اینتل، اچ پی، دل و مایکروسافت علیه تعرفههای ترامپ متحد میشوند
اینتل، اچپی، مایکروسافت و دل اتحادی را علیه تعرفههای ۳۰۰ میلیون دلاری دوتالد ترامپ روی کالاهای چینی تشکیل میدهند. تعرفههای مورد نظر رئیس جمهور آمریکا برای کالاهایی همچون کامپیوتر و تبلت اجرایی خواهند بود که قطعا کسبوکار شرکتهای مذکور را با چالش روبهروی میکند. بلومبرگ بهعنوان اولین رسانه، خبر اتحاد غولهای فناوری را منتشر کرد.
چهار شرکتی که در بالا به آنها اشاره کردیم، نظرات مشترکی علیه افزایش تعرفهها روی واردات از چین بیان کردهاند. آنها میگویند رویکرد مورد نظر ترامپ برای کل صنعت فناوری مضر خواهد بود و افراد خریدار محصولات فناوری را هم تحت تأثیر قرار میدهد. طبق گزارش بلومبرگ، غولهای فناوری ادعا میکنند که تعرفهها به فروش دورهی پرسود بازگشت به مدرسه و همچنین تعطیلات آتی آنها ضربه وارد میکنند؛ دورههایی که اکثر کاربران دنیای فناوری در آن، تصمیم به خرید کامپیوتر و تجهیزات مرتبط میگیرند.
شرکتهای بزرگ دنیای فناوری در بخشی از بیانیهی خود علیه تصمیم جدید ترامپ نوشتند:
اکثر مشتریان حساس به قیمت ما ضربههای سنگینی از برنامههای جدید خواهند خورد. دراینمیان برخی کاربران مجبور میشوند تا از دستگاههای قدیمی با امنیت پایین استفاده کنند یا بهطور کامل فعالیت خود را به دنیای لپتاپ ببرند.
اظهارنظرهای شرکتهای فناوری در جریان استماع عمومی آمریکاییها انجام شد که برای موضوعات مرتبط با جنگ تجاری با چین برگزار میشود. این استماع عمومی از ۱۷ ژوئن شروع شد و تا ۲۵ ماه جاری میلادی ادامه خواهد یافت.
شرکتها میگویند تعرفهها موجب کاهش استخدام نیروی کار آمریکایی میشود
انجمن فناوریهای مرتبط با مصرفکننده، سازمانی با زمینهی فعالیت در حوزهی تجارت است که بهعنوان یک گروه لابی هم در آمریکا فعالیت میکند. آنها طی یک مطالعه پیشبینی کردند که تعرفههای جدید آمریکا، افزایش قیمت ۱۹ درصدی را در لپتاپها و تبلتها بههمراه خواهد داشت.
شرکتهای حاضر در بیانیه علیه ترامپ ادعا کردند که در سال ۲۰۱۷ مجموع ۳۵ میلیارد دلار در بخش تحقیق و توسعه سرمایهگذاری کردهاند. آنها میگویند هزینههای تعرفهها به نوآوری لطمه خواهد زد و همچنین اشتغال در شرکتها را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. بهعلاوه شرکتها میگویند که چنین رخدادهایی علاوهبر کاهش اشتغال نیروی کار آمریکایی و خرج شدن هزینهها در بخشهایی بیفایده، باعث پیشرفت تولیدکنندههایی میشود که روی فروش متمرکز نیستند.
جنگ تجاری آمریکا و چین پس از چند ماه شرایط جدیدی را تجربه میکند. اعمال تعرفهها و فشارهای دولتها، شرکتهای فناوری را بهسختی متضرر میکند. از هر دو سوی نبرد، شرکتها تلاش میکنند تا با کاهش تنشها، فروش و فعالیت خود را تضمین کنند.