علت خشک نشدن البسه در ماشین لباسشویی؛ بررسی تمامی عوامل و راهحل ها
یکی از مشکلات رایج ماشین لباسشویی که در مورد آن گزارشات بسیاری شده است، خشک نکردن دستگاه یا به عبارت دیگر خشک نشدن البسه در ماشین لباسشویی است؛ یعنی تمامی لباسها خیس یا نیمه خیس باقی میمانند. بروز این شکل میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد که اکثر این موارد تخصصی و فنی هستند و برای رفع آنها باید قطعهای تعویض یا تعمیر شود. با این حال، بعضی از مسائل و مشکلات ساده هستند و خودتان میتوانید به راحتی آنها را رفع کنید.
اکثر ماشینهای لباسشویی با چرخش سریع درام یا دیگ باعث آبگیری و خشک شدن لباسها میشوند، اما به تازگی برخی از مدلهای جدید مجهز به سیستم ایرواش یا خشککن صددرصد هستند که در این تکنولوژی مراحل خشک کردن به کمک بخار و هوای گرم انجام میشود.
در ادامه این مقاله از زومیت با دلیل خشک نکردن لباسشویی وعوامل مؤثر بر آن آشنا میشویم. همچنین در نظر داشته باشید که خشک نکردن ماشین لباسشویی در برندهای مختلف یک ایراد مشترک است. بهطور مثال عوامل مؤثر در خشک نکردن ماشین لباسشویی سامسونگ با خشک نکردن ماشین لباسشویی ال جی کاملاً یکسان هستند.
نکته: شما میتوانید از این مقالهی آموزشی جهت رفع مشکل خشک نشدن البسه در ماشین لباسشویی خود در برندهایی نظیر: بوش، سامسونگ، ال جی، آاگ، دوو، آبسال، پاکشوما، اسنوا و سایر برندها استفاده کنید.
علت خشک نشدن لباس ها در ماشین لباسشویی
در این بخش به شایعترین دلایل خشک نکردن ماشین لباسشویی، نحوهی عیبیابی و رفع مشکل آنها خواهیم پرداخت. بهطور کلی دلایل خشک نکردن ماشین لباسشویی به شرح زیر است:
- مسدود بودن شلنگ تخلیه و فیلتر پایینی ماشین لباسشویی
- آبگیری نکردن ماشین لباسشویی
- خرابی پمپ تخلیه ماشین لباسشویی
- رعایت نکردن استاندارد ظرفیت لباسشویی
- نادرست بودن تنظیمات خشک کن
- نرسیدن هوا به خشک کن
- معیوب شدن موتور لباسشویی
- خراب شدن برد الکتریکی
- قطع شدن برق خشک کن
1. مسدود بودن شلنگ تخلیه و فیلتر پایین ماشین لباسشویی
وجود هرگونه گرفتگی و انسداد در مسیر شلنگ تخلیه و فیلتر پایینی ماشین لباسشویی میتواند تخلیه آب لباسشویی را با اختلال مواجه کند. درنتیجه اگر آب داخل ماشین لباسشویی بهطور کامل خارج نشود و در دستگاه باقی بماند باعث میشود لباسها بهطور کامل خشک نشوند یا نیمه خیس باقی بماند.
نکته: برای بررسی کردن مسیر شلنگ تخلیه کافی است به آرامی ماشین لباسشویی را به سمت جلو بکشید و شلنگ تخلیه را بررسی کنید و درصورت وجود انسداد، مشکل را رفع نمایید. فیلتر پایینی ماشین لباسشویی در اکثر برندها در قسمت جلو (گوشه سمت راست یا چپ) قرار دارد. دریچه فیلتر را خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید تا دریچه باز شود و سپس آن را بررسی و درصورت وجود گرفتگی اقدام به رفع آن کنید.
2. آبگیری نکردن ماشین لباسشویی
چنانچه ماشین لباسشویی شما عملیات آبگیری را بهدرستی انجام ندهد، لباسها همچنان خیس و خشک نشده خواهند ماند. اگر هنگام استفاده کردن از دستگاه با بروز این مشکل مواجه میشوید، ابتدا باید میزان فشار آب ساختمان را بررسی کنید و از بالا بودن فشار آب اطمینان حاصل کنید. درنظر داشته باشد ماشین لباسشویی برای آبگیری به حداقل (۲۰ پی اس آی) فشار آب نیاز دارد و فشار آب نباید پایینتر از حد نرمال باشد.
پس از بررسی کردن میزان فشار آب، باید باید به سراغ شیرهای ورودی آب بروید و مطمئن شوید شیرهای ورود آب دچار انسداد و پیچ خوردگی نشده باشند. پس از بررسی این موارد زمانی که از میزان فشار آب و سالم بودن شیرهای ورودی آب اطمینان حاصل کردید، نوبت به بررسی شیر برقی دستگاه میرسد. بررسی و عیبیابی شیر برقی ماشین لباسشویی یک امر کاملاً تخصصی و فنی است.
یرای عیبیابی، تعمیر یا تعویض شیر برقی میتوانید از کمک تکنسینهای متخصص استفاده کنید. همچنین با دانستن علت قطع نشدن آبگیری در ماشین لباسشویی میتوانید تا حد زیادی به کم و کیف مشکلات مربوطه آگاه شوید.
3. خرابی پمپ تخلیه ماشین لباسشویی
پمپ تخلیه ماشین لباسشویی وظیفه تخلیه کردن آب داخل لباسشویی را دارد و خراب شدن آن میتواند یکی از دلایل خشک نکردن ماشین لباسشویی باشد. انسداد و گرفتگی در پمپ تخلیه معمولاً به خاطر پرز و الیاف البسه یا اشیاء باقی مانده در آنها است. توجه داشته باشید که بررسی و عیبیابی پمپ تخلیه کاملاً تخصصی و زمانبر است؛ بنابراین حتماً جهت رفع این مشکل از متخصصان ماهر کمک بگیرید.
4. رعایت نکردن ظرفیت استاندارد ماشین لباسشویی
بارگیری لباس بیشاز ظرفیت ماشین لباسشویی علاوهبر وارد کردن آسیب جدی به قطعات مکانیکی دستگاه، باعث خشک نشدن لباسها نیز میشود؛ زیرا درام یا دیگ دستگاه برای خشک کردن البسه نیاز به وزن و سرعت مشخصی دارد. اگر شما بیشتر از ظرفیت تعیین شده در ماشین لباسشویی لباس بریزید، باعث اختلال در سیستم خشککن و درنتیجه ناقص ماندن فرآیند خشک کردن میشوید.
نکته: برای اندازهگیری حد استاندارد لباس بهصورت پیش فرض خطی افقی روی شیشهی درِ ماشین لباسشویی در اکثر برندها قرار دارد. همچنین میتوانید بهصورت دستی (به اندازه چهار انگشت) فضای بالای لباسها را خالی کنید. با مطالعه مقاله علت بد چرخیدن دیگ ماشین لباسشویی چیست میتوانید بهطور کلی با مشکل فوق آشنا شوید.
5. تنظیمات اشتباه خشک کن
در نظر داشته باشید برنامهای که برای شستوشو انتخاب میکنید متناسب با جنس لباسی باشد که میخواهید بشویید؛ زیرا برنامهای که شما انتخاب میکنید درجه حرارت آب، میزان دور خشککن و دور آبکشی را با توجه به جنس لباس انتخاب میکند و چنانچه برنامه شستوشو به درستی انتخاب نشود، سیستم خشک کن عملکرد خوبی نخواهد داشت و البسه خیس یا نیمه خیس باقی میمانند.
با مطالعه مقاله چگونه فقط از خشک کن ماشین لباسشویی استفاده کنیم؟ در بخش لوازم خانگی زومیت میتوانید تنظیمات مربوطه را به راحتی انجام دهید.
6. نرسیدن هوا به خشک کن
یکی دیگر از عوامل مهم و تأثیرگذار برای درست عمل کردن سیستم خشککن ماشین لباسشویی، در جریان بودن هوای مناسب در اطراف خشککن است. چنانچه هوای مناسب در اطراف خشککن وجود نداشته باشد، سیستم دستگاه با اختلال روبهرو میشود و نمیتواند هوای گرم و مناسب را جهت خشک کردن البسه تولید کند.
نکته: توجه داشته باشید که این مورد مربوط به دستگاههای مجهز به سیستم خشک کن صددرصد یا ایرواش است.
7. اختلال در موتور ماشین لباسشویی
خراب شدن و از کار افتادن موتور ماشین لباسشویی میتواند یکی دیگر از دلایل خشک نشدن البسه باشد. این اتفاق معمولاً زمانی رخ میدهد که در طول روز بیشازحد استاندارد از ماشین لباسشویی استفاده میشود. این اتفاق باعث فشار آمدن و داغ کردن موتور دستگاه خواهد شد. در چنین مواردی که موتور ماشین لباسشویی بر اثر داغ شدن از کار میافتد، اغلب بعد از خنک شدن، مجدداً شروع به کار میکند و در بعضی از موارد هم با ایجاد فشار بیشازحد، سیم پیچ موتور میسوزد.
نکته: توجه داشته باشید که اگر در طول روز استفاده زیادی از ماشین لباسشویی دارید، حتماً سرویسهای دورهای را هر 6 ماه یکبار و شستوشو را در دو نوبت صبح و عصر انجام دهید تا به دستگاهتان آسیبی نرسد.
8. خراب شدن برد الکترونیکی ماشین لباسشویی
خراب شدن و سوختن ترانس برد الکترونیکی میتواند خشک کن ماشین لباسشویی را از کار بیندازد و عملکرد آن را دچار اختلال کند. معمولا بردهای الکتریکی بر اثر اتصال کوتاه و نوسان برق دچار آسیبدیدگی میشوند. تعمیر و بررسی برد، عملی کاملاً تخصصی است و باید توسط تکنسینهای معتبر صورت بگیرد.
9. قطع شدن برق خشک کن ماشین لباسشویی
در بعضی مواقع خشک نکردن ماشین لباسشویی میتواند به دلیل وجود نوسان برق باشد؛ زیرا نوسان برق باعث قطع شدن جریان خشک کن میشود و درنتیجه خشک نشدن البسه در ماشین لباسشویی اتفاق میافتد. برای رفع این مشکل ابتدا پریز برق و سپس دو شاخه ماشین لباسشویی را بررسی کنید.
درصورت وجود قطعی مشکلات مربوطه را برطرف کنید. چنانچه بعد از بررسی متوجه شدید که مشکل از دوشاخه و پریز نیست، از سرویسکاران ماهر کمک بگیرید. همچنین با دانستن اینکه چرا بدنه ماشین لباسشویی برق دارد؟ میتوانید از سایر خطرات مربوطه جلوگیری کنید.
جمعبندی
در این مقاله از زومیت قصد داشتیم به دلایلی که مانع از خشک شدن البسه در ماشین لباسشویی میشوند بپردازیم و راهحلهای مناسب را جهت پیشگیری بررسی کنیم. در نظر داشته باشید که بهترین روشها برای جلوگیری از بروز مشکل فوق، انجام سرویسهای دورهای، رفع گرفتگی و انسداد پمپ تخلیه، فیلتر کف دستگاه و همچنین شلنگ تخلیه است.
همانطورکه بالاتر توضیح دادیم، مشکل خشک نکردن ماشین لباسشویی دلایل گوناگونی دارد. سعی کنید درصورت بروز همچین مشکلاتی از تعمیر دستگاه خود توسط افراد غیر متخصص به شدت خودداری کنید. موارد پایین از دلایل دیگر خشک نکردن ماشین لباسشویی هستند که حتماً باید جهت رفع آنها از تعمیرکاران ماهر کمک بگیرید:
- وجود مشکل در فیوز حرارتی
- معیوب بودن ترموستات
- معیوب بودن خازن
- عمل نکردن شیر برقی
- تمام شدن یا خراب بودن ذغالهای موتور