحه دیده نمیشود و قبلاً به هر دلیل آن را بسته بودید. از منوی Layer > Duplicate Layer برای اضافهکردن لایهای با نام Background copy مثل تصویر زیر استفاده کنید. مجدداً با استفاده از همین گزینه یک لایهی دیگر نیز ایجاد کنید. با درگکردن لایهی جدید میتوان آن را بین دو لایهی قبلی قرار داد. برای سفید کردن رنگ لایهی میانی از منوی Edit > Fill > Foreground color استفاده کنید. دقت کنید که قبل از این کار، لایهی میانی انتخاب شده باشد.
قدم سوم: ابزار Text Tool را از نوار ابزار در سمت راست، اجرا کنید. حالا لایهی متن روی لایهی سفید میانی ایجاد شده است. اگر ترتیب لایهها به گونهی دیگریست، با درگکردن و جابجایی مشکل را حل کنید.
قدم چهارم: بهتر است از یک فونت ضخیم استفاده کنید که تصویر داخل متن، نمایی خوب داشته باشد. رنگ فونت هم بهتر است در تضاد با تصویر باشد تا هنگام جابجایی برای انتخاب یک موقعیت خوب، کارتان راحتتر شود.
قدم پنجم: متن مورد نظر خود را تایپ کنید و با استفاده از دستور Free Transform در منوی Edit به چرخاندن و تغییر ابعاد نوشته بپردازید. میتوان از کلید میانبر Ctrl+T هم برای اجرای این دستور استفاده کرد.
قدم ششم: ابتدا لایهی Background copy را انتخاب و سپس با استفاده از منوی Layer > Create Clipping Mask کار را تکمیل کنید.
قدم هفتم: ممکن است به اعمال افکتهایی مثل سایه، برجستگی و هایلایت نیاز داشته باشید. روی لایهی نوشته راست کلیک کنید و با استفاده از اولین گزینه یعنی Blending Options، افکتهای جالبتر را مطابق سلیقهی خود اضافه کنید. در پایان حاصل کار خود را علاوه بر فرمتهای رایج، به صورت psd که فایل قابل ویرایش فتوشاپ است، ذخیره کنید تا بعداً در صورت نیاز با تغییر نوشته یا عکس زیر آن، فایلهای دیگر ایجاد کنید.
روش دوم: استفاده از چند عکس درون یک نوشته
روش دوم کاملاً متفاوت است؛ چرا که میتوان چندین عکس مختلف را درون حروف مختلف جای داد. مراحل کار را با دقت انجام دهید:
قدم اول: عکسی را که میخواهید به عنوان پسزمینه استفاده کنید را باز کنید؛ میتوان یک فایل خالی هم ایجاد کرد که با استفاده از منوی File > New و سپس مشخصکردن اندازه و دیگر مشخصات، امکانپذیر است.
قدم دوم: از پنل Tools ابزار Text را اجرا کنید و مثل قبل پس از انتخاب فونت و اندازه، اولین حرف را تایپ نمایید. پس از پایان روی علامت تیک در نوار Option کلیک کنید. برای اعمال افکتهای دیگر، مثل قبل روی لایهی نوشته راست کلیک کرده و از Blending Options استفاده کنید. پس از پایان مراحل، نوبت به کپیکردن لایه به عنوان حرف بعدی میرسد.
قدم سوم: لایهی حرف اول در حال حاضر انتخاب شده است؛ اما روی این لایه در پنجرهی لایهها، راست کلیک کنید و با استفاده از گزینهی Duplicate Layer، آن را با نام دلخواه خود کپی کنید. با استفاده از کلید کنترل و درگکردن، میتوان این لایه را حرکت داد. روش دیگر این است که در نوار ابزار، ابزار Move را انتخاب و سپس لایه را درگ کنید. از هر روشی که انتخاب کردهاید، لایهی کپی شده را حرکت بدهید چرا که دقیقاً زیر لایهی قبلی قرار گرفته و نباید به این صورت کار را ادامه داد. پس از حرکتدادن، مجدداً روی ابزار Text کلیک کنید و جلوی اولین حرف، کلیک کنید. حرف اول را پاک کرده و دومین حرف را تایپ کنید. توجه داشته باشید که اگر در نقطهی مناسب کلیک نکنید، یک لایهی متن دیگر ایجاد میشود و لایهی قبل ویرایش نخواهد شد.
پس از پایان ویرایش لایهی دوم، تیک را در نوار بالای صفحه یا Option bar بزنید.
قدم چهارم: مرحلهی قبلی را برای تکتک حروف تکرار کنید و در صورت نیاز با ابزار Move حروف را حرکت دهید و در موقعیت دلخواه بگذارید.
قدم پنجم:عکسی که میخواهید در هر کدام از حروف قرار بگیرد را پس از انتخاب لایهی حرف مورد نظر، درگ کنید و در فتوشاپ رها سازید. در این صورت هر عکس روی لایهی حرف مورد نظر قرار میگیرد.
قدم ششم: نوبت به استفاده از Clipping Mask است که کلید میانبر آن Alt+Ctrl+G میباشد. از منوی Layer هم میتوان آن را پیدا کرد. روی تکتک لایههای عکس کلیک کرده و کلید میانبر را فشار دهید تا درون حروف، عکسها قرار بگیرند. تمام مجموعهی حروف را میتوان روی یک عکس پسزمینهی مناسب قرار داد. درست مثل تصویر زیر:
قدم هفتم: میتوان پس از جابجایی تکتک حروف، با استفاده از علامت لینک که در پایین پنجرهی لایهها وجود دارد، موقعیت حروف را نسبت به هم ثابت کرد تا همگی با هم حرکت کنند. علاوه بر این قبل از اینکه لایههای حروف به هم لینک شده باشند، میتوان در حالتی که ابزار Move فعال است، با انتخاب چند لایه از Alignها استفاده کرد که حروف را روی یک خط افقی و عمودی و همچنین وسطچین قرار میدهند.