مدیرعامل شرکت خالق ChatGPT: می‌دانیم چگونه هوش مصنوعی انسان‌گونه بسازیم

سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۵
مطالعه 2 دقیقه
سم آلتمن مدیرعامل OpenAI درکنار تصویر ربات
سم آلتمن می‌گوید شرکت تحت مدیریتش به‌دنبال دستیابی به «ابرهوشمندی به‌معنای واقعی کلمه» است.
تبلیغات

شرکت OpenAI که با توسعه‌ی مدل‌های زبانی بزرگ مانند ChatGPT شهرت جهانی یافته، اخیراً تغییری قابل‌ توجه در اهداف خود ایجاد کرده است. این شرکت، به‌جای تمرکز صرف بر هوش مصنوعی انسان‌گونه (AGI)، اکنون می‌خواهد به «ابرهوشمندی» دست یابد.

سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، در وبلاگ خود اعلام کرد که شرکت تحت مدیریتش «نحوه‌ی ساخت هوش مصنوعی عمومی به شکلی که ما به‌طور سنتی آن را درک کرده‌ایم» را می‌داند؛ بااین‌حال، هدف بعدی آن‌ها «ابرهوشمندی به‌معنای واقعی کلمه» است.

آلتمن، ابرهوشمندی را به‌عنوان ابزارهایی توصیف می‌کند که می‌توانند اکتشافات علمی و نوآوری را فراتر از توانایی‌های انسانی تسریع بخشند و به‌طور بالقوه به افزایش فراوانی و رفاه منجر شوند. این توصیف، شباهت زیادی به تعریف قبلی OpenAI از AGI دارد: «سیستم‌های هوش مصنوعی‌ای که به‌طور کلی از انسان‌ها باهوش‌ترند.»

تغییر تمرکز OpenAI می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از احتمالات، ارتباط نزدیک خالق ChatGPT با مایکروسافت است. طبق گزارش‌ها، قراردادهای انحصاری بین این دو شرکت تا زمان اعلام رسمی دستیابی اوپن‌ای‌آی به AGI، پابرجا می‌ماند. با تغییر هدف به ابرهوشمندی، OpenAI شاید به‌دنبال دورزدن محدودیت‌ها باشد. طبق گزارش‌های اخیر، مایکروسافت AGI را سیستمی تعریف می‌کند که قادر به تولید ۱۰۰ میلیارد دلار سود باشد؛ هدفی که OpenAI هنوز به آن نرسیده است.

از سوی دیگر، OpenAI با چالش‌های مالی نیز روبه‌رو دست‌وپنجه نرم می‌کند و OpenAI، با وجود پیشرفت‌های چشمگیر در فناوری هوش مصنوعی، هنوز در تلاش است تا با ارائه‌ی مدل‌های هوش مصنوعی‌های جدید با اشتراک‌های گوناگون، به سودآوری برسد.

علاوه‌براین، تغییرات مدیریتی اخیر در OpenAI نیز قابل چشم‌پوشی نیست. برکناری و سپس بازگشت آلتمن به سمت مدیرعاملی، نشان‌دهنده‌ی چالش‌هایی در ساختار حاکمیتی شرکت خالق ChatGPT بود.

تغییر رویکرد OpenAI، نگرانی‌هایی را نیز در مورد آینده‌ی هوش مصنوعی و تأثیر آن بر جامعه ایجاد کرده است. درحالی‌که آلتمن از مزایای بالقوه‌ی ابرهوشمندی برای پیشرفت علم‌ و فناوری صحبت می‌کند، خطرات احتمالی آن، مانند افزایش نابرابری و ازبین‌رفتن مشاغل نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات