علت سر و صدای جاروبرقی ؛ برای تعمیر دست نگه دارید

نکاتی در خصوص دلایل سر و صدای جاروبرقی
سه‌شنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۰
مطالعه 5 دقیقه
علت سروصدای جاروبرقی 1
در این مقاله از زومیت قصد داریم دلایل سروصدای زیاد در جاروبرقی را بررسی کنیم.
تبلیغات

جاروبرقی‌ از لوازم خانگی پر سروصدا محسوب می‌شود که صدای آن‌ها باتوجه به نحوه عملکرد، طبیعی است؛ اما گاهی اوقات، ممکن است صداها فراتر از حالت عادی به‌گوش برسند و مشکلاتی را به‌دنبال داشته باشند.

عوامل زیادی می‌توانند منجربه ایجاد صدای بلند و غیر عادی در جاروبرقی باشند که در ادامه این مقاله از زومیت به بررسی هرکدام از موارد خواهیم پرداخت.

سرو صدای زیاد جاروبرقی 1

علت صدای زیاد جاروبرقی چیست؟

همان‌طور که در ابتدا گفتیم، جاروبرقی به‌طور طبیعی دستگاهی پر سروصدا محسوب می‌شود؛ اما در برخی موارد، عوامل محیطی یا خرابی برخی از قطعات سبب ایحاد صدایی غیر عادی در دستگاه می‌شوند. از مهم‌ترین عوامل می‌توان به گرفتگی لوله جاروبرقی، جاروکردن اجسام سخت، پرشدن کیسه جاروبرقی، خراب‌شدن موتو جاروبرقی و لرزش بدنه جاروبرقی اشاره کرد که در ادامه به تفصیل آن‌ها را بررسی میکنیم.

1. گرفتگی لوله جاروبرقی

مسدودشدن مسیر لوله و خرطومی، اصلی‌ترین علت صدای زیاد در جاروبرقی است. گاهی اوقات که مشغول جاروکردن محل مورد نظرمان هستیم، ممکن است اجسام بزرگی مثل کاغذ مچاله‌شده، لنگه جوراب و... هم به‌طور ناخواسته داخل جارو کشیده شوند. این اجسام بزرگ در مسیر لوله یا خرطومی گیر می‌کنند و منجربه مسدودشدن مسیر خروج آشغال به کیسه می‌شوند.

در این هنگام صدای جاروبرقی خیلی بلندتر از قبل شنیده می‌شود و به نوعی به شما هشدار می‌دهد که مشکلی پیش آمده است. با خارج‌کردن عامل انسداد، صدای جاروبرقی هم به مراتب کم‌تر می‌شود و به حالت عادی باز می‌گردد.

2. جارو کردن اجسام سخت

به‌طورکلی، جاروکردن اجسام سخت هم می‌تواند صدای غیرعادیی در جاروبرقی تولید کند. مثلا اگر یک جسم فلزی مثل سکه به داخل جارو کشیده شود، صدای دستگاه تشدید و از حالت عادی خارج می‌شود.

نکته: با شنیدن هرگونه نویز خشن ابتدا باید جاروبرقی را خاموش و برای رفع صدای آن اقدام کنید. وجود میخ و فلزات نوک تیز داخل محفظه یا کیسه جاروبرقی می‌تواند صدمات شدیدی را به دستگاه فوق وارد کند.

3. پر شدن کیسه جاروبرقی

باتوجه به میزان استفاده از جاروبرقی و حجم آشغال‌ها لازم است تا بعد از چند بار استفاده، کیسه را تعویض کنید. در مورد دستگاه‌هایی که فاقد کیسه هستند، خالی‌کردن محفظه آشغال بعد از هربار استفاده توصیه می‌شود. درکل پرشدن کیسه فشار زیادی را به جاروبرقی تحمیل می‌کند و این امر موجب سروصدای غیر عادی در دستگاه فوق خواهد شد.

4. خراب شدن موتو جاروبرقی

موتور دستگاه فوق دارای بخش‌های متحرکی است. هنگامی که جاروبرقی روشن می‌شود، موتور شروع به چرخش می‌کند و نیروی برق عامل اصلی چرخش در قطعات آن است. به‌طور معمول موتورهای AC یا جریان الکتریکی، صدای بلندتری به‌وجود می‌آورند، اما جاروبرقی‌های موتور DC صدایی بسیار خفیف‌تری را دارند. وجود هرگونه اشکال در عملکرد موتور، می‌تواند باعث ایجاد سروصدای بیش‌ازحد در جاروبرقی شود.

نکته: سعی کنید درهنگام خرید به برند و کشور سازنده دستگاه توجه کنید. برخی از جاروبرقی‌ها از همان روزهای اول صدای زیادی دارند ولی برندهای معتبر اغلب با موتور کم صداتری کار می‌کنند. اگر مشکلی در موتور وجود داشته باشد، ممکن است هنگام روشن‌کردن دستگاه صدای زیادی به گوش برسد. در این موارد حتما دستگاه را خاموش و با تعمیرکاران مربوطه تماس بگیرید.

5. لرزش بدنه جاروبرقی

هرگونه لرزش در بدنه جاروبرقی می‌تواند ارتعاشات صدای دستگاه را افزایش دهد. اگر در‌حین جارو کشیدن صدای دستگاه زیاد شد، بدنه جاروبرقی را چک و با یک جابه‌جایی جزئی صداهای غیر عادی را برطرف کنید. در‌صورتی‌که با راهنمایی‌های فوق مشکلتان رفع نشد، حتما با تعمیرکاران مجرب جهت بررسی دقیق‌تر هماهنگ کنید.

نکته: سیستم کار جاروبرقی به نحوی است که با مکش هوا، آشغال را وارد محفظه خود می‌کند. سعی کنید برای کارکرد بهتر جاروبرقی، همیشه آن را روی سطح صاف و هموار قرار دهید.

سروصدای زیاد جاروبرقی 2

انواع صداهای غیر عادی در جاروبرقی

در‌مجموع عوامل زیادی باعث ایجاد صداهای غیرعادی در جاروبرقی می‌شوند اما در بیشتر مواقع باید علت را با بررسی موتور دستگاه جویا شوید. به‌عنوان مثال، ممکن است قسمتی از موتور جاروبرقی بشکند و صدای تق‌تق ایجاد شود. صداهای غیر عادی که به‌دلیل اختلال در موتور دستگاه فوق شنیده می‌شوند، شامل موارد زیر هستند:

  • صدای زوزه کشیدن
  • صدای بوق
  • صدای زمزمه
  • صدای سنگ‌زنی
  • صدای خراشیدن
  • صدای سوت

نکته: اگر دستگاهتان صداهای بالا را در خود داشت، سعی کنید جهت بررسی و عیب‌یابی موتور جاروبرقی، حتما از تکنسین‌های مجاز کمک بگیرید و هرگز بدون داشتن اطلاعات تخصصی دست به‌کار نشوید. همچنین با دانستن اینکه چرا جارو‌برقی در حین کار کردن خاموش می‌شود؟ می‌توانید تاحد زیادی از مشکلات مربوطه جلوگیری کنید.

چگونه صدای جاروبرقی را کم کنیم؟

برای کم کردن صدای جاروبرقی، مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول

فیلتر و کیسه دستگاه را بردارید و از پرنبودن آن‌ها مطمئن شوید. سعی کنید مطابق دستورالعمل مدل دستگاه، فیلترها را تمیز یا کیسه را تعویض کنید. ضایعات بیش‌از‌حد باعث می‌شود موتور سروصدای زیادی ایجاد کند.

نکته: اگر جاروبرقی بدون کیف دارید، باید غلطک و نازل برس را بررسی و از انسداد آن‌ها جلوگیری کنید. همچنین باید موانع (مثل مو) را با استفاده از تیغ یا قیچی از بین ببرید.

مرحله دوم

شلنگ جاروبرقی را بررسی و هرگونه ضایعات بزرگی را خارج کنید. مقادیر زیادی گرد و غبار و همچنین سنگ یا مواد سخت دیگر، ممکن است باعث ایجاد صدای بلند در موتور شوند.

مرحله سوم

فن دستگاه را بررسی و در‌صورت آسیب دیدگی یا گرفتگی، مشکلش را رفع کنید.

  • هرگونه گرد و غبار، زباله‌، کرک، مو و... را تمیز و حذف کنید.
  • تیغه‌های فن را بررسی کنید که خمیده یا شکسته نشده باشند.
  • درصورت نیاز تیغه‌های فن را تعویض کنید.
  • بهتر است برای تعویض فن با تعمیرکاران مربوطه تماس بگیرید.

نکته: اگر فن شل باشد، با چرخش موتور جاروبرقی صدای تکان‌ دهنده‌ای ایجاد می‌شود و ممکن است به سایر قطعات دستگاه آسیب جدیی وارد شود.

مرحله چهارم

گردوغبار را از روی قاب موتور پاک کنید چراکه وجود آن‌ها در اطراف موتور باعث گرم‌شدن بیش‌از‌حد می‌شود و این امر می‌تواند باعث لرزش و سروصدای زیاد در جاروبرقی شود. هچنین اگر در اطراف موتور خوردگی وجو داشت، باید در اسرع وقت آن را تعویض کنید.

سروصدای زیاد جاروبرقی 3

جمع‌بندی

در این مقاله از زومیت قصد داشتیم به دلایلی که منجربه سروصدای غیر عادی در جاروبرقی می‌شوند، بپردازیم. سروصدای بیش‌ازحد جاروبرقی عوامل زیادی دارد که اصلی‌ترین آن‌ها را در این مقاله نام بردیم. اگر با مواردی که ذکر شد مشکلات دستگاهتان رفع نشد، حتما جهت عیب‌یابی و بررسی دقیق‌تر از تعمیرکاران مجاز کمک بگیرید.

داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات