AMD پردازندههای ۷ نانومتری خود را برای سال ۲۰۱۹ برنامهریزی کرده است
میدانیم که در فرآیند ساخت تراشه، هرچه لیتوگرافی کوچکتر باشد، بهتر است و AMD در این زمینه از اینتل جلوتر است. درحالیکه پردازندههای اینتل همچنان با فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری تولید میشوند. جدیدترین نسل پردازندههای رایزن شرکت ایامدی یعنی رایزن 7 2700X و رایزن 5 2600X از فرآیند ساخت ۱۲ نانومتری فینفت بهره میبرند. مدت زیادی است که اینتل وعدهی ساخت پردازندههای جدید با فرآیند ۱۰ نانومتری داده است که بر اساس آخرین اخبار، تحقق این وعده مجددا به تعویق افتاده است. در مقابل، ایامدی قصد دارد تراشههای سال آیندهی خود را با فرآیند ساخت ۷ نانومتری تولید کند.
به گزارش هاتهاردور، مدیرعامل ایامدی، دکتر لیزا سو، تصمیم این شرکت مبنی بر ارتقاء به ۷ نانومتری را تأیید کرده است. این شرکت هماکنون یک پردازندهی گرافیک مبتنی بر Vega و یک تراشهی سرور ساختهشده با فرآیند ۷ نانومتری را در فهرست محصولات خود دارد. نمونههایی از تراشههای مورد بحث اواخر سال جاری رونمایی خواهد شد؛ اما تولید انبوه به سال آتی موکول میشود.
حرکت از ۱۲ نانومتری به ۷ نانومتری با خود بهبود عملکرد و کاهش مصرف را به همراه خواهد آورد. چندی پیش خبری مبنی بر ساخت پردازندههای سری Zen با لیتوگرافی هفت نانومتری معماری گرافیکی NAV منتشر شده بود که با اخبار حاضر مطابقت دارد.
اگر ایامدی بتواند تولید انبوه پردازندههای ۷ نانومتری را به انواع دسکتاپ، موبایل و سرور تعمیم دهد، اینتل را با مشکلات عدیدهای مواجه خواهد کرد. بر اساس گزارشها، اینتل اوایل سال آینده به فناوری ۱۰ نانومتری روی خواهد آورد و اینطور که به نظر میرسد، باید با پردازندههای ۷ نانومتری ایامدی رقابت کند که طبیعتا برد با ایامدی خواهد بود.
در خصوص کارتهای گرافیک ۷ نانومتری، اکنون این تراشهها تحت عنوان رادئون Instinct در خودروهای مجهز به یادگیری ماشین استفاده میشوند و مطمئنا سال آینده به کارتهای گرافیک رادئون راه پیدا خواهند کرد. خانوادهی کارتهای گرافیک رادئون RX 500 در حال حاضر همانند کارتهای RX Vega با فناوری ساخت ۱۴ نانومتری تولید میشوند.
هنوز نمیتوان رأی قطعی صادر کرد که ایامدی سال آینده بازار را از تصاحب اینتل بیرون خواهد آورد یا خیر؛ چرا که ممکن است همه چیز برای ایامدی خوب پیش نرود و آنها نیز موعد اعلامشده را به تعویق بیاندازند؛ اما حتی در این صورت نیز به نفع اینتل است که هرچه سریعتر پردازندههای ۱۰ نانومتری خود را عرضه کند تا مجبور به رقابت با تراشههای ۷ نانومتری ایامدی نشود.