لینوکس کرنل 6 با پشتیبانی از پردازندههای رپتور لیک و معماری چینی LoongArch معرفی شد
دارندگان پردازندههای مرکزی رپتور لیک و پردازندههای گرافیکی آرک آلکمیست اینتل که بهدنبال خداحافظی با اکوسیستم مایکروسافت هستند، سرانجام بهلطف جدیدترین نسخهی لینوکس میتوانند به دنیای متنباز وارد شوند. بهنوشتهی تامز هاردور، نسخهی ۶ لینوکس کرنل بهطورکامل از پردازندههای مرکزی و گرافیکی جدید اینتل پشتیبانی میکند.
معرفی نسخهی جدید لینوکس برای دارندگان لپتاپهای مجهز به پردازندهی Snapdragon 8cx Gen 3 کوالکام و سایر محصولات مبتنیبر پردازندهی آرم و کرومبوکها نیز خبر خوشی است. گفته میشود لینوکس کرنل ۶ از تراشهی Allwinner H616 بهکاررفته در دستگاههای استریم محتوا و پردازندهی NXP i.MX93 پشتیبانی میکند. دارندگان کامپیوتر تکبرد رزبری پای ۴ بهلطف نسخهی جدید لینوکس، درایور گرافیکی V3D را دریافت میکنند.
جدیدترین نسخهی لینوکس درایورهایی بهروزشده برای گرافیکهای مبتنیبر معماری AMD RDNA 3 دارد و افزونههای جدیدی به معماری پردازشی RISC-V اضافه میکند. در نسخهی ۶ لینوکس، کدک H.265/HEVC وارد وضعیت پایدار شده است. دستگاههای مجهز به پردازندهی Rockchip RK3588 نظیر Pine64 QuartzPro64 نیز درایور MMC برای حافظهی ذخیرهسازی آنبردشان دریافت میکنند.
موضوع مهمتر، بهبود پشتیبانی لینوکس از معماری پردازشی چینی LoongArch است. لینوکس پیشتر در نسخهی ۵٫۱۹ بهصورت آزمایشی پشتیبانی از این معماری را شروع کرد؛ اما بهدلیل نبود درایور مناسب، روی سیستمهای مجهز به LoongArch اجرا نمیشد. در لینوکس کرنل ۶، این مشکل رفع شده است تا این پلتفرم بزرگ دردسترس مجموعهی کاملاً جدیدی از کامپیوترها قرار بگیرد.
در نسخهی جدید لینوکس، تنوع بیشتری از سختافزارهای مبتنیبر LoongArch پشتیبانی میشوند. در آغاز کار از PCI پشتیبانی میشود. این یعنی لینوکس بهزودی میتواند روی پردازندههای کلاس سرور ۱۶ هستهای LoongArch اجرا شود که بهتازگی معرفی شدهاند.
جهش ناگهانی لینوکس از نسخهی ۵٫۱۹ (کرنل بهکاررفته در بتای جدید اوبونتو ۲۲٫۱۰) به نسخهی ۶٫۰ اتفاق تعجببرانگیزی نیست و لینوس توروالدز قبلاً چنین کارهایی انجام داده بود. توروالدز بارها گفته است که تمایلی ندارد عدد مربوط به نسخههای مختلف لینوکس بیشازحد بزرگ شود. توروالدز که بهخاطر خلق لینوکس اسمش را در دنیای متنباز جاودانه کرده، میگوید لینوکس در آینده میزبان تغییرات بزرگتری خواهد شد. جدیدترین نسخهی کرنل بهزودی در قالب بهروزرسانی برای توزیعهای محبوب لینوکس دردسترس قرار میگیرد.
بانک مرکزی در نامهای کارگزاریهای رمزارزی را موظف کرد که ۱۰ ردیف اطلاعات خاص را در اختیار شاپرک قرار دهند تا درگاههای پرداختشان باز شود.
تیکتاک متعلق به شرکت چینی بایتدنس، از ۳۰ دی در ایالات متحده مسدود شد؛ پشت پردهی ماجرای ممنوعیت تیکتاک چیست و به کجا ختم میشود؟
اگر ترجیح میدهید برای بازی روی کامپیوتر، بهجای ماوس و کیبورد از کنترلر استفاده کنید، راهنمای خرید پیش رو برای شما است.
ارسال پیامهای دارای اسپویلر تلگرام بهخصوص در کانالهای عمومی برای مخفیکردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.
الگوریتم اینستاگرام در سال ۲۰۲۵ چطور کار میکند؟ اگر میخواهید بیشتر دیده شوید، زمانش رسیده است که رازهای الگوريتم جديد اينستاگرام را یاد بگیرید.
طبق مصوبهی ۳۰ دی ماه، هیئت دولت همه گوشیهای آیفون ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ امکان رجیستر شدن دارند.
با بهترین برنامه پی دی اف ساز برای ایفون، اسناد کاغذی را در چند ثانیه دیجیتالی کنید. تجربهای حرفهای و سریع در انتظار شماست.