Firebase چیست و چرا برای اپلیکیشن های اندرویدی اهمیت دارد
اگرچه Firebase در بین کاربران اندرویدی یک نام چندان آشنا نیست، اما این پلتفرم، به عنوان یک سرویس خدمات سمت سرور اهمیت زیادی برای اپلیکیشنها دارد و به همین دلیل در طی کنفرانس Google I/O 2016 نیز یکی از بخشهایی بود که توجه ویژهای به آن شد.
از آنجا که Firebase توسط گوگل خریداری شده، طبیعی است که تعداد کاربران جامعه توسعهدهندگان این سرویس، از ۱۱۰ هزار نفر به ۴۵۰ هزار نفر رسیده باشد. حالا این سرویس و ابزارهایی که ارائه میدهد، باعث شده تا به پلتفرمی برای توسعه اپلیکیشنهای اندروید، iOS و اپلیکیشنهای تحت وب مبدل شود. اما ماهیت Firebase چیست؟
به طور ساده، میتوان Firebase را یک سرویس سمت سرور دانست و چنین سرویسی، برای اپلیکیشنها، اهمیت زیادی دارد. ممکن است برخی از توسعهدهندگان سرویسهای سمت سرور خاص خود را ایجاد کنند، اما اینکار نیاز به صرف زمان و هزینه زیادی دارد و در بیشتر مواقع نیز نمیتواند نیاز اپلیکیشن را برطرف سازد. Firebase کمک میکند تا بتوان با روشی آسان و ساده دادههای زیادی را ذخیرهسازی کرد و به همان راحتی به آنها دسترسی یافت. این پلتفرم قادر است تا کاربران هر اپلیکیشن را مدیریت کرده و همچنین سطح دسترسی هر کاربر به دادهها را نیز مشخص کند. همچنین Firebase میتواند گزارشاتی از مشکلات احتمالی تهیه کند و با تحلیلهایی که انجام میدهد، توسعه دهنده را قادر میسازد تا از یک سرویس برای تمامی نیازهای خود بهره ببرد.
از جمله امکانات جدیدی که برای این سرویس معرفی شده میتوان به بخش تحلیلهای Firebase اشاره کرد که آمار و ارقام مرتبط با اپلیکیشنهای موبایلی (آماری از قبیل اطلاعات مرتبط با کارایی اپلیکیشن و نیز تبلیغات) را ارائه میدهد. حالا Firebase میتواند بانکهای اطلاعاتی زنده را نیز در اختیار توسعهدهندگان قرار دهد. دیگر ویژگیهای جدید این پلتفرم شامل بخش میزبانی Firebase، و امکانات اعتبارسنجی آن میشود.
اگر نسبت به ویژگیهای جدید این پلتفرم علاقمند شدهاید، پیشنهاد میکنیم نگاهی به ویدیو زیر بیاندازید.
نظر شما در مورد این پلتفرم چیست؟