راهکارهایی برای پرورش ذهنیت خلاق

چهارشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
مدتی پس از تأسیس شرکت، جریان ایده‌ها متوقف می‌شود و تنها به پایداری فکر می‌کنیم. برای رهایی از این تله باید بتوانیم سؤال‌های صحیح از خودمان بپرسیم.
تبلیغات

در ابتدای راه‌اندازی شرکت، زمان و فضای زیادی برای ایجاد و پرورش ایده های خلاقانه وجود دارد. پس از مدتی که کسب و کار تأسیس می‌شود و مسیر رشد را طی می‌کند، این خلاقیت جای خود را به افزایش بهره‌وری می‌دهد. پیشرفت‌های کسب و کار باعث می‌شود که مؤسسان مسیری ثابت و یکنواخت را طی کنند و خلاقیت خاصی از خود نشان ندهند. در این مواقع سود دریافتی شرکت ثابت خواهد ماند. کارآفرینان باهوش می‌دانند که برای رشد در این مرحله نیاز به خلاقیت بیشتری دارند.

در این مواقع بازگرداندن خلاقیت به محیط شرکت نیاز به استراتژی های خاص دارد. مؤسسان و مدیران با استفاده از این استراتژی‌ها می‌توانند خلاقیت کارمندان را افزایش دهند و روند ثابت سوددهی را عوض کنند.

اگر شما هم صاحب کسب و کاری هستید که به مرحله‌ی سکون رسیده است و رشد را مشاهده نمی‌کنید، می‌توانید از راهکارهای زیر برای افزایش خلاقیت و رشد مجدد استفاده کنید. در ادامه‌ی این مقاله با زومیت همراه باشید.

کپی لینک

۱ - زمینه را آماده کنید

در طول روز چند دقیقه را به تفکر در مورد مسائل مختلف اختصاص دهید. سعی کنید سؤالاتی چالشی مطرح کنید که بتوانید با کسب و کار خود آن‌ها را حل کنید. در این مرحله نیاز به راه‌ حل نیست. شما تنها درحال طرح سؤال هستید تا خلاقیت خود را پرورش دهید. به عنوان مثال می‌توانید از سؤال‌های زیر شروع کنید:

  • چگونه می‌توانم سوددهی این محصول را افزایش دهم؟
  • مشتر‌ی‌ها چه نیازی دارند که هنوز برطرف نشده است؟
  • چه منابعی برای حل این مشکلات نیاز دارم؟ 
  • چگونه می‌توانم فروش خود را افزایش دهم؟
  • چه شعاری برای معرفی این محصول مناسب است؟
کپی لینک

 ۲ - صبر داشته باشید

اجازه بدهید که ذهن شما از ایده‌های جدید سرشار شود. در این مرحله نیاز نیست که ایده‌ها را بررسی و اصلاح کنید. ذهن منطقی خود را کنار بگذارید و تنها با ایده‌ها بازی کنید. ذهن منطقی همیشه تلاش می‌کند که ایده‌ها را سر و سامان دهد. در این مرحله هر چه تلاش کنید که به ایده را نظم بدهید، خلاقیت شما ضعیف‌تر خواهد شد.

idea

می‌توان گفت این مرحله دشوارترین بخش پیدا کردن جواب است. به‌طور طبیعی وقتی شما به دنبال یافتن پاسخ هستید، تلاش می‌کنید که به بهترین نحو آن را پیدا کنید. برای رهایی از این تله کافی است با خود سؤال ارتباط برقرار کنید و تمامی پاسخ‌ها را بررسی کنید. پس از مدتی که به بی‌نظمی ایده‌ها اجازه‌ی سرازیر شدن می‌دهید، متوجه می‌شوید که ذهن شما با این نوع ایده‌پردازی خو می‌گیرد و راحت‌تر می‌تواند ایده‌ها را پرورش دهد.

کپی لینک

۳ - پاسخ به‌صورت ناگهانی ظاهر می‌شود

وقتی به ایده‌ها اجازه‌ی سرازیر شدن می‌دهید پس از مدتی ذهن شما با این روند آشنا خواهد شد. در این مرحله زمانی فرا می‌رسد که به‌صورت غیر مستقیم به پاسخ و ایده‌ی مورد نظر می‌رسید. به بیان دیگر این ایده است که شما را از میان سیل تفکرات و خیالپردازی‌ها پیدا و انتخاب می‌کند. این بدان معنا است که نیازی به جستجوی عمیق برای پاسخ ندارید. در نتیجه با اجازه دادن به جریان سیال ایده‌ها پاسخ را به‌صورت ناگهانی پیدا خواهید کرد.

بسیاری از اختراعات و ایده‌های بزرگ تاریخ به همین روش پیدا شده‌اند. به‌عنوان مثال استیو جابز، فونت معروف شرکت اپل را زمانی که کشف کرد که برای بازیابی شخصی و روحی خود در کلاس‌های خطاطی شرکت می‌کرد. داروی پنی‌سیلین زمانی کشف شد که محققان در تعطیلات بودند و مواد به‌صورت خودکار در آزمایشگاه شکل گرفتند.

در نهایت وظیفه شما برای پرورش خلاقیت این است که سؤال مناسب بپرسید و منتظر پاسخ باشید. هرچه فشار روی خود برای خلاق‌تر شدن را کاهش دهید، ایده‌های خلاقانه‌تری به ذهن شما خطور خواهند کرد. فراموش نکنید که آماده بودن برای جذب پاسخ‌هایی که به‌صورت ناگهانی ظاهر می‌شوند نکته‌ی اساسی این روش است. همین پاسخ‌های ناگهانی می‌توانند کسب و کار شما را به سطح پیشرفته‌تری سوق دهند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات