مایکروسافت ماشین حساب ویندوز را بهصورت متن باز در گیت هاب منتشر کرد
شرکت مایکروسافت یکی از نمادینترین اجزای ویندوز یعنی ماشین حساب این سیستمعامل را به حالت متنباز در آورد. مایکروسافت کد منبع و مسیر توسعهی ماشین حساب ویندوز را در گیتهاب منتشر کرده است و این شرکت توسعهدهندگان را تشویق میکند تا در توسعهی ماشین حساب مذکور فعالیت کنند.
ماشین حساب از زمان انتشار نسخهی اول ویندوز تاکنون، یکی از امکانات موجود در این سیستمعامل بوده است. اگرچه تغییرات زیادی در نسخهی ارائهشده در ویندوز ۱۰ نسبت به ماشین حساب نسخه اول ویندوز اعمال شده، اما هستهی برنامه اساسا مشابه بوده و همه ما بارها در حین انجام کارهای روزمره از این نرمافزار استفاده کردهایم.
ماشین حساب ویندوز هماکنون در گیتهاب در دسترس قرار گرفته است
حال مایکروسافت علاوهبر انتشار خبر متنباز شدن ماشین حساب ویندوز در بلاگ توسعهدهندگان این سیستمعامل، کد منبع نرمافزار مذکور را در گیتهاب نیز ارائه داده است. ردموندیها ماشین حساب ویندوز را تحت لایسنس MIT منتشر کردهاند. این لایسنس بهصورت کپی و ادامه بوده و در راستای روش کاری استاندارد گیتهاب است.
مایکروسافت از توسعهدهندگان دعوت کرده تا از کد ماشین حساب ویندوز در اپلیکیشنهای خود استفاده کنند. این شرکت همچنین از توسعهدهندگان خواسته تا با حضور در بحثها و ارائهی پیشنهاد و نیز ایجاد امکانات جدید، در جهتگیری آیندهی ماشین حساب ویندوز نقش داشته باشند.
بهنظر مایکروسافت استفاده از کد و مشارکت در ایدهها میتواند راه بسیار خوبی برای یادگیری جدیدترین فناوریهای این شرکت مثل پلتفرم سراسری ویندوز، XAML و آژور باشد. شما میتوانید پروژههی مذکور را ازطریق این لینک دنبال کنید. همچنین مستندات مربوطبه پروژه در این لینک در دسترس شما قرار دارد. مایکروسافت میگوید هدف از انجام این اقدام «ایجاد یک تجربهی مشارکتی بهتر با جامعهی کاربران» است. همچنین در نظر داشته باشید که شرکت مذکور از دیدگاههای تازهی شما استقبال میکند تا با کمک در این پروژه، آیندهی بهتری برای ماشین حساب تعریف شود.
مایکروسافت جامعه متنباز را در آغوش میکشد
این اولین ابزاری نیست که مایکروسافت آن را بهصورت متنباز ارائه کرده است و بهنظر هم نمیرسد آخرین مورد باشد. مایکروسافت تا سالها بهعنوان مخالف سرسخت جوامع متنباز شناخته میشد ولی در سالهای اخیر استراتژی شرکت مذکور در این زمینه تغییر کرده است.
علاقهی مایکروسافت به جامعهی متنباز در سال ۲۰۱۸ و با عضویت این شرکت در شبکهی اختراع آزاد (OIN) شروع شد. از آن زمان تابهحال مایکروسافت ۶۰ هزار پتنت انحصاری خود را در این شبکه ارائه کرده که این اقدام میتواند در محافظت از لینوکس در پروندههای قضایی کمک کند.
نظر شما در این مورد چیست؟ لطفا دیدگاه خود را با زومیت و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
نظرات