ایلان ماسک: هوش مصنوعی ممکن است پایان بشر را رقم بزند
به گفتهی ایلان ماسک، هوش مصنوعی میتواند بر زندگی انسان غلبه کند یا حتی آن را بهپایان برساند. او احتمال وقوع این اتفاق را بین ۱۰ تا ۲۰ درصد میداند. باوجوداین، ماسک معتقد است که باید پیشرفتهای بیشتری در عرصهی هوش مصنوعی انجام شود.
ایلان ماسک بهتازگی نظرات جنجالی خود را دربارهی هوش مصنوعی ابراز کرده و آن را «بزرگترین انقلاب فناوری» خوانده است. او میگوید که تا سال ۲۰۲۵ انرژی کافی برای تأمین برق مورد نیاز این صنعت وجود نخواهد داشت و همین امر موجب محدودشدن سرعت پیشرفت میشود.
ماسک ادعا میکند که احتمال بهپایان رسیدن زندگی بشر بهوسیلهی هوش مصنوعی وجود دارد و با وجود اینکه مشخص نیست چطور به این نتیجه رسیده، اما احتمال این اتفاق را تا ۲۰ درصد عنوان کرده و در عین حال معتقد است که همچنان باید زمینههای پیشرفت در هوش مصنوعی بررسی شوند.
بهگفتهی رومان یامپولسکی، پژوهشگر ایمنی هوش مصنوعی و مدیر آزمایشگاه امنیت سایبری در دانشگاه لوییویل، احتمال اینکه هوش مصنوعی حیات بشر را تهدید کند بسیار بیشتر از ادعای ماسک است. او اظهارات ماسک را بسیار محافظهکارانه میداند.
یامپولسکی میگوید که خطر بسیار زیادی وجود دارد و از آن بهعنوان p(doom) یاد میکند. p(doom) به احتمال تسلط بر زندگی انسانها یا حتی خاتمهدادن به آن توسط هوش مصنوعی مولد اشاره دارد.
ایلان ماسک پیش از این نگرانیهای مشابهی را دربارهی مدل GPT-4 شرکت OpenAI در شکایت خود علیه این استارتاپ هوش مصنوعی و مدیرعامل آن یعنی سم آلتمن اظهار داشته است. ماسک نبود تدابیر دقیق و محافظتی در مقابل از کنترل خارجشدن این فناوری را عامل نگرانی خود عنوان کرده بود.
برخی از پژوهشگران احتمال خطر p(doom) را حتی تا ۵۰ درصد نیز ذکر کردهاند. از سوی دیگر، یامپولسکی میگوید که تقریباً غیرممکن است هوش مصنوعی پساز بهدست آوردن ذکاوت فوقالعادهی خود، قابل کنترل باشد.