تصاویری خیرهکننده از طوفانهای تندری کثیف
در میان بلاهای مختلف طبیعی، فوران آتشفشان جلوهای بس مخوف و ترسناک دارد. بههمیندلیل، هر کسی توان روبهرویی با آن و ثبت لحظهلحظهی وقوعش را ندارد. هرچند داستان هنرمندی که امروز آثارش را بررسی میکنیم، تاحدی متفاوت است.
فرانسیسکو نِگرونی (Francisco Negroni)، عکاس شیلیایی منظره، بیش از هر چیز دیگر بهخاطر تصاویر شگفتانگیز و تماشاییاش از وضعیتهای آبوهوایی، بهویژه فورانهای آتشفشانی خطرناک بهشهرت رسیده است.
نمایش خشم طبیعت که در عین ترسناکبودن، جذاب و خیرهکننده است، باعث شده آثار این عکاس در سطح بینالمللی مدنظر قرار بگیرد. آغاز این توجه به سال ۲۰۱۱ بازمیگردد؛ یعنی زمانیکه تصاویر ثبتشدهی او از فوران آتشفشانی (Cordón Caulle Eruption) جهانی شد و جوایز عکاسی متعددی برایش بهارمغان آورد.
ویژگی عمدهی آثار این عکاس خوشفکر و البته شجاع، توانایی در جاودانهکردن قدرت طبیعت بهشکلی هنرمندانه است؛ بهطوریکه با نگاهکردن به عکسهای ثبتشدهی وی میتوان انرژی و خشم آتشین را احساس کرد.
نِگرونی در ابتدا بهعنوان عکاس خبری فعالیت کرد و اخبار سیاسی روز را پوشش میداد و این گونه بود که در سال ۲۰۰۸، فوران یکی از قلل آتشفشانی بزرگ و درعینحال فعال شیلی، یعنی آتشفشان لایما (llaima Volcano) را شاهد بود. در آن لحظات، او نمیتوانست این لحظات را ثبتوضبط کند؛ اما تماشای این منظره او را مجاب کرد در مسیر کاریاش تغییری ایجاد کند. او در مصاحبهای اعلام کرد شاید در آن زمان فرصت چندانی برای تماشای فوران آتشفشان نداشت؛ اما همین زمان اندک کافی بود تا انگیزهای قدرتمند را درونش احساس کند؛ انگیزهای که او را واداشت از آن بهبعد، همیشه بهدنبال فورانهای آتشفشانی بعدی باشد و مدام دوربینبهدست سفر کند. او اضافه میکند تماشای فوران آتشفشان، انگیزهی اصلی او برای شروع دورهای جدید در زندگی حرفهایاش بود.
او برای عکاسی از فورانهای آتشفشانی از تکنیکهای مختلفی استفاده میکند؛ اما دراینمیان، تمرکزش بیشتر بر عکاسی با نوردهی طولانی (Long-Exposure) است تا بتواند جزئیات و قدرت آن لحظه را بهزیبایی هرچهتمامتر بهتصویر بکشد. بااینحال، عمدهی تصاویر او از «طوفانهای تندری کثیف» (Dirty Thunderstorm) ثبت شده است؛ فورانهایی که در خلال آنها وقوع رعدوبرق در میان دود و فوران گدازهها را شاهد هستیم.
طوفانهای تندری کثیف معمولا زمانی رخ میدهند که ذرات خاکستر و سنگ و دیگر مواد آتشفشانی حین بیرونریختن از دهانه با یکدیگر برخورد کنند و باعث ایجاد الکتریسیتهی ساکن شوند. محققان تخمین میزنند بین ۲۷ تا ۳۵درصد از فورانهای آتشفشانی با وقوع رعدوبرق همراه هستند و همین مسئله باعث شده نِگرونی پدیدهای خاص و منحصربهفرد را بهتصویر بکشد.
باتوجهبه دلایل گفته شده، این عکاس خوشذوق همیشه درحالسفر به محل فورانهای آتشفشانی است؛ درحالیکه همیشه با خود کولهپشتی، لپتاپ، دوربین، سهپایه و سه لنز ویژه در خودرو بههمراه دارد.
درادامه، توجه شما را به تماشای چند عکس دیدنی دیگر جلب میکنیم که این عکاس ثبت کرده است.
امیدواریم از تماشای این تصاویر لذت برده باشید. آیا در خود شجاعت روبهروشدن با این بلای طبیعی و ثبت قدرت و شعلههای خشمش را میبینید؟ شما به کدام حوزهی عکاسی بیشتر علاقه دارید؟ دیدگاههای خود را با ما در میان بگذارید.
نظرات