کلید کوپایلت در کیبورد یکی از الزامات «کامپیوتر هوش مصنوعی» است
اینتل، مایکروسافت، کوالکام و ایامدی ماهها است که روی «کامپیوترهای هوش مصنوعی» کار میکنند و قرار است نقش این فناوری در سیستمعامل ویندوز روزبهروز پررنگتر شود.
مایکروسافت هنوز برنامههای بزرگی را که برای هوش مصنوعی ویندوز دارد اعلام نکرده است، اما بر اساس گفتهی اینتل، غول ردموندی پیشنیازهای ساخت کامپیوتر هوش مصنوعی را به تولیدکنندگان کامپیوتر شخصی اعلام کرده؛ یکی از اصلیترین پیشنیازها، بهرهمندی این کامپیوترها از دکمهی کوپایلت روی کیبورد است.
بر اساس گزارش ورج، مایکروسافت از شرکای تجاری خود میخواهد ترکیبی از سختافزار و نرمافزار را برای عملیکردن ایدهی کامپیوتر هوش مصنوعی ارائه دهند. این رویکرد شامل تولید سیستمی با واحد پردازشی عصبی (NPU)، جدیدترین مدل پردازندهی مرکزی و پردازندهی گرافیکی و دسترسی به هوش مصنوعی کوپایلت است.
پیشنیاز مایکروسافت یعنی برخی از لپتاپها نظیر محصولات سری ROG Zephyrus ایسوس که با پردازنده اینتل سری Core Ultra و واحد NPU عرضه شدهاند، بهدلیل نداشتن کلید کوپایلت، کامپیوتر هوش مصنوعی محسوب نمیشوند؛ البته اینتل به آنها بهعنوان کامپیوتر هوش مصنوعی نگاه میکند.
سخنگو اینتل در بیانیهای که برای ورج فرستاده است میگوید از نگاه تیم آبی، کامپیوترهای هوش مصنوعی دارای تراشهی Core Ultra و واحد پردازشی NPU هستند. اینتل میگوید که همکاری نزدیکی با مایکروسافت خواهد داشت، اما ممکن است شماری از لپتاپهایی که تراشهی Core Ultra دارند، به کلید کوپایلت مجهز نشوند.
فعلا مشخص نیست که کدام شرکتهای بازار کامپیوتر با پیشنیازهای مایکروسافت سازگار میشوند.
اینتل افزونبر اعلام پیشنیازهای AI PC، طرح شتابدهی به این سیستمها را نیز بهروزرسانی کرده است. این طرح که سال گذشته راهاندازی شد، قرار است توسعهدهندگان نرمافزار را به قابلیتهای مبتنیبر هوش مصنوعی علاقهمند کند. طبق گفتهی اینتل، طرح موردبحث در دسترس توسعهدهندگان کوچکتر هم قرار میگیرد.
اینتل به توسعهدهندگان اپلیکیشن هوش مصنوعی توصیه کرده است که سراغ خرید کامپیوتر کوچک جدید ایسوس با نام NUC Pro 14 بروند. این کامپیوتر ضمن بهرهمندی از پردازندهی Core Ultra دارای درگاههای پرتعداد و استاندارد تاندربولت ۴ و حداکثر ۹۶ گیگابایت رم است.