ویندوز 10 محبوب‌ترین سیستم‌ عامل دسکتاپ شد

یک‌شنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰
مطالعه 4 دقیقه
با گذشت چهار سال از انتشار ویندوز ۱۰، روند کُند مهاجرت به این سیستم‌عامل سرعت گرفته و در شمار کاربران دسکتاپ، آن را جلوتر از ویندوز ۷ قرار داده‌ است.
تبلیغات

مایکروسافت در‌ حالی‌ سال ۲۰۱۸ را به‌پایان رساند که عنوان با‌ارزش‌ترین شرکت جهان را ازآنِ خود کرده بود؛ اما این سال نقطه‌ی عطف مهمی نیز برای ویندوز محسوب می‌شد. براساس اخبار Net Applications، آخرین نسخه از این سیستم‌عامل، یعنی ویندوز ۱۰، در‌نهایت با شکست‌دادن ویندوز ۷، سهم بیشتری از بازار را تصاحب کرده و محبوب‌ترین سیستم‌عامل دسکتاپ جهان شد. در مقایسه با سهم ۳۶.۹ درصدی ویندوز ۷ در دسامبر ۲۰۱۸، سهم ویندوز ۱۰ از بازار سیستم‌عامل‌های دسکتاپی، ۳۹.۳۳ درصد بوده‌ است. دستیابی به این مهم حاصل تلاش سه‌و‌نیم ساله مایکروسافت بوده و نیز نشان‌دهنده‌ی میزان محبوبیت ویندوز ۷ از زمان انتشار آن، حدودا ۱۰ سال پیش است.

حال در سال ۲۰۱۹، طبق اطلاعات به‌‌‌دست‌آمده در ماه ژوئیه، سهم ویندوز ۷ در بازار رایانه‌های شخصی، ۳.۶ درصد سقوط کرده که بزرگ‌ترین افت در تاریخ سیستم‌‌عامل‌ها محسوب می‌شود؛ ازاین‌رو، مایکروسافت در حال وارد‌کردن فشار برای ترغیب کاربران به‌ استفاده از ویندوز ۱۰ است.

این کاهش سهم در بازار چشمگیر به‌نظر می‌رسد و در ماه‌های قبل، ویندوز ۷ در مقایسه با ویندوز ۱۰ همچنان سهم عادلانه‌ای را دراختیار داشت. در ژوئن ۲۰۱۹ این سهم برای ویندوز ۷، ۳۵.۳۸ درصد از کل سیستم‌‌عامل‌های‌ بازار را شامل می‌شد؛ در‌حالی‌که این رقم برای ویندوز ۱۰، ۴۵.۷ درصد بود. آمار یک ماه بعد، سهم ۳۱.۸۳ درصدی ویندوز ۷ در مقایسه با سهم ۴۸.۸۶ درصدی ویندوز ۱۰ را از این بازار نشان می‌دهد. به‌گفته‌ی سایت ComputerWorld، این دومین افت درخورتوجه در آمار کاربران ویندوز ۷ در بازار رایانه‌های شخصی به‌صورت ماهانه است.

windows 10

ازآنجاکه مایکروسافت هشدار‌دادن به کاربران ویندوز ۷ درباره‌ی پایان‌دادن به پشتیبانی از این سیستم‌عامل را آغاز کرده است، احتمالا مهاجرت به ویندوز ۱۰ می‌تواند این افت ۳.۶ درصدی را توجیه کند. باوجوداین، سهم ویندوز ۷ در این سال‌ها، ثابت باقی مانده‌ است. ComputerWorld اشاره می‌کند حتی این کاهش در سهم سیستم‌عامل در بازار به این دلیل مهم است که از سال ۲۰۱۱، یعنی زمانی‌که ویندوز ۷ به‌زحمت عمری دوساله داشت، چنین افت کاربری دیده نشده‌ بود.

مایکروسافت قصد داشت بعد از انتشار ویندوز ۱۰، در عرض سه سال این سیستم‌عامل را روی میلیاردها دستگاه الکتریکی نصب کند؛ اما پس از اینکه مشخص شد نسخه‌ی موبایلی این سیستم‌عامل هیچ کمکی در دستیابی به این هدف نمی‌کند، زمان‌بندی خود را برای تصرف بازار تغییر داد. ویندوز ۱۰ در‌حال‌حاضر روی ۷۰۰ میلیون دستگاه شامل کامپیوترهای دسکتاپ، تبلت‌ها، گوشی‎‌های هوشمند و حتی کنسول‌های بازی XBOX one نصب شده‌ است. ویندوز ۷ با وجود تمامی فشارهای مایکروسافت به کاربران برای به‌‍روز‌رسانی رایگان ویندوز و نیز کمپین بازاریابی «کامپیوتر دسکتاپ چه‌ کاری انجام می‌دهد؟» بر مدار قدرت باقی‌ ماند؛ کمپینی که برای هدف‌گیری کاربران دارای سیستم‌هایی با عمر چهارپنج ساله طراحی شده‌ بود.

windows 10
windows 10

افزایش سهم ویندوز ۱۰ از بازار کامپیوترهای دسکتاپ نقطه‌ی عطف مهمی برای این سیستم‌عامل درست یک‌ سال پیش‌ از قطع پشتیبانی‌های گسترده‌ی مایکروسافت از ویندوز ۷ است. شایان ذکر است مایکروسافت ۱۴ ژانویه ۲۰۲۰ به تمامی پشتیبانی‌های خود از ویندوز ۷ پایان خواهد داد. ناگفته پیداست که مایکروسافت هنوز نیاز دارد کسب‌و‌کارهای ثروتمند را به‌جای انتخاب برنامه‌ی به‌روز‌رسانی‌های امنیتی گسترده (ESU) برای ویندوز ۷ به ارتقای سیستم‌های کامپیوتری خود به ویندوز ۱۰ متقاعد کند. ردموندی‌ها هفت سال پیش نیز با مشکل مشابهی برای انتقال کسب‌و‌کارها از ویندوز XP به ویندوز ۷ مواجه بودند و تصمیم گرفتند برگه‌های راهنمایی به‌منظور مقایسه‌ی هزینه‌ی این دو سیستم‌عامل را برای متقاعد‌ساختن کسب‌وکارها منتشر کنند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات