ماجرای فیلتر گوگل پلی در هاله‌ای از ابهام

سه‌شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۹
مطالعه 2 دقیقه
انتشار نامه‌ای منتسب سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور مبنی بر فیلتر کردن گوگل‌پلی، واکنش گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت؛ اما صحت آن هنوز تأیید نشده است.
تبلیغات

روز گذشته نامه‌ای منتسب به جواد جاویدنیا، سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور منتشر شد که در آن از شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی خدمات اینترنت خواسته شده بود نسبت به مسدودسازی فروشگاه گوگل‌پلی (Google Play Store) در حداقل زمان اقدام کنند.

در متن نامه هیچ توضیحی بابت علت مسدودسازی فروشگاه گوگل‌پلی در پهنای باند اینترنت ارائه شده از سوی شرکت‌ها ارائه نشده است و دادستانی کل کشور هیچ بیانیه‌ای در این مورد منتشر نکرده؛ اما یکی از اپراتورها در تماس زومیت با آن‌ها دریافت نامه را تأیید کرده است. خبر احتمال فیلتر شدن گوگل‌پلی از سوی اپراتورها واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی مختلف از جمله توییتر به همراه داشت. امین امیرشریفی، مدیرعامل کافه بازار نیز با انتشار توییتی اعلام کرد از فیلترینگ رقیب خود یعنی گوگل‌پلی حمایت نمی‌کند.

کافه‌بازار ۸ سال در کنار پلی‌استور گوگل رشد کرد و با ایجاد مزیت‌هایی روی محتوای بومی و پرداخت، در کنار محدودیت‌های محتوایی و نداشتن امکان نصب پیش‌فرض و دسترسی‌های سیستمی، توانست ۴۰ میلیون کاربر را با خود همراه کند، و امروز هم از فیلترینگ رقیبش حمایت نمی‌کند.

با اینکه فونت به کار رفته در نگارش متن نامه غیررسمی به نظر می‌رسد؛ اما انتشار این توییت از سوی مدیرعامل کافه بازار، احتمال صحت نامه‌ی منتشر شده را میان کاربران افزایش داد و عده‌ای آن را به منزله‌ی تأیید خبر منتشر شده تلقی کردند؛ هرچند که بعد از تماس زومیت با روابط عمومی کافه بازار، مشخص شد این توییت صرفا تأکیدی بر سیاست‌های کافه بازار است و دستور صادر شده از سوی دادستانی را تأیید نمی‌کند. باید دید آیا در روزهای آینده واکنشی از سوی مسئولان نسبت به این موضوع منتشر خواهد شد یا خیر، در صورت تأیید یا عدم تأیید صحت نامه، این خبر به‌روزرسانی خواهد شد.

فیلتر شدن گوگل پلی علاوه بر محدود کردن دسترسی کاربران برای استفاده از این سرویس، می‌تواند برای توسعه‌دهندگان نیز بسیار چالش برانگیز باشد، چراکه یکی از ملزومات توسعه‌ی اپلیکیشن برای اندروید استفاده از گوگل پلی سرویس است و در صورت فیلتر شدن، عملا توسعه‌دهندگان با چالش‌های گوناگونی برای بروزرسانی و توسعه‌ی اپلیکشن روبرو خواهند شد. 

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات