راهنمای جامع ویزای تحصیلی شینگن

سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۰
مطالعه 5 دقیقه
دانشجویانی که پذیرش خود را از دانشگاه‌های کشورهای منطقه شینگن دریافت می‌کنند، باید برای دریافت ویزای دانشجویی شینگن اقدام کنند.
تبلیغات

دانشجویان علاقه‌مند به تحصیل در خارج پس از اتمام فرآیند پذیرش تحصیلی یا اخذ بورسیه از دانشگاه‌های اروپایی، وارد مرحله نهایی و البته مهم دریافت ویزای شینگن می‌شوند. اهمیت این موضوع به حدی است که در صورتی که دانشجو موفق به اخذ پذیرش تحصیلی از بهترین دانشگاه های اروپا شود، اما نتواند سفارت کشور مطبوع را نسبت به صدور ویزا مجاب کند، درخواست وی هر اندازه با دعوت‌نامه یا پذیرش معتبر و قوی همراه باشد، مردود خواهد شد. در واقع، دانشجویانی که پذیرش تحصیلی دریافت می‌کنند اما قادر به اخذ روادید نیستند، فرصت ادامه تحصیل را از دست می‌دهند.

پیمان شینگن چگونه ایجاد شد؟

در سال ۱۹۸۵ شهر کوچکی به نام شینگن در لوکزامبورگ میزبان سران پنج کشور اروپایی بود. در این نشست اولین قدم برای تحقق رویای اروپای بدون مرز برداشته شد و معاهده‌ای به امضا رسید که بعدها به معاهده شینگن مشهور شد. ده سال بعد معاهده شینگن با برداشته شدن نقاط کنترل مرزی بین هفت کشور عملیاتی شد و تا امروز که این کشورهای بدون مرز به ۲۶ تا رسیده، در حال گسترش است. در حقیقت، این ۲۶ کشور مانند یک کشور واحد هستند و فقط یک مرز بیرونی دارند. این کشورها شامل اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لیختن‌اشتاین، لیتوانی، لوکرامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس هستند.

ویزای تحصیلی شینگن

ویزای شینگن چیست؟

کلیه شهروندانی که تابعه کشورهای خارج از پیمان شینگن هستند، برای سفر و اقامت در هر از کشورهای عضو، موظف به اخذ مجوز ورود و روادیدی جامع و واحد موسوم به «ویزای شینگن» (Schengen Visa) هستند. مسافران خارج از منطقه‌ی شینگن می‌توانند با در اختیار داشتن ویزای شینگن، تحت زمان و شرایط مشخصی، به هر یک از کشورهای عضو این پیمان سفر کنند و در آن اقامت داشته باشند. البته با توجه به نوع سفر ویزای شینگن دارای انواع مختلفی شامل ویزای ترانزیت، ویزای توریستی، ویزای دیدار با خانواده، ویزای تجاری، ویزای پزشکی، ویزای حضور در رویدادهای فرهنگی و ورزشی و ویزای تحصیلی است.

دانشجویان باید کدام نوع ویزای شینگن را درخواست کنند؟

ویزای نوع C، برای متقاضیانی است که خواهان اقامت حداکثر ۹۰ روز در یکی از کشورهای حوزه شنگن هستند؛ ولی از آنجایی‌که مدت زمان اقامت دانشجویان بین‌المللی بیشتر از زمان یاد شده است، بنابراین، این گروه مشمول دریافت نوع خاصی از ویزای شینگن به نام ویزای ملی (National Visa) یا ویزای نوع D می‌شوند. این ویزا برای کسانی صادر می‌شود که به دلایل مشخص مانند ادامه تحصیل، خدمات درمانی و... قصد اقامت محدود برای دوره‌ای تعیین‌شده در یکی از کشورهای عضو ناحیه شینگن را دارند و پس از آن به کشور خود باز می‌گردند. با در اختیار داشتن ویزای چند بار ورود نوع D، بدون نیاز به اخذ روادید دیگری می‌توان به‌ تمامی کشورهای ناحیه شینگن بدون محدودیت سفر کرد. دانشجویان متقاضی ویزای نوع D باید مشمول یکی از گروه‌های زیر باشند:

  • دانشجویان بین‌المللی که برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی برای مدتی مشخص ( که کمتر از یک سال است) به ناحیه شینگن سفر می‌کنند.
  • دانشجویان بین‌المللی که قصد شروع تحصیل در یکی از دوره‌های تحصیلی کشورهای عضو پیمان شینگن را دارند؛ به این گروه ویزای یک‌ ساله اعطا می‌شود که برای اقامت بیشتر قابل تمدید است.
  • کار علمی و آموزشی در یک مرکز تحقیقاتی یا موسسه معتبر در هریک از کشورهای اتحادیه شینگن. این ویزا با توجه به بررسی سوابق فرد و اعضای خانواده‌اش صادر می‌شود.
ویزای تحصیلی شینگن

برای ویزای شینگن دانشجوئی چه مدارکی مورد نیاز است؟

  • گذرنامه معتبری با حداقل سه ماه اعتبار پس از اتمام تاریخ سفر؛
  • دعوت‌نامه رسمی از دانشگاهی که دانشجو را پذیرش کرده است؛
  • مستندات مالی مبنی بر تامین هزینه سفر؛
  • ارائه مستنداتی در مورد محل اقامت در کشور مقصد؛
  • دو قطعه عکس که شرایط و مشخصات ارائه‌شده توسط سفارتخانه کشور مقصد را دارا باشند؛
  • ارائه برنامه سفر؛
  • بیمه‌ مسافرتی معتبر؛
  • پرداخت هزینه صدور ویزا به سفارت؛
  • گواهی اخذ بورسیه یا پرداخت شهریه ترم اول دانشگاه
ویزای تحصیلی شینگن

شرایط صدور ویزای شینگن دانشجوئی چگونه است؟

پس از حضور در کشور مقصد و ثبت‌نام در دانشگاه، دانشجو برای تمدید روادید دانشجویی خود به اداره اتباع خارجی در شهر محل سکونت‌ مراجعه می‌کند. پس از ارائه مدارک لازم این‌بار اجازه اقامت محدود و از نوع دانشجویی برای شخص متقاضی صادر می‌شود. به عبارت دیگر، اجازه اقامت دانشجویی از این هنگام شروع و غالبا به مدت یک سال صادر می‌شود. این اقامت هربار با نظارت بر میزان پیشرفت دانشجو در تحصیل، وضعیت مالی وی و همچنین داشتن بیمه دانشجویی تمدید می‌شود. به بیانی دیگر طول دوران تحصیل محدود است و نمی‌توان اقامت دانشجویی و تحصیل در کشورهای عضو پیمان شینگن را به عنوان امکانی برای اقامت دائم در این کشور قلمداد کرد.

آیا امکان تبدیل اقامت غیردانشجوئی به اقامت دانشجویی وجود دارد؟

نکته قابل توجه اینکه افرادی که روادید آن‌ها با عناوینی به غیر از اقامت دانشجویی در کشورهای عضو شینگن (به طور نمونه برای گذراندن دوره‌های زبان یا به عنوان توریست) صادر شده است، برای تحصیل در این کشور باید مجددا به ایران بازگردند و پس از دریافت پذیرش از دانشگاه‌های کشورهای عضو، برای اخذ روادید دانشجویی اقدام کنند.

ویزای تحصیلی شینگن

آیا امکان کار با ویزای دانشجویی شینگن وجود دارد؟

در صورتی‌که ویزای دانشجو به صورت بلند مدت صادر شود، وی می‌تواند تا میزان مجازی در هفته (معمولا ۲۰ ساعت) کار دانشجویی انجام دهد.

آیا امکان همراهی خانواده با ویزای شینگن وجود دارد؟

اعضای خانواده دانشجو در صورت تمایل می‌توانند درخواست ویزای توریستی یا ویزای دیدار با خانواده را به سفارت کشور مربوطه ارائه دهند.

آیا محدودیت سنی برای درخواست ویزای شینگن وجود دارد؟

هیچ‌گونه محدودیت سنی برای درخواست ویزای تحصیلی شینگن وجود ندارد.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات