روش‌هایی کاربردی برای تقویت ذهن و مهارت تفکر

سه‌شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰
مطالعه 5 دقیقه
شاید بسیاری از شما در مواجهه با افراد موفق، در کنار اراده‌ی قوی هوش بالا را نیز در موفقیتشان دخیل دانسته‌اید. آیا هوش بالا مادرزادی است یا می‌توان آن را تقویت کرد؟
تبلیغات

برای باهوش‌تر شدن چه کاری می‌توانیم بکنیم؟ این سؤالی است که بسیار در وب‌سایت Quora مطرح می‌شود. کوئرا سایتی برای توانمندسازی افراد با کسب دانش و اشتراک آن با دیگران است. واضح است که با کسب اطلاعات بیش‌تر، درک و فهم افراد نسبت به جهان هستی متفاوت خواهد بود.

پاسخ لنی بک‌برگ، یکی از کارشناسان علوم پایه‌ی کوئرا را برای این سؤال می‌خوانیم.

تحریک مغز

پاز‌ل‌های سنتی مانند جدول کلمات متقاطع یا سودوکو برای تقویت ذهن بسیار مفید هستند. این بازی‌ها کمک می‌کنند مغز همیشه آمادگی لازم برای حضور ذهن و حل سریع مسائل را داشته باشد. اگر از این بازی‌های سنتی خسته شده‌اید، اپلیکیشن‌های متنوعی برای تقویت ذهن وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. به‌عنوان مثال اپلیکیشن لوموسیتی علاوه بر داشتن انواع معماهای سخت، از گیم‌پلی جذابی نیز برخوردار است.

گوش دادن برای تقویت مغز مفید است

گوش دادن

این کار به نظر آسان‌ترین راه به نظر می‌رسد. در واقع گوش‌ دادن به حرف‌های دوستان یا همکاران علاوه بر بهره‌مندی از تجربه‌های آن‌ها در بلندمدت، باعث تقویت ذهن خواهد شد. لازم نیست برای تمرین گوش دادن به دنبال کسی باشید. می‌توانید کتاب‌های صوتی تهیه کنید و در اوقات مرده آن‌ها را گوش دهید.

مطالعه

اهمیت مطالعه فقط برای یاد گرفتن نیست. مطالعه علاوه بر تقویت ذهن و کسب اطلاعات، ناخودآگاه باعث افزایش دامنه‌ی واژگان و بهبود دستور زبان می‌شود. در حال مطالعه حتما مطمئن شوید که معنای کلماتی را که نمی‌دانید، جستجو می‌کنید و بدون فهم هیچ مطلبی از آن رد نمی‌شوید. هدف شما نباید تمام کردن هر چه سریع‌تر کتاب باشد؛ بلکه باید هرچه می‌توانید بیش‌تر یاد بگیرید.

برای مطالعه‌، کتاب مورد علاقه‌‌ای که در شغل یا زندگی هم کاربردی است، انتخاب کنید. اگر همیشه کتاب‌ شعر یا طنز بخوانید، مطلب مفیدی که برای زندگی روزمره‌ی شما مفید باشد، یاد نخواهید گرفت. کتاب‌های غیر علمی را فراموش نکنید. شاید یک کتاب آموزش کارآفرینی گره‌های زیادی از زندگی شما بگشاید.

آب

نوشیدن آب

تحقیقات دانشگاه ایست‌ لندن و وست‌مینستر در انگلیس نشان می‌دهد که بدون آب عملکرد مغز ۱۴ درصد کاهش می‌یابد. حدود ۵۰ الی ۷۵ درصد بدن ما از آب تشکیل شده است. با کاهش آب بدن به مغز فشار بیش‌تری برای پردازش عملیات یکسان وارد می‌شود. برای خودتان یک ظرف آب درجه‌بندی شده تهیه کنید تا حجم روزانه آبی را که می‌نوشید بدانید. در نظر داشته باشید قانون ۸ لیوان در روز برای همه‌ی افراد صدق نمی‌کند. برای اطلاع از میزان آب روزانه مورد نیاز بدنتان بر حسب شاخص BMI، می‌توانید به وب‌سایت‌های سلامتی مراجعه کنید.

آموزش آنلاین

امروزه اینترنت لبریز از انواع و اقسام آموزش‌های مختلف شده است. در هر زمینه‌ای که بخواهید دانشی کسب کنید، تعداد زیادی سایت‌ با آموزش رایگان وجود دارد که می‌توانید طبق زمان‌بندی و برنامه خودتان از آن‌ها استفاده کنید. به‌عنوان مثال اگر به عکاسی علاقه‌مند هستید، کافی است عبارت آموزش عکاسی را جستجو و از درس‌های رایگان استفاده کنید. اگر با کمی دست به جیب شدن مشکلی نداشته باشید، بهتر است سری به سایت‌های پولی بزنید. محتوای این سایت‌ها نظم و کیفیت بهتری دارند و باعث سردرگمی در ابتدای کار نمی‌شوند. با مراجعه به سایت‌های تخفیف گروهی، می‌توانید از تخفیف‌های جالب توجهی بهره‌مند شوید. 

سؤال پرسیدن

گاهی اوقات سؤال پرسیدن کار بسیار دشواری است. هر وقت شما غرورتان را کنار می‌گذارید و ابراز بی‌اطلاعی می‌کنید، احساس ضعف به شما دست می‌دهد. اما همین احساس می‌تواند انگیزه‌ای باشد که برای رهایی از آن به دنبال یاد گرفتن مجهولات بروید و اطلاعات خودتان را افزایش دهید. در سؤال پرسیدن شفاف باشید. اگر سؤاات گنگی بپرسید، پاسخ‌های مبهمی دریافت خواهید کرد.

ورزش

ورزش

ورزش فقط برای تنظیم فشار خون نیست. کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته‌ی مغزی و حتی افزایش اعتماد به نفس از فواید دیگر آن هستند. طبق انتشارات دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه هاروارد، ورزش کردن از بخش‌های تفکر و حافظه‌ی مغز محافظت می‌کند. درست است که با مشغله‌های روز‌افزون زندگی یافتن زمان کافی برای ورزش بسیار دشوار شده؛ اما چاره‌ای نیست. حتی چند قدم پیاده‌روی اطراف خانه، بهتر از هیچ است. سعی کنید به‌طور منظم پیاده‌روی کنید و در باشگاه‌های ورزشی عضو شوید. حتی دویدن از پله‌های ساختمان، البته با مراقبت از زانو می‌تواند فکر خوبی باشد. خلاصه این‌که هر کاری می‌کنید، مطمئن شوید که قلبتان به ضربان می‌افتد و عرق‌ ‌می‌کنید.

تفکر

فکر کردن فقط برای حل مشکلات نیست. برای افزایش حضور ذهن و خلاقیت باید همیشه جریان داشته باشد. می‌توانید موقع دراز کشیدن در رختخواب به روزی که گذرانده‌اید فکر کنید. به کارهایی که انجام داده‌اید و اینکه چگونه گذشت و چگونه می‌توانست بهتر باشد. اهدافتان و اقدامات لازم برای آن را تجسم کنید. در برنامه‌ریزی‌های شخصی با خودتان صادق و مسئولیت‌پذیر باشید.

استفاده از وقت

همه‌ی ما احساس سردرگمی در مواجهه با وظایف زیاد را تجربه کرده‌ایم. وقتی تلاش می‌کنید که در کاری مهارت لازم را کسب کنید، باید به ندای درونی خود گوش بسپارید و از تعلل بپرهیزید. اگر وقت‌گذرانی کنید، دیگر زمانی برای حل پازل، مطالعه یا ورزش به‌منظور تقویت ذهن نخواهید داشت. فراموش نکنید که وقت طلا است؛ پس قدر آن را بدانید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات