ترابردپذیری: از درخواست تا دریافت سیمکارت
ترابردپذیری شماره تلفن همراه به معنای جابهجایی شماره موبایل مشترکان میان اپراتورها است. یعنی مشترک در صورت نارضایتی از خدمات یا کیفیت سرویسهای اپراتور موبایلش میتواند به شبکهی تلفن همراه اپراتور دیگر مهاجرت کند. البته این مهاجرت تنها دو بار در هر سال مجاز است. با اجرای این طرح، اختیار شماره از اپراتور سلب شده و در اختیار مالک سیمکارت قرار میگیرد.
اجرای آزمایشی(تست تجاری) طرح ترابردپذیری شماره تلفن همراه از روز یکشنبه برای مشترکان اپراتورهای تلفن همراه آغاز شد. با آغاز این طرح مشترکان اپراتورهای تلفن همراه با مشخص کردن اپراتور هدف خود میتوانند با حفظ شمارهی تلفن همراه خود به اپراتور تلفن همراه مورد نظر مهاجرت کنند.
یعنی کافیاست اپراتور مورد نظر را انتخاب کنید و درخواست خود را در سامانهی اپراتور مقصد(دقت کنید اپراتوری که میخواهید به آن مهاجرت کنید نه اپراتور خود) ثبت کنید.
لینک ترابردپذیری شماره تلفن همراه در اپراتورهای مختلف به شرح زیر است:
ما نیز در زومیت این کار را برای دو خط تلفن همراه انجام دادیم. همراه اول را برای خط اعتباری ایرانسل با کد ۰۹۳۶ انتخاب و ایرانسل را برای خط دائمی همراه اول با کد ۰۹۱۲ انتخاب کردیم.
بدین ترتیب باید یک درخواست در همراه اول ثبت میکردیم و یک در خواست در ایرانسل.
ترابرد به همراه اول
برای ترابرد به همراه اول ابتدا وارد سامانه شدیم و شماره تلفن همراه خود را دادیم تا یک رمز ارسال شود و پس از آن فرم را پر کردیم. پس از تکمیل فرم، یک پیامک تأیید ترابرد ارسال شد. هر چند که روز یکشنبه برای ترابرد پنجشنبه اقدام کرده بودیم اما با گذشت ۱۸ ساعت خط اعتباری ۰۹۳۶ به طور کامل قطع و از شبکه خارج شد و سیمکارت همراه اول تا ۶ ساعت بعد از آن به دستمان رسید.
نکتهای که در این میان وجود داشت این است که خط تلفن همراه برای ساعاتی قطع بود و سیمکارتی از همراه اول به دستمان نرسیده بود. در ضمن فقط پیک برای تحویل ههماهنگی انجام داد و فردی از خود اپراتور با ما تماس نگرفت.
موضوعی دیگری که میشود به آن توجه کرد این است که نیازی به حضور در دفاتر خدمات همراه اول نیست و خدمات کاملاً غیرحضوری انجام میشود.
جالب این است که پیک همراه اول، کپی کارت ملی را نمیگیرد و فقط به عکس گرفتن از کارت ملی اکتفا میکند. نکته دیگر عدم دریافت امضاء یا اثر انگشت در هنگام تحویل دادن سیمکارت است.
سیمکارت تحویل داده شده از سوی همراه اول، یوسیم با قابلیت تبدیل به سه نوع مینی، میکرو و نانو است.
ترابرد به ایرانسل
برای ترابرد به ایرانسل ابتدا وارد سایت شده و فرم ترابرد را تکمیل کردیم. بعد از پر کردن فرم پیامی روی صفحه نمایش نشان داده شد که به یکی از مراکز ایرانسل بروید. پس از دریافت این پیام در همان روز یکشنبه به یکی از مراکز ایرانسل رفتیم. مسئول آن مرکز گفت:«امروز گزینهی ترابردپذیری من قطع است و هنوز وصل نشده. بهتر است روزهای دیگر اقدام کرده یا به مراکز دیگر بروید.»
روز دوشنبه به فکر پیدا کردن مرکز دیگر و رفتن به آنجا بودیم که از شماره ۰۹۳۵۱۰۰۰۰۰۰ با ما تماس گرفته شد و ضمن خوشآمدگویی به ایرانسل و دریافت اطلاعات، اعلام شد که سیمکارت حداکثر تا ۴۸ ساعت دیگر به دستمان میرسد. با این حال هنوز سیم کارت همراه اول فعال بوده و کار میکرد. دوشنبه ساعت ۹ شب سیمکارت ایرانسل به دستمان رسید.
صبح روز سه شنبه نیز پیامکهای تأیید ارسال شد و حتی پس از تأیید نیز سیمکارت قبلی هنوز قطع نشده است.
نکته که در این میان وجود داشت دیر اطلاع دادن در مورد عدم مراجعه به مراکز ایرانسل است. البته خوبی دیگر آن اینکه قبل از قطع شدن سیمکارت قبلی، سیمکارت جدید به دستمان رسیده است.
پیک ایرانسل چند امضاء و یک اثر انگشت و البته کپی کارت ملی را دریافت کرد.
سیمکارت تحویل داده شده از سوی ایرانسل، یوسیم با قابلیت تبدیل به سه نوع مینی، میکرو و نانو است.
نظرات