برندسازی با بودجه کم برای کارآفرینان نوپا
کارشناسان کسبوکار معتقدند بازاریابی مانند اولین قرار ملاقات با یک فرد جدید است. در این ملاقات باید سعی کنید بهترین رفتار را از خود نشان دهید تا تاثیری عمیق روی مخاطب بگذارید. پس از آن مراحل آسانتر شده و قرارهای بعدی به ترتیب پیش میآیند.
اصل برندسازی نیز به همین گونه است. شما با برندسازی تجربهای کلی از کسبوکار خود را به فرد مقابل ارائه میکنید. او در نتیجه دیدی شفاف نسبت به آنچه انجام میدهید خواهد داشت و در نهایت به اندازهی کافی برای خرید محصول یا خدمات شما ترغیب خواهد شد.
بسیاری از کارآفرینان به خاطر بودجهی کم یا انتظار برای رسیدن به زمان مناسب، برندسازی را به تعویق میاندازند. واقعیت این که هرچه برای برندسازی تعلل کنید، بازار هدف استقبال مناسبی از شما نخواهد داشت. در نتیجه بهتر است کارآفرینان تازه کار با مفاهیم اساسی شروع کرده و تا آنجا که میتوانند با بهکارگیری ابزارهای ارزان یا رایگان، برندسازی را هرچه سریعتر اجرا کنند. در ادامهی این مقالهی زومیت به بررسی پنج راهکار ارزان یا رایگان برای شروع برندسازی میپردازیم.
سبک برند
راهنمای سبک برند تعاریفی از برند شما و نحوهی معرفی آن به بازار خواهد داشت. این راهنمای سبک، یک حضور استوار از کسبوکار شما را با استفاده از هر ابزار موجود ایجاد خواهد کرد؛ بهگونهای که برند برای تمامی مشتریان حاضر و مشتریان جدید قابل شناسایی و درک باشد. این راهنما میتواند بسته به تصمیم شما ساده یا پیچیده باشد. موارد کلی که باید در این راهنما ذکر شوند عبارتند از:
آمادهسازی سبک برند نیاز به زمان و تلاش دارد و قطعا هزینهی پولی نخواهد داشت؛ مگر این که به فکر استخدام مشاور در این زمینه باشید.
طراحی لوگو
لوگوی خود را با توجه به سبک طراحی شده در بخش قبل آماده کنید. لوگو در همهی بخشهای بصری کسبوکار از کارت ویزیت تا وبسایت حضور خواهد داشت پس باید تمامی شاخصههای شرکت شما را بهصورت بصری به نمایش بگذارد. برای شروع میتوانید به وبسایتهای طراحی رایگان یا ارزان لوگو سر بزنید. علاوه بر آن، طراحان فریلنسر نیز در سرویسهای مختلف آمادهی طراحی لوگوی شما با قیمت مناسب هستند. البته پیش از همهی این مراحل، لوگوی رقبا و همچنین کسبوکارهای الهامبخش خود را بررسی کنید. المانهای مورد علاقهی خود را کشف کنید و در نهایت لوگویی طراحی کنید که بهخوبی برند شما را به نمایش گذاشته و مشتریان هدف را جذب کند.
راهاندازی وبسایت
امروزه نیاز به وبسایت اینترنتی بر هیچ کس پوشیده نیست. تحقیقات نشان میدهد شرکتهای دارای وبسایت بیش از رقبای سنتی خود درآمد خواهند داشت. وبسایتها فروش را افزایش میدهند، اعتماد مشتریان را جلب میکنند و حضور بازاریابی شما را شبانهروزی میکنند. در نتیجهی همهی این اتفاقات رشد شرکت تضمینشده خواهد بود.
هزینه کردن در طراحی و راهاندازی وبسایت اولویت اول برندسازی است
چالش اصلی این که توسعهی وبسایت احتمالا هزینهی زیادی دارد؛ اما فراموش نکنید که دنیای امروزی فناوری ابزارهای رایگان یا ارزان متنوعی را در اختیار کسبوکارهای کوچک قرار داده تا در مراحل اولیهی بازاریابی کمترین هزینه را برای این بخش داشته باشند. این سرویسها با رشد شرکتها و توانایی برای هزینهی بیشتر، خدمات جدیدتری را در اختیار آنها قرار میدهند. در نهایت اگر هزینهای هرچند کم را برای بازاریابی کنار گذاشتهاید، این بخش بهترین موقعیت برای خرج کردن آن است.
رسانههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی رایگان بوده و ابزاری مفید برای ساختن برند هستند. البته این وبسایتها خدمات پولی برای تبلیغات یا آنالیز حرفهای مخاطبین را ارائه میدهند که قطعا برای یک کسبوکار نوپا الزامی نیست. فراموش نکنید که قدرت گرفتن در شبکههای اجتماعی نیازمند حضور ثابت و حرفهای در آنها است. قدم اول در این بخش نیز تحقیقات است. در نتیجهی تحقیقات میتوانید شبکههای مناسب برای کسبوکار خود را پیدا کنید تا از طریق آنها به مخاطبین بالقوه و افراد تاثیرگذار در صنعت دسترسی داشته باشید.
امروزه ابزارهای رایگانی برای مدیریت شبکههای اجتماعی و حتی طراحی پستها مخصوص هریک از آنها در دسترس کاربران است. با جستجویی ساده میتوانید انواع داخلی و خارجی این ابزارها را یافته و بدون هزینهی زیاد، حضور خود را در دنیای مجازی پررنگتر کنید. در نهایت نظم انتشار محتوا را فراموش نکنید. با تدوین یک تقویم منظم برای بهروزرسانی صفحات شرکت در این وبسایتها، اطلاعات مفید در مورد ماموریت و چشمانداز خود را با مخاطبین به اشتراک گذاشته و شخصیت خود را نیز بهخوبی نشان دهید.
وبلاگ نویسی
وبلاگنویسی یکی دیگر از راهکارهای تاسیس برند و ترغیب مخاطبین است. در این بخش برندسازی لحن و صدای شرکت اهمیت بالایی دارد. لحن خود را عامدانه در ارتباطات متنی رعایت کرده و با ثبات، آن را حفظ کنید. در وبلاگ شرکت تخصص خود در صنعت را شرح دهید و در مورد اتفاقات جاری یا هر اطلاعات مرتبط با مخاطبین هدف، محتوا منتشر کنید. داستانگویی در مورد اتفاقات و پیشرفتهای شرکت نیز برای مخاطبین جذاب خواهد بود. این اطلاعات کمکم ارتباط شما را با مشتریان شخصیتر خواهد کرد.
با محتوای مناسب در وبلاگ میتوان ارتباطی شخصی با مخاطبین برقرار کرد
بعلاوه وبلاگنویسی فرصتی است که دیگر فعالین صنعت یا تاثیرگذاران آن را به همکاری در تولید محتوا دعوت کنید. میتوانید از آنها بهعنوان نویسندههای میهمان وبلاگ استفاده کنید. کلید برندسازی در این بخش، ارائهی محتوای تازه و منظم است که مخاطبین را به رجوع مجدد به وبلاگ شما تشویق کند. در این مورد نیز قطعا سرویسهای رایگان متعدد را میشناسید. البته میتوانید وبلاگ خود را بهعنوان بخشی از وبسایت اصلی راهاندازی کرده و با این کار از ترافیک جذب شده برای افزایش اعتبار وبسایت نیز استفاده کنید.
در نهایت به یاد داشته باشید که برند، پایهی کسبوکار شما است. البته نیازی نیست که در ابتدای کار میلیونها تومان برای شکلدهی این بخش هزینه کنید. قدم اصلی طراحی سبک برند است و پس از آن باید در تمامی بخشها از لوگو تا وبلاگ آن را حفظ کرد. یک برند عالی قطعا بازدهی مالی بالایی خواهد داشت. پس بدون اتلاف وقت از همین امروز برای ساختن آن اقدام کنید.
نظرات