ثبت گوشی مسافری تنها با استعلام از سامانه گذرنامه امکان‌پذیر است

پنج‌شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۵
مطالعه 3 دقیقه
بعد از انتشار اخبار ضدونقیض، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد از ابتدای خردادماه، گوشی‌های مسافری تنها در صورت استعلام مثبت از سامانه‌ی گذرنامه‌ی ناجا رجیستر می‌شوند.
تبلیغات

حمیدرضا دهقانی‌نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعلام کرد از ابتدای خردادماه، هنگام رجیستر کردن گوشی همراه، اطلاعات سفر خارجی مسافر از سامانه‌ی ناجا استعلام می‌شود و اگر پاسخ استعلام مثبت باشد، گوشی مذکور در سامانه رجیستر می‌شود.

روز گذشته اخباری مبنی بر رجیستری گوشی‌های مسافری بدون نیاز به استعلام از سامانه‌ی گذرنامه‌ی نیروی انتظامی و تنها با استفاده از کد ملی منتشر شده بود. در این خبر، ابراهیم درستی، رئیس اتحادیه‌ی تلفن‌ همراه اعلام کرده بود واردات و ثبت گوشی مسافری تا اطلاع ثانوی بدون مانع است.

بعد از انتشار اخبار ضدونقیض منتشرشده در مورد رجیستری گوشی‌های مسافری، روابط عمومی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تماس با زومیت تأیید کرد که از ابتدای خردادماه، رجیستری گوشی‌های مسافری تنها با استعلام از سامانه‌ی گذرنامه‌ی نیروی انتظامی امکان‌پذیر است.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مورد اخبار روز گذشته و اینکه آیا اجرای طرح به تعویق افتاده است، در بیانیه‌ی منتشرشده از سوی این ستاد اعلام کرد:

مطابق با آخرین جلسه‌ی شورای اطلاع‌رسانی اقتصادی دولت که با حضور تمامی اعضا و وزیر کشور به‌عنوان رئیس شورا برگزار شد، مصوب گردید که اجرای طرح از ابتدای خرداد کلید بخورد. اظهارات رئیس اتحادیه به‌صورت رسمی به ما ارسال نشده و رویه همان است که در شورای اطلاع‌رسانی اقتصادی دولت تصویب شد.
سامسونگ گلکسی اس ۱۰ / Samsung Galaxy S10

در بیانیه همچنین نوشته شده است با اجرای طرح رجیستری گوشی تلفن همراه، راه بر قاچاق گسترده‌ی این کالا بسته و بساط قاچاقچیان تا حدودی برچیده شد. آمار واردات رسمی گوشی تلفن همراه نیز پس از اجرای طرح رجیستری با افزایش چشمگیری مواجه شده است؛ چرا که با مسدود شدن مسیر قاچاق، واردات این کالا به سمت کانال رسمی سوق پیدا کرد. دهقانی‌نیا در ادامه افزود:

تمامی تمهیدات لازم انجام شده است و چند نامه نیز از سوی شرکت‌های واردکننده رسمی به ستاد ارسال شده که گفته‌اند ما روی حرف حاکمیت حساب کرده‌ایم و سهم واردات را افزایش داده‌ایم. اینکه برخی به‌دنبال این هستند که دوباره این نامعادله را ایجاد کنند و بازار را به سمت گوشی‌های مسافری سوق دهند، عملا شرکت‌های واردکننده‌ای که شفاف کار می‌کنند را با مشکل مواجه می‌کنند.واقعیت این است که گوشی‌های قاچاق در قالب گوشی‌های مسافری امکان ورود به کشور را پیدا می‌کنند؛ به این صورت که قاچاقچی گوشی را می‌آورد و به وسیله مغازه‌دار به مردم می‌فروشد و با گرفتن اطلاعات خریدار و ثبت در سامانه‌ی گمرک به‌عنوان گوشی مسافری، هم حقوق ورودی را از مردم می‌گیرد و هم هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال خدمات پس از فروش ندارد و از سویی دیگر هم خود سود می‌کند و هم مغازه دار. در این بین تنها مردم و واردکنندگان رسمی تلفن همراه هستند که ضرر می‌کنند.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین اعلام کرد حقوق ورودی گوشی مسافری ۸۰ دلار معافیت دارد و به همین دلیل ارتباط بین سامانه‌ی گمرک و ناجا برقرار شده تا از این طریق استعلام گرفته شود و تنها مسافران واقعی بتوانند به‌عنوان مسافر گوشی ثبت کنند، نه کسی که به‌عنوان خریدار به بازار رفته است.

دهقانی‌نیا در پایان افزود: «این اصرار که به بهانه‌ی تنظیم بازار در حق مردم اجحاف کنیم، به هیچ وجه قابل قبول نیست. اگر قرار باشد گوشی قاچاق را به اسم گوشی مسافری ثبت کنند، مردم و آن دسته از فعالان اقتصادی که سالم و شفاف کار می‌کنند، زیان می‌کنند و سود اصلی به جیب قاچاقچیان می‌رود. توافق همان است که در جلسه‌ی شورای اطلاع‌رسانی دولت مصوب شده است؛ از ابتدای خردادماه فقط مسافر واقعی می‌تواند از ۸۰ دلار معافیت برخوردار شود.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات