میت 30 هواوی بدون قطعه آمریکایی تولید میشود
سال گذشته، آمریکاییها به دستور ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده، هواوی را در لیست سیاه تجاری خود قرار دادند. همین موضوع باعث شد شرکتهای دیگری نیز که با غول فناوری چینی همکاری داشتند، همکاری خود را با هواوی لغو یا در حالت تعلیق قرار دهند.
بهنظر میرسید تحریمهای دولت ترامپ، چینیها را از پای درآورد و این سؤال مطرح میشد آیا هواوی میتواند بدون قطعات تولیدشده توسط شرکتهای آمریکایی، گوشی هوشمند تولید کند یا خیر.
آخرین گزارش والاستریت ژورنال بهوضوح نشان میدهد، هواوی درنهایت زیر فشار تحریمهای آمریکاییها دوام آورده است. ظاهرا چینیها توانستند بدون نیاز به شرکتهای آمریکایی، گوشی هوشمند تولید کند. تحلیلگران UBS و Fomalhaut Techno Solutions معتقدند که در تولید هواوی میت ۳۰، بههیچ وجه از قطعات تولید شده توسط شرکتهای آمریکایی استفاده نشده است.
هواوی با کمک تأمینکنندگان غیر آمریکایی، موفق به عبور از سد تحریمهای آمریکا شده است. بهعنوان مثال، در حال حاضر در مونتاژ گوشی هواوی میت ۳۰، بهجای آنکه از آمپلیفایرهای شرکت Cirrus Logic استفاده کند، از آمپلیفایرهای صوتی NXP هلند استفاده کرده است. همچنین در بخش نیمههادی هایسیلیکون برای تأمین تراشههای مخصوص Wi-Fi و بلوتوث، هواوی دیگر به شرکت Broadcom متکی نیست و وارد همکاری با شرکتهای دیگری همچون Murata ژاپن و مدیاتک تایوانی شده است.
UBS: بهنظر میرسد تلاشهای هواوی برای رفع نیاز به شرکتهای آمریکایی خیلی سریعتر از آنکه انتظار میرفت به نتیجه رسید. در حال حاضر برخی گوشیهای هوشمند هواوی همچون نسخهی 4G هواوی Y9 پرایم ۲۰۱۹ و هواوی میت ۳۰، بدون استفاده از قطعات تولیدشده توسط شرکتهای آمریکایی تولید شدهاند. سالی شین- دوم دسامبر ۲۰۱۹ (یازدهم آذرماه ۱۳۹۸)
سخنگوی هواوی در گفتگویی با والاستریت ژورنال اعلام کرد: «به وضوح روشن است که هواوی ترجیح میداد قطعات مورد نیاز خود را از طریق شرکتهای آمریکایی تأمین کند. ولی تصمیمگیری واشنگتن و تحریمهایی که برای چینیها درنظر گرفته شد، باعث شد هواوی حق انتخاب دیگری نداشته باشد. درنتیجه هواوی نیز سخت در تلاش است تا جایگزینهای مناسبی بهجای تأمینکنندگان آمریکایی برای تولید محصولات خود درنظر بگیرد.»
البته مشخص است که هواوی نتوانسته در این بازهی زمانی بهصورت کامل قطعات مورد نیاز تولید محصولاتش را از طریق تأمینکنندگان غیرآمریکایی تأمین کند. هنوز هواوی مجبور است با وجود تمامی تحریمها برای تولید بسیاری از دستگاههای جدید خود از قطعات آمریکایی استفاده کند؛ برای مثال برای گوشی هوشمند ردهبالای میت ۳۰ پرو 5G نیاز به تراشهی کوالکام و Texas Instruments دارد.
عجیب نیست اگر چینیها تمام تلاش خود را به کار گیرند تا بتوانند قطعات مورد نیاز تولید محصولات خود را بدون نیاز به آمریکاییها در اختیار داشته باشند. اما باید ببینیم آیا هواوی میتواند در تولید دستگاههای بالاردهی خود نیز بدون نیاز به آمریکاییها کارش را پیش ببرد یا خیر. سؤال دوم این است که اگر چنین محصولاتی توسط غول فناوری چینی تولید شود آیا کاربران سایر بازارهای جهانی و خصوصا کاربران خارج چین، تمایلی به خرید دستگاههای هواوی خواهند داشت؟
نظرات