D1-lg

بیوگرافی جون آلمیدا، ویروس‌شناس اسکاتلندی کاشف اولین ویروس کرونا

دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۰
مطالعه 8 دقیقه
جون آلمیدا ویروس‌شناس اسکاتلندی بود که روش پیشرفته‌ای برای آزمایش و کشف ساختار ویروس‌‌ها ابداع کرد؛ روشی که به کشف اولین ویروس کرونا انجامید.
تبلیغات
D4-mci

جون آلمیدا (June Almeida) با نام کامل جون دالزیل هارت، ویروس‌شناس اسکاتلندی بود که یکی از پیش‌گامان تصویربرداری از ویروس‌ها در جهان شناخته می‌شود. او در تصویربرداری میکروسکوپی الکترونی بسیار ماهر بود و با همین مهارت‌ها، به شهرتی بین‌المللی دست یافت. او تحصیلات آکادمیک رسمی نداشت؛ اما پس از سال‌ها تجربه و فعالیت در آزمایشگاه‌های بزرگ، موفق شد مدرک دکتری بگیرد. جون آلمیدا کاشف اولین ویروس کرونا انسانی در جهان شناخته می‌شود.

یکی از موفقیت‌های اصلی آلمیدا در سال ۱۹۶۶ رخ داد. در آن سال، وی توانسته بود روشی در شناسایی و تشخیص ساختارهای ویروسی ابداع کند. روش‌های آلمیدا به کشف گروهی از ویروس‌ها منجر شد که بعدا به خانواده‌ی ویروس کرونا شهرت پیدا کرد. نوآوری‌های آلمیدا در آزمایش‌های میکروسکوپی الکترونی مرتبط با سیستم ایمنی بدن (IEM) و تحقیقات مرتبط با شناسایی ویروس‌هایی همچون هپاتیت B و HIV و ابولا نقش داشت. میکروگراف‌هایی که آلمیدا در تحقیقات خود توسعه داده بود، تا سال‌ها در کتاب‌های آموزشی ویروس‌شناسی استفاده می‌شد.

جون آلمیدا / June Almeida
کپی لینک

تولد و تحصیل

جون دالزیل هارت ۵ اکتبر ۱۹۳۰ در خیابان دانترون گلاسکو در اسکاتلند متولد شد. مادرش، جین دالزیل و پدرش، هری لئونارد هارت نام داشتند. پدر جون راننده‌ی اتوبوس بود و وضعیت مالی خانواده‌ی آن‌ها چندان مناسب نبود.

اطلاعات زیادی از سال‌های ابتدایی تحصیل جون در مدارس اسکاتلند در دست نیست. آنچه اکثر منابع تاریخی درباره‌ی ویروس‌شناس اسکاتلندی تأکید می‌کند، ترک تحصیل او در ۱۶ سالگی است. منابع تاریخی می‌گویند جون با وجود استعداد و مهارت درخورتوجه در تحصیل، در ۱۶ سالگی به‌دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه‌های تحصیل، مجبور شد ترک تحصیل کند.

جون به‌دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه‌های تحصیل، در ۱۶ سالگی از مدرسه انصراف داد

پس از ترک تحصیل، جون دالزیل به‌عنوان تکنسین در آزمایشگاه بافت‌شناسی درمانگاه سلطنتی گلاسکو مشغول به کار شد و هفته‌ای ۲۵ شیلینگ حقوق می‌گرفت. مهارت‌هایی که جون در نوجوانی و به‌صورت تجربی کسب کرده بود، در سال‌های بعد به توسعه‌ی توانایی‌ها و تبدیل به ویروس‌شناس به او کمک شایانی کرد. جون پس از مدتی در بیمارستان بارتس در لندن مشغول به کار شد و تا سال ۱۹۵۴ در آنجا ماند.

کپی لینک

پروژه‌های حیاتی آزمایشگاهی

در سال ۱۹۵۴، جون دالزیل با هنرمندی ونزوئلایی به‌نام انریکه آلمیدا ازدواج کرد. آن‌ها در همان سال به کانادا مهاجرت کردند و جون توانست به‌سرعت شغلی را مرتبط با آموزه‌های قبلی در انتاریو پیدا کند. او در مؤسسه‌ی تحقیقات سرطان انتاریو تورنتو مشغول به کار شد و ۱۰ سال در آنجا فعالیت کرد.

فعالیت جون در مؤسسه‌ی سرطان‌شناسی انتاریو بر تحقیقات با میکروسکوپ‌های الکترونی متمرکز بود. وی در آن زمان به‌نام جون آلمیدا شناخته می‌شد و در همکاری با دیگر کارمندان و متخصصان مؤسسه‌ی کانادایی، مطالعاتی متمرکز بر رنگ‌آمیزی نگاتیوی برای آزمایش‌های پزشکی انجام دادند. روشی که جون و همکارانش در آزمایش‌های میکروسکوپی الکترونی به‌‌کار می‌گرفتند، ویروس را درمعرض آنتی‌بادی‌ها قرار می‌داد و با رنگ‌آمیز پس‌زمینه‌ی زیر میکروسکوپ، شناسایی و کشف ساختار ویروس را در میان آنتی‌بادی‌‌ها آسان می‌کرد.

ویروس کرونا

یکی از دستاوردهای اولیه‌ی مهمی که آلمیدا با روش تصویربرداری جدید خود کسب کرد، تصویربرداری از ویروس سرخچه بود. او همچنین در تصویربرداری‌های نگاتیوی موفق شد ساختار دقیق ویروس هپاتیت B را هم شناسایی کند. آلمیدا در تحقیقاتش به این نتیجه رسید که ویروس مذکور از دو ساختار بیرونی محافظ و ساختار داخلی تشکیل شده است. از دستاوردهای دیگر آلمیدا در آن سال‌ها می‌توان به مقاله‌ای در سال ۱۹۶۳ اشاره کرد که شناسایی ساختار ویروسی را در خون بیمار مبتلا به سرطان شرح می‌داد.

در سال ۱۹۶۴، جون آلمیدا موفق شد مدرک دکتری علوم دریافت کند. او بدون تحصیلات مرسوم آکادمیک و تنها به‌خاطر دستاوردهای تجربی آزمایشگاهی و مقاله‌های معتبر علمی، توانست مدرک دکتری بگیرد.

کپی لینک

کشف اولین ویروس کرونا انسانی

در منابع تاریخی، کشف اولین ویروس کرونا انسانی به دانشمندانی به‌نام دی‌جی تایرل و ام. ‌ال. بینو نسبت داده می‌شود. در سال ۱۹۶۵ و چندین سال پس از کشف ویروس کرونا در حیوانات، آن‌ها موفق شدند آن را در انسان‌ها شناسایی کنند. دو دانشمند مذکور ویروس را از مایع مخاطی بینی کودکی بیمار استخراج و ایزوله کردند. بیمار یادشده علائمی شبیه به سرماخوردگی عادی داشت. پس از مدتی، مشخص شد ویروس‌ خاصیت واگیردار قوی دارد و در نمونه‌های آزمایشگاهی، داوطلب دیگر علائمی شبیه به سرماخوردگی ایجاد می‌کند.

کشف ویروس کرونا

دو دانشمند کاشف ویروس جدید نام B814 را برای آن انتخاب کردند. آن‌ها با وجود موفقیت در شناسایی و انتقال ویروس به نمونه‌های داوطلب، توانایی کشت آن در آزمایش‌‌های کشت سلول را نداشتند. کشت سلول در محیط‌های آزمایشگاهی برای بررسی آن بدون نیاز به داوطلب‌های انسانی روندی حیاتی در آزمایش‌های ویروس‌شناسی محسوب می‌شود. تایرل و بیون در مقاله‌ای در سال ۱۹۶۵ نوشتند:

پس از شک‌و‌شبهه‌های اولیه‌ی متعدد، اعتقاد داریم ویروس B814 شباهتی به ویروس‌های انسانی سابق ندارد.

پس از ۱۰ سال فعالیت در مؤسسه‌ی ویروس‌شناسی کانادایی، جون آلمیدا به لندن بازگشت. او در بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی سنت‌توماس این شهر مشغول به کار شد که اکنون جزو بیمارستان‌های مشهور بریتانیا به‌شمار می‌رود که جزوی از کالج سلطنتی لندن است. تونی واترسون، استاد کرسی میکروبیولوژی در دانشگاه مذکور، در سال ۱۹۶۴ در سفری به کانادا، آلمیدا را راضی کرد تا به لندن بازگردد. آلمیدا در بیمارستان جدید روی پروژه‌های مرتبط با ویروس‌های هپاتیت B و سرماخوردگی تحقیق می‌کرد.

جون آلمیدا / June Almeida

دو سال پس از کشف اولیه، یعنی در سال ۱۹۶۷، نمونه‌هایی از ویروس جدید به‌دست آلمیدا رسید تا فرایند تصویربرداری نگاتیوی خود را روی آن امتحان کند. او با روش‌های ابداعی خود که با استفاده از میکروسکوپ الکترونی انجام می‌شد، سعی می‌کرد ساختار ویروس جدید را کشف و تصویرسازی کند.

آلمیدا در همکاری با تایرل توانست ساختار ویروس جدید را تصویرسازی کند. آلمیدا در ابتدا ویروس جدید را بسیار مشابه با آنلوفلانزا توصیف کرد و درنهایت، آن‌ها به این نتیجه رسیدند که ویروس مذکور ازلحاظ ساختاری شباهت زیادی به ویروس‌های برونشیت مرغی و هپاتیت موشی دارد. آن‌ها در مقاله‌‌ی سال ۱۹۶۷ خود تأکید کردند ویروس‌های جدید موسوم به B814 و 229 E که قبلا کشف شده بود، ساختاری بسیار مشابه به ویروس واگیردار برونشیت مرغی دارد. آن‌ها ویروس جدید را ویروس کرونا (Coronavirus) نامیدند. دلیل نام‌گذاری نیز شباهت لایه‌ی بیرونی ویروس به تاج پادشاهی بود. درنهایت، نام ویروس کرونا در سال ۱۹۶۸ رسما برای خانواده‌ی ویروس‌های جدید ثبت شد.

تاریخچه ویروس های کرونا

سال‌ها بعد و در سال ۱۹۸۴، جون آلمیدا مقاله‌ای درباره‌ی ویروس کرونا نوشت که نکات جالبی از آن را دربر داشت. ویروس‌شناس اسکاتلندی در مقاله‌ی خود به‌نام «شناسایی ویروس‌ها به‌کمک میکروسکوپ الکترونی» نوشت:

شناسایی و تصویربرداری از ویروس کرونا دشواری‌های متعددی دارد؛ چراکه برخی از بخش‌های سلول، مثلا میتوکوندرا، نمای سطحی پیچیده‌ای دارد. به‌هرحال، اگر نمونه‌های مناسبی برای آزمایش و تصویربردای پیدا شوند، شناسایی ویروس آن‌چنان دشوار نخواهد بود. درنهایت، می‌توان فرم ویروس را از سلول‌های زیستی اصلی متمایز کرد.

در سال ۱۹۶۷، واترسون کرسی تدربسی در دانشکده‌ی پزشکی تحصیلات تکمیلی لندن (RPGMS) به‌دست آورد. او بازهم آلمیدا را همراه‌با خود به دانشگاه جدید برد. آلمیدا در سال‌های بعد تحقیقات تصویربرداری و شناسای انواع ویروس مرتبط با بیماری‌های تنفسی را ادامه داد و مقاله‌هایی نیز درباره‌ی آن‌ها منتشر کرد. ویروس‌شناس اسکاتلندی سال‌های پایانی کار خود را در مؤسسه‌ی Wellcome گذراند. در سال‌های فعالیت در آن مؤسسه، پتنت‌های متعددی درزمینه‌ی تصویربرداری از ویروس‌ها به‌نام خود ثبت کرد.

ویروس کرونا
کپی لینک

سال‌های پایانی و مرگ

جون آلمیدا پس از بازنشستگی نیز به فعالیت‌های مرتبط با ویروس‌شناسی ادامه داد. چند سال بعد، به‌عنوان مشاور به مؤسسه‌ی ولکام بازگشت و در تصویرسازی ویروس HIV کمک شایانی به محققان کرد. از مقاله‌های مهمی که در سال‌های پس از بازنشستگی نوشته شد، می‌توان به مقاله‌ی سال ۱۹۷۹ درباره‌ی تشخیص آزمایشگاهی سریع ویروس‌ها اشاره کرد که برای سازمان بهداشت جهانی WHO تألیف شده بود.

حاصل ازدواج آلمیدا با همسر اولش، دختری به‌نام جویس بود که اکنون در حوزه‌ی روان‌پزشکی فعالیت می‌کند. او در سال ۱۹۸۲ از انریکه آلمیدا جدا شد؛ اما امروزه با نام خانوادگی همسرش شناخته می‌شود. آلمیدا در سال ۱۹۸۵ بازنشسته و با همسر دومش، فیلیپ ساموئل گاردنر، در منطقه‌ی بکسهیل آن‌سی اسکاتلند ساکن شد و در سال ۲۰۰۷، در همان منطقه براثر حمله‌ی قبلی از دنیا رفت.

آلمیدا با روش‌های نوآورانه‌ در تصویربرداری از ساختار ویروس‌ها، نام خود را در تاریخ جاودان کرد. او همچنین در دوران تدریس در کالج تحصیلات تکمیلی بندن، استاد آلبرت کاپیکیان بود و روش تصویربرداری میکروسکوپی به‌کمک سیستم ایمنی را به او آموزش داد. کاپیکیان که از طرف مؤسسه‌ی سلامت ملی آمریکا NIH برای بازدیدی ۶ ماهه به لندن رفته بود، از روش‌های آلمیدا برای شناسایی نوعی ویروس استفاده کرد که امروز به‌نام نوروویروس (Norovirus) شناخته می‌شود.

دستاوردهای شناسایی ویروسی آلمیدا در ماه‌های ابتدایی شناسایی و شیوع ویروس کرونا جدید موسوم به کووید ۱۹ باردیگر در صدر اخبار جهان قرار گرفت. رسانه‌های متعدد جهان در دوران شیوع این ویروس مرگ‌بار در سال ۲۰۲۰، به انتشار داستان زندگی آلمیدا روی آورده‌اند. هرالد و BBC و نشنال جئوگرافیک در ماه‌های اخیر، داستان آلمیدا را مجددا منتشر کرده‌اند. دانشمندان چینی که اولین برخوردها را با کووید ۱۹ داشتند، روش‌های تصویربرداری و شناسایی توسعه‌یافته‌ی آلمیدا را از ابزارهای مهم شناسایی ویروس جدید بیان کرده‌اند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
گلکسی S4 در کنار جعبه‌ی گلکسی S25 پلاس
۱۲ سال با گلکسی S4؛ کاربر قدیمی سامسونگ از مهاجرت به گلکسی S25 پلاس می‌‌گوید

یکی از کاربران ردیت وفاداری ۱۲ ساله‌اش به گلکسی S4 سامسونگ را روایت کرد.

148
18 ساعت پیش
گوشی های گلکسی S24 و S24 پلاس کنار هم
سامسونگ فروش رسمی گوشی‌های کارکرده را شروع کرد

علاقه‌مندان به گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ اکنون می‌توانند نسخه‌ی ریفربیشد این محصولات را با قیمت ارزان‌تر بفروشند.

15
16 ساعت پیش
منظره‌ی تپه‌ی Bliss ویندوز XP
منظره والپیپر ویندوز XP اکنون چه شکلی است؟

تپه‌ی سرسبزی که در عکس معروف ویندوز XP به آسمانی ژرف تکیه داده بود، روزی واقعیت داشت؛ اما امروز، دیگر خبری از آن منظره‌ی بکر نیست.

60
19 ساعت پیش
یک هکر با هودی مشکی در حال هک کردن
نشت اطلاعات بانک سپه صحت دارد؟

روابط عمومی بانک سپه ادعای هک شدن داده‌های این بانک را تکذیب کرد؛ با این حال گروه هکری گفته است قصد دارد داده‌های ۲۰ هزار مشتری را به‌زودی منتشر کند.

151
2 روز پیش
موتور پرده هوشمند شیائومی
شیائومی حالا پرده هوشمند هم دارد؛ طراحی مینیمال و کنترل با اپلیکیشن

شیائومی در کنار محصولات بی‌شماری که تولید می‌کند، حالا پرده‌ی هوشمندی معرفی کرده است که با اپلیکیشن کنترل می‌شود.

79
2 روز پیش
تبدیل عکس به تصویر انیمیشنی به سبک استودیو جیبلی / Ghibli
چگونه در ChatGPT به سبک استودیو جیبلی عکس بسازیم؟

ترند این روزهای فناوری، تبدیل عکس‌های معمولی به تصاویر انیمه‌ای به سبک استودیو جیبلی است که با استفاده از ChatGPT انجام می‌شود؛ اما چگونه؟

34
2 روز پیش
قلابچه ماهی در حال مرگ در نور روز در سطح آب
ایکاروس اعماق دریا: ماهی شگفت‌انگیزی که در نور ظاهر شد و دنیا را شگفت‌زده کرد

کشف نادر موجودی از ژرف دریا در نور روز، واکنش‌های گسترده‌ای را در دنیای مجازی برانگیخت و توجه‌ها را بیش از پیش، به حیات مرموز اعماق اقیانوس جلب کرد.

69
2 روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-B6Snappshop
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
00:38:14
LG QNED86 TV
بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
00:12:39
عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
00:14:56
عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
00:16:13
عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
00:23:39
عکس یخچال MoodUp ال‌جی
این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
00:05:48
بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
00:10:23
عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
00:13:31
زومکست با مدیرعامل جاباما
گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
00:38:48
دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
00:13:15
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
00:14:33
عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
00:30:05
موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
02:00:00
عکس مهرداد با قطعات داخلی آل این وان gt624 گرین
بررسی آل این وان گرین مدل GT624
00:35:45
عکس گوشی پوکو X7 پرو در دست
بررسی گوشی پوکو X7 پرو
00:10:50
عکس مسعود یوسف‌نژاد در کنار بهزاد اکبری
عقب‌گرد اکوسیستم استارتاپی بر اثر فیلترینگ
00:36:29
عکس گوشی‌های پوکو ایکس ۶ پرو و داریا باند ۲ در کنار هم
مقایسه گوشی داریا باند ۲ با پوکو X6 Pro
00:11:29
عکس گلکسی اس ۲۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرومکس در کنار هم و مقایسه دوربین
مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس
00:47:42
عکس ری‌برندینگ همراه اول و ساین جدید این اپراتور
مراسم ری‌برندینگ همراه اول؛ هویت جدید چه فرقی کرده؟
00:07:27
زومیت چطور بررسی می‌کنه؟
محصولات چطور تو زومیت بررسی می‌شن؟ 🔍📦
00:10:48
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
00:06:49
عکس مسعود یوسف نژاد و پشوتن پورپزشک درکنارهم و موضوع فیلترینگ اینستاگرام
شکست ۳ ساله فیلترینگ اینستاگرام؛ رشد ۳ برابری فروش ایرانی‌ها
00:32:59
آیفون ۱۶ ای و بی معنا
جایگزین آیفون اس ای معرفی شد؛ قلبی جدید با قیمت بالا 🔻
00:09:24
تصویر شادان با مکبوک و لوگو نرم افزارهایی که روی مک نصب می شوند و نمیشوند
قبل از خرید مک‌بوک این ویدیو رو ببین!
00:13:44
عکس بهزاد با میکروفون زومیت در دست و ماشین لباس‌شویی پاکشوما
برند پاکشوما در تولد ۵۰ سالگی خودش، ری‌برند شد
00:12:44
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
00:17:09
عکس آقای مصحفی با دو تا ماه در دست و زمین در پشت سر او
چی می‌شد اگه زمین ۲ تا ماه داشت؟
00:06:23
آموزش نصب لینوکس روی اندروید
آموزش نصب لینوکس روی گوشی‌های اندروید
00:30:39
عکس گوشی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس در کنار هم
بررسی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس
00:13:47
هوش مصنوعی سامسونگ
بررسی قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ در اس ۲۵
00:20:23
آینده تکنولوژی با ترامپ چطور خواهد شد؟
ترامپ با آینده تکنولوژی چی کار می‌کنه؟
01:14:29
عکس کاور خبرنگار زومیت و مدیرعامل زرپاد
قبل از خرید طلای آنلاین این ویدیو رو تماشا کنید!
00:01:12
همه چیز درباره دیپ سیک
دیپ سیک؛ انقلاب هوش مصنوعی از چین 🇨🇳⚡💻
00:23:37
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ؛ چاقوی کند سامسونگ 🔪🔥
00:19:41
گوشی اشتراکی
گوشی اشتراکی؟! دیگه گوشیت مال خودت نیست! 😳📱
00:09:55
عکس پلتفرم ابرآمد در رویداد ابری‌گپ
گزارش زومیت از رویداد «ابری‌گپ»
00:08:39
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
coming soon...

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
4
گلکسی A36 سامسونگ

از30,633,300تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از35,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
3.7
پوکو X7 شیائومی

از26,977,700تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
4.7
پوکو X7 پرو شیائومی

از29,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
4.4
گلکسی اس 25 سامسونگ

از76,499,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
3.5
آیفون 16 اپل

از85,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
3.8
آیفون 16 پرو مکس اپل

از169,699,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
4.4
آیفون 16 پرو اپل

از158,999,000تومان

کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
4
اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
3
اپل ایرپاد 4

از13,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
4.2
گلکسی A55 سامسونگ

از27,626,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
4.4
گلکسی A15 سامسونگ

از12,300,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
4.3
پوکو X6 پرو شیائومی

از27,915,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
4
پوکو X6 شیائومی

از27,648,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
4.5
پوکو F6 پرو شیائومی

از42,966,600تومان

گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
4.1
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
4.3
گلکسی A35 سامسونگ

از23,799,000تومان

پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
3.8
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
4.1
آیفون 13 اپل

از54,819,900تومان

گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.5
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
4.4
گلکسی اس 24 سامسونگ

از93,733,300تومان

موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
3.5
آیفون 13 پرو مکس اپل

از80,630,000تومان

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
4
آیفون 13 پرو اپل

از73,000,000تومان

گوشی موبایل آیفون 15 پرو اپل / Apple iPhone 15 Pro تیتانیومگوشی موبایل آیفون 15 پرو اپل / Apple iPhone 15 Pro تیتانیوم
4.1
آیفون 15 پرو مکس اپل

از144,000,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات