گوگل برای تأمین انرژی دیتاسنترهای هوش مصنوعی‌اش با یک استارتاپ هسته‌ای قرارداد بست

سه‌شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
مطالعه 2 دقیقه
نیروگاه هسته ای کوچک آزمایشی Kairos Power
گوگل بخشی از انرژی مورد نیاز دیتاسنترهای هوش مصنوعی خود را از نیروگاه‌های هسته‌ای Kairos Power تأمین خواهد کرد.
تبلیغات

گوگل اعلام کرد برای ساخت ۷ راکتور هسته‌ای کوچک در ایالات‌ متحده با استارتاپ Kairos Power همکاری خواهد کرد. هدف از این توافق، اضافه‌کردن ۵۰۰ مگاوات برق هسته‌ای از راکتورهای ماژولار کوچک (SMR) تا پایان دهه‌ی جاری است. انتظار می‌رود اولین راکتور تا سال ۲۰۳۰ راه‌اندازی شود و مابقی تا سال ۲۰۳۵ به بهره‌برداری برسند.

این اولین معامله‌ی مستقیم یک شرکت برای خرید برق هسته‌ای از راکتورهای ماژولار کوچک محسوب می‌شود. راکتورهای مذکور نسبت‌ به راکتورهای موجود، ابعاد کوچک‌تری دارند. اجزای آن‌ها به‌جای اینکه در محل ساخته شوند، درون کارخانه تولید می‌شوند که می‌تواند هزینه‌های ساخت را درمقایسه‌با نیروگاه‌های تمام‌عیار کاهش دهد.

شرکت Kairos برای اجرای برنامه‌های خود به تأیید مجوز طراحی و ساخت از کمیسیون تنظیم مقررات هسته‌ای ایالات‌ متحده (NRC) نیاز دارد. این استارتاپ قبلاً برای راه‌اندازی راکتور نمایشی در تنسی مجوز دریافت کرده است. همچنین Kairos درحال‌حاضر واحدهای آزمایشی را در یک مرکز توسعه در نیومکزیکو می‌سازد و در آنجا به ارزیابی اجزا، سیستم‌ها و زنجیره‌ی تأمین خود می‌پردازد.

جزئیات مالی توافق گوگل با Kairos Power اعلام نشده است. غول جست‌وجوی اینترنت می‌گوید ساختار این معامله به کاهش هزینه‌ها و اتصال سریع‌تر انرژی به شبکه کمک خواهد کرد.

مایکل ترل، مدیر ارشد بخش انرژی و آب‌وهوای گوگل با انتشار پست وبلاگی نوشت: «با خرید برق از راکتورهای متعددی که کارشناسان آن را دفترچه‌ی سفارش راکتورها می‌نامند، به تسریع استقرارهای مکرر راکتور که برای کاهش هزینه‌ها و عرضه‌ی سریع‌تر فناوری Kairos Power به بازار ضرورت دارد، کمک خواهیم کرد.»

رشد انفجاری هوش مصنوعی و نیاز مبرم آن به انرژی عظیم دیتاسنترها، به چندین معامله بین شرکت‌های فناوری بزرگ و صنعت هسته‌ای منجر شده است. مایکروسافت نیز اخیراً برای راه‌اندازی مجدد واحدی از نیروگاه Three Mile Island در پنسیلوانیا با Constellation Energy به توافق رسید. آمازون نیز چند ماه قبل یک دیتاسنتر هسته‌ای را از Talen Energy خریداری کرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات