مدیرعامل انویدیا می‌گوید تراشه‌های AI شرکتش سریع‌تر از قانون مور پیشرفت می‌کنند

چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
مطالعه 2 دقیقه
جنسن هوانگ درحال نشان دادن تراشه هوش مصنوعی انویدیا
مدیرعامل انویدیا توضیحات جالبی درمورد سرعت پیشرفت تراشه‌های هوش مصنوعی این شرکت درمقایسه‌با قانون مور ارائه داد.
تبلیغات

جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، اعلام کرد که تراشه‌های هوش مصنوعی شرکت تحت‌نظارتش با سرعت بیشتری نسبت‌ به قانون مور پیشرفت می‌کنند. این قانون را گوردون مور بنیان‌گذار اینتل در سال ۱۹۶۵ معرفی کرد. براساس قانون مور، تعداد ترانزیستورها روی تراشه‌ها هر دو سال دو برابر می‌شود، اما هوانگ ادعا می‌کند که انویدیا از قانون مذکور جلوتر رفته است.

بنر نارنجی زومیت و تپسی شاپ برای CES 2025

مدیرعامل انویدیا در مصاحبه با تک‌کرانچ توضیح داد که شرکتش به‌طور همزمان معماری، تراشه، سیستم، کتابخانه‌ها و الگوریتم‌ها را توسعه می‌دهد، که این امر موجب شتاب پیشرفت و توانایی نوآوری در تمامی حوزه‌ها می‌شود. او باور دارد که رویکرد مذکور به انویدیا اجازه می‌دهد که سریع‌تر از قانون مور حرکت کند.

سرعت پیشرفت قانون مور در سال‌های اخیر کاهش یافته، اما انویدیا با تراشه‌های جدید خود در انجام پردازش‌های مرتبط با استنتاج هوش مصنوعی، عملکردی تا ۳۰ برابر سریع‌تر از نسل قبلی ارائه داده است. این پیشرفت می‌تواند به کاهش هزینه‌های استنتاج و بهبود عملکرد مدل‌های هوش مصنوعی ازجمله مدل‌های OpenAI کمک کند.

هوانگ سه مرحله‌ی اصلی را برای مقیاس‌پذیری هوش مصنوعی معرفی کرد: پیش‌آموزش، پس‌آموزش و محاسبات زمان آزمون. این مراحل به مدل‌های هوش مصنوعی کمک می‌کنند تا عملکرد بهتری داشته باشند و هزینه‌های آموزش آن‌ها نیز کاهش می‌یابد. او همچنین پیش‌بینی کرد انویدیا با دنبال‌کردن روند کنونی، هزینه‌های استنتاج در مدل‌های هوش مصنوعی را در آینده کاهش خواهد داد.

مدیرعامل انویدیا تأکید کرد که تمرکز شرکت متبوعش بر ایجاد تراشه‌های با عملکرد بالاتر است و این تراشه‌ها در بلندمدت هزینه‌ها را کاهش خواهند داد. او همچنین افزود که مدل‌های استدلال هوش مصنوعی در آینده می‌توانند به بهبود داده‌های آموزشی کمک کنند.

هوانگ در پایان اشاره کرد که تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا امروزه ۱۰۰۰ برابر بهتر از ۱۰ سال پیش عمل می‌کنند که نشان از سرعت بالای پیشرفت آن دارد. او هیچ نشانه‌ای از توقف این روند در آینده‌ی نزدیک نمی‌بیند و پیش‌بینی می‌کند که پیشرفت‌های کنونی همچنان ادامه خواهند یافت.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات