D1-lg

۱۰ دقیقه به چشمان فرد مقابلتان خیره شوید، چیزهای عجیبی می‌بینید!

یک‌شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۲
مطالعه 4 دقیقه
با ۱۰ دقیقه خیره‌ شدن احتمالا دچار توهمات ذهنی می‌شوید. امتحان کنید! برای دانستن تبعات خیره‌ شدن به مدت ۱۰ دقیقه‌، ما را در زومیت همراهی کنید.
تبلیغات
D4-mci

اگر برای ۱۰ دقیقه به چشمان کسی خیره شوید چه اتفاقی رخ خواهد‌داد؟ پاسخ این است که ممکن است اتفاقات خیلی عجیبی بیفتد.

مطالعه ای که به تازگی توسط محققان ایتالیایی انجام شده‌ است، نشان می‌دهد افرادی که به مدت طولانی به چشمان یکدیگر نگاه می کنند، اغلب علایم اختلال روانی تجزیه‌ای (symptoms of dissociation)، مانند احساس جداشدگی از قالب فیزیکی و انفصال از واقعیت و در کنار این‌‌ مسایل، مراتبی از توهمات ذهنی را تجربه می‌کنند.

جهت انجام تحقیق، ۲۰ داوطلب بالغ جوان و سالم به صورت دو به‌ دو انتخاب‌ شدند و به آن‌ها گفته‌ شد در اتاقی کم نور (محققان نور کم را بدین دلیل انتخاب‌ کردند که وجود نور باعث بهبود مشاهده ویژگی‌های سیمای فرد می‌شود)، بدون ابراز هیچ گونه احساسی، در چشمان یکدیگر خیره‌ شوند.

2.2

۹۰ درصد از شرکت‌کنندگان گزارش‌ دادند که در طول زمان خیره‌ شدن به فرد دیگر، دچار توهمات شده‌اند. در بعضی موارد صورت فرد روبرو را همچون هیولا، حیوان و حتی به صورت و قیافه خودشان دیده‌ بودند.

برای آزمایش شاهد (که جهت کنترل صحت روند آزمایش صورت می‌گیرد) نیز از ۲۰ شرکت‌کننده دیگر درخواست‌ شد تا در اتاقی مشابه نشسته و به دیواری سیاه به مدت ۱۰ دقیقه خیره‌ شوند. به هیچ یک از شرکت‌کنندگان گفته‌ نشد که محققان در این آزمایش به دنبال یافتن پاسخ به چه سوالی هستند.

سپس شرکت‌کنندگان به پرسشنامه‌هایی در رابطه با آن‌چه در حین انجام آزمایش تجربه کرده‌ بودند، پاسخ دادند. گزارشات افراد از تجربیاتشان نشان‌ داد کسانی که به فرد دیگری خیره شده‌ بودند، علایم اختلال تجزیه‌ای مانند قطع ارتباط با واقعیت، احساس کشیدگی زمان و تغییرات در ادراک صوت و رنگ را تجربه کرده‌ بودند.

۹۰ درصد از شرکت‌کنندگان گزارش‌ دادند که در طول زمان خیره شدن به فرد دیگر، دچار توهمات شده‌اند. این افراد تغییراتی در شکل و فرم صورت فرد روبرو مشاهده کرده‌ بودند. در بعضی موارد صورت فرد روبرو را همچون هیولا، حیوان و حتی به صورت و قیافه خودشان یا یکی از اقوام و بستگانشان دیده‌ بودند. اغلب افراد در طول دوره ۱۰ دقیقه ای بین دو تا چهار مرتبه انواعی از توهمات را تجربه کرده‌ بودند.

اشخاصی نیزکه به دیوار خیره شده‌ بودند، بعضی علایم اختلالات تجزیه ای را تجربه کرده‌ بودند اما هیچ‌یک از آن‌ها دچار توهمات نشده‌ بودند.

توهمات ممکن است در نتیجه «بازگشت سریع مغز به واقعیت پس از تمرکز بیش‌ازحد و نمایش ذهنی تفکرات ناخودآگاه بر روی صورت فرد دیگر» به وجود آیند.

دستاوردهای این تحقیق موید مطالعات گذشته‌ است که نشان می‌دادند هنگامی که فرد بر روی شی ای ( به طور مثال نقطه‌های روی دیوار) به مدت طولانی خیره‌شود، امکان تجربه احساسات مرتبط با گسستگی از واقعیت را دارد.

دکتر جیووانی کاپوتو، نویسنده‌ی اصلی تحقیق، در مورد عوامل ایجادکننده‌ی توهمات توجیهی مشخص و دقیق ندارد اما با این وجود چند فرضیه ارایه می‌دهد:

احتمال زیادی وجود‌دارد که این وقایع مربوط به محرومیت حسی (sensory deprivation) باشند. توهمات ممکن است در نتیجه «بازگشت سریع مغز به واقعیت پس از تمرکز بیش‌ ازحد و نمایش ذهنی تفکرات ناخودآگاه بر روی صورت فرد دیگر» به وجود آیند.

پاره‌ای از ارتباطات ما با دیگران از طریق تصور خودمان در آن‌ها صورت می‌گیرد.

توضیحات بیشتر این مسائل در نسخه چاپ‌ شده تحقیق در دسترس است.

دکتر دیوید اشپیگل استاد روانشناسی دانشگاه استنفورد در مطالعه اخیر مشارکت نداشته‌ است؛ اما تحقیقاتی بر روی اختلالات تجزیه‌ای (dissociative disorders) داشته است؛ او به هیچ‌وجه از گزارش شرکت‌کنندگان در تحقیق، مبنی بر مشاهده توهمات و علایم اختلال تجزیه‌ای، متعجب نگردید. او بیان می‌دارد:

هنگامی که ما به چشمان فرد دیگری خیره می‌شویم، می‌توانیم از بقیه محیط گسست و جدایی پیداکنیم.
بخشی از این پدیده‌های خیره شدن مستقیم به فرد دیگر، ممکن است کاملا مختص به خود فرد شرکت‌کننده باشد؛ چرا که پاره‌ای از ارتباطات ما با دیگران از طریق تصور خودمان در آن‌ها صورت می‌گیرد.

یافته‌های این تحقیق که هفته آینده در مجله تحقیقات روانپزشکی (Psychiatry Research) چاپ خواهدشد ممکن است کاربردهایی مهم برای بیماران امراضی مانند اسکیزوفرنی که توهمات را در نتیجه عوارض روانی تجربه می‌کنند، داشته‌ باشند.

حال به چه دلیل این نتایج به‌کار می‌آیند؟ کاپوتو توضیح می دهد:

توهماتی که در نتیجه خیره‌شدن فردبه‌فرد ایجاد می‌شوند، می‌توانند بعضی باورهای ناخودآگاه یا قسمت‌های "غیر یکپارچه" از "خود" را، کاملا به خودآگاه بیاورند.قسمت های منفصل و جدا افتاده ی «خود»، که عموما در هذیان‌ها و پریشانی‌ها نمایان می‌شوند، احتمال دارد با خودآگاه یکپارچه شوند. این یکپارچه‌ سازی ممکن‌ است در مراحل اولیه اسکیزوفرنی مفید واقع‌ شود. در چرخه آسیب زای بیماری، فرد در حالتی قرار می‌گیرد که «واقعیت» بیمار، از ناخودآگاه او نشات می‌گیرد؛ اما امکان دارد فرد به دلیل یکپارچه‌ سازی، به حلقه‌ی آسیب‌زای اسکیزوفرنی وارد‌ نشود.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
پل دره هواجیانگ
بلندترین پل جهان در چین در آستانه تکمیل است

بلندترین پل جهان قرار است تابستان امسال افتتاح شود. ارتفاع این پل آن‌قدر زیاد است که ممکن است برای کسانی که از ارتفاع می‌ترسند، دلهره‌آور باشد.

85
2 روز پیش
کره دایسون در اطراف یک ستاره
کره دایسون ممکن است واقعا وجود داشته باشد؛ البته فقط در یک نوع منظومه خاص

آیا ساخت یک کره دایسون که به طرز فاجعه‌باری ناپایدار نباشد ممکن است؟ پاسخ پژوهشی جدید مثبت است.

29
2 روز پیش
بهترین گوشی‌های میان‌رده سامسونگ
بهترین گوشی میان رده سامسونگ [فروردین ۱۴۰۴]

در مقاله‌ی پیش‌ رو با در نظر گرفتن امکانات مناسب در مقابل قیمت مقرون‌به‌صرفه، بهترین گوشی‌های میان‌رده‌ی سامسونگ را معرفی می‌کنیم.

129
2 روز پیش
سیم کارت ایرانسل
تمام روش های استعلام سیم‌ کارت‌ های ثبت شده به نام شما

برای اطلاع از تعداد سیم‌کارت‌های مختلفی که به نام شما ثبت شده است و وضعیت آن‌ها راه‌های مختلفی چون پیامک، اپلیکیشن و وب‌سایت وجود دارد.

7
یک روز پیش
ایرانسل
حذف آهنگ پیشواز ایرانسل چگونه انجام می‌شود؟

از آهنگ پیشواز ایرانسل‌تان خسته شده‌اید؟ در این مقاله با ۳ روش بسیار ساده برای حذف آهنگ پیشواز ایرانسل در کمتر از یک دقیقه آشنا می‌شوید.

3
2 ساعت پیش
 افزایش کیفیت عکس با هوش مصنوعی
۸ ابزار مفید برای افزایش کیفیت عکس با هوش مصنوعی

با این ابزارهای آنلاین و آفلاین که از هوش مصنوعی کمک می‌گیرند، می‌توانید کیفیت تصاویر خود را به‌سرعت افزایش دهید.

32
2 روز پیش
بهترین گوشی‌های شیائومی
بهترین گوشی شیائومی در بازار ایران [فروردین ۱۴۰۴]

بهترین گوشی های شیائومی با ارزش خرید بالا کدام مدل‌ها هستند؟ در هر رده قیمتی چه انتظاری باید از بهترین گوشی شیائومی داشته باشیم؟

496
2 روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات