D1-kifpool

جدال بر سر متاورس؛ سازنده پوکمون‌گو هم سهمی از آینده اینترنت می‌خواهد

چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۵
مطالعه 12 دقیقه
حالا که فیسبوک دم از ساخت نوعی ماتریکس دیجیتالی تمام‌عیار می‌زند، سازنده بازی پوکمون‌گو می‌گوید برنامه‌های او برای متاورس بهتر است، چون مردم را به‌طور کامل از دنیای واقعی جدا نمی‌کند.
تبلیغات
D4-mci

تصور کنید در حال قدم زدن در خیابان‌های شهر هستید که با شخصیت‌های تاریخی که چند صد سال پیش طول همین خیابان‌ها را پیموده‌اند، برخورد می‌کنید. یا شاید گونه‌های منقرض شده از انواع دایناسورها یا حتی جانوران خیالی مثل اژدها و گودزیلا را می‌بینید؟ جان هانکه، سازنده بازی محبوب پوکمون‌گو، نه‌تنها می‌خواهد این‌ها را در واقعیت ببیند، بلکه برای تحققشان چند سالی است میلیون‌ها نفر را به بیرون از خانه‌هایشان فرستاده تا دنبال کاراکترهای کارتونی و خیالی بگردند.

هانکه از زمانی که شرکت نیانتیک لبز (Niantic Labs) را در سال ۲۰۱۰ به‌عنوان استارتاپی در گوگل راه‌اندازی و بعد بازی محبوب پوکمون‌گو (Pokémon Go) را در سال ۲۰۱۶ عرضه کرد، فکرش درگیر تصویری از دنیای فیزیکی بوده که با المان‌های دیجیتال ادغام شده است؛ مفهومی که حالا به آن «واقعیت افزوده» می‌گویند. بازی پوکمون‌گو که در آن افراد با گوشی‌های نگه‌داشته‌شده جلوی صورت‌هایشان به خیابان‌ها می‌روند تا موجودات تخیلی شکار کنند، هم پدیده‌ای فرهنگی بود و هم یک موفقیت تجاری بزرگ، به‌طوری‌که میلیون‌ها نفر را برای تجربه نوع جدیدی از بازی از خانه بیرون کشید و میلیاردها دلار هم برای سازندگانش سودآوری داشت.

کپی لینک

ویدئو معرفی متاورس

تماشا در یوتیوب

اما حالا تب صحبت از متاورس بالا گرفته و شرکت‌هایی مثل فیسبوک، در حال تبلیغ و پافشاری برای تحقق تصویری از دنیایی دیجیتالی‌تر هستند؛ جایی که افراد به صورتشان عینک‌های ویژه می‌زنند و حواس پنجگانه‌شان را با نسخه‌های دیجیتالی جایگزین می‌کنند؛ به‌‌عبارتی، واقعیت را کنار گذاشته و دنیاهای جایگزینی را که به دست امپراتوری‌های سیلیکون ولی ساخته شده، در آغوش می‌گیرند.

متاورس در مفهوم ادامه اینترنت امروزی است؛ آینده‌ای که چه رویایی چه کابوس‌وار، از نظر بسیاری اجتناب‌ناپذیر است. بااین‌حال، گره خوردن این مفهوم با برند فیسبوک (که حالا به «متا» تغییر کرده) و نام مارک زاکربرگ که در چند سال اخیر یکی از بدترین تجربه‌های کاربری را برای میلیون‌ها نفر رقم زده، باعث شده برخی از ایده متاورس روی‌گردان شوند و جان هانکه یکی از آن‌ها است.

هانکه به گفته خودش تمام کتاب‌های علمی‌تخیلی و تمام فیلم‌هایی که اولین نسخه از متاورس را به تصویر کشیده‌اند، خوانده و تماشا کرده و از نظر او تمام این تصورات در عین سرگرم‌کننده بودن، کاملاً اشتباه است. او معتقد است برنامه‌های او برای متاورس، برخلاف برنامه‌های زاکربرگ که به‌دنبال جایگزین کردن دنیای واقعی با دنیای مجازی است، باعث بهتر شدن دنیای واقعی می‌شود، چون مردم را تشویق نمی‌کند آن را به‌طور کامل کنار بگذارند. هانکه چنان از اقدام جنجالی زاکربرگ برای تصاحب متاورس دل‌چرکین و هراسان است که به فکر در دست گرفتن بخشی از این پروژه بسیار بلندپروازانه افتاده و حتی درباره‌اش مقاله‌ای نوشته که تیتر آن کاملاً گویای موضع‌گیری او درباره خیز غول دنیای شبکه‌های اجتماعی به سمت آینده اینترنت است: «متاورس کابوسی دیستوپیایی است. بیایید واقعیت بهتری بسازیم.»

هانکه مخالف متاورس زاکربرگی است و آن را کابوس‌وار می‌خواند

اما تصور هانکه از «واقعیت بهتر» چیست؟ او به‌تازگی پلتفرم نرم‌افزاری به نام «لایت‌شیپ» (Lightship) را برای اپلیکیشن‌های واقعیت افزوده، یا به قول خودش «متاورس دنیای واقعی»، عرضه کرده که قرار است هم برای پروژه‌های داخلی خود شرکت نیانتیک و هم برای پروژه‌های افراد و شرکت‌های دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

به گفته هانکه، لایت‌شیپ کمک می‌کند اپلیکیشن‌های موبایل بتوانند تشخیص بدهند دوربین گوشی به سمت آسمان گرفته شده یا آب؛ سطوح و عمق محیط را در زمان واقعی ترسیم کنند یا جسمی مجازی را پشت جسمی فیزیکی قرار دهند. به‌عبارتی، «لایت‌شیپ تکه‌های دنیای دیجیتال و دنیای واقعی را به هم وصله می‌زند.»

پوکمون گو

هانکه در نظر دارد در قدم بعدی، از کل دنیای فیزیکی نقشه‌برداری کند تا بهتر آن را با اجسام دیجیتالی ادغام کند. به قول او، چیزی شبیه «جی‌پی‌اس اما بدون ماهواره و با درجه دقت بسیار بالاتر.» یکی از روش‌ها برای نقشه‌برداری از دنیای فیزیکی بدون ماهواره، کمک گرفتن از کاربران پوکمون‌گو و دیگر اپلیکیشن‌های نیانتیک است که هنگام بازی با گوشی‌های خود، مکان‌های مختلف در دنیا را اسکن می‌کنند و اطلاعات آن در پلتفرم نیانتیک ثبت می‌شود.

پاییز امسال، نیانتیک همچنین اتمام پروژه متن‌باز خود را اعلام کرد که با همکاری غول دنیای تراشه، کوالکام، توسعه یافته و قرار است نوعی عینک واقعیت افزوده تولید کند که افراد به کمک آن بتوانند آنچه را که در واقعیت می‌بینند با چیزهای کاملاً دیجیتالی و غیرواقعی ادغام کنند. ورود نیانتیک به صنعت عینک‌های واقعیت افزوده این شرکت را در رقابت با فیسبوک، اسنپ، اپل، مایکروسافت و شرکت‌های دیگری قرار می‌دهد که می‌خواهند نسخه‌های خودشان از واقعیت را روی لنزهای عینک مردم بازتاب دهند.

متاورس چه به تصور هانکه نزدیک باشد چه به رویاپردازی‌های زاکربرگ، مطمئناً از آنچه فکر می‌کنیم متفاوت‌تر و پیچیده‌تر است. هانکه به‌تازگی گفتگویی با Wired داشته که در آن درباره آینده کابوس‌وار متاورس «واقعیت مجازی»‌ زاکربرگی و برنامه‌های خودش برای ساخت متاورس مبتنی بر «واقعیت افزوده» صحبت کرده است. اگر درباره متاورس احساس دوگانه‌ای دارید و نمی‌دانید باید از آن بترسید یا استقبال کنید، در این وضعیت تنها نیستید. این گفتگو را بخوانید تا با برنامه‌هایی که شرکت‌های تِک برای آینده اینترنت و تحقق متاورس در سر دارند، بیشتر آشنا شوید.

متاورس - واقعیت افزوده و واقعیت مجازی

چرا فکر می‌کنی متاورس کابوس‌وار و دیستوپیایی است؟

چون متاورس ما انسان‌ها را از آنچه به‌طور اساسی باعث خوشحالی‌مان می‌شود، دور می‌کند. ما از لحاظ بیولوژیکی طوری تکامل یافته‌ایم که در جسم‌مان و در دنیای بیرون حضور داشته باشیم. این دنیای تکنولوژی که در آن زندگی می‌کنیم و وابستگی‌مان به آن به خاطر همه‌گیری کرونا عمیق‌تر هم شده، زیان‌بار است. کلی عادت بد یاد گرفتیم، مثلاً بچه‌ها تمام روز مشغول بازی روبلاکس یا فعالیت‌های این چنینی هستند. حالا سر متاورس داریم این دنیا را به بخش‌های بیشتری تعمیم می‌دهیم و می‌گوییم «هی، این معرکه‌ است، چطوره همین را برداریم و ده‌برابر کنیم.» این موضوع من را به‌شدت می‌ترساند.

اما تو می‌خواهی مردم حتی در متاورس هم همچنان نور خورشید واقعی را تجربه کنند، البته گوشی در دست.

من به‌شدت درگیر این ایده‌ شدم که از تکنولوژی دیجیتال برای وادار کردن مردم به بلند شدن از روی مبل و قدم زدن در محیطی که بتوانند از آن لذت ببرند، استفاده کنم. پژوهش‌های زیادی آثار روانی مثبت قدم زدن در پارک یا جنگل یا کلا پیاده‌روی را تأیید کرده‌اند. اما حالا در دنیایی زندگی می‌کنیم که پر است از اضطراب و نگرانی که به خاطر کرونا شدیدتر شده؛ کلی ناراحتی و خشم که بخشی از آن ناشی از این است که کاری که بدنمان می‌خواهد را انجام نمی‌دهیم؛ اینکه فعال و پرتحرک باشیم.در آزمایش‌های اولیه‌مان، بازخورد زیادی از افرادی دریافت کردیم که مدام جلوی تلویزیون می‌نشستند و به ما می‌گفتند بازی پوکمون‌گو باعث شده بیشتر راه بروند. به ما می‌گفتند «این معرکه است! حالم خیلی بهتره. هم از نظر جسمی و هم روحی. افسردگی‌م را شکست دادم یا با افراد جدیدی آشنا شدم.» ما هم در جواب می‌گفتیم «چقدر عالی، این همان تأثیر مثبتی است که می‌توانیم در دنیا ایجاد کنیم.»

در مقاله‌ای که علیه متاورس نوشتی، گفتی که ماموریتت این است که درباره خطرات و هیجانی که سر متاورس تمام‌عیار شکل گرفته و حالا از حوزه داستان علمی‌تخیلی وارد بحث‌های تکنولوژی شده، به مردم هشدار بدهی.

ما الان سر دوراهی قرار داریم. آینده‌ای که من توصیف کرده‌ام همانی است که قرار است محقق شود. آینده‌ای که در آن کامپیوترها با ما می‌مانند، در پس‌زمینه محو می‌شوند و از آنچه ما انجام می‌دهیم، پشتیبانی می‌کنند. صحبتم درباره رایانش فراگیر است که به دوران زیراکس پارک بر‌می‌گردد. احساس می‌کنم این تصور از آینده موقتا در شور و هیجانی که برای دنیاهای آنلاین سه‌بعدی ایجاد شده، گم شده است.

منظورت از رایانش فراگیر چیست؟

رایانش فراگیر یعنی کامپیوترها کوچک‌تر شده و فعالیت‌های رایانشی کمتر به چشم می‌آیند و بیشتر در ما و محیط اطرافمان ادغام می‌شوند و بدین ترتیب طوری به ما کمک می‌کنند که احساس نکنیم دارند در تجربه ما دخالت می‌کنند.

نظرت درباره هورایزن ورک‌رومز (Horizon Workrooms) فیسبوک چیست که قرار است نسخه واقعیت مجازی زوم باشد و مردم به شکل آواتار در محیطی کاملاً دیجیتالی با هم تعامل کنند؟ به نظر می‌آید که خلاف تصور تو از آینده باشد.

غرق شدن در دنیای سه‌بعدی می‌تواند تجربه سرگرم‌کننده‌ای باشد، همان‌طور که تماشای فیلم با سیستم سینمای خانگی سرگرم‌کننده است؛ اما قرار نیست ما بخش عمده‌ای از زندگی‌مان را در اینجا سپری کنیم. لزومی ندارد اتاق کنفرانسی ایجاد کنم که شکل کارتونی جزیره تاهیتی باشد. این کار تأثیری در بهبود تجربه کاربری من ندارد.

بگذار ببینم آیا منظورت را درست متوجه شدم. تو می‌خواهی اجسام مجازی و غیرواقعی حضوری پایدار داشته باشند و به مکان‌های جغرافیایی که دردسترس تمام افراد حاضر در سیستم هستند، متصل باشند. مثلاً من در خیابان آستور پِلیس در نیویورک زندگی می‌کنم. اگر من وارد سیستم شوم، می‌توانم بازسازی «تظاهرات شکسپیر» را که در دهه ۱۸۰۰ در این منطقه صورت گرفت، ببینم. و نه‌تنها من، بلکه جمعیتی که همراه من در آن محل حضور دارند هم به‌طور هم‌زمان در حال تماشای این رویداد تاریخی هستند و اگر مثلاً عینک‌های واقعیت افزوده‌مان را از چشم برداریم، به همان خیابان معمولی زمان حال برمی‌گردیم که هیچ خبری از تظاهرات در آن نیست.

دقیقاً. مثال خیلی خوبی بود. یا مثلاً می‌توانید بالا رفتن کینگ‌کونگ از ساختمان امپایر استیت یا ظاهر شدن گرداب فیلم گوست‌باسترز بالای یک آپارتمان را تماشا کنید. می‌توانید این مدل واقعیت پایدار را خودتان خلق کنید. دیگران هم می‌توانند آن را ببینند و این رویداد به نوعی به این محل خاص پیوند خورده است. با داشتن «کانال واقعیت» و وقتی از همه این ابزار استفاده کنید، می‌توانید خودتان هر رویدادی را در این فضا خلق کنید.
جان هانکه - بنیانگذار نیانتیک سازنده پوکمون گو

در مقاله‌ات نوشته بودی که مثلاً در خیابان در حال قدم زدن هستیم و ساختمان‌ها یک‌باره به رنگ‌های پاستلی دنیای پوکمون‌گو درمی‌آیند و افرادی را که می‌بینیم ممکن است شبیه شخصیت‌های درون بازی به نظر آیند. این برای من مفهومی عجیب و شاید کمی ترسناک است. با این کار به نظرم مردم در تماس با دنیای واقعی قرار نمی‌گیرند، بلکه دنیای واقعی برایشان به هم می‌ریزد و تغییر شکل می‌دهد.

اگر از تو بخواهم یک شهر یونانی را تصور کنی، چطور این کار را می‌کنی؟

سازه‌های پارتِنون را تصور می‌کنم، شبیه یونانی که در کتاب تاریخ‌مان تصویر شده.

تمام این سازه‌ها در زمان خود با رنگ‌های براق و سایکدلیکی زرد و سبز و قرمز رنگ‌آمیزی شده بودند، اما الان وقتی به آن‌ها فکر می‌کنیم در تصورمان ساختمان‌های بی‌رنگ و بی‌روح تصویر می‌شوند. ما همواره در طول تاریخ محیط اطراف و معماری ساختمان‌هایمان را با چیزهای زینتی آراسته می‌کرده‌ایم. این کانال‌های واقعیت هم می‌توانند از برخی جهات دنیا را برایمان جذاب‌تر کنند، فقط به جای اتم از بیت استفاده می‌کنند. به جای رنگ واقعی، رنگ دیجیتالی است. این سازه‌ها هم می‌توانند فقط محدود به منطقه‌ای خاص و محلی باشند یا در کل دنیا قابل مشاهده باشند.

تصور هک شدن واقعیت افزوده ترسناک است

با این حساب، بچه‌های دبیرستانی که می‌خواهند جشن آخر سال بگیرند، دیگر لازم نیست سالن ورزش را برای این کار تزیین کنند. کافی است به افرادی که عینک‌های واقعیت افزوده دارند، یک تم جشن معرفی کنند و آن‌ها هم این تزیینات را از پشت لنز عینک‌هایشان ببینند.

دقیقاً همین‌طور است.

تصور اینکه بخشی از این واقعیت افزوده هک شود، واقعاً ترسناک است. مردم می‌توانند آنچه را که می‌بینیم، مخدوش کنند.

خب این ممکن است در مورد هر چیزی اتفاق بیفتد. من بیشتر نگران هک شدن لوازم خانگی هوشمند مثل نست هستم تا اینکه کسی بخواهد لباسی را که بیرون پوشیده‌ام، هک کند.

این مثال‌ها هنوز هم از نظر من دارند آنچه را که حواس پنجگانه به ما منتقل می‌کنند، طوری تغییر می‌دهند که واقعیت ما را پس می‌زنند. این هم به همان شکلی که تو از متاورس شاکی هستی، زیان‌بار است. کودکی را تصور کن که عاشق هری پاتر است و نیانتیک هم مجوز ساخت دنیای پاتر را ثبت کرده. ممکن است کل محله این کودک به شکل هاگوارتز دربیاید و او هم هرگز نخواهد خارج از این دنیای خیالی زندگی کند. پدر و مادرها همیشه به فرزندانشان می‌گویند «داری در دنیای خیالی زندگی می‌کنی.» خب این تکنولوژی رسما به آن‌ها امکان می‌دهد که در دنیای خیالی‌شان زندگی کنند.

خب وقتی که بچه بودی، تا‌به‌حال اینطور رویاپردازی نکردی که شاید دنیا بیشتر از آنچه که به چشم می‌آید، باشد؟

چرا، اما برای این رویاپردازی باید قوه تخیل‌م را به کار می‌گرفتم.

مردم وقتی به دیزنی‌لند می‌روند این چیزها را بازسازی می‌کنند…

اما بعد دیزنی‌لند را ترک می‌کنند.

چرا میلیاردها خرج بتن بکنی وقتی می‌توانی چیزی را که می‌خواهی، به صورت دیجیتالی بسازی؟ درست است، این قضیه محدوده‌ای دارد. اگر منظورت این است که به‌طور کامل در این واقعیت افزوده غرق شویم، طوری که تصویر شفاف، مات شود و همه چیز دنیای واقعی را با نسخه مصنوعی آن جایگزین کنیم، آن وقت با تو موافقم. اما من دارم درباره واقعیت افزوده به‌طور انتخابی صحبت می‌کنم؛ مثلاً اینکه بیاییم در گلدان‌های کنار خیابان گل‌های دیجیتالی بکاریم. اینطوری دنیای اطرافمان به صورت جزیی جذاب‌تر می‌شود. به نظرم این چیز بدی نیست. اگر اینطوری فرزندت بخواهد به جای در خانه ماندن و بازی کردن برای پیاده‌روی به پارک برود، من استقبال می‌کنم. چون اینطوری درخت‌ها را می‌بیند و هوای تازه تنفس می‌کند و ورزش هم می‌کند. حالا اگر این وسط پشت بوته‌ای، پوکمون هم پیدا کرد، چراکه نه، من مشکلی با این قضیه ندارم.

متاورس واقعی در واقعیت افزوده اتفاق خواهد افتاد

اما داستان بزرگ‌تر از پیدا کردن پوکمون است. تو داری درباره تکنولوژی پایداری حرف می‌زنی که برای هر نوع فعالیت خارج از دنیای بازی هم به کار می‌رود.

بله، منظور ما از «متاورس واقعی» هم همین است؛ بستر مشترکی برای همه این تحولات. خیلی از این تغییرات جنبه سرگرمی خواهند داشت، مثل دیدن ربات‌های غول‌پیکر، پک‌من، پوکمون. اما مصارف صرفاً عملی هم خواهند داشت، مثلاً برای خرید.تفاوتی که نسخه واقعیت افزوده متاورس ما با واقعیت مجازی متاورس [فیسبوک] دارد این است که در نسخه ما دنیای واقعی همچنان به‌عنوان زیرساخت و بستر اصلی وجود دارد. بیت‌ها به اتم‌ها متصل می‌شوند و بدین ترتیب، وقتی در مکان خاصی هستی، واقعیت افزوده به تو قابلیت‌های مفید یا اطلاعات بیشتری درباره آن می‌دهد. مثلاً یک دکمه مجازی در هوا معلق است که با فشار دادن آن می‌توانی بلیت اتوبوس بخری یا ساعت پروازت را چک کنی. یا مثلاً روی زمین پیکان‌هایی می‌بینی که مسیر مترو را به تو نشان می‌دهند یا اطلاعاتی درباره محصولی که در دست گرفتی به تو نشان می‌دهند و می‌گویند آیا طبق استانداردها تولید شده یا خیر. چنین پتانسیلی است که اهمیت دارد. متاورس واقعی در واقعیت افزوده اتفاق خواهد افتاد.

اینطور که پیدا است، متاورس دیگر در حد کتاب «سقوط برفی» و فیلم «بازیکن شماره یک آماده» و «ماتریکس» نیست و اگر فیسبوک، مایکروسافت، انویدیا و شرکت‌های کوچک‌تر اما مطرحی چون نیانتیک در حال صحبت از برنامه‌های خود برای تحقق آن هستند، حتماً ماجرا جدی است. فیسبوک برای تحقق متاورس علاوه بر اینکه برندش را به «متا» تغییر داده، درحال سرمایه‌گذاری روی هدست‌های واقعیت مجازی و پلتفرمی برای حضور کاربران به صورت آواتار است؛ از آن طرف، سازنده پوکمون‌گو می‌گوید برنامه‌های زاکربرگ برای متاورس ترسناک است، چون می‌خواهد دنیای واقعی را به‌طور کامل با دنیای دیجیتال جایگزین کند و بدین ترتیب دیگر کسی از خانه خارج نخواهد شد.

روش جایگزین او برای ساخت متاورس تمرکز بر «واقعیت افزوده» است، بدین شکل که المان‌های دنیای دیجیتال همچنان در چارچوب دنیای واقعی قرار دارند و افراد هنوز در دنیای واقعی راه می‌روند، با این تفاوت که حالا محیط اطراف دیجیتالی‌تر شده است؛ مثلاً به جای خرید بلیت از باجه یا از پشت کامپیوتر، می‌توانید به ایستگاه قطار بروید و با فشار دادن دکمه‌ای دیجیتالی بالای سرتان، فرایند خرید را به‌طور مجازی انجام دهید.

نظر شما درباره آینده متاورس چیست و کدام را ترجیح می‌دهید؟ متاورسی مبتنی بر واقعیت مجازی یا افزوده؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
سیم کارت ایرانسل
تمام روش های استعلام سیم‌ کارت‌ های ثبت شده به نام شما

برای اطلاع از تعداد سیم‌کارت‌های مختلفی که به نام شما ثبت شده است و وضعیت آن‌ها راه‌های مختلفی چون پیامک، اپلیکیشن و وب‌سایت وجود دارد.

6
21 ساعت پیش
تم‌‌ های گوشی شیائومی
بهترین تم‌‌ های گوشی شیائومی؛ از مینیمالیستی تا گیمرپسند

برای دگرگونی کامل ظاهر نرم‌افزاری دستگاه، کافی است طی چند ثانیه تم جدیدی را روی گوشی خود تنظیم کنید و تا هفته‌ها از ظاهر جدید لذت ببرید.

66
2 روز پیش
بهترین گوشی‌های شیائومی
بهترین گوشی شیائومی در بازار ایران [فروردین ۱۴۰۴]

بهترین گوشی های شیائومی با ارزش خرید بالا کدام مدل‌ها هستند؟ در هر رده قیمتی چه انتظاری باید از بهترین گوشی شیائومی داشته باشیم؟

492
2 روز پیش
بهترین گوشی‌های میان‌رده سامسونگ
بهترین گوشی میان رده سامسونگ [فروردین ۱۴۰۴]

در مقاله‌ی پیش‌ رو با در نظر گرفتن امکانات مناسب در مقابل قیمت مقرون‌به‌صرفه، بهترین گوشی‌های میان‌رده‌ی سامسونگ را معرفی می‌کنیم.

129
2 روز پیش
پل دره هواجیانگ
بلندترین پل جهان در چین در آستانه تکمیل است

بلندترین پل جهان قرار است تابستان امسال افتتاح شود. ارتفاع این پل آن‌قدر زیاد است که ممکن است برای کسانی که از ارتفاع می‌ترسند، دلهره‌آور باشد.

85
2 روز پیش
 افزایش کیفیت عکس با هوش مصنوعی
۸ ابزار مفید برای افزایش کیفیت عکس با هوش مصنوعی

با این ابزارهای آنلاین و آفلاین که از هوش مصنوعی کمک می‌گیرند، می‌توانید کیفیت تصاویر خود را به‌سرعت افزایش دهید.

32
2 روز پیش
کره دایسون در اطراف یک ستاره
کره دایسون ممکن است واقعا وجود داشته باشد؛ البته فقط در یک نوع منظومه خاص

آیا ساخت یک کره دایسون که به طرز فاجعه‌باری ناپایدار نباشد ممکن است؟ پاسخ پژوهشی جدید مثبت است.

29
2 روز پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-B6Snappshop
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
اوضاع عجیب سامسونگ! 💩
00:07:04
آیفون ۱۷ این شکلیه؟
سری آیفون ۱۷ اینجاست! 🔥 داغ داغ از پرینترسه‌بعدی درومده
00:17:17
زومکست مصاحبه با معاون ارشد فروشگاه مرکزی لنوو و مدیرعامل شرکت الماس پهنه رایانه پایتخت
لنوو در ایران؛ همه‌چیز درباره لپ‌تاپ‌های لنوو و خدمات آن
00:17:54
چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
چرا نباید گلکسی اس ۲۵ اولترا بخریم؟ ⛔
00:52:27
جعبه گشایی آیفون ۱۶ ای اپل
ارزون‌ترین آیفون اپل اینجاست! 😏 جعبه‌گشایی iPhone 16e
00:12:01
مقایسه دوربین بزرگ زومیت
بزرگ‌ترین مقایسه دوربین زومیت 🔥 کی حرف آخرو می‌زنه؟
00:16:44
زوم کست آچاره
آچاره؛ داستان استارتاپی که همه کارات رو انجام می‌ده!
00:42:40
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
00:26:47
با Kling AI ویدیو بساز
آموزش جامع ساخت ویدیو و عکس با هوش مصنوعی Kling AI
00:31:26
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
00:38:14
LG QNED86 TV
بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
00:12:39
عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
00:14:56
عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
00:16:13
عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
00:23:39
عکس یخچال MoodUp ال‌جی
این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
00:05:48
بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
00:10:23
عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
00:13:31
زومکست با مدیرعامل جاباما
گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
00:38:48
دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
00:13:15
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
00:14:33
عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
00:30:05
موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
02:00:00
عکس مهرداد با قطعات داخلی آل این وان gt624 گرین
بررسی آل این وان گرین مدل GT624
00:35:45
عکس گوشی پوکو X7 پرو در دست
بررسی گوشی پوکو X7 پرو
00:10:50
عکس مسعود یوسف‌نژاد در کنار بهزاد اکبری
عقب‌گرد اکوسیستم استارتاپی بر اثر فیلترینگ
00:36:29
عکس گوشی‌های پوکو ایکس ۶ پرو و داریا باند ۲ در کنار هم
مقایسه گوشی داریا باند ۲ با پوکو X6 Pro
00:11:29
عکس گلکسی اس ۲۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرومکس در کنار هم و مقایسه دوربین
مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس
00:47:42
عکس ری‌برندینگ همراه اول و ساین جدید این اپراتور
مراسم ری‌برندینگ همراه اول؛ هویت جدید چه فرقی کرده؟
00:07:27
زومیت چطور بررسی می‌کنه؟
محصولات چطور تو زومیت بررسی می‌شن؟ 🔍📦
00:10:48
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
00:06:49
عکس مسعود یوسف نژاد و پشوتن پورپزشک درکنارهم و موضوع فیلترینگ اینستاگرام
شکست ۳ ساله فیلترینگ اینستاگرام؛ رشد ۳ برابری فروش ایرانی‌ها
00:32:59
آیفون ۱۶ ای و بی معنا
جایگزین آیفون اس ای معرفی شد؛ قلبی جدید با قیمت بالا 🔻
00:09:24
تصویر شادان با مکبوک و لوگو نرم افزارهایی که روی مک نصب می شوند و نمیشوند
قبل از خرید مک‌بوک این ویدیو رو ببین!
00:13:44
عکس بهزاد با میکروفون زومیت در دست و ماشین لباس‌شویی پاکشوما
برند پاکشوما در تولد ۵۰ سالگی خودش، ری‌برند شد
00:12:44
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
00:17:09
عکس آقای مصحفی با دو تا ماه در دست و زمین در پشت سر او
چی می‌شد اگه زمین ۲ تا ماه داشت؟
00:06:23
آموزش نصب لینوکس روی اندروید
آموزش نصب لینوکس روی گوشی‌های اندروید
00:30:39
عکس گوشی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس در کنار هم
بررسی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس
00:13:47
هوش مصنوعی سامسونگ
بررسی قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ در اس ۲۵
00:20:23
آینده تکنولوژی با ترامپ چطور خواهد شد؟
ترامپ با آینده تکنولوژی چی کار می‌کنه؟
01:14:29
عکس کاور خبرنگار زومیت و مدیرعامل زرپاد
قبل از خرید طلای آنلاین این ویدیو رو تماشا کنید!
00:01:12
همه چیز درباره دیپ سیک
دیپ سیک؛ انقلاب هوش مصنوعی از چین 🇨🇳⚡💻
00:23:37
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ؛ چاقوی کند سامسونگ 🔪🔥
00:19:41
گوشی اشتراکی
گوشی اشتراکی؟! دیگه گوشیت مال خودت نیست! 😳📱
00:09:55
عکس پلتفرم ابرآمد در رویداد ابری‌گپ
گزارش زومیت از رویداد «ابری‌گپ»
00:08:39
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
40 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
58 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
4
گلکسی A36 سامسونگ

از27,197,700تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از32,100,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
3.7
پوکو X7 شیائومی

از23,688,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
4.7
پوکو X7 پرو شیائومی

از27,099,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
4.4
گلکسی اس 25 سامسونگ

از74,988,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
3.5
آیفون 16 اپل

از65,140,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
3.7
آیفون 16 پرو مکس اپل

از104,570,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
4.4
آیفون 16 پرو اپل

از89,890,000تومان

کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
4.1
اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
3
اپل ایرپاد 4

از10,628,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
4.2
گلکسی A55 سامسونگ

از25,271,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
4.4
گلکسی A15 سامسونگ

از12,310,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
4.3
پوکو X6 پرو شیائومی

از26,400,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
4
پوکو X6 شیائومی

از24,898,800تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
4.5
پوکو F6 پرو شیائومی

از39,899,000تومان

گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
4.2
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
4.3
گلکسی A35 سامسونگ

از22,582,000تومان

پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
3.8
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
4.1
آیفون 13 اپل

از42,720,000تومان

گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
4.4
گلکسی اس 24 سامسونگ

از77,500,000تومان

موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
3.5
آیفون 13 پرو مکس اپل

از80,630,000تومان

موبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 blackموبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 black
3.9
آیفون 12 اپل

از48,520,000تومان

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
4
آیفون 13 پرو اپل

از72,789,000تومان

Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستریXiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
3.7
پوکو X4 پرو شیائومی 5G

از19,988,800تومان

آیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Maxآیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Max
4
آیفون 11 پرو اپل

از43,530,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات