ایلان ماسک هوش مصنوعی را به غول چراغ جادو تشبیه کرد!
نشست جهانی بریتانیا درباب ایمنی هوش مصنوعی، دوم نوامبر (یازدهم آبان) با گفتوگوی بین نخست وزیر بریتانیا، ریشی سوناک، و ایلان ماسک به پایان رسید.
در میان مدیران OpenAI، متا و گوگل دیپمایند همراه با رهبران ۲۸ کشور، ماسک نیز یکی از افراد مهمی بود که در این اجلاس شرکت کرد.
گفتوگوی تقریبا یکساعتهی ماسک با سوناک از رویدادهای اصلی روز دوم بود. ماسک در این گفتوگو موضوعات مختلفی را مورد بررسی قرار داد، از خطرات هوش مصنوعی گرفته تا تحولات چین.
ایلان ماسک درگفتوگو با ریشی سوناک، فناوری نوپای هوش مصنوعی را به «غول چراغ جادو» تشبیه کرد: «داستان هوش مصنوعی شبیه به داستان غول چراغ جادو است. وقتی یک غول جادویی وجود دارد که میتواند همهی آرزوها را برآورده کند، معمولاً داستان به جای خوبی ختم نمیشود. مراقب باش چه چیزی آرزو میکنی.»
سران ۲۸ کشور دنیا بههمراه مدیران ارشد حوزهی فناوری توافقنامهی مهمی را امضا کردهاند
سوناک و ماسک به رباتهای هوشمندی اشاره کردند که برای کارکرد به یک کلید فیزیکی نیاز دارند و بیشباهت به فیلمهای علمی-تخیلی مانند ترمیناتور نیستند. سوناک گفت که همهی این فیلمها مضمون یکسانی دارند و اساساً با خاموششدن ربات توسط قهرمان داستان به پایان میرسند.
ماسک اظهار داشت که این فناوری، هم خوب است و هم بد. یکی از چالشهای آینده این خواهد بود که اگر یک غول جادویی داریم که میتواند هر کاری را که میخواهیم برایمان انجام دهد، چگونه میتوانیم معنای زندگی را پیدا کنیم؟
این موضوع پس از آن مطرح شد که دولتها و شرکتهای هوش مصنوعی به توافق رسیدند تا قبل از انتشار عمومی مدلهای جدید، آنها را مورد آزمایش رسمی قرار دهند؛ توافقنامهای که سوناک آن را دستاوردی بسیار مهم خواند.
وقتی از ماسک در مورد تأثیر هوش مصنوعی بر بازار کار پرسیده شد، ماسک آن را «مخربترین نیروی تاریخ» خواند و گفت که این فناوری هوشمندتر از باهوشترین انسانها خواهد بود: «زمانی فرا میرسد که به هیچ شغلی نیاز نیست. اگر میخواهید شغلی برای رضایت شخصی داشته باشید، میتوانید کار کنید، اما هوش مصنوعی قادر به انجام همهی کارها خواهد بود.» ماسک در پایان گفت نمیداند این باعث میشود مردم راحت باشند یا ناراحت.
علاوهبر این، ماسک در مورد مشارکت چین در اجلاس، اظهار نظر کرد و گفت که حضور آنها «ضروری» است؛ زیرا اگر آنها مشارکت نداشته باشند، اجلاس بیهوده میشود. به گفتهی ماسک اگر ایالات متحده، بریتانیا و چین در زمینهی ایمنی همسو باشند، اتفاق خوبی خواهد بود زیرا بهطورکلی رهبری توسط آنها صورت میگیرد.
طی سال گذشته، ایالات متحده و چین برای توسعه و استقرار پیشرفتهترین سیستمهای هوش مصنوعی پابهپای هم به رقابت پرداختند. از زمان ظهور سریع هوش مصنوعی، دولتهای جهان مشغول یافتن راهحلهای مناسب برای قانونمند کردن این فناوری بودهاند.
ماسک در پاسخ به سوناک که از او پرسید دولتها برای کاهش خطر باید چه کاری انجام دهند، گفت: «فکر میکنم وقتی امنیت عمومی در خطر است، دولت باید نقش داشته باشد. در مورد اکثریت قریببهاتفاق نرمافزارها، امنیت عمومی در خطر نیست؛ اما وقتی در مورد ابرهوش دیجیتال صحبت میکنیم که خطری برای عموم به همراه دارد، دولت در محافظت از مردم نقش دارد.»
ماسک گفت برای برخی از افراد سیلیکونولی که نگران ازبینرفتن نوآوری و کاهش سرعت آن هستند، مقررات «آزاردهنده» خواهد بود، اما وجود چیزی که او آن را «داور» میخواند خوب خواهد بود: «گاهی اوقات فکر میکنم خوشبینی بیشازحدی نسبت به فناوری وجود دارد. دولت بهعنوان داور باید مطمئن شود که رفتار عادلانه وجود دارد و ایمنی عمومی رعایت میشود.»
باوجود مخالفتهای سرسختانهی مدیرعامل تسلا با هوش مصنوعی، او شرکتی در صنعت هوش مصنوعی بنیانگذاری کرده است. ماسک امروز گفت که شرکت xAI فردا اولین هوش مصنوعی خود را برای گروهی منتخب منتشر خواهد کرد. طبق ادعای ماسک، این هوش مصنوعی میتواند از جهات مهمی، بهترین نوع موجود در بازار باشد.