چطور با هوش مصنوعی نویز صدا را حذف کنیم؟
احتمالاً تاکنون بارها مقالههای مختلفی درباره روشهای بالا بردن کیفیت عکس با هوش مصنوعی به چشمتان خورده است؛ اما آیا میدانید که میتوان به کمک این فناوری بهراحتی نویز فایلهای صوتی را نیز حذف کرد و به صدایی باکیفیت رسید؟
اگر تولیدکنندهی محتوا باشید، از اهمیت کیفیت صدا و تأثیر آن روی ذهن مخاطب آگاه هستید. تا چند وقت پیش رسیدن به کیفیت بالا نیازمند تجهیزاتی پیشرفته و گرانقیمت بود؛ اما حالا بهلطف هوش مصنوعی و ابزارهای مبتنی بر آن، هر کسی قادر است به کیفیت استودیویی دست پیدا کند.
ابزارهای مختلفی برای بالابردن کیفیت فایلهای صوتی توسعه یافتهاند که در مقالهی پیشرو به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد. توجه داشته باشید برای استفاده از اکثر ابزارهای مورد بحث به خرید اشتراک نیاز خواهید داشت؛ بااینحال، ما سعی کردهایم مواردی را در مقاله جای دهیم که نسخهی رایگان آنها امکانات و مدتزمان استفادهی بیشتری را در اختیارتان قرار دهد.
۱. Adobe Enhance Speech
ادوبی پادکست با گزینههای ویرایش فوقالعاده را میتوان بهترین ابزار آنلاین حذف نویز حال حاضر دانست که با هوش مصنوعی فایلهای صوتی را بهبود میبخشد. ادوبی پادکست بیشتر برای فایلهایی مناسب است که صدای اصلی از پسزمینه کاملاً قابل تشخیص باشد. در غیر این صورت، شاید بخشهایی از سخنرانی بهعنوان نویز پاکسازی شوند.
نسخهی رایگان برنامه به شما امکان میدهد فایلهایی با حداکثر زمان ۳۰ دقیقه و حداکثر حجم ۵۰۰ مگابایت را ویرایش کنید. پس از گذشت ۲۴ ساعت این محدودیتها صفر میشوند و دوباره میتوانید فایل آپلود کنید. نکتهی دیگر اینکه برای ویرایش فایلهای ویدیویی به خرید اشتراک نیاز خواهید داشت.
- برای استفاده از برنامه، وارد وبسایت شوید و سپس Choose files را انتخاب کنید.
- پس از آپلود فایل دقایقی صبر کنید و سپس برای ذخیرهی آن در دستگاه، روی Download ضربه بزنید.
۲. Audio Enhancer
Audio Enhancer نیز تبحر بالایی در پاکسازی نویزهای پسزمینه دارد و با حذف صداهای اضافهی موجود در فایل صوتی، علاوهبر بهبود کیفیت صدای اصلی، میزان بلندی صدا را نیز تنظیم میکند. پس از آپلود فایل در وبسایت، از شما خواسته میشود که نوع فایل و طریقهی ویرایش آن را انتخاب کنید؛بهعنوان نمونه میتوانید از برنامه بخواهید صرفاً کیفیت صدا را افزایش یا اینکه نویزهای موجود در آن را کاهش دهد.
نسخهی رایگان برنامه عملکرد رضایتبخشی در پاکسازی نویز فایلهای صوتی دارد و امکان ویرایش فایلهایی با حجم حداکثر ۵۰۰ مگابایت و مدتزمان ۵ دقیقه را فراهم میآورد.
- برای استفاده از برنامه، تنها کافی است از طریق دکمهی زیر وارد وبسایت بشوید روی گزینهی Upload File کلیک کنید.
- در بخش Choose Enhancement برای کاهش نویز گزینهی reduce the background noise را انتخاب کنید.
- در بخش Select Content Type نوع فایل (پادکست، فایل ویدیویی یا غیره) را انتخاب کنید.
- بسته به حجم فایل، پس از گذشت حدودیِ یک دقیقه، میتوانید فایل ویرایششده را بهصورت آنلاین گوش دهید و سپس آن را دانلود کنید.
۳. Auphonic
تقویتکنندهی صوتی مبتنیبر هوش مصنوعی Auphonic ابزاری بسیار قدرتمند است و هر کاربری میتواند با آن، محتوای ویدئویی یا صوتی خود را به سطحی حرفهای برساند.
این وبسایت دارای ویژگیهای چشمگیری مانند رمزگذاری داخلی و امکان علامتگذاری هر فصل است. در ابتدای ورود به وبسایت، اعلام میشود که نسخهی رایگان تنها تا ۲ ساعت در ماه بهبود فایلهای صوتی را پوشش میدهد.
- در کادر Drop audio/video file فایل صوتی یا ویدیویی خود را آپلود کنید.
- روی Start processing ضربه بزنید.
- در این مرحله از شما خواسته میشود با حساب گوگل یا اپل خود وارد شوید یا با انتخاب Create an Auphonic Account حساب کاربری ایجاد کنید.
- پس از ساخت حساب کاربری، مجدداً به صفحهی مذکور هدایت میشوید. دوباره روی Start processing ضربه بزنید.
- در نهایت میتوانید با انتخاب گزینهی Download فایل ویرایششده را دانلود کنید.
۴. Easeus
وبسایت Easeus به شما امکان میدهد روزانه سه فایل را آپلود و ویرایش کنید؛ اما تنها امکان دانلود یکی از آنها را خواهید داشت. برای استفاده از این ابزار نیز همچون Auphonic باید حساب کاربری ایجاد کنید یا با حساب گوگل خود وارد شوید. همچنین توجه داشته باشید که مدتزمان فایل مورد نظر نباید از ۲۰ دقیقه بیشتر باشد.
- پس از ورود به وبسایت، برای ایجاد حساب کاربری گزینهی Sign in را در گوشهی بالا سمت راست صفحه انتخاب کنید.
- پس از ورود به حساب، از منوی سمت چپ روی گزینهی Noise Reducer کلیک کنید.
- روی دکمهی Choose file ضربه بزنید و فایل مدنظرتان را آپلود کنید.
- پس از آمادهسازی، با انتخاب گزینهی Download Vocal میتوانید فایل جدید را در دستگاه خود ذخیره کنید.
ابزارهای هوش مصنوعی انجام برخی کارها را بسیار سادهتر از همیشه کردهاند. علاوهبر حذف نویز صدا، اکنون این امکان را داریم که با بهترین ابزارهای تولید تصویر هوش مصنوعی، آثاری بینظیر خلق کنیم یا با بهرهگیری از بهترین ابزار هوش مصنوعی برای طراحی وبسایت، وبسایتهای حرفهای طراحی کنیم؛ بدون اینکه نیاز به دانش تخصصی زیادی داشته باشیم.
اگر ابزار آنلاین مبتنیبر هوش مصنوعی دیگری نیز وجود دارد که شما برای افزایش کیفیت فایلهای صوتی خود از آن استفاده میکنید، لطفاً نامش را در بخش نظرات با ما و دیگر کاربران زومیت به اشتراک بگذارید.
این مقاله را مصطفی عسگری در مهر ۱۴۰۲ نوشته بود و کوثر نیکومنش آن را در مرداد ۱۴۰۳ بهروزرسانی کرد.
نظرات