ابر آروان: پلتفرم سکو بهزودی نهایی میشود و در دسترس توسعهدهندگان قرار میگیرد
ابر آروان را میتوان یکی از نمادهای موفقیت اکوسیستم استارتاپی کشور دانست. این شرکت که ۴ سال پیش عنوان برترین استارتاپ الکام استارز را از آن خود کرده بود، طی سالهای گذشته پیشرفت قابلتوجهی کرده تا جایی که بهگفتهی مدیران آن، اکنون میزبان ۳۵۰۰ وبسایت دولتی است و ۱۵۰۰۰ مشتری نیز از خدمات DNS ابری آنها بهره میبرند.
ابر آروان راهحلهای ابری مختلفی ارائه میدهد که البته DNS ابری و CDN بزرگترین سرویسهای آن را تشکیل میدهند. امنیت، فضای ذخیرهسازی ابری و در نهایت پلتفرم ویدئو و پخش زنده از دیگر فعالیتهای ابر آروان هستند. بهگفتهی سخنگوی این سرویس، پلتفرم پخش زندهی آن طی مدت کوتاهی از فعالیت خود موفق به جذب مشتریان بزرگی شده است که میتوان به سازمان صدا و سیما، تلویزیون اینترنتی آیو اشاره کرد. البته مدیران ابر آروان وعدهی راهاندازی سرویس استریم بدون نیاز به سختافزار را نیز دادهاند که بهواسطهی آن کاربران قادر به استریم زنده تنها با گوشی هوشمند خود خواهند بود.
در حاشیهی نمایشگاه الکامپ ۹۸ فرصتی پیش آمد تا با میلاد قاسمزاده، معمار تجارت ابر آروان گفتوگویی داشته باشیم تا از شرایط این شرکت و برنامههای آن مطلع شویم.
یکی از مهمترین فعالیتهای سرویسهای ابری طی سالهای گذشته، ایجاد بستری برای ذخیرهسازی و پردازش حجیم دادهها، میزبانی الگوریتمهای پردازشی و راهاندازی سرویسهای مختلف است. حال ابر آروان نیز قدم بزرگی در این راستا برداشته و پس از راهاندازی سرویس IaaS در مهرماه گذشته، عرضهی PaaS در شهریور را وعده داده است. قاسمزاده در این خصوص گفت:
پس از عرضهی PaaS، تمام تمرکز خود را بر نهاییسازی سکو خواهیم گذاشت. این سرویس هماکنون در حال توسعه است تا مشتریان و توسعهدهندگان بتوانند بستری آماده برای عرضهی سرویسهای خود داشته باشند. توسعهدهندگان قادر خواهند بود با XaaS تمامی نیازهای اصلی خود را تأمین کنند و با هزینهی اندکی خدمات خود را عرضه کنند. ما نیز به آنها برای جذب مشتری و درآمدزایی کمک خواهیم کرد. میتوان XaaS را مانند مارکتپلیسی دانست که شرکتها و توسعهدهندگان محصولات خود را بهواسطهی ابر آروان به مشتریان عرضه میکنند.دید ما از آینده، توسعهی پلتفرمی است که تمامی شرکتها و توسعهدهندگان زیر یک سقف و در کلونیهای کوچک براساس نیاز بازار و با سرمایهگذاری اندک محصولات جدید توسعه دهند و به مشتریان عرضه کنند.
GPU as Service دیگر بستر جدید ابر آروان برای کاربریهای گیمینگ و پردازشهای سنگین است که بهتازگی اجرایی شده است. ابر آروان در بخش اینترنت اشیا نیز طی سالهای گذشته قدمهای مثبتی برداشته است. بهگفتهی قاسمزاده نیازهای اصلی کاربران در این بخش ذخیرهی حجم زیادی از داده بوده و در ادامه نیاز به پردازش آنها خواهند داشت. در حال حاضر هر دو بستر در اختیار توسعهدهندگان و شرکتها قرار دارد.
قاسمزاده در پایان نیز از موفقیتی کوچک اما جذاب برای ابر آروان خبر داد. بهگفتهی وی این شرکت بهتازگی به اولین مشتری خارجی خود پس از راهاندازی درگاه پردخت بینالمللی، سرویس داده است که نشان از حرکت در مسیری درست میدهد.
نظر شما در رابطه با ابر آروان چیست؟
نظرات