بدون نیاز به روت، رابط کاربری اندروید خام را روی هر دستگاهی تجربه کنید
رابط کاربری روی دستگاههای مختلف اندرویدی گاهی به حدی با اندروید خام متفاوت است که گویی با سیستم عامل کاملاً متفاوتی روبرو هستیم. رابط کاربری که گوگل برای سیستم عامل اندروید در نظر گرفته است را تنها در بعضی دستگاههای اندرویدی میتوان یافت. سری نکسوس و تلفنهای هوشمند موتورولا، از جمله دستگاههایی هستند که از رابط کاربری اندروید خام (Stock Android UI) بهره میبرند. اما گوشیهای اندرویدی سامسونگ، الجی، سونی، هواوی و ... هر کدام از رابط کاربری خاص خودشان استفاده میکنند.
کسانی که علاقهای به خرید گوشیهای موتورولا یا سری نکسوس ندارند هم میتوانند رابط کاربری اندروید خام را روی دستگاه خود تجربه کنند. یک راه برای این کار روت کردن دستگاه اندرویدی و نصب اندروید خام است؛ اما این روش گارانتی گوشی را باطل کرده و از طرفی برای اکثر کاربران دشوار است. راههای دیگری هم برای رسیدن به تجربهای نزدیک به رابط کاربری اندروید خام وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
لانچر
جدیدترین نسخه از اندروید، یعنی اندروید ۶ مارشملو، هنوز برای بسیاری از دستگاهها عرضه نشده است؛ اما میتوان با استفاده از لانچر رسمی خود گوگل با نام Google Now Launcher، بدون نیاز به آپدیت کردن سیستم عامل به جدیدترین نسخهی اندروید، از ویژگیهای جدید آن استفاده کنید. این لانچر ظاهری شبیه گوشیهای نکسوس روی تلفن شما ایجاد میکند.
از ویژگیهای این لانچر جدید میتوان به اسکرول کردل عمودی، نوار جستجوی سریع و پیشنهاد اپلیکیشن اشاره کرد. همچنین این لانچر یک صفحه با نام Google Now screen دارد که با سوایپ کردن از سمت چپ صفحه میتوان به آن دسترسی پیدا کرد. در این قسمت کارتهایی وجود دارند که اطلاعات مورد نیاز کاربر روی آن به نمایش در میآید.
این لانچر که رسماً توسط خود گوگل ارائه شده، از بسیاری از لانچرهای رایگان معروف موجود در پلی استور روانتر است و برای فعال کردن هیچ کدام از ویژگیهای آن مجبور به پرداخت هزینه نیستید.
لانچر گوگل ناو را میتوانید از اینجا دریافت کنید:
نرم افزار تلفن و مخاطبان
بعد از لانچر، مهمترین و پرکاربردترین قسمت گوشی که باید ظاهرش را تغییر داد بخش تماسها (Dialer) و دفترچه تلفن یا لیست مخاطبان (Contacts) است. بخش تماس و مخاطبان اندروید خام با آنچه در اکثر دستگاههای اندرویدی میبینید بسیار متفاوت است.
گوگل به تازگی این قسمتها را به صورت اپلیکیشن در فروشگاه گوگل پلی عرضه کرده است، اما متاسفانه برای دریافت آنها باید دستگاه شما اندروید ۶ مارشملو داشته باشد. با توجه به اینکه اکثر سازندگان دستگاههای اندرویدی نسخههای جدید این سیستم عامل را با تاخیر فراوان در اختیار کاربرانشان قرار داده یا اصلاً آپدیت جدیدی برای دستگاه عرضه نمیکنند، استفاده از این اپلیکیشنها برای بخش عظیمی از کاربران اندروید در آیندهای نزدیک میسر نیست.
اگر نمیتوانید صبر کنید تا سازندهی تلفن شما نسخهی جدید اندروید را به صورت آپدیت برای دستگاهتان عرضه کند، و اگر از اندروید ۴.۴ کیتکت و نسخههای جدیدتر آن استفاده میکنید، میتوانید نسخهی غیر رسمی این اپلیکیشنها را دریافت و نصب کنید.
دانلود Google Dialer برای اندروید ۶ (رسمی)
دانلود Google Dialer برای اندروید ۴.۴ به بالا (فایل apk غیر رسمی)
دانلود Google Contacts برای اندروید ۶ (رسمی)
دانلود Google Contacts برای اندروید ۵.۱ به بالا (فایل apk غیر رسمی)
پیام رسان
کاربران اندروید به دو دسته تقسیم میشوند. آنهایی که برای فرستادن پیام کوتاه (SMS) از اپلیکیشن گوگل هنگاوتس استفاده میکنند و آنهایی که چنین کاری نمیکنند. گوگل با اپلیکیشن هنگاوتس تلاش دارد تا تمامی پیامها و پیامهای کوتاه کاربر را در یک اپلیکیشن ادغام کند.
اما اگر کاربر هنگاوتس نیستید یا علاقهای به رابط کاربری آن ندارید، گوگل جایگزین دیگری با نام Messenger برای شما در نظر گرفته است. بسیاری از افراد حتی از وجود چنین اپلیکیشنی خبر ندارند. اپلیکیشن پیشفرض پیامرسان گوگل به کاملی هنگاوتس یا نمونههای مشابه نیست و قابلیتهای زیادی ندارد. اما اگر زیاد اهل استفاده از پیام کوتاه نیستید، این اپلیکیشن سریع و زیبا، کار پیامرسانی را به نحو احسن انجام میدهد. جستجوی سریع در میان پیامها، طراحی متریال و قابلیت مسدود کردن شمارهها، از جمله ویژگیهای کلیدی این اپلیکیشن هستند.
دانلود Google Messenger:
دانلود Hangouts:
صفحه کلید
کیبورد اندروید هم از جمله قسمتهایی از این سیستم عامل است که از شر تغییرات سازندگان دستگاههای اندرویدی در امان نمانده است. به سختی میشود دستگاه اندرویدی را یافت که از کیبورد پیشفرض گوگل استفاده کند. هرچند کیبوردهای خوبی مثل سوئیفتکی هم وجود دارند، اما اگر میخواهید دستگاه شما کاملاً شبیه نکسوسهای گوگل باشد، باید از Google Keyboard استفاده کنید.
کیبورد گوگل آنقدرها هم ساده و ابتدایی نیست و در حقیقت حتی میتوان آن را یکی از بهترین کیبوردهای موجود برای اندروید در نظر گرفت. استفاده از سوایپ برای تایپ، طراحی متریال، قابلیت تصحیح خودکار (autocorrect)،یادگیری املای شما در طول زمان و تبدیل گفتار به نوشتار (حتی برای زبانهای غیر انگلیسی مانند فارسی) از جمله ویژگیهای بارز این صفحه کلید است.
Google Keyboard را از اینجا دریافت کنید:
دوربین
دوربینهای خوب زیادی برای اندروید وجود دارند، اما دوربین پیشفرض اندروید چیز دیگری است! جدای از بحث شبیه کردن ظاهر رابط کاربری به اندروید خام، حتی اگر علاقهای به اپلیکیشنهای پیش فرض گوگل ندارید، بهتر است دوربین گوگل را برای یک بار هم که شده امتحان کنید.
تمام فلسفهی دوربین گوگل آسان سازی فرآیند عکس برداری، و در عین حال به دست آوردن بهترین کیفیت ممکن تصویر است. رابط کاربری مینیمالیستی دوربین گوگل، به جای تغییر ابعاد تصویر به مربع یا مستطیل، از نسبت تصویر پیشفرض لنز دستگاه استفاده میکند. این اپلیکیشن قابلیتهای دیگری مانند عکسبرداری پانوراما را هم در اختیار کاربر قرار میدهد.
Google Camera را از اینجا دریافت کنید:
آیا اندروید خام بهترین است؟
خیلیها رابط کاربری دستگاه خود را به اندروید خام ترجیح میدهند. برای مثال رابط سنس (Sense UI) اچتیسی و MIUI شیائومی طرفداران پروپاقرص خودشان را دارند. اما برخی دیگر از کاربران شیفتهی سادگی رابط کاربری اندروید خام هستند و عقیده دارند رابط پیشفرض دستگاهشان بیش از حد شلوغ و مملو از قابلیتهای غیر کاربردی است.
شما از کدام رابط کاربری اندروید استفاده میکنید؟ آیا از آن راضی هستید یا تجربهای که گوگل با اندروید خام در سری نکسوس ارائه میدهد را بیشتر میپسندید؟ نظرات خود را با ما و کاربران زومیت در میان بگذارید.