D1-lg

تفاوت بین عفونت ویروسی و عفونت باکتریایی چیست

جمعه ۲۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
مطالعه 11 دقیقه
باکتری‌ها و ویروس‌ها می‌توانند موجب بروز بسیاری از عفونت‌های شایع شوند. اما چه تفاوت‌هایی بین این دو نوع ارگانیسم عفونی وجود دارد؟
تبلیغات
D4-mci

باکتری‌ها موجودات پروکاریوتی هستند که در اکثر زیستگاه‌های روی زمین یافت می‌شوند. آن‌ها میکروارگانیسم‌های تک‌سلولی هستند. باکتری‌ها می‌توانند در شرایط سختی مانند چشمه‌های اسیدی دارای آب داغ، زباله‌های رادیواکتیو و در اعماق پوسته‌ی زمین زندگی کنند. باکتری‌ها با اتصال به سطوح مختلف، جمعیت‌های متراکمی به نام زیست‌لایه را تشکیل می‌دهند.

باکتری‌ها بسیار متنوع بوده و اشکال و ویژگی‌های ساختاری بسیار مختلفی دارند. باکتری‌ها می‌توانند درون یا روی بدن انسان زندگی کنند. فقط تعداد انگشت‌شماری از باکتری‌ها در انسان‌ها موجب بروز عفونت می‌شوند. این باکتری‌ها را باکتری‌های پاتوژن یا باکتری‌های بیماری‌زا می‌نامند.

ویروس و باکتری

برخی از اشکال رایج ویروس‌ها (سمت راست) و باکتری‌ها (سمت چپ)

ویروس ذره‌ای است که خصوصیات یک موجود زنده را نداشته و بنابراین، زنده درنظر گرفته نمی‌شود. ویروس‌ها تنفس و متابولیسمی از خود نشان نمی‌دهند. یک ویروس از ماده‌ای ژنتیکی از جنس DNA یا RNA تشکیل شده است که به‌وسیله‌ی یک هسته‌ی پروتئینی پوشانده شده است. ویروس‌ها معمولا عواملی عفونی هستند که برای تکثیر خود نیاز به یک میزبان دارند. آن‌ها تمام اشکال حیات شامل جانوران، گیاهان، باکتری‌ها و آرکیاها را آلوده می‌کنند. ویروس‌ها تقریبا در تمام اکوسیستم‌های روی زمین یافت می‌شوند. آن‌ها فراوان‌ترین موجودیت بیولوژیکی روی زمین هستند. همچون باکتری‌ها، آن‌ها نیز بسیار متنوع بوده و دارای اشکال و ویژگی‌های مختلفی هستند. ویروس‌ها زندگی انگلی دارند، به این معنا که برای رشد خود وابسته به سلول‌ها یا بافت‌های زنده هستند. ویروس‌ها می‌توانند به سلول‌های میزبان حمله کرده و با استفاده از اجزای این سلول‌های رشد و تکثیر پیدا کنند. برخی از ویروس‌ها به‌عنوان بخشی از چرخه‌ی زندگی خود، موجب مرگ سلول‌های میزبان می‌شوند.

کپی لینک

تفاوت بین باکتری‌ها و ویروس‌ها

اگرچه باکتری‌ها و ویروس‌ها هر دو آنقدر کوچک هستند که بدون استفاده از میکروسکوپ دیده نمی‌شوند اما اختلاف بین آن‌ها بسیار زیاد است. باکتری‌ها موجودات نسبتا پیچیده و تک‌سلولی هستند که بسیاری از آن‌ها دارای یک دیواره‌ی سخت و یک غشای نازک و لاستیک‌مانندی هستند که در اطراف مایع درون سلول قرار گرفته است. آن‌ها می‌توانند به‌تنهایی تولیدمثل کنند. رکوردهای فسیلی نشان می‌دهد که باکتری‌ها حدود ۳/۵ میلیارد سال است که وجود دارند. باکتری‌ها در میحط های مختلفی مانند گرما و سرمای شدید زندگی می‌کنند. بیشتر باکتری‌ها بی‌ضرر بوده و برخی حتی به هضم غذا و تخریب میکروب‌های بیماری‌زا، مبارزه با سلول‌های سرطانی و فراهم کردن مواد مغذی ضروری کمک می‌کنند. کمتر از یک درصد از باکتری‌ها موجب بروز بیماری در انسان می‌شوند.

ساختار ویروس و باکتری

ویروس‌ها کوچک‌تر هستند: بزرگ‌ترین ویروس‌ها، از کوچک‌ترین باکتری‌ها نیز کوچک‌تر هستند. همه‌ی آن‌ها دارای یک پوشش پروتئینی و هسته‌ای از مواد ژنتیکی از جنس DAN یا RNA هستند. برخلاف باکتری، ویروس بدون میزبان زنده نمی‌ماند. آن‌ها فقط با چبسیدن به سلول‌های میزبان می‌توانند خود را تکثیر کنند. در بیشتر موارد، ویروس‌ها برای تولید ویروس‌های جدید، سلول میزبان را مجددا برنامه‌ریزی می‌کنند تا زمانی‌که درنهایت سلول متلاشی شده و می‌میرد. در موارد دیگر، سلول‌های طبیعی را به سلول‌های بدخیم یا سرطانی تبدیل می‌کنند. همچنین برخلاف باکتری‌ها، بیشتر ویروس‌ها موجب بیماری می‌شوند و نسبت‌به سلول‌هایی که به آن‌ها حمله می‌کنند، کاملا اختصاصی هستند. برای مثال ویروس‌های خاصی به سلول‌های موجود در کبد، سیستم تنفسی یا خون حمله می‌کنند. در برخی موارد نیز ویروس‌ها، باکتری‌ها را مورد هدف قرار می‌دهند.

کپی لینک

نحوه‌ی انتشار عفونت‌های باکتریایی

بسیاری از عفونت‌های باکتریایی مسری هستند یعنی می‌توانند از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا کنند. راه‌هایی زیادی برای انتقال این عفونت‌ها وجود دارد، ازجمله:

  • تماس نزدیک با فردی که دارای عفونت باکتریایی است مانند لمس کردن و بوسیدن
  • تماس با مایعات بدن فرد آلوده به‌خصوص تماس جنسی یا تنفس در هوایی که یک فرد آلوده در آن سرفه یا عطسه کرده است
  • انتقال از مادر به فرزند در طول دوران بارداری یا زایمان
  • تماس با سطوح آلوده

علاوه‌بر انتشار فرد به فرد، عفونت‌های باکتریایی می‌توانند ازطریق حشرات آلوده نیز منتقل شوند. مصرف غذا یا آب آلوده نیز منجر به بروز عفونت می‌شود.

کپی لینک

عفونت‌های باکتریایی شایع

برخی از عفونت‌های باکتریایی رایج عبارت‌اند از:

  • گلودرد استرپتوکوکی
  • عفونت مجاری ادراری
  • مسمومیت غذایی باکتریایی
  • سوزاک
  • سل
  • مننژیت باکتریایی
  • سلولیت
  • بیماری لایم
  • کزار
کپی لینک

نحوه‌ی انتشار عفونت‌های ویروسی

مانند عفونت‌های باکتریایی، بسیاری از عفونت‌های ویروسی نیز مسری هستند. آن‌ها می‌توانند ازطرق مختلفی از فردی به فرد دیگر منتقل شوند:

  • تماس نزدیک با فردی که دچار یک عفونت ویروسی است
  • تماس با مایعات بدن فردی که دچار عفونت ویروسی است
  • انتقال از مادر به فرزند طی دوران بارداری یا زایمان
  • تماس با سطوح آلوده

عفونت‌های ویروسی نیز ازطریق نیش حشرات آلوده یا درنتیجه‌ی مصرف غذا یا آب آلوده منتقل می‌شوند

کپی لینک

عفونت‌های ویروسی شایع

برخی از انواع عفونت‌های ویروسی رایج عبارت‌اند از:

  • آنفلوآنزا
  • سرماخوردگی معمولی
  • گاستروآنتریت ویروسی
  • آبله مرغان
  • سرخک
  • مننژیت ویروسی
  • زگیل‌ها
  • نقص ایمنی انسان (HIV)
  • هپاتیت ویروسی
  • تب زیکا
  • تب نیل غربی
سرماخوردگی
کپی لینک

سرماخوردگی

سرماخوردگی می‌تواند موجب گرفتگی یا آبریزش بینی، گلودرد و تب کم شود، اما آیا یک عفونت باکتریایی یا ویروسی است؟

سرماخوردگی معمولی به‌وسیله‌ی ویروس‌های مختلفی ایجاد می‌شود، اگرچه اغلب راینو ویروس‌ها مقصر هستند. کار زیادی درزمینه‌ی درمان سرماخوردگی نمی‌توانید، انجام دهید بلکه فقط باید منتظر بمانید و از داروهای بدون نسخه برای کمک به تسکین علائم خود استفاده کنید. در بعضی موارد، یک عفونت باکتریایی ثانویه ممکن است در جریان یا پس از سرماخوردگی ایجاد شود. موارد رایج عفونت‌های باکتریایی ثانویه عبارت‌اند از:

  • عفونت‌ سینوس‌ها
  • عفونت‌های گوش
  • ذات‌الریه

وجود علائم زیر نشان‌دهنده‌ی درگیر شدن شدن با یک عفونت باکتریایی ثانویه است:

۱. وجود علائمی که تا بیش از ۱۰ تا ۱۴ روز ادامه دارد

۲. وجود علائمی که طی چند روز به‌جای بهتر شدن، شروع به بدتر شدن می‌کنند

۳. وجود تب بالا (نسبت‌به تبی که در یک سرماخوردگی معمولی وجود دارد)

کپی لینک

آیا رنگ مخاط معیار تعیین‌کننده‌ی نوع عفونت (باکتریایی یا ویروسی) است؟

برای تعیین نوع عفونت نمی‌توان روی رنگ مخاط تکیه کرد. یک باور قدیمی وجود دارد که می‌گوید مخاط سبز نشان‌دهنده‌ی وجود یک عفونت باکتریایی است که نیاز به درمان آنتی‌بیوتیکی دارد. اگرچه مخاط سبز حاصل موادی است که به‌وسیله‌ی سلول‌های ایمنی و در پاسخ به مهاجم خارجی آزاد می‌شود. عوامل زیادی ازجمله ویروس‌ها، باکتری‌ها یا حتی آلرژی‌های فصلی می‌توانند موجب ایجاد مخاط سبز شوند.

کپی لینک

میکروب‌های عفونت‌زای معده‌

وقتی شما دچار علائمی مانند تهوع، اسهال یا گرفتگی شکم هستید، احتمالا دچار نوعی عفونت میکروبی معده شده‌اید. اما آیا این عفونت ناشی از یک باکتری یا ویروس است؟ عفونت‌های میکروبی معده معمولا دو نوع هستند:

۱. گاستروآنتریت که عفونت مجرای گوارش است. این عفونت ناشی از تماس با مدفوع یا استفراغ فردی است که به آن عفونت مبتلا است.

۲. مسمومیت غذایی نوع دیگری از عفونت مجرای گوارش است که ناشی از مصرف غذا یا مایعات آلوده است.

گاستروآنتریت و مسمومیت غذایی می‌توانند هم به‌وسیله‌ی ویروس‌ها و هم باکتری‌ها ایجاد شوند. صرف‌نظر از علت، در اغلب موارد با مراقبت خوب علائم طی یکی دو روز برطرف می‌شود. اگرچه علائمی که بیش از سه روز طول بکشد و منجر به اسهال خونی یا کم‌آبی شدید بدن شود، ممکن است نشان‌دهنده‌ی عفونت شدیدتری باشد که نیاز به درمان سریع دارد.

کشت میکروب
کپی لینک

نحوه‌ی تشخیص عفونت‌ها

گاهی اوقات پزشک براساس تاریخچه‌ی پزشکی و علائم می‌تواند مشکل بیمار را تشخیص دهد. به‌عنوان مثال، بیماری‌هایی مانند سرخک یا آبله مرغان دارای علائم بسیار مشخصی هستند که با یک معاینه‌ی ساده‌ی جسمی قابل تشخیص هستند. علاوه‌بر‌این، اگر شیوع بیماری خاصی در آن زمان وجود داشته باشد، پزشک احتمال ابتلا به آن بیماری را در تشخیص خود درنظر می‌گیرد. یک مثال آنفلوآنزا است که دارای شیوع فصلی است و درمواقعی از سال افراد زیادی را درگیر می‌کند.

اگر پزشک بخواهد بداند چه نوع ارگانیسمی موحب بیماری شده است، نمونه‌ای از بیمار گرفته و از آن برای کشت و شناسایی عامل بیماری‌زا استفاده می‌شود. نمونه بسته به حدس پزشک درمورد عامل بیماری‌زا از خون، مخاط یا خلط، ادرار، مدفوع، پوست یا مایع مغزی نخاعی (CSF) تهیه می‌شود.

وقتی میکروارگانیسم کشت داده می‌شود، به پزشک این امکان را می‌دهد که بتواند مشخص کند چه چیزی موجب بیماری شده است. درمورد یک عفونت باکتریایی، این کار می‌تواند در زمینه‌ی تعیین نوع آنتی‌بیوتیک مؤثر نیز سودمند باشند.

کپی لینک

کدام عفونت‌ها با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شوند؟

آنتی‌بیوتیک‌ها داروهایی هستند که برای درمان عفونت‌های باکتریایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع مختلفی از آنتی‌بیوتیک‌ها وجود دارد اما همه‌ی آن‌ها درجهت توقف رشد و تکثیر باکتری‌ها عمل می‌کنند. آن‌ها دربرابر عفونت‌های ویروسی مؤثر نیستند.

اگرچه آنتی‌بیوتیک‌ها فقط باید برای درمان عفونت‌های باکتریایی مورد مصرف قرار گیرند، اما بسیاری از بیماران هنگام ابتلا به عفونت‌های ویروسی اصرار بر مصرف آن‌ها دارند. این امر خطرناک است زیرا تجویز افراطی آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند منجر به بروز مقامت آنتی‌بیوتیکی شود. مقاومت آنتی‌بیوتیکی زمانی رخ می‌دهد که باکتری قدرت مقاومت دربرابر آنتی‌بیوتیک‌های خاصی را به دست می‌آورد. این امر موجب می‌شود که درمان بسیاری از عفونت‌های باکتریایی دشوار شود.

اگر برای درمان عفونت باکتریایی فردی آنتی‌بیوتیک تجویز شود، لازم است که او کل دوره‌ی درمان را کامل کند حتی اگر پس از چند روز مصرف دارو احساس کند حالش بهتر شده است. قطع مصرف دارو مانع از کشته شدن همه‌ی باکتری‌های بیماری‌زا می‌شود.

آنتی بیوتیک
کپی لینک

مقاومت ضدمیکروبی

مقاومت آنتی‌بیوتیکی زمانی رخ می‌دهد که میکروب‌هایی مانند باکتری‌ها و قارچ‌ها توانایی مقابله‌با با داروهای طراحی شده برای کشتن آن‌ها را کسب می‌کنند. در این وضعیت، میکروب‌ها کشته نشده و به رشد خود ادامه می‌دهند. درمان عفونت‌های ناشی از میکروب‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک دشوار و گاهی حتی غیرممکن است. در بیشتر موارد، عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک نیاز به ماندن طولانی‌مدت در بیمارستان، مراجعات مکرر به پزشک و انجام رویه‌های درمانی پرهزینه و سمی دارند.

مقاومت آنتی‌بیوتیکی به این معنا نیست که بدن در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم شده است بلکه به این مفهوم است که باکتری در برابر آنتی‌بیوتیک‌هایی که برای ازبین‌بردن آن طراحی شده است، مقاومت کسب کرده است.

مقاومت آنتی‌بیوتیکی می‌تواند تمام افراد را در هر سنی درگیر کند و نیز صنایع مراقبت‌های بهداشتی، دامپزشکی و کشاورزی را نیز مورد تهدید قرار می‌دهد. کسی نمی‌تواند به‌طور کامل از خطر بروز عفونت‌های مقاوم اجتناب کند اما برخی از افراد مانند کسانی که مبتلا به بیماری‌های مزمن هستند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند. اگر آنتی‌بیوتیک‌ها اثربخشی خود را از دست بدهند، ما توانایی درمان عفونت‌ها و کنترل تهدیدات سلامتی عمومی را از دست می‌دهیم. بسیاری از پیشرفت‌های پزشکی ازجمله تعویض مفاصل، پیوند اعضا، درمان سرطان و درمان بیماری‌های مزمنی نظیر دیابت، آسم و روماتیسم مفصلی، وابسته‌به توانایی مبارزه با عفونت با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها است.

کپی لینک

باکتری‌ها چگونه دربرابر آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم می‌شوند؟

مقاومت آنتی‌بیوتیکی زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری به‌طریقی تغییر می‌کند و این تغییر باعث کاهش یا از بین رفتن اثربخشی داروها، مواد شیمیایی یا دیکر عوامل طراحی‌شده برای درمان یا پیشگیری از عفونت‌ها می‌شود. در این وضعیت، باکتری‌ها زنده می‌مانند و همچنان تکثیر یافته و موجب آسیب بیشتری می‌شوند. باکتری‌ها این توانایی را ازطریق مکانیسم‌های مختلفی به دست می‌آورند. برخی از باکتری‌ها می‌توانند قبل از اینکه آنتی‌بیوتیک‌ها به آن‌ها صدمه بزنند، آن‌ها را حنثی کنند. برخی سریعا آنتی‌بیوتیک را به خارج می‌رانند و برخی نیز مکان حمله‌ی آنتی‌بیوتیک‌ها را تغییر می‌دهند تا آنتی‌بیوتیک دیگر تأثیری روی آن‌ها نداشته باشد.

آنتی‌بیوتیک‌ها رشد باکتری‌های حساس را متوقف کرده یا آن‌ها را می‌کشند. گاهی اوقات، یکی از باکتری‌ها به‌علت دارا بودن توانایی خنثی کردن یا فرار از اثرات آنتی‌بیوتیک زنده می‌ماند. همان یک باکتری می‌تواند تکثیر پیدا کرده و جایگزین باکتری‌هایی شود که کشته شده‌اند. بنابراین مواجهه با آنتی‌بیوتیک‌ها فشار انتخابی ایجاد می‌کند که موجب می‌شود احتمال مقاوم شدن باکتری‌های زنده مانده بیشتر شود. علاوه‌براین، باکتری‌هایی که زمانی دربرابر یک آنتی‌بیوتیک حساس بوده‌اند، ممکن است در اثر جهش ژنتیکی یا دستیابی به قطعاتی از DNA خارجی که کدکننده‌ی ویژگی‌های مرتبط با مقاومت هستند، مقاومت کسب کنند. قطعه‌ی DNA که کدکننده‌ی مقاومت است، می‌تواند در یک بسته‌ی به‌راحتی قابل انتقال بسته‌بندی شود. این بدان معنا است که باکتری می‌تواند به‌علت دستیابی به یک قطعه از DNA در برابر بسیاری از داروهای ضدمیکروبی مقاوم شود.

کپی لینک

عفونت‌های ویروسی چگونه درمان می‌شوند؟

درمان خاصی برای بسیاری از عفونت‌های ویروسی وجود ندارد و معمولا همان‌طور که بدن در حال پاک‌سازی ویروس است، انجام کارهایی برای تسکین علائم توصیه می‌شود:

  • نوشیدن مایعات برای پیشگیری از کم‌آبی بدن
  • استراحت زیاد
  • مصرف داروهایی مسکنی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن برای تسکین درد و تب
  • مصرف داروهای ضداحتقان برای کمک به گرفتگی یا آبریزش بینی
  • استفاده از قرص‌های مکیدنی گلو برای کاهش گلودرد

داروهای ضدویروسی: در برخی موارد، پزشک ممکن است یک داروی ضدویروسی را برای کمک به درمان بیماری تجویز کند. داروهای ضدویروسی چرخه‌ی زندگی ویروسی را مهار می‌کنند. برخی از مثال‌ها شامل داروهایی مانند اسلتامیویر برای درمان عفونت آنفلوآنزا یا والاسیکلوویر برای درمان عفونت‌های ویروسی هرپس سیمپلکس (تبخال) یا هرپس زوستر (زونا) است.

شستن دست
کپی لینک

نحوه پیشگیری از عفونت‌ها

برای اجتناب از ابتلا به بیماری‌های ناشی از عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی باید موارد زیر مورد توجه قرار گیرد:

رعایت بهداشت

  • شستن دست‌ها قبل از خوردن غذا و استفاده از سرویس بهداشتی و نیز قبل و پس از فرایندهای مربوط به آماده کردن غذا
  • اجتناب از تماس دست آلوده با با صورت، دهان و بینی
  • پرهیز از استفاده‌ی مشترک از وسایل خصوصی

واکسیناسیون

واکسن‌هایی برای پیشگیری از برخی از بیماری‌های ویروسی و باکتریایی موجود است. نمونه‌هایی از بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن عبارت‌اند از:

  • سرخک
  • آنفلوآنزا
  • کزاز
  • سیاه سرفه

اگر بیمار هستید، بیرون نروید

اگر دچار بیماری شده‌اید، برای پیشگیری از انتشار عفونت در خانه بمانید. اگر لازم است که بیرون بروید، دست‌های خود را به‌طور منظم بشویید و در دستمال یا آرنج خود عطسه کنید. دستمال مصرف‌شده را به‌طور مناسبی دور بیندازید.

رعایت موارد ایمنی حین رابطه‌ی جنسی

استفاده از ابزارهای حفاظتی برای پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی و نیز کاهش شرکای جنسی

اطمینان ازپخته شدن کامل مواد غذایی

  • مطمئن شوید که تمام گوشت‌ها در دمای مناسب پخته می‌شوند.
  • هر نوع میوه یا سبزی خامی را قبل از مصرف به‌خوبی بشویید.
  • باقیمانده‌ی غذایی را که قصد مصرف آن را دارید، در دمای اتاق نگه‌داری نکنید.

محافظت در برابر نیش حشره

اگر قصد دارید به جایی بروید که در آنجا حشراتی مانند پشه‌ها و کنه‌ها زیادند، از دافع حشرات حاوی اجزایی مانند دیت (DEET) یا ایکاریدین استفاده کنید. در صورت امکان شلوار بلند و لباس‌های آستین‌دار بپوشید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
نمای جلویی خودرو لادا نیوا اسپرت
قدیمی‌ترین شاسی‌بلند جهان هنوز فروخته می‌شود و قیمتی کمتر از ۲۰ هزار دلار دارد

یکی از خودرو‌های قدیمی و محبوب‌ لادا هنوز‌هم فروخته می‌شود و نکته‌ای جالب درباره‌ی آن وجود دارد.

61
یک روز پیش
صفحه تنظیمات ضبط مکالمه در گوشی سامسونگ
آموزش ضبط مکالمه در گوشی سامسونگ

آیا به ضبط مکالمه در گوشی سامسونگ خود نیاز دارید؟ روش‌ ساده‌ای برای انجام این‌کار روی گوشی‌های سامسونگ وجود دارد.

18
یک روز پیش
وکتور مشکی ادمین جلوی لوگوهای اینستاگرام
چگونه در اینستاگرام ادمین اضافه کنیم؟

می‌توانید به‌راحتی برای مدیریت بهتر حساب اینستاگرام خود، به آن ادمین اضافه و میزان دسترسی او را مشخص کنید.

7
7 ساعت پیش
 ADB در اندروید
کامل‌ترین راهنمای نصب و استفاده از ADB در اندروید به‌همراه دستورات پراستفاده

در این مقاله با ADB آشنا می‌شویم و یاد می‌گیریم چگونه با استفاده از آن کنترل بیشتری روی دستگاه اندرویدی خود داشته باشیم.

26
2 روز پیش
بهترین ریش تراش های مردانه بازار
بهترین ریش تراش بازار؛ از کیمی تا فیلیپس [فروردین ۱۴۰۴]

برای خرید بهترین ریش تراش و ماشین اصلاح بازار چقدر باید هزینه کرد؟ برای آشنایی با بهترین مدل‌های بازار همراه زومیت باشید.

68
2 روز پیش
طرح مفهومی از کرنل سیستم عامل
از صفر تا صد هسته (کرنل)؛ مغز فرماندهی سیستم‌عامل

هسته، مرکز فرمان سیستم‌عامل است که مدیریت دقیق سخت‌افزار، حافظه و نرم‌افزارها را به شیوه‌ای هوشمندانه در دست می‌گیرد و فعالیت کامپیوتر را ممکن ...

66
یک روز پیش
بهترین گوشی‌های سامسونگ در بازار ایران
بهترین گوشی های سامسونگ [فروردین ۱۴۰۴]

ارزان‌ترین گوشی سامسونگ و بهترین گوشی سامسونگ از نظر دوربین، پردازنده و باتری کدام است؟ با راهنمای خرید بهترین گوشی سامسونگ همراه زومیت باشید.

378
یک روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-B6Snappshop
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
جعبه گشایی آیفون ۱۶ ای اپل
ارزون‌ترین آیفون اپل اینجاست! 😏 جعبه‌گشایی iPhone 16e
00:12:01
مقایسه دوربین بزرگ زومیت
بزرگ‌ترین مقایسه دوربین زومیت 🔥 کی حرف آخرو می‌زنه؟
00:16:44
زوم کست آچاره
آچاره؛ داستان استارتاپی که همه کارات رو انجام می‌ده!
00:42:40
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
00:26:47
با Kling AI ویدیو بساز
آموزش جامع ساخت ویدیو و عکس با هوش مصنوعی Kling AI
00:31:26
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
00:38:14
LG QNED86 TV
بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
00:12:39
عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
00:14:56
عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
00:16:13
عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
00:23:39
عکس یخچال MoodUp ال‌جی
این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
00:05:48
بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
00:10:23
عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
00:13:31
زومکست با مدیرعامل جاباما
گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
00:38:48
دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
00:13:15
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
00:14:33
عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
00:30:05
موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
02:00:00
عکس مهرداد با قطعات داخلی آل این وان gt624 گرین
بررسی آل این وان گرین مدل GT624
00:35:45
عکس گوشی پوکو X7 پرو در دست
بررسی گوشی پوکو X7 پرو
00:10:50
عکس مسعود یوسف‌نژاد در کنار بهزاد اکبری
عقب‌گرد اکوسیستم استارتاپی بر اثر فیلترینگ
00:36:29
عکس گوشی‌های پوکو ایکس ۶ پرو و داریا باند ۲ در کنار هم
مقایسه گوشی داریا باند ۲ با پوکو X6 Pro
00:11:29
عکس گلکسی اس ۲۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرومکس در کنار هم و مقایسه دوربین
مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس
00:47:42
عکس ری‌برندینگ همراه اول و ساین جدید این اپراتور
مراسم ری‌برندینگ همراه اول؛ هویت جدید چه فرقی کرده؟
00:07:27
زومیت چطور بررسی می‌کنه؟
محصولات چطور تو زومیت بررسی می‌شن؟ 🔍📦
00:10:48
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
00:06:49
عکس مسعود یوسف نژاد و پشوتن پورپزشک درکنارهم و موضوع فیلترینگ اینستاگرام
شکست ۳ ساله فیلترینگ اینستاگرام؛ رشد ۳ برابری فروش ایرانی‌ها
00:32:59
آیفون ۱۶ ای و بی معنا
جایگزین آیفون اس ای معرفی شد؛ قلبی جدید با قیمت بالا 🔻
00:09:24
تصویر شادان با مکبوک و لوگو نرم افزارهایی که روی مک نصب می شوند و نمیشوند
قبل از خرید مک‌بوک این ویدیو رو ببین!
00:13:44
عکس بهزاد با میکروفون زومیت در دست و ماشین لباس‌شویی پاکشوما
برند پاکشوما در تولد ۵۰ سالگی خودش، ری‌برند شد
00:12:44
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
00:17:09
عکس آقای مصحفی با دو تا ماه در دست و زمین در پشت سر او
چی می‌شد اگه زمین ۲ تا ماه داشت؟
00:06:23
آموزش نصب لینوکس روی اندروید
آموزش نصب لینوکس روی گوشی‌های اندروید
00:30:39
عکس گوشی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس در کنار هم
بررسی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس
00:13:47
هوش مصنوعی سامسونگ
بررسی قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ در اس ۲۵
00:20:23
آینده تکنولوژی با ترامپ چطور خواهد شد؟
ترامپ با آینده تکنولوژی چی کار می‌کنه؟
01:14:29
عکس کاور خبرنگار زومیت و مدیرعامل زرپاد
قبل از خرید طلای آنلاین این ویدیو رو تماشا کنید!
00:01:12
همه چیز درباره دیپ سیک
دیپ سیک؛ انقلاب هوش مصنوعی از چین 🇨🇳⚡💻
00:23:37
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ؛ چاقوی کند سامسونگ 🔪🔥
00:19:41
گوشی اشتراکی
گوشی اشتراکی؟! دیگه گوشیت مال خودت نیست! 😳📱
00:09:55
عکس پلتفرم ابرآمد در رویداد ابری‌گپ
گزارش زومیت از رویداد «ابری‌گپ»
00:08:39
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
40 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
58 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
4
گلکسی A36 سامسونگ

از28,639,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از35,838,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
3.7
پوکو X7 شیائومی

از26,119,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
4.7
پوکو X7 پرو شیائومی

از28,090,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
4.4
گلکسی اس 25 سامسونگ

از78,539,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
3.6
آیفون 16 اپل

از72,340,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
3.8
آیفون 16 پرو مکس اپل

از117,540,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
4.4
آیفون 16 پرو اپل

از101,900,000تومان

کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
4
اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
3
اپل ایرپاد 4

از12,370,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
4.2
گلکسی A55 سامسونگ

از26,939,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
4.4
گلکسی A15 سامسونگ

از12,949,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
4.3
پوکو X6 پرو شیائومی

از27,990,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
4
پوکو X6 شیائومی

از28,097,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
4.5
پوکو F6 پرو شیائومی

از41,900,000تومان

گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
4.1
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
4.3
گلکسی A35 سامسونگ

از21,500,000تومان

پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
3.8
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
4.1
آیفون 13 اپل

از50,750,000تومان

گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
4.4
گلکسی اس 24 سامسونگ

از81,500,000تومان

موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
3.5
آیفون 13 پرو مکس اپل

از80,630,000تومان

موبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 blackموبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 black
3.9
آیفون 12 اپل

از48,500,000تومان

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
4
آیفون 13 پرو اپل

از73,000,000تومان

Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستریXiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
3.7
پوکو X4 پرو شیائومی 5G

از20,599,000تومان

آیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Maxآیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Max
4
آیفون 11 پرو اپل

از43,500,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات