D1-kifpool

نیمی از ماده‌‌ی مرئی، جایی در جهان مخفی شده بود

دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
مطالعه 7 دقیقه
طی ۲۰ سال گذشته میزان قابل انتظار ماده‌ی مرئی جهان با تخمین‌ها و پیش‌بینی‌ها همخوانی نداشت. اما این ماده دقیقا کجا مخفی شده بود؟
تبلیغات
D4-mci

کیهان‌شناسان در اواخر دهه‌ی ۱۹۹۰، میزان ماده‌ی معمولی موجود در جهان را ۵ درصد تخمین زدند. ماده‌ی باقی‌مانده هم ترکیبی از ماده و انرژی تاریک است؛ اما پس از محاسبات بیشتر متوجه کاهش بخش زیادی از ماده‌ی مرئی جهان شدند.

طبق محاسبات بعدی، مجموع مواد مرئی موجود در جهان، به نیمی از ۵ درصد قابل انتظار رسید و در بیست سال گذشته، این مسئله، باریون مفقود (باریون‌ها مواد تشکیل شده از پروتون و نوترون هستند) نامیده شد. تلاش کیهان‌شناسان برای یافتن ماده‌ی مفقود تا مدت زیادی ناموفق بود. حل این مسئله نیاز به فناوری‌های جدید تلسکوپی داشت و کیهان‌شناسان بالاخره امسال توانستند به ماده‌ی مفقود پی ببرند.

منشاء مسئله

باریون نوعی طبقه‌بندی ذرات یا نوعی عبارت چتری است که پروتون‌‌ها و نوترون‌ها را در بر می‌گیرد. پروتون‌ها و نوترون‌ها، بلوک‌های سازنده‌ی ماده‌ی مرئی جهان هستند. تمام عناصر جدول تناوبی و هر ماده‌ی دیگری که فکرش را بکنید از پروتون و نوترون ساخته شده‌اند.

در اواخر دهه‌ی ۱۹۷۰، کیهان‌شناسان به وجود ماده‌ی تاریکی شک کردند. ماده‌ی تاریک، نوع مجهولی از ماده است که الگوهای گرانشی را در فضا ایجاد می‌کند و بخش زیادی از جهان را به خود اختصاص داده است. بخش اندکی از جهان هم از ماده‌های باریونی تشکیل شده است اما نسبت دقیق آن‌ها مشخص نیست. در سال ۱۹۹۷، سه دانشمند از دانشگاه‌ سندیگوی کالیفرنیا از نسبت هسته‌ی هیدروژن سنگین (هیدروژنی با میزان نوترون بیشتر) به هیدروژن عادی برای تخمین باریون‌های تشکیل‌دهنده‌ی جرم و انرژی جهان استفاده کردند.

ماده مرئی جهان

شرایطی مثل تابش پس‌زمینه‌ی مایکروویوی کیهانی از جهان آغازین، ارزیابی دقیقی از جرم باریون‌ها را به دانشمندان می‌دهد

هنوز جوهر پژوهش‌های یادشده خشک نشده بودند که سه کیهان‌شناس دیگر پژوهش‌های بیشتری را انجام دادند. طبق گزارش آن‌ها از اندازه‌گیری مستقیم،‌ باریون‌هایی که در ستاره‌ها، کهکشان‌ها و گاز اطراف آن‌ها وجود دارند، به نیمی از مقدار قابل انتظار (۵ درصد) رسیده بودند. به این ترتیب مسئله‌ی باریون مفقود مطرح شد. طبق قانون طبیعت، ماده نه به وجود می‌آید نه نابود می‌شود؛ بنابراین یا این ماده اصلا وجود نداشته است و محاسبات ریاضی غلط بوده‌اند یا ماده جایی در جهان مخفی شده است.

جستجوی ناموفق

ستاره‌شناسان سراسر جهان جست‌وجو را شروع کردند و درست یک سال پس از کیهان‌شناسان نظری به سرنخ‌های اولیه رسیدند. طبق محاسبات کامپیوتری، بخش زیادی از ماده‌ی مفقود در پلاسمای داغ یک میلیون درجه‌ای کم تراکم مخفی شده است. به این ماده، «واسطه‌ی میان‌کهکشانی داغ» هم گفته می‌شود که نام مستعار آن WHIM است. WHIM در صورت وجود می‌توانست مسئله‌ی باریون مفقود را حل کند اما در زمان این بررسی، راهی برای اثبات این مسئله وجود نداشت.

در سال ۲۰۰۱، شواهد دیگری از وجود WHIM به دست آمد. تیم پژوهشی دوم با بررسی نوسانات کم دما در پس‌زمینه‌ی مایکروویوی کیهانی (تشعشعات باقی‌مانده از بیگ‌بنگ)، پیش‌بینی قبلی مبنی بر تشکیل ۵ درصد جهان از باریون را تأیید کرد. باتوجه‌به دو تأییده‌ی مجزا، محاسبات ریاضی صحیح بودند و WHIM همان پاسخ به این مسئله بود. در این مرحله، کیهان‌شناسان باید پلاسمای نامرئی را کشف می‌کردند.

در طول ۲۰ سال گذشته، بسیاری از پژوهشگران، کیهان‌شناسان و اخترشناسان برای پی‌بردن به ماده‌ی تاریک مفقود رصدهای قابل توجهی را انجام داده‌اند. نشانه‌ها و سیگنال‌های غلطی هم دریافت کردند اما تیمی از پژوهشگران در نهایت موفق به کشف گاز اطراف کهکشانی شدند. به این ترتیب WHIM حتی در صورت وجود هم بسیار نازک و پراکنده بود.

دایره‌ی قرمز، نقطه‌ی دقیق اولین انفجار رادیویی در کهکشانی با میلیاردها سال فاصله‌ی نوری نشان می‌دهد.

راه‌حلی غیرمنتظره در انفجارهای رادیویی سریع

در سال ۲۰۰۷، فرصتی کاملا غیرمنتظره به وجود آمد. دونکان لوریمر، ستاره‌شناس دانشگاه ویرجینیای غربی، از کشف پدیده‌ای کیهانی به‌نام انفجار رادیویی سریع (FRB) خبر داد. FRB-ها، پالس‌های پر انرژی کوتاهی از انتشار رادیویی هستند. کیهان‌شناسان و ستاره‌شناسان هنوز از منشاء تولید آن‌ها اطلاع ندارند اما به‌نظر می‌رسد این امواج از کهکشان‌های دوردست سرچشمه گرفته باشند.

ازآنجاکه انفجارهای رادیویی، جهان را می‌پیمایند و از گازها و WHIM فرضی عبور می‌کنند، در کل جهان توزیع می‌شوند. عامل اسرارآمیز FRB-ها معمولا کمتر از یک هزارم ثانیه دوام می‌آورد و تمام طول موج‌ها در توده‌ای منسجم منتشر می‌شوند. در صورتی که شخصی به اندازه‌ی کافی خوش‌شانس (بدشانس) باشد و در نقطه‌ای نزدیک به محل تولید FRB قرار بگیرد، به‌صورت هم‌زمان مورد اصابت تمام طول موج‌ها قرار خواهد گرفت.

اما وقتی موج رادیویی از ماده عبور کند، سرعت آن هم کاهش پیدا می‌کند. هرچقدر طول موجی بلندتر باشد، موج رادیویی بیشتر ماده را حس می‌کند. می‌توان این فرایند را به مقاومت باد تشبیه کرد. هر چقدر خودرویی بزرگ‌تر باشد بیشتر مقاومت باد را حس خواهد کرد. اثر مقاومت باد بر امواج رادیویی نسبتا اندک است اما فضا جای بزرگی است. FRB به مرور زمان، میلیون‌ها یا میلیارد‌ها سال نوری را برای رسیدن به زمین طی می‌کند و انتشار امواج، سرعت طول موج‌های طولانی‌تر را کاهش می‌دهد درنتیجه این طول موج‌ها یک ثانیه دیرتر از طول موج‌های کوتاه‌تر به زمین می‌رسند.

توزیع FRB

انفجارهای رادیویی سریع از کهکشان‌هایی با میلیون‌ها و میلیاردها فاصله‌ی نوری. از این انفجارها می‌توان برای ردیابی باریون‌های مفقود استفاده کرد

FRB-ها به‌عنوان گزینه‌ای برای اندازه‌گیری باریون‌های جهان مطرح شدند. با اندازه‌گیری میزان گسترش طول موج‌های مختلف در یک FRB، می‌توان میزان دقیق ماده (مقدار باریون‌ها) و امواج رادیویی عبوری تا زمین را محاسبه کرد.

پژوهشگران تا این مرحله، فاصله‌ی زیادی با پاسخ نهایی نداشتند اما تنها به یک قطعه پازل نیاز داشتند. برای اندازه‌گیری دقیق تراکم باریون‌ها، باید سرچشمه‌ی FRB را پیدا می‌کردند. در صورت شناسایی کهکشان منبع، به مسافت طی شده پی‌ می‌برند. باتوجه‌به میزان پراکندگی، می‌توانند مقدار ماده‌ی نفوذی به راه زمین را شناسایی کنند. متأسفانه، تلسکوپ‌ها در سال ۲۰۰۷ به اندازه‌ی کافی برای شناسایی دقیق کهکشان منبع و درنتیجه فاصله‌ی FRB، خوب نبودند. درنتیجه پاسخ به مسئله، به پیشرفت تکنولوژی و دستیابی به داده‌های مناسب وابسته بود.

نوآوری فناوری

۱۱ سال از شناسایی اولین FRB می‌گذرد. در اوت ۲۰۱۸، پروژه‌ای مشارکتی به‌نام CRAFT، از رادیو تلسکوپ ASKAP (مسیریاب آرایه‌ی کیلومتر مربعی استرالیایی) برای جستجوی FRB-ها استفاده کرد. این تلسکوپ که توسط CSIRO، سازمان ملی علوم در استرالیا راه‌اندازی شده است، قادر به بررسی نسبت‌های عظیمی از آسمان است که تقریبا ۶۰ برابر اندازه‌ی ماه کامل هستند و می‌تواند FRB-ها و سرچشمه‌ی آن‌ها را در آسمان شناسایی کند.

با یافتن سرچشمه‌ی انفجارهای رادیویی می‌توان به میزان باریون‌های موجود در جهان پی برد

ASKAP یک ماه بعد از راه‌اندازی از اولین FRB عکس‌برداری کرد. پژوهشگران بلافاصله پس از شناسایی سرچشمه‌ی امواج، از تلسکوپ کک در هاوائی برای شناسایی کهکشان سرچشمه‌ی FRB و مسافت آن تا زمین استفاده کردند. اولین FRB در کهکشانی به‌نام DES J214425.25-405400.81 کشف شد که تقریبا ۴ میلیارد سال نوری با زمین فاصله دارد.

فناوری و تخصص به کمک آمدند. پژوهشگران برای پاسخ به پرسش، به اندازه‌گیری میزان توزیع از FRB و سرچشمه‌ی آن نیاز داشتند؛ اما برای ارزیابی مقدار قابل توجهی از باریون‌ها نیاز به اندازه‌گیری چند FRB داشتند. درنتیجه منتظر ماندند تا فضا سیگنال‌های بیشتری از FRB-ها را ارسال کند.

تا اواسط ژوئیه‌ی ۲۰۱۹، پنج رویداد دیگر هم ثبت شد که این تعداد برای اولین جستجوی ماده‌ی مفقود کافی بود. پژوهشگران با استفاده از معیارهای توزیع شش FRB کشف‌شده، قادر به محاسبه‌ی دقیق میزان ماده‌ای شدند که امواج رادیویی قبل از رسیدن به زمین از آن‌ها عبور کرده‌اند. آن‌ها بالاخره به میزان دقیق ۵ درصد ماده‌ی مرئی رسیدند. همچنین باریون‌های مفقود را به‌صورت کامل شناسایی کردند و با حل این مسئله، دو دهه پژوهش را جبران کردند.

معیار توزیع FRB

تصویری از رابطه‌ی معیار توزیع FRB-ها (نقاط) در مقایسه با پیشگویی کیهانی (منحنی سیاه) است. این تطبیق، تأییدی بر کشف کل ماده‌ی مفقود است

نتیجه‌ی فوق اولین گام در پاسخ به میزان ماده‌ی موجود در جهان است. پژوهشگران تنها با شش نقطه‌ی داده‌ای، باریون‌ها را تخمین زده‌اند و هنوز نقشه‌ی جامعی از باریون‌های مفقود به دست نیامده است. وجود WHIM-ها و مقدار آن‌ها تقریبا اثبات شده است اما میزان توزیع آن‌ها هنوز مشخص نیست. ممکن است این گازها بخشی از شبکه‌ی وسیع گاز باشند که کهکشان‌هایی به‌نام شبکه‌ی کیهانی را به یکدیگر وصل می‌کنند؛ اما کیهان‌شناسان تقریبا با شناسایی 100 FRB می‌توانند نقشه‌ای دقیق را بکشند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
راه های گرفتن اسکرین شات در گوشی های سامسونگ
چهار روش آسان برای گرفتن اسکرین شات در سامسونگ

برای اسکرین‌شات گرفتن مجبور به استفاده از دکمه‌های ترکیبی نیستید و می‌توانید از امکانات مختلف گوشی گلکسی برای گرفتن اسکرین‌ شات سامسونگ استفاده کنید.

40
19 ساعت پیش
یختاق‌های شمالگان در گرینلند
گنجینه پنهان گرینلند؛ چرا بزرگ‌ترین جزیره دنیا توجهات را جلب کرده است؟

برای بیش از یک قرن، منابع معدنی حیاتی و تاریخ زمین‌شناختی خاص گرینلند، نگاه جهانیان را به این جزیره دوخته است. اما آیا دسترسی به این گنجینه آسان است؟

76
یک روز پیش
ضخامت گلکسی A55 از نمای کناری
گلکسی A56، میان‌رده موردانتظار سامسونگ یک گام به رونمایی نزدیک شد

طبق اطلاعات فاش‌شده از گلکسی A56 5G، این گوشی به‌زودی با تراشه‌ی اگزینوس ۱۵۸۰ معرفی خواهد شد.

147
2 روز پیش
دورهمی زومیت
نخستین دورهمی زومیت با حضور بیش از هزار نفر برگزار شد

زومیت بعد از ۱۴ سال فعالیت، در شبی که به رؤیا شبیه بود، با همراهان همیشگی و وفادارش دیدار کرد.

142
2 روز پیش
آفتاب سوختگی
دانشمندان می‌گویند درباره علت آفتاب‌سوختگی اشتباه می‌کردند

درحالی‌که عموما تصور می‌شود اثرات آفتاب سوختگی پیامد آسیب‌دیدگی DNA است، مطالعه جدیدی تئوری متفاوتی پیشنهاد می‌کند.

24
یک روز پیش
طرح گرافیکی با عنوان محمد برای عید مبعث
بسته ویژه ایرانسل به مناسبت مبعث رسول اکرم (ص)

ایرانسل بسته ترکیبی ویژه‌ای به مناسبت عید مبعث، برای تمام مشترکان خود در نظر گرفته که ترکیبی اینترنت و مکالمه ایرانسلی، در روز عید مبعث ارایه ...

37
16 ساعت پیش
تنظیمات اینترنت آیفون
تنظیمات اینترنت گوشی آیفون برای ایرانسل، همراه اول و رایتل

برای دسترسی به اینترنت سیمکارت در گوشی‌های آیفون باید تنظیمات APN آن را تغییر دهید. در این مقاله تنظیمات اینترنت ایفون را اموزش می‌دهیم.

19
2 روز پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

تبلیغات
D7-zoomitproduct
D7-bmsd
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
بررسی کاور فر تو کار ال جی
معرفی فر تو کار ال‌جی؛ مدل ۷۶ لیتری LG InstaView
00:04:55
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
00:09:22
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / ASUS ROG Zephyrus G14 Review
بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / Zephyrus G14 Review
00:10:58
کاور ویدئو برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
00:11:32
کاور ویدئو بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MSI MEG Aegis Ti5 Review
بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MEG Aegis Ti5
00:09:54
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
00:13:00
کاور ویدئو بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review
بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Tab S8 Ultra Review
00:12:44
کاور ویدئو بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
00:10:48
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
00:08:43
کاور ویدئو بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
00:09:37
کاور ویدئو جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
00:05:58
کاور ویدئو بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
00:11:47
کاور ویدئو مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو / Google Pixel 7 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G vs Apple iPhone 14 Pro Max Camera Test
مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو
00:09:00
کاور ویدئو مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
00:12:34
کاور ویدئو بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
00:18:17
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا
00:13:10
کاور ویدئو مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 14 Pro Max Performance Comparison
مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا
00:09:42
کاور ویدئو بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
00:10:19
کاور ویدئو نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Unboxing
نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Galaxy A14 Unboxing
00:07:55
کاور ویدئو بررسی و مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس / Samsung Galaxy S23 & S23 Plus Review
بررسی و مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس سامسونگ
00:13:54
کاور ویدئو بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
00:05:57
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 And A34 Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ
00:07:10
کاور ویدئو بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
بررسی گلکسی A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A34 Review
00:06:20
کاور ویدئو بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
بررسی تبلت آیپد پرو اپل 2022 / Apple iPad Pro M2 2022 Review
00:09:52
کاور ویدئو آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unboxing
آنباکس لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / ASUS ROG Strix G16 Unbox
00:05:55
کاور ویدئو بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
بررسی هدست واقعیت مجازی پلی استیشن VR2 سونی / PSVR2 Review
00:12:59
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
بررسی لپ تاپ ROG Strix G16 ایسوس / Asus Strix G16 Review
00:09:19
عکس بهزاد و لوگوی اوپن ای آی در کنار اکانت‌های پلاس و رایگان چت‌جی‌پی‌تی
مقایسه کامل چت‌جی‌پی‌تی پولی و رایگان
00:44:10
کاور ویدئو آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
آشنایی با بهترین هدفون‌های بی‌سیم؛ از ۵۰۰ هزار تومن به بالا
00:10:02
کاور ویدئو مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
مقایسه گلکسی A54، گلکسی A73 و S21 FE سامسونگ
00:11:07
کاور ویدئو مقایسه دوربین پرچم‌دار و میان‌رده؛ گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 اولترا درمقابل گلکسی A54 سامسونگ
00:04:51
کاور ویدئو آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
آنباکس پوکو F5 شیائومی / Xiaomi Poco F5 Unboxing
00:04:26
کاور ویدئو آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
آنباکس شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Unboxing
00:08:17
کاور ویدئو بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
بررسی شیائومی 13 لایت / Xiaomi 13 Lite Review
00:10:17
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
41 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
55 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات