هاب USB-C جدید انکر توانایی اتصال ۳ مانیتور به مکبوکهای M1 را ممکن میکند
شرکت انکر بهتازگی هاب USB-C جدید خود را با پشتیبانی از ۱۰ پورت مختلف رونمایی کرده است که مهمترین ویژگی آن افزایش مانیتورهای قابلاتصال به مکبوکهای M1 از یک به سه مانیتور است. این محدودیت آزاردهنده از ابتدا گریبانگیر برخی از دارندگان این سری از دستگاههای اپل بود.
داک Anker 563 از ۱۰ پورت مختلف تشکیل شده است که شامل پورتهای USB-C و USB-A حتی ورودیوخروجی ۳٫۵ میلیمتری هدفون و پورت شبکه اترنت نیز میشود.
مهمترین قسمت این هاب مربوط به پورتهای خروجی تصویر آن میشود که مجموعهای از یک پورت HDMI با حداکثر خروجی 4K و نرخ نوسازی ۳۰ هرتز (هنوز نرخ نوسازی در کیفیتهای پایینتر مشخص نیست)، پورت HDMI دیگری با حداکثر خروجی 2K یا 1440p با نرخ نوسازی ۶۰ هرتز و یک دیسپلی پورت با خروجی 2K و نرخ نوسازی ۶۰ هرتز را تشکیل میدهند.
احتمالاً متوجه موضوع عجیبی شدهاید: پورت HDMI اول تنها توانایی خروجی تصاویر با کیفیت 4K و نرخ نوسازی ۳۰ هرتز را دارد. این یعنی در زمان استفاده از آن کیفیتی مطلوب را تجربه نخواهید کرد؛ اما همچنان برای مشاهدهی محتوای ویدئویی که در آن بهندرت نرخ نوسازی از ۳۰ هرتز فراتر خواهد رفت، گزینهای مناسب خواهد بود.
محدودیت دیگر اجبار استفاده از نرمافزار DisplayLink برای خروجی همزمان ۳ مانیتور در مکبوکهای M1 خواهد بود. این موضوع باعث شد کاربران تجربهای ناخوشایند و ناپایدار را در استفاده از هابهای پیشین داشته باشند.
برای مثال، میتوانیم به هابهای تولید شرکت Hyper اشاره کنیم که در زمان معرفی، امکان اتصال دو مانیتور به مکبوکهای M1 بدون ابزارهای جانبی مطرح شد؛ اما پس از عرضه و در زمان استفاده، مشخص شد که همچنان به نصب نرمافزار اختصاصی برای استفاده از این ویژگی نیاز خواهیم داشت.
با نگاهی گذرا به پورتهای تصویر، باید بگوییم که Anker 563 از یک پورت USB-C با پشتیبانی از فناوری Power Delivery نیز بهره میبرد که با استفاده از آن میتوانید دستگاههای دیجیتال خود را با حداکثر سرعت ۱۰۰ وات شارژ کنید.
پورت یکگیگابیتی اترنت، پورت USB-C پنجگیگابیتی با پشتیبانی از شارژر ۳۰ وات Power Delivery، پورت USB-A پنجگیگابیتی با پشتیبانی از خروجی ۷٫۵ واتی و دو پورت USB-A که تنها میتوانند دادهها را با سرعت ۴۸۰ مگابیتبرثانیه انتقال دهند، از دیگر پورتهای هاب جدید انگر بهشمار میروند. انرژی داک نیز ازطریق ورودی اختصاصی DC تأمین میشود.
مک بوک M1 اپل بهواسطهی محدودیتهای پشتیبانی از چند مانیتور وضعیت نامناسبی داشتند؛ اما خوشبختانه با عرضهی مک بوک M1 Pro و مک بوک M1 Max پشتیبانی بومی از چند مانیتور به دستگاههای مرتبط افزوده شد. درحالحاضر، اطلاعاتی از نسل بعدی تراشههای اختصاصی اپل با نام احتمالی M2 منتشر نشده است و وضعیت پشتیبانی مکبوکهای مجهز به این تراشه از چند مانیتور مشخص نیست. باوجوداین هرچه هست، امیدواریم برای اتصال چند مانیتور به خرید هابهای گرانقیمت نیازی نباشد.