پیش بینی مسابقات تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت‌های آسیا 2019 با کلینیک دکتر سجودی

دوشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۰
مطالعه 18 دقیقه
کلینیک دندانپزشکی ایمپلنت و زیبایی دکتر سجودی برای پیش‌بینی بازی‌های تیم ملی ایران در جام ملت‌های آسیا 2019 به قید قرعه جوایز ارزنده‌ای اهدا می‌کند. همچنین می‌توانید مسابقه اینستاگرامی لبخند_فوتبالی را در پیج اینستاگرام دنبال کنید.
تبلیغات

ضمن آرزوی موفقیت برای تیم ملی فوتبال ایران در بازی‌های جام ملت‌های آسیا 2019، کلینیک ایمپلنت و زیبایی دکتر سجودی در نظر دارد برای کسانی که نتیجه بازی‌های تیم ملی ایران را درست پیش‌بینی کنند، به قید قرعه جوایز ارزنده‌ی7 بازی 7 جایزه ویژه اهدا کند. بدین صورت که از بین کسانی که نتیجه بازی‌های تیم ملی ایران را درست پیش‌بینی نمایند، برای هر بازی به یک نفر به قید قرعه یک دستگاه مچ بند هوشمند شیائومی mi band 2 اهدا می‌گردد. ضمنا کلینیک ایمپلنت و زیبایی دکتر سجودی در صورت صعود تیم ملی به نیمه نهایی و فینال برای شرکت‌کنندگان سورپرایز ویژه دارد. در پایان مسابقات از بین همه شرکت‌کنندگانی که در پیش‌بینی شرکت کرده‌اند؛ (چه آن‌هایی که نتیجه را درست پیش‌بینی کرده‌اند و چه آن‌هایی که اشتباه پیش‌بینی کرده‌اند)، به ۵ نفر به قید قرعه معادل ۳۰۰ هزار تومان خدمات درمانی در کلینیک ایمپلنت و زیبایی دکتر سجودی اهدا می‌گردد. کلیه قرعه کشی ها به‌صورت زنده در لایو اینستاگرام انجام می‌شود و قابل مشاهده است. قرعه‌کشی‌ها پس از پایان مسابقات و با حضور بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران انجام می‌شود. زمان آن ازطریق همین صفحه و پیج اینستاگرام دکتر سجودی (drsojodi@) متعاقبا اعلام می‌گردد.

دکتر سجودی
کپی لینک

مسابقه لبخند فوتبالی

در حین برگزاری جام ملت‌های آسیا یک عکس از خودتون رو با هشتگ #لبخند_فوتبالی در اینستاگرام خود منتشر کنید، پیج ما رو فالو کنید و به عکس خودتون تگ کنید. و سه تا از دوستانتون رو در پایین عکس منشن کنید، به پستی که بیشترین لایک رو تا پایان برگزاری مسابقات داشته باشد، یک فشارسنج امرن مدل M2 اهدا می‌گردد. همچنین از بین تمامی شرکت‌کنندگان به ۵ نفر به قید قرعه معادل ۳۰۰ هزار تومان خدمات درمانی در کلینیک ایمپلنت و زیبایی دکتر سجودی اهدا می‌گردد. قرعه کشی به‌صورت زنده در لایو اینستاگرام انجام می‌شود. قرعه کشی پس از پایان مسابقات و با حضور بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران انجام می‌شود. زمان آن ازطریق همین صفحه و پیج اینستاگرام دکتر سجودی (drsojodi@) متعاقبا اعلام می‌گردد.

دکتر سجودی

برای پیش‌بینی بازی‌های تیم ملی ایران در جام ملت‌های آسیا 2019 به سایت دکتر سجودی مراجعه کنید، نتیجه بازیهای تیم ملی را پیش بینی کنید و جایزه ببرید.

تغییرات جام ملت های 2019 با دوره های قبل

  • افزایش تیم‌ها از ۱۶ به ۲۴
  • استفاده از کمک داور ویدئویی (VAR) از مرحله یک‌هشتم نهایی
  • امکان استفاده از تعویض چهارم در صورت رفتن بازی به وقتهای اضافه
  • حذف بازی رده بندی (تعیین تیم سوم و چهارم)
  •  افزایش جوایز رقابت‌ها ( ۵ میلیون دلار جایزه برای قهرمان جام)
کپی لینک

تاریخچه جام ملت‌های آسیا

دوره اول - هنگ‌کنگ 1956

کشورهای رژیم اشغالگر قدس، ویتنام، کره‌جنوبی و هنگ کنگ به‌عنوان میزبان ۴ کشوری بودند که در مرحله نهایی اولین دوره رقابت‌ها حضور داشتند.

در این دوره تیم‌ها به‌صورت دوره‌ای به مصاف هم رفتند که درنهایت تیم ملی کره‌جنوبی با ۵ امتیاز به‌ عنوان قهرمانی رسید و رژیم اشغالگر قدس، هنگ‌کنگ میزبان و ویتنام به ترتیب دوم تا چهارم شدند.

به این صورت، نخستین دوره با قهرمانی کره‌ای‌ها به پایان رسید تا چشم بادامی‌ها به‌صورت رسمی اولین تیمی باشند که جام قهرمانی را به خانه می‌برند.

در این دوره نائوم استلماخ از رژیم اشغالگر قدس با ۴ گل زده، آقای گل مسابقات شد.

دوره دوم - کره‌جنوبی 1960

دومین دوره رقابت‌ها هم مانند دوره نخست با همان تعداد ۴ کشور برگزار شد؛ البته تیم ملی کشورمان که برای اولین‌بار در مرحله مقدماتی رقابت‌ها شرکت کرده بود، شانس حضور در مرحله نهایی را داشت که با حذف از مرحله مقدماتی دراین دوره هم از حضور در مسابقات بازماند.

در این دوره نیز تیم‌های رژیم اشغالگر قدس، ویتنام، تایوان و کره‌جنوبی به‌عنوان میزبان حضور داشتند که درنهایت میزبان مسابقات در رقابتی که باز هم به‌صورت دوره‌ای برگزار شد با ۳ پیروزی قدرتمندانه عنوان قهرمانی را کسب کرد. این آخرین قهرمانی کره‌ای‌ها در آسیا بود و دیگر هیچ‌گاه آرزوی قهرمانی برای آن‌ها برآورده نشد.

رژیم اشغالگر قدس، تایوان و ویتنام نیز به ترتیب دوم تا چهارم شدند.

آقای گل این دوره چو یون اوک از کره‌جنوبی بود که با ۴ گل عنوان بهترین گلزن را به خود اختصاص داد.

دوره سوم - رژیم اشغالگر قدس 1964

دوره سوم مسابقات بی‌شک بی‌رونق‌ترین آن هم بود. این مسابقات باز هم با حضور ۴ تیم برگزار شد و به‌دلیل میزبانی رژیم اشغالگر قدس بیشتر کشورهای آسیایی از جمله ایران حضور در این رقابت‌ها را تحریم کردند.

هند، کره جنوبی و هنگ کنگ همراه‌با کشور میزبان ۴ کشور شرکت‌کننده در مسابقات بودند که درنهایت رژیم اشغالگر قدس با ۶ امتیاز، عنوان قهرمانی را کسب کرد و تیم‌های هند، کره‌جنوبی و هنگ‌کنگ در رده‌های بعدی قرار گرفتند.

مردخای اشپیگلر از رژیم اشغالگر قدس و ایندر سینگ از هند هرکدام با ۲ گل به‌عنوان بهترین گلزن مسابقات شدند.

یش بینی مسابقات تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت‌های آسیا 2019 - قهرمانی‌های ایران

دوره چهارم - ایران 1968

چهارمین دوره مسابقات در کشورمان برگزار شد که با آغاز قهرمانی‌های ایران در این مسابقات همراه شد.

ورزشگاه پیر امروز تهران یعنی ورزشگاه شیرودی که آن زمان امجدیه نام داشت، میزبان ۵ تیمی بود که برگزارکننده دوره چهارم بودند.

در مسابقات این دوره برمه، رژیم اشغالگر قدس، تایوان، هنگ‌کنگ و ایران میزبان ۵ تیمی بودند که برای رسیدن به‌ عنوان قهرمانی در رقابتی دوره‌ای با هم مصاف دادند.

ایران با مربیگری محمود بیاتی و با بازیکنان بزرگی همچون حسن حبیبی، همایون بهزادی، پرویز قلیچ‌خانی، عزیز اصلی، مهراب شاهرخی، جعفر کاشانی، علی جباری، اصغر شرفی و ... در این رقابت‌ها حضور پیدا کرد و درنهایت در روزی باشکوه مقابل ۳۰ هزار نفر با پیروزی ۲ بر یک مقابل رژیم اشغالگر قدس با ۸ امتیاز قهرمانی را به خود اختصاص داد. در این جام برمه و رژیم اشغالگر قدس به ترتیب دوم و سوم شدند.

در این دوره همایون بهزادی از ایران با ۴ گل عنوان بهترین گلزن رقابت‌ها را به خود اختصاص داد.

دوره پنجم - تایلند 1972

با برگزاری پنجمین دوره جام ملت‌های آسیا دومین قهرمانی پیاپی برای کشورمان به دست آمد.

شاگردان محمد رنجبر با قهرمانی در دوره چهارم بدون حضور در مرحله مقدماتی راهی مرحله نهایی شدند تا همراه‌با کشورهای کره جنوبی، عراق، کویت و تایلند به‌عنوان میزبان مسابقات، ۶ تیم حاضر در جام پنجم باشند.

تیم ملی در مرحله مقدماتی این مسابقات در دیداری که به منظور گروه‌بندی برگزار شد ۲ بر صفر کامبوج را شکست داد. در مرحله گروهی نیز کشورمان ۳ بر صفر عراق و ۳ بر ۲ تایلند را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی صعود کرد.

در این مرحله ایران از سد کامبوج گذشت و در دیدار فینال با گل حسین کلانی در وقت‌های تلف شده، دومین قهرمانی هم برای ایران به ارمغان آمد.

قهرمانی ایران در تایلند با مثلث صفر ایرانپاک، علی جباری و حسین کلانی به دست آمد و این ۳ بازیکن بی‌شک بیشترین تأثیر را در این قهرمانی داشتند.

از این سال به بعد بهترین بازیکنان جام هم انتخاب شدند که در این انتخاب ابراهیم آشتیانی مدافع تیم ملی به‌عنوان بهترین بازیکن انتخاب شد. حسین کلانی نیز همراه‌با پارک ای چون از کره‌جنوبی با ۵ گل به‌عنوان آقای گلی رسیدند.

دوره ششم - ایران 1976

ششمین دوره بازی‌ها با سومین قهرمانی پیاپی تیم ملی ایران که آخرین آن نیز در قاره کهن بود همراه شد.

در این دوره که باز هم با حضور ۶ کشور برگزار شد، تیم ملی کشورمان به آخرین قهرمانی‌اش رسید تا از آن روز دیگر آرزوی قهرمانی به دل فوتبال‌دوستان ایران بماند.

تیم ملی ایران به‌عنوان قهرمان دوره گذشته و میزبان مسابقات همراه‌با تیم‌های ملی فوتبال چین، یمن، عراق، کویت و مالزی برگزار کننده جام ششم بودند تا سومین قهرمانی در غیاب کره‌جنوبی و در حالی رقم بخورد که هنوز از قدرت‌های امروز قاره کهن یعنی عربستان، ژاپن و کره‌شمالی خبری نبود.

ایران در جام ششم با سرمربیگری حشمت‌ مهاجرانی ۲ سال قبل از برگزاری جام جهانی آرژانتین به مصاف ۵ حریف دیگر آسیایی خود در ۲ شهر تهران و تبریز رفت.

ایران در مرحله مقدماتی تیم‌های عراق و یمن را شکست داد و باقدرت به نیمه نهایی صعود کرد. در این مرحله تیم ملی با ۲ گل که در وقت‌های اضافه به ثمر رسید، به‌سختی از سد چین گذشت تا در فینال این جام در مقابل صد هزار تماشاگر در ورزشگاه آزادی به مصاف کویت برود.

علی پروین با ضربه کاشته‌ای دیدنی سومین قهرمانی را برای کشورمان به ارمغان آورد تا از آن روز به بعد آسیا در حسرت قهرمانی ایران بماند.

تیم ملی با حضور منصور رشیدی در این جام گلی را دریافت نکرد و حسن روشن، غلامحسین مظلومی، علیرضا عزیزی، حسن روشن، ناصر نورایی و در رأس آن‌ها علی‌ پروین بهترین بازیکنان ایران در این جام لقب گرفتند. پروین بهترین بازیکن جام شد و ناصر نورایی، غلامحسین مظلومی و فتحی کمیل مرزوق از کویت نیز با ۳ گل عنوان آقای گلی مشترک را به خود اختصاص دادند.

دوره هفتم - کویت 1980

هفتمین دوره رقابت‌ها در حالی به میزبانی کویت برگزار شد که ۲ همسایه این کشور یعنی ایران و عراق جنگ را آغاز کرده بودند.

رقابت‌های این دوره برای اولین‌بار با حضور ۱۰ تیم برگزار شد. ایران قهرمان دوره گذشته در گروه اول با تیم‌های سوریه، چین، بنگلادش و کره‌شمالی هم‌گروه شد و در گروه دوم نیز کویت با تیم‌های کره‌جنوبی، مالزی، امارات، قطر یا یکدیگر هم‌گروه شدند.

در مرحله مقدماتی، ایران به‌عنوان صدرنشین راهی مرحله بعد شد و برای رسیدن به فینال و کسب چهارمین قهرمانی پیاپی به مصاف کویت رفت که در این دیدار کویتی‌ها از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران سؤاستفاده کرده و با تحت تأثیر قرار دادن احساسات بازیکنان کشورمان در این مرحله ۲ بر یک به برتری رسیده و راهی فینال شدند.

در دیدار برای کسب عنوان سومی، شاگردان حسن حبیبی، ۳ بر صفر کره‌شمالی را مغلوب کرده و در عین شایستگی به‌عنوان سوم آسیا رسیدند. در این جام کویت با غلبه بر کره‌جنوبی به‌ عنوان قهرمانی رسید.

ناصر حجازی، نصرالله عبدالهی،‌ ایرج دانایی‌‎فر، حمید علیدوستی، حسن روشن، بهتاش فریبا، حمید درخشان و حسین فرکی از سرشناسان ایران در این جام بودند. فریبا همراه‌با چون سون هو کره‌جنوبی با ۷ گل آقای گل جام شدند.

دوره هشتم - سنگاپور 1984

هشتمین دوره این رقابت‌ها به میزبانی سنگاپور در حالی با قهرمانی عربستان همراه شد که این تیم اولین حضورش در این جام را تجربه می‌کرد.

ناصر ابراهیمی و شاگردان صاحب‌نامش در این دوره از رقابت‌ها اسیر یک اشتباه شده و قهرمانی را به‌راحتی از دست دادند.

این جام هم با ۱۰ تیم در ۲ گروه برگزار شد، در گروه اول کویت به‌عنوان قهرمان دوره گذشته با تیم‌های قطر، عربستان، سوریه و کره‌شمالی هم‌گروه شد و تیم ملی کشورمان نیز با امارات، سنگاپور، هند و چین در گروه دوم قرار گرفت.

در مرحله مقدماتی ایران با تفاضل کمتر نسبت به چین به‌عنوان تیم دوم راهی مرحله نیم نهایی و حریف عربستان شد.

برادران بیانی در این دیدار هر ۲ گل بازی را به ثمر رساندند. ابتدا شاهرخ در نیمه اول ایران را پیش انداخت اما یک دقیقه مانده به پایان مسابقه شاهین با یک گل به خودی، گل مساوی را وارد دروازه ایران کرده تا بازی درنهایت به پنالتی بکشد. در این ضربات نیز محمد پنجعلی ضربه خود را از دست داد تا این بار شاگردان ابراهیمی از رسیدن به فینال محروم شوند.

در دیدار رده‌بندی ایران یک بار دیگر مقابل کویت و این بار در ضربات پنالتی شکست خورده و در پایان به رده چهارمی بسنده کرد.

عربستان درنهایت جام هشتم را به خانه برد و چین نیز به‌ عنوان نایب قهرمانی رسید. جیا ژی کوان از چین بهترین بازیکن جام لقب گرفت و ناصر محمدخانی، شاهرخ بیانی و جیا ژی کوان از چین هر کدام با ۳ گل آقای گلی را به دست آوردند.

دوره نهم - قطر 1988

نهمین دوره رقابت‌ها هم با قهرمانی عربستان به میزبانی قطری‌ها همراه شد.

تیم ملی ایران در این جام با سرمربیگری پرویز دهداری و بازیکنانی جوان به قطر رفت و باز هم با عنوان سومی به کشور بازگشت.

در این سال بسیاری از چهره‌های مطرح تیم ملی با اعتراض به حضور دهداری از تیم ملی استعفا کرده و بازیکنان جوان جایگزین آن‌ها شدند.

این جام هم با حضور ۱۰ تیم برگزار شد و تیم ملی کشورمان با تیم‌های امارات، ژاپن، کره‌جنوبی و قطر میزبان همگروه شد و در گروه دیگر عربستان، کویت، بحرین، سوره و چین قرار گرفتند.

در مرحله مقدماتی ایران با شکست مقابل کره‌جنوبی به‌عنوان تیم دوم گروه راهی دیدار نیمه‌نهایی و حریف عربستان شد.

برای دومین‌بار ایران و عربستان در این مرحله حریف هم شدند و تیم ملی بهترین فرصت برای انتقام را پیش‌رو می‌دید، اما قضاوت مشکوک داور انگلیسی و مردود شدن گل صحیح کرمانی مقدم باعث شد تا این‌بار شاگردان دهداری از رسیدن به فینال باز بمانند.

در دیدار رده‌بندی نیز ایران با درخشش دروازه‌بانش، احمدرضا عابدزاده در ضربات پنالتی موفق به شکست چین شده و با یک رده صعود نسبت به دوره قبل به رده سوم رسید.

جام نهم را هم مانند جام هشتم عربستان به خانه برد و کره‌جنوبی دوم شد.

شاگردان مطرح دهداری در این جام کریم باوی، فرشاد پیوس، احمدرضا عابدزاده، نادر محمدخانی، مجتبی محرمی، جواد زرینچه، سیروس قایقران، مهدی فنونی‌زاده، صمد مرفاوی و محمدحسن انصاری‌فرد بودند.

کیم جو سونگ ستاره کره‌‌ای‌ها بهترین بازیکن جام و لی تائه هو نیز از همین تیم با ۳ گل آقای گل شد.

دوره دهم - ژاپن 1992

ایران در ضعیف‌ترین حضورش در این مسابقات برای نخستین بار از صعود از گروهش بازماند و درنهایت ژاپن میزبان به قهرمانی رسید.

شاگردان علی پروین با شاکله تیم قهرمان بازی‌های آسیایی 1990 پکن و بازیکنانی با تجربه پا به ژاپن گذاشت تا طلسم قهرمان نشدن را با تیمی قدرتمند بشکند، اما این تیم با شکست مقابل ژاپن در بازی پایانی مرحله مقدماتی که باز هم با ناداوری رقم خورد، حتی از مرحله گروهی هم صعود نکرد تا وداعی تلخ با این رقابت‌ها داشته باشد.

تیم ایران در این مرحله در گروه اول با تیم‌های ژاپن میزبان، امارات و کره‌شمالی همگروه بود. عربستان، چین، قطر و تایلند نیز در گروه دوم قرار داشتند.

از گروه اول تیم‌های امارات و ژاپن به مرحله بعدی صعود کردند و ایران با کلی بازیکن محروم که به خاطر درگیری‌های پایان بازی مقابل ژاپن نصیبش شده بود به ایران بازگشت.

درنهایت ژاپن میزبان با غلبه بر عربستان جام را در خانه نگه داشت و چین نیز با پیروزی در ضربات پنالتی مقابل امارات به‌عنوان سوم آسیا رسید.

کازایوشی میورا، ستاره ژاپنی‌ها ستاره جام لقب گرفت و فهد البیشی با ۴ گل آقای گل شد.

یش بینی مسابقات تیم ملی فوتبال ایران در جام ملت‌های آسیا 2019 - میزبانی امارات متحده عربی

دوره یازدهم - امارات 1996

یازدهمین دوره رقابت‌ها با رقم خوردن نتایجی شگفت‌انگیز و تاریخی برای کشورمان همراه شد و باز هم تیم ملی این بار با هدایت محمد مایلی‌کهن در عین شایستگی با ناداوری مقابل عربستان شکست خورده و از رسیدن به فینال بازماند.

تیم ملی کشورمان در دور مقدماتی با تیم‌های، عربستان، عراق و تایلند در گروه دوم قرار داشت. در گروه اول امارات میزبان، کویت، اندونزی و کره جنوبی حضور داشتند و در گروه سوم نیز ژاپن، چین، ازبکستان، سوریه هم‌گروه شدند.

ایران پس از شکست مقابل عراق انسجام تیمی‌اش را به دست آورده و موتورش در این رقابت‌ها روشن شد.

شاگردان مایلی‌کهن با درخشش ویژه دایی و عزیزی ابتدا تایلند را برده و سپس ۳ بر صفر از سد رقیبب سنتی، عربستان گذشتند.

تیم ملی پس از صعود در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه خیره‌کننده ۶ بر ۲ کره‌جنوبی را شکست داد و راهی نیمه نهایی شد.

در این مرحله و در دیدار مقابل عربستان داور مسابقه گل صحیح خداداد عزیزی را آفساید تشخیص داد تا بازی به پنالتی بکشد تا در این ضربات باز هم کشورمان مغلوب شده و یک بار دیگر از صعود به فینال بازبماند. تیم ملی برای سومین بار در نیمه نهایی مقابل عربستان در مرحله نیمه نهایی شکست خورد و از رسیدن به فینال محروم شد.

درنهایت عربستان در ضربات پنالتی بر امارات میزبان غلبه کرده و سومین قهرمانی آسیا را به دست آورد و تیم ملی ایران با برتری مقابل کویت در ضربات پنالتی به رده سوم قناعت کرد.

هر ۲ عنوان بهترین و گلزن‌ترین بازیکن در این جام به ایران رسید و خداداد عزیزی بهترین و علی دایی با ۸ گل آقای گل مسابقات لقب گرفتند. به‌گفته‌ی کارشناسان تیم ملی ایران در این دوره یکی از پرفروغ‌ترین دوره‌هایش را سپری کرده و درنهایت شایستگی از رسیدن به جام قهرمانی بازماند.

دوره دوازدهم - لبنان ۲۰۰۰

در این دوره تیم ملی در مرحله یک چهارم نهایی با شکست از کره‌جنوبی از رقابت‌ها وداع کرد و ژاپن برای دومین بار به قهرمانی رسید.

پس از حضور تیم ملی در جام جهانی 1998 فرانسه و موفقیت نسبی ملی‌پوشان، از تیم ملی انتظار می‌رفت تا سرانجام طلسم قهرمانی را بشکند.

تیم ملی ایران با حفظ ترکیب جام جهانی و سرمربی‌اش، جلال طالبی قدم به لبنان گذاشت. ایران در گروه اول باز هم با تیم‌های عراق، تایلند و برای نخستین بار با لبنان هم‌گروه شد. کره جنوبی، چین، کویت و اندونزی در گروه دوم و در گروه سوم نیز ژاپن، عربستان، ازبکستان و قطر قرار گرفتند.

در مرحله مقدماتی ۲ پیروزی و یک تساوی مقابل تایلند برای ملی‌پوشان به دست آمد تا ایران به‌عنوان صدرنشین حریف کره جنوبی در مرحله یک چهارم شود.

دیداری که هنوز گل زیبای کریم باقری از فاصله ۴۰ متری را در اذهان زنده می‌کند، اما در واپسین ثانیه‌های بازی کار به تساوی کشیده شد و درنهایت گل طلایی کره‌ای‌ها آب سردی بود بر پیکره فوتبال ایران تا باز کشورمان در حسرت قهرمانی این مسابقات بسوزد.

تیم‌ملی ژاپن در این دوره با شکست عربستان با یک گل قهرمان شد و کره‌جنوبی با شکست چین در رده سوم آسیا ایستاد.

دایی، استیلی، باقری مثلث هجومی ایران در این بازی‌ها را تشکیل می‌دادند، اما سرانجام با حذف از مرحله یک چهارم آرزوهای شاگردان جلال طالبی نیز نقش بر آب شد.

هیروشی نانامی از ژاپن درنهایت بهترین بازیکن جام شد و لی دونگ گوک که گل طلایی را وارد دروازه ایران کرد با ۶ گل آقای گل شد.

دوره سیزدهم - چین ۲۰۰۴

تیم ملی ایران در این دوره از رقابت‌ها با نخستین سرمربی خارجی خود در جام ملت‌های آسیا باز هم به عنوانی بهتر از سومی نرسید و ژاپن برای بار سوم قهرمان قاره کهن شد.

شاگردان برانکو در این سال با انبوهی از ستاره‌های خود که سابقه حضور در معتبرترین لیگ‌های دنیا را داشتند، همراه‌با نسل جدیدی از بازیکنان ملی‌پوش پا به مسابقات گذاشت.

درگیری ۲ ملی‌پوش ایران یعنی رحمان رضایی و علی بداوی در جریان دیدار با عمان، درخشش کریمی مقابل تیم چهارم جهان در جام جهانی ۲۰۰۲ یعنی کره جنوبی و ضربه چیپ یحیی گل محمدی در آخرین ضربه پنالتی‌اش مقابل میزبان که منجر به عدم صعود به تیم ملی به بازی فینال شد، ۳ اتفاق ویژه‌ای بودند که برای تیم ملی ایران در این جام رقم خورد.

ژاپن، تایلند و عمان ۳ حریف ایران در مرحله گروهی دوره سیزدهم بودند. ایران با یک پیروزی و ۲ تساوی به‌عنوان تیم دوم راهی مرحله یک چهارم شد.

در این مرحله تیم ملی کشورمان با هت تریک علی کریمی کره‌جنوبی را که برای سومین بار در این مرحله به ایران برخورد کرده بود را ۴ بر ۳ حذف کرد و راهی نیمه نهایی شد. در این مرحله با اینکه چینی‌ها به‌دلیل میزبانی از هواداران پرشمار خود سود می‌بردند، اما تا ۱۲۰ دقیقه وقت عادی و تلف شده بازی یک بر یک تساوی به پایان رسید.

در ضربات پنالتی دایی، مهدوی کیا و نکونام ضربات خود را گل کردند، اما مبعلی و گل محمدی با از دست دادن ضربات‌شان موجب حذف تیم ملی و صعود چین به فینال شدند.

درنهایت ژاپن قهرمانی را هت تریک کرد و شاگردان برانکو در بازی رده بندی ۴ بر ۲ از سد بحرین گذشته و باز هم سوم شد.

در این بین تیم ملی ایران با کسب ۴ عنوان سومی رقابت‌ها رکورددار این عنوان شد.

شونسوکه ناکامورا ژاپنی بهترین بازیکن جام و علی کریمی از ایران و علا حبیل از عراق با ۵ گل آقای گل شدند.

چهاردهمین دوره - مالزی، اندونزی، تایلند و ویتنام ۲۰۰۷

در چهاردهمین دوره بازی‌ها مصاف چهارم ایران در مرحله یک چهارم نهایی با کره‌جنوبی به‌صورت پیاپی اتفاق افتاد که درنهایت با حذف تیم ملی همراه شد. در این جام، عراقی که جنگ را پشت سر می‌گذاشت، در کمال ناباوری جام را به خانه برد.

در این سال ۲ اتفاق ویژه رخ داد. اتفاق اول میزبانی مشترک ۴ کشور مالزی، اندونزی، تایلند و ویتنام برای اولین‌بار تجربه جدیدی برای مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا بود تا به تقلید از فیفا و یوفا دست به این کار زده تا عملاً ۴ کشور بدون حضور در بازی انتخابی حضورشان بین ۱۶ تیم مرحله پایانی قطعی باشد و دومین اتفاق کم شدن فاصله با دوره قبل به مدت یکسال بود، چراکه با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا برای عدم همزمانی رقابت‌‌های المپیک و جام ملت‌های آسیا، این دوره با فاصله ۳ سال نسبت به دوره سیزدهم برگزار شد.

در این دوره یکی از جوان ترین مربیان تاریخ فوتبال ایران به‌دلیل تداوم موفقیت‌هایش در تیم باشگاهی، هدایت تیم ملی را برعهده داشت. امیر قلعه نویی که با استقلال به نتایج مطلوبی در لیگ ایران رسیده بود، سرمربی تیم ملی شد تا با ترکیب بازیکنان باتجربه و جوان پا به این رقابت‌ها بگذارد.

در این دوره هر کشور میزبان یک گروه بود و تیم ملی در گروه سوم با چین، ازبکستان و مالزی در کشور مالزی بازی‌هایش را برگزار کرد.

در مرحله گروهی شاگردان قلعه‌نویی با ۷ امتیاز به‌عنوان تیم اول راهی مرحله یک چهارم نهایی شدند تا حریف کره‌ای شوند که با ۴ امتیاز به دور بعدی صعود کرده بود.

این دیدار برای شاگردان قلعه نویی حکم مرگ و زندگی را داشت به همین منظور ۱۲۰ دقیقه بازی تدافعی از این تیم باعث شد تا سرنوشت مسابقه در ضربات پنالتی مشخص شود.

تصمیم سرمربی این بود که وحید طالب لو برای پنالتی‌ها جای رودباریان وارد دروازه شود تا پنالتی‌گیر بودنش در لیگ را در این رقابت‌ها هم به معرض نمایش بگذارد، اما غافل از اینکه کره‌ای‌های ضربات خود را به قدری حرفه‌ای نواختند که کاری از دست بهترین پنالتی گیر ایران هم برنیامد تا پس از خراب شدن ضربات مهدوی کیا و خطیبی کار برای ایران در چهاردهمین دوره هم به پایان برسد.

از آن روز همچنان انتقادات به قلعه‌نویی ادامه داد و به همین دلیل است که وی را هیچگاه یک مربی بین‌المللی نمی‌دانند.

درنهایت عراق شگفت‌انگیز و جنگ‌زده با تک گل یونس محمود عربستانی را که می‌توانست با قهرمانی چهارم، پرافتخارترین تیم آسیا شود را شکست داده و با جام به خانه بازگشت.

یونس محمود بهترین بازیکن جام لقب گرفت. همین مهاجم عراقی همراه‌با ناوهیرو تاکاهارا از ژاپن و یاسر القحطانی از عربستان با ۴ گل عنوان مشترکی آقای گلی را به دست آوردند.

پانزدهمین دوره - قطر ۲۰۱۱

قطر میزبان این دوره بود. ایران در این دوره به سرمربی‌گری افشین قطبی در مرحلهٔ گروهی درحالی‌که در بازی سوم با تیم ذخیره‌ها به میدان رفت حتی بدون دریافت یک گل با امتیاز کامل به‌عنوان سرگروه صعود کرد. ازبکستان با غلبه بر اردن و استرالیا با شکست دادن عراق به نیمه‌نهایی رسیدند. کره‌جنوبی و ایران برای پنجمین دوره متوالی در مرحله یک‌چهارم نهایی جام ملت‌ها به مصاف هم رفتند که ایران برخلاف دور گروهی در طول ۹۰ دقیقه بازی تدافعی ارائه داد اما کره توانست با یک گل در وقت‌اضافه پیروز شد تا در این ۵ دیدار با ایران به ۳ برد رسیده باشد. ژاپن مدعی هم قطر میزبان را شکست داد. در نیمه‌نهایی ژاپن پس از تساوی ۲ بر ۲ با کره‌جنوبی در ضربات پنالتی ۳ بر صفر پیروز شد. استرالیا نیز با غافلگیری ازبکستان را با ۶ گل درهم کوبید. در رده‌بندی کره‌جنوبی به سختی ۳ بر ۲ برابر ازبکستان به پیروز رسید و سوم شد. ژاپن هم توسط بازیکن کره‌ای‌الاصل خود با یک گل در وقت‌های اضافه استرالیا را برد و با چهارمین قهرمانی، بر بام قارهٔ کهن تکیه زد و پر افتخارترین تیم آسیا لقب گرفت. ژاپن این ۴ قهرمانی را به فاصلهٔ سال‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۱ کسب کرده که این موفقیت خود رکوردی جدید محسوب می‌گردد. فینال این دوره در از رقابت‌ها در شهر دوحه برای نخستین مرتبه در جهان‌فوتبال با ۵۱ دوربین مورد پوشش تصویری قرار گرفت.

شانزدهمین دوره - استرالیا ۲۰۱۵

استرالیا میزبان این دوره از مسابقات بود. ایران با سه برد در مرحله گروهی مقابل بحرین، قطر و امارات به مرحله یک چهارم نهایی راه یافت و به نظر می‌رسید مسیر همواری تا رسیدن به نیمه نهایی داشته باشد اما داوری بحث‌برانگیز داور استرالیایی بنجامین ویلیامز در بازی مقابل عراق، باعث اخراج پولادی در اواخر نیمه اول از زمین شد و درنهایت این دیدار در وقتهای عادی و اضافه ۳–۳ به پایان رسید و در ضربات پنالتی با از دست رفتن پنالتی توسط وحید امیری عراق موفق شد تا از سد ایران عبور کند و برخلاف پیش‌بینی‌ها به مرحله نیمه نهایی راه یابد. از شگفتی‌های دیگر این دوره حذف ژاپن مدعی مقابل امارات در یک چهارم نهایی بود. درنهایت تیم‌های استرالیا، عراق، کره‌جنوبی و امارات به نیمه نهایی راه یافتند. کره جنوبی بازی نسبتاً راحتی را مقابل عراق خسته از بازی ایران انجام داد و با پیروزی ۲–۰ به فینال راه یافت. در دیگر بازی مرحله نیمه‌نهایی استرالیای میزبان امارات را شکست داد و به این ترتیب تیم‌های استرالیا و کره‌جنوبی بازی فینال را با داوری علی‌رضا فغانی برگزار کردند. کره‌جنوبی که تا فینال گلی دریافت نکرده بود و این خود رکوردی تقریباً دست‌نیافتنی محسوب می‌گردد در وقت‌های اضافه درنهایت با نتیجه ۲–۱ مغلوب کشور میزبان گردید؛ استرالیا این کشور در قارهٔ اقیانوسیه اولین قهرمانی‌اش را پس ۳ دوره حضور در جام ملت‌های آسیا در میان بهت و سرافکندگی تیم‌های آسیائی جشن گرفت.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات