عربستان و امارات به حوزه هوش مصنوعی هجوم می‌برند

چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۰
مطالعه 2 دقیقه
پرچم عربستان سعودی در کنسولگری استانبول ترکیه
عربستان و امارات هزاران واحد از پردازنده‌های گرافیکی ۴۰٬۰۰۰ دلاری انویدیا را خریده‌اند تا به‌طور جدی در حوزه‌ی هوش مصنوعی ورود کنند.
تبلیغات

خبرگزاری فایننشال تایمز در گزارشی اختصاصی می‌گوید عربستان سعودی حداقل ۳٬۰۰۰ واحد از پردازنده گرافیکی انویدیا H100 را که به‌طور ویژه برای پردازش‌های هوش مصنوعی تولید شده، خریداری کرده است. این گرافیک به ۱۴٬۵۹۲ هسته‌ی CUDA و ۸۰ گیگابایت حافظه‌ی HBM3 مجهز است و باس حافظه‌اش به ۵٬۱۲۰ بیت می‌رسد. قیمت گرافیک موردبحث به ۴۰٬۰۰۰ دلار می‌رسد.

الکس هیث، افشاگر خوش‌سابقه‌، هفته‌ی گذشته در گزارشی اختصاصی مدعی شده بود که Nvidia H100 پردرخواست‌ترین محصول حال حاضر صنعت فناوری است و بسیاری از شرکت‌ها برای خریدن H100 دست‌و‌پا می‌زنند. خرید ۳٬۰۰۰ واحد از این گرافیک قدرتمند، دستاورد مهمی برای دولت عربستان است.

خرید سه هزار تراشه‌ی H100 دستاورد بسیار مهمی برای عربستان است

منابع آگاه به فایننشال تایمز گفته‌اند که دولت امارات متحده‌ی عربی نیز «هزاران تراشه‌ی انویدیا» خریده و مدل زبانی متن‌باز اختصاصی به نام فالکون (Falcon) توسعه داده است.

انویدیا احتمالاً امسال ۵۵۰٬۰۰۰ واحد از گرافیک H100 را روانه‌ی بازار می‌کند. اکثر این پردازنده‌ها توسط شرکت‌های آمریکایی خریداری شده‌اند. ۳٬۰۰۰ پردازنده‌ی خریداری‌شده توسط عربستان، بالغ‌بر ۱۲۰ میلیون دلار ارزش دارند.

گرافیک Nvidia H100 انویدیا رنگ طلایی

شرکت OpenAI چت‌بات ChatGPT را با استفاده از ۱٬۰۲۴ پردازنده‌ی A100 تعلیم داد. مدل زبانی فالکون کشور امارات در طول دو ماه با بهره‌گیری از ۳۸۴ پردازنده‌ی A100 توسعه داده شده است. این کشور سری جدیدی از پردازنده‌های انویدیا را خریداری کرده است تا پروژه‌های هوش مصنوعی جدیدی را شروع کند.

عربستان با بهره‌گیری از پردازنده‌ های قدرتمند انویدیا در پی ساخت یک ابرکامپیوتر اختصاصی به نام شاهین۳(Shaheen III) است. این ابرکامپیوتر به ۷۰۰ ابرتراشه‌ی گریس هاپر(Grace Hopper) مجهز خواهد بود. این ابرتراشه‌ها، یک پردازنده‌ی مرکزی مبتنی‌بر معماری گریس را با یک پردازنده‌ی گرافیکی H100 ادغام می‌کنند.

عربستان از ابرتراشه‌های گریس هاپر برای ساخت مدل زبانی بزرگ نیز استفاده می‌کند. این مدل زبانی توسط پژوهشگرانی توسعه داده شده است که پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌های چینی حاضر در فهرست تحریم آمریکا، نمی‌توانند در ایالات متحده کار کنند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات