D1-kifpool

بقایای داروهای ضدافسردگی تاثیر مخربی بر محیط زیست دریایی می‌گذارد

سه‌شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۸
مطالعه 3 دقیقه
داروهای ضدافسردگی و ضداضطراب روی رفتار موجودات آبزی هم تاثیر می‌گذارند.
تبلیغات
D4-mci

داروهای ضدافسردگی برای میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان، داروهایی حیاتی به شمار می‌روند. متاسفانه وقتی این داروها در بدن ما به وظیفه‌ی خود عمل کردند، تاثیرات بیوشیمیایی آن‌ها در آنجا به پایان نمی‌رسد. پژوهشگرانی از دانشگاه پورتسموث خواستار ترویج و کسب آگاهی بیشتر در مورد خطرات ناشی از بقایای این داروها و یافتن راهکارهایی برای کاهش تاثیرات مخرب اکولوژیکی آن‌ها هستند. الکس فورد از موسسه‌ی زیست‌شناسی آبی پورتسمورث می‌گوید:

حیات آبی ما در سوپی از داروهای ضدافسردگی شناور هستند. داروهای ضدافسردگی و ضداضطراب همه‌جا دیده می‌شوند؛ در فاضلاب، آب‌های سطحی، آب‌های زیر زمینی، آب آشامیدنی و خاک و نیز در حال تجمع در بافت‌های موجودات حیات وحش هستند.مقاله‌های مرتبط:حشرات آلودگی پلاستیکی اقیانوس را وارد زنجیره غذایی جانوران می‌کنندزباله‌های پلاستیکی جان بسیاری از پرندگان دریایی را تهدید می‌کندمعرفی رژیم غذایی خاص با توانایی پیشگیری از بروز افسردگی

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد این محیط حاوی داروهای ضدافسردگی و محصولات حاصل از تجزیه‌ی آن‌ها، عوارض نامطلوبی را بر زندگی موجودات دریایی تحمیل می‌کند. این عوارض حتی با وجود سطوح بسیار پایین این ترکیبات بروز می‌کنند. فورد می‌گوید:

مطالعات آزمایشگاهی نشان‌دهنده‌ی بروز تغییراتی در زمینه‌ی تولیدمثل و سرعت رسیدن به بلوغ، متابولسیم، ایمنی، عادات غذایی، شیوه‌ی حرکت، رنگ و رفتار این موجودات است.

چند سال پیش پژوهشگران نشان دادند که چگونه سطوح پایین داروهای مهارکننده‌ بازجذب سروتونین نظیر فلوکستین (ترکیب اصلی موجود در داروی ضدافسردگی پروزاک) موجب تغییر رفتار گونه‌ای میگو شده و موجب می‌شود آن‌ها بیشتر از مناطق مخفی بیرون بیایند و خطر شکار شدن آن‌ها بیشتر شود.

تاثیر داروهای روانگردان روی آبزیان

میگوی شیشه‌ای یکی از گونه‌های بی‌شمار موجودات آبزی است که در اثر وجود بقایای داروهای ضدافسردگی در آب آسیب دیده است

جای تردید نیست که داروهای مرتبط با سلامت روان برای بسیاری از افرادی که درگیر سطوح مزمن افسردگی و اضطراب‌اند، مفید هستند. مساله‌ی نگران‌کننده‌، افزایش رو به رشد تعداد افرادی است که به درمان‌های دارویی روی می‌آورند و موجب افزایش سطوح داروهای روانگردان در محیط می‌شوند. در یک مطالعه‌ی منتشرشده در سال ۲۰۱۶، افزایش ۲۶ درصدی در میزان استفاده از داروهای ضدافسردگی در میان کودکان و نوجوانان آمریکایی طی سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۲ گزارش شد. طی همین دوره زمانی افزایش در میزان مصرف این داروها در انگلستان ۵۴ درصد رشد داشت. با این حساب در دنیای غرب از هر ده نفر، یک نفر به صورت بلندمدت از داروهای ضدافسردگی استفاده می‌کند و این روند رو به رشد دارای پتانسیل ایجاد یک فاجعه‌ی زیست‌محیطی است.

ولی آیا همه‌ی ما واقعا نیاز است که دارو مصرف کنیم یا باید در حمایت از اکوسیستم‌های آبی به سمت جایگزین‌های دیگر برویم؟ تعویض داروها یا کاهش مصرف آن‌ها روی هر بیماری نتیجه‌بخش نیست، اما می‌تواند در مواردی به عنوان بخشی از یک برنامه‌ی چند بعدی به کاهش غلظت در حال رشد ضایعات داروهای روانگردان کمک کند. برنامه‌های خاص در جهت مدیریت دور انداختن داروها که وظیفه‌ی آن‌ها جمع‌آوری داروهای استفاده نشده‌ی بیماران است، هم‌اکنون در مناطقی از جهان در حال اجرا است. پژوهشگران می‌پرسند: آیا آموزش‌های پزشکی می‌تواند در آگاهی بیماران در ارتباط با برخورد با ضایعات دارویی کمک کند؟ حتی گام‌های کوچک هم می‌تواند موجب ایجاد تفاوت‌های قابل‌‌توجهی شود. یکی از پیشنهادهای آن‌ها، ارتقای زیرساخت‌های مربوط به جمع‌آوری زباله‌ها است. به هر حال این مشکلی است که همه‌ی ما در مورد آن باید کاری انجام دهیم. گرفتن یک نسخه از داروهای ضدافسردگی برای بسیاری از افراد دچار یک مشکل تاثیرگذار روی زندگی، قدم مهمی برای حرکت به جلو است اما متاسفانه این به معنای آن است که آبراهه‌ها و رودخانه‌های ما هم همان نسخه را دریافت خواهند کرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
پنل های خورشیدی
آمریکا شمشیر را از رو بست: وضع تعرفه تا سقف ۳۵۲۱ درصد برای پنل‌های خورشیدی وارداتی

مقامات تجاری ایالات متحده درحال برنامه‌ریزی برای اعمال تعرفه‌هایی تا سقف ۳۵۲۱ درصد بر واردات پنل‌های خورشیدی از چهار کشور جنوب شرق آسیا هستند.

95
16 ساعت پیش
فصل دوم همستر کمبات | همستر ورس | Hamster Verse
آموزش کامل فصل جدید همستر کامبت؛ همستر این بار غوغا می‌کند؟ (۳ اردیبهشت)

فصل جدید همستر کامبت به نام HamsterVerse با بازی‌های جذاب و وعده‌ی کسب درآمد رمزارزی و تون‌کوین از راه رسید.

1476
یک روز پیش
گلکسی S24 و گلکسی S24 پلاس در کنار یکدیگر
آپدیت One UI 7 برای گلکسی S24 و زد فولد ۶ در ایران منتشر شد

آپدیت One UI 7 و اندروید ۱۵ برای کاربران ایرانی گلکسی S24 و گلکسی زد فولد ۶ در دسترس قرار گرفت.

260
یک روز پیش
طراحی پشت گلکسی A56
بررسی گلکسی A56؛ چشم‌نواز، اما کسل‌کننده

گلکسی A56 به‌لطف تغییرات ظاهری‌اش، اکنون بسیار چشم‌نوازتر و خوش‌دست‌تر از قبل است؛ اما تغییرات زیرساختی اندکی دارد.

69
2 روز پیش
بهترین کولرهای آبی بازار ایران
بهترین کولر آبی بازار ایران [اردیبهشت ۱۴۰۴]

حالا که تابستان گرم فرارسیده است، ضرورتِ خرید کولر هم افزایش می‌یابد. در این مقاله با فهرستی از بهترین کولرهای آبی موجود در بازار آشنا می‌شویم.

19
2 روز پیش
سرقت گوشی در فضای عمومی
چطور گوشی گم شده یا دزدی را در ایرانسل، همراه اول و رایتل ردیابی کنیم؟

ردیابی گوشی گم شده از طریق شماره تلفن ممکن است ساده‌تر از چیزی باشد که فکر می‌کنید. روش‌های سریع و قانونی را در این مقاله بخوانید.

44
یک روز پیش
 انتقال اکانت اینستاگرام به گوشی دیگر
آموزش ورود به اکانت اینستاگرام با گوشی دیگر

شما می‌توانید هم‌زمان با چند گوشی از یک حساب اینستاگرام استفاده کنید؛ اما انتقال اکانت اینستاگرام به گوشی دیگر چگونه است؟

10
2 روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات