D1-lg

رفتار متفاوت شبکه‌های مغز در افرادی که تمایل به خودکشی دارند

سه‌شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
پژوهشگران می‌گویند الگوهای فعالیت مغز در افرادی که دارای افکار خودکشی بوده یا اقدام به خودکشی می‌کنند، با افراد عادی متفاوت است.
تبلیغات
D4-mci

دانشمندان الگوهای غیرمعمولی از فعالیت مغز را شناسایی کرده‌اند که به‌نظر می‌رسد با افزایش خطر بروز افکار و رفتارهای خودکشی همراه باشد. این مطالعه نشان می‌دهد که تغییرات در دو شبکه‌ی اصلی مغز که در تصمیم‌گیری و عواطف نقش دارند، می‌تواند این احتمال را که فرد درمورد خودکشی فکر کرده یا به آن اقدام کند، افزایش دهد. این تغییرات به اندازه‌ای زیاد نیست که بتوان افراد در معرض خطر را شناسایی کرد اما آنه لورا ون هارملن، نویسنده‌ی مقاله می‌گوید:

ما امیدواریم درنهایت اطلاعات بیشتری دراین‌باره به‌دست آوریم که ازلحاظ مکانیسم‌های مغزی چه چیزی درحال اتفاق افتادن است.
کپی لینک

خودکشی یکی از علل اصلی مرگ در جهان است

پژوهشگران می‌گویند بررسی آن‌ها نشان می‌دهد که پژوهش‌های بسیار کمی درمورد یکی از اصلی‌ترین علت‌های مرگ در جهان مخصوصا در میان گروه‌های مستعد انجام شده است. هر سال، خودکشی علت مرگ حدود یک میلیون نفر در سرتاسر جهان و دومین علت مرگ در بین افراد دارای سن ۱۵ تا ۲۹ سال است. ون هارملن می‌گوید:

نوعی بیماری را تصور کنید که هر ساله موجب مرگ یک میلیون نفر می‌شود که یک‌چهارم از آن‌ها کمتر از ۳۰ سال سن دارند و ما هنوز چیزی در این مورد نمی‌دانیم که چرا برخی از افراد دربرابر این بیماری آسیب‌پذیرتر هستند. این همان وضعیتی است که درمورد خودکشی وجود دارد. ما درمورد اینکه چه چیزی در مغز اتفاق می‌افتد، چرا تفاوت‌های جنسیتی وجود دارد و چه چیزی موجب می‌شود افراد جوان‌تر دربرابر خودکشی آسیب‌پذیرتر باشند، نمی‌دانیم.
کپی لینک

پژوهشگران مطالعات تصویربرداری مغز را مورد بررسی قرار دارند

برای مطالعه‌ی جدید، پژوهشگران ۱۳۱ مطالعه‌ی تصویربرداری مغز را مورد بررسی قرار دادند که در آن‌ها الگوهای فعالیت مغز بیش از ۱۲ هزار فرد مورد بررسی قرار گرفته بود. در این مطالعات الگوی فعالیت مغز افرادی که تمایل به خودکشی داشته یا به آن دست زده بودند، با الگوهای فعالیت مغز افرادی که این وضعیت را نداشتند، مورد مقایسه قرار گرفته بود. ون هارملن و همکارانش با ترکیب نتایج تمام این مطالعات به‌دنبال تغییرات ساختاری، عملکردی و مولکولی که به‌نظر می‌رسید با افزایش خطر خودکشی همراه باشد، گشتند.

کپی لینک

دو شبکه‌ی مغزی نقش دارند

همان‌طور که در مجله‌ی Molecular Psychiatry گزارش شده است، پژوهشگران دو شبکه‌ی مغزی را پیدا کردند که به‌نظر می‌رسید نقش مهمی در این رابطه داشته باشند. یکی از شبکه‌ها شامل مناطقی در قسمت جلوی مغز (قشر پیش‌پیشانی شکمی جانبی و میانی) و ارتباطات آن با دیگر بخش‌های مغز بود که درگیر عواطف هستند. پژوهشگران در مقاله‌ی خود می‌نویسند:

مرور مقالات نشان می‌دهد که نقص در مناطق VPFC جانبی و میانی و ارتباطات آن‌ها ممکن است در تقویت عواطف منفی و تضعیف عواطف مثبت درونی و ایجاد افکار خودکشی نقش داشته باشد.

شبکه‌ی دوم، شامل مناطقی است که قشر پیش‌پیشانی پشتی و سیستم شکنج پیشانی تحتانی را در برمی‌گیرد. تغییر در این شبکه که در تصمیم‌گیری، تنظیم رفتار و ایجاد راه‌حل‌هایی برای مشکلات دخیل است، ممکن است روی این موضوع که آیا فرد برای خودکشی تلاش کند یا نه، تأثیرگذار باشد. پژوهشگران می‌گویند تغییر در ساختار، عملکرد و بیوشیمی این شبکه‌ها ممکن است موحب آغاز افکار منفی و کنترل‌نشده‌ای شود که درنهایت موجب افزایش خطر خودکشی فرد شود.

خودکشی
کپی لینک

پژوهش‌های کمی انجام شده است

پژوهشگران می‌گویند مطالعه‌ی مروری آن‌ها نشان می‌دهد که پژوهش‌های ناچیزی درمورد خودکشی انجام شده است. مخصوصا اینکه در این پژوهش‌ها چندان به تفاوت‌های جنسیتی و گروه‌های آسیب‌پذیر توجه نشده است. به‌عنوان مثال، درحالی‌که مشخص شده است افراد تراجنسیتی در معرض خطر بالاتر خودکشی قرار دارند، در میان ۱۲ هزار فرد مورد مطالعه، تنها یک مورد با این شرایط شناسایی شده بود. ون هارملن می‌گوید:

گروه‌های بسیار آسیب‌پذیری وجود دارند که به دلایل مختلفی به روشنی مورد بررسی قرار نمی‌گیرند. ما باید این گروه‌ها را مورد مطالعه قرار دهیم و راه‌هایی برای کمک و حمایت از آن‌ها پیدا کنیم.

هیلاری بلومبرگ نویسنده‌ی دیگر مقاله امیدوار است که پژوهش آن‌ها آغازگر مسیری برای یافتن روش‌های جدید و پیشرفته برای کاهش خطر خودکشی باشد. او می‌گوید:

تفاوت‌های موجود در مدارهای مغز که در بسیاری از مطالعات با هم همگرایی دارد، اهداف مهمی را برای طراحی استراتژی‌های مؤثرتر پیشگیری از خودکشی فراهم می‌کند. امیدوارم دانشمندان برای حل این مسئله با هم همکاری گسترده‌ای را آغاز کنند.

پژوهشگران می‌گویند در پژوهش‌های آینده باید این موضوع مدنظر قرار گیرد که آیا مدل‌های پیشنهادی آن‌ها با تلاش‌های آینده‌ی خودکشی همبستگی دارد یا نه و اینکه آیا درمانی وجود دارد که بتواند ساختار یا عملکرد شبکه‌های مغزی شناسایی‌شده را تغییر داده و موجب کاهش خطر خودکشی شد یا خیر.

کپی لینک

مطالعه HOPES

در سال ۲۰۱۸، پژوهشگران مطالعه‌ای به‌نام HOPES را راه‌اندازی کردند که اطلاعات در دسترس مربوط به حدود ۴ هزار فرد جوان را از سرتاسر جهان جمع‌آوری می‌کند. هدف، توسعه‌ی مدلی است که بتواند پیش‌بینی کند چه کسی درمعرض خطر خودکشی است. پژوهشگران این مطالعه اسکن‌های مغز و اطلاعات مربوط به ویژگی‌های محیطی و روانی افراد را در ارتباط با خودکشی مورد بررسی قرار خواهند داد تا بتوانند عوامل جهانی و خاص خودکشی را شناسایی کنند. لیان اشمل، نویسنده‌ی دیگر مقاله می‌گوید:

بسیاری از افراد در دوران نوجوانی با این مشکل روبه‌رو می‌شوند. اگر بتوانیم راهی برای شناسایی افراد جوان درمعرض خطر پیدا کنیم، فرصتی خواهیم داشت که به آن‌ها در این مرحله‌ی مهم از زندگی کمک کنیم.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
تبلیغات
D5-b3IranServer
داغ‌ترین مطالب روز
بیت کوین در کنار نماد صرافی کوینکس و نوبیتکس
بهترین صرافی های ارز دیجیتال برای کاربران ایرانی

کاربران برای ورود به دنیای رمزارزها، نیاز به فعالیت در صرافی‌ها دارند. در این مقاله بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال برای ایرانیان را معرفی خواهیم کرد.

28
10 ساعت پیش
بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران
بهترین گوشی مناسب برای بازی [فروردین ۱۴۰۴]

اگر به‌‌دنبال گوشی هوشمند برای بازی می‌گردید، نیاز نیست حساب بانکی‌تان را خالی کنید. در این مقاله بهترین گوشی‌های گیمینگ بازار ایران را معرفی ...

862
یک روز پیش
بهترین گوشی های شیائومی برای عکاسی
بهترین گوشی های شیائومی از نظر دوربین [فروردین ۱۴۰۴]

برای بسیاری از کاربران دوربین گوشی مهم‌ترین بخش آن محسوب می‌شود؛ اما کدامیک از مدل‌های شیائومی بهترین دوربین را در بازه‌های قیمتی مختلف دارند؟

76
یک روز پیش
سطل آشغال اینستاگرام و قابلیت Recently deleted
چگونه پست‌ ها و استوری‌ های حذف‌ شده اینستاگرام را برگردانیم؟

به ‌لطف قابلیت Recently Deleted، اینستاگرام امکان بازیابی پست‌ها و استوری‌های تازه حذف‌ شده را‌ در اختیار شما قرار می‌دهد.

6
یک روز پیش
۴ روش مؤثر برای ردیابی گوشی گم شده که واقعاً جواب می‌دهند

اگر نگران گم‌شدن یا سرقت گوشی هستید، این راهنما روش‌های مؤثر ردیابی گوشی گم شده و جلوگیری از سوءاستفاده را به‌صورت کامل به شما معرفی می‌کند.

37
یک روز پیش
بهترین گوشی های آیفون [فروردین ۱۴۰۴]

بهترین آیفون کدام مدل است؟‌ آیا با هر بودجه‌ای می‌توان آیفون خرید؟ با معرفی بهترین آیفون در هر بازه‌ی قیمتی همراه زومیت باشید.

149
یک روز پیش
بهترین پاوربانک های بازار در سال ۲۰۲۳ از سامسونگ و شیائومی تا باسئوس
بهترین پاور بانک‌ برای گوشی اندرویدی و آیفون [اردیبهشت ۱۴۰۴]

در مقاله‌ی پیش‌ رو، با بهترین پاور بانک بازار ایران برای گوشی اندروید و آیفون از برندهایی مانند انکر، راوپاور، باسئوس و مک دودو آشنا می‌شویم.

103
11 ساعت پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات