قدرتمندترین مدیران جهان از طرف نشریهی فوربز معرفی شدند
نشریهی فوربز هرساله لیستی از قدرتمندتری افراد جهان را منتشر میکند. ملاک انتخاب این افراد، تأثیرگذاری فعالیتهای آنها بر مردم کل جهان است. لیست سال ۲۰۱۸ شامل ۷۵ نفر است و این بدان معنا است که برای هر ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت، یک فرد قدرتمند در جهان وجود دارد.
بیوگرافی قدرتمندترین مدیران جهانبیوگرافی جف بزوس، موسس آمازون و ثروتمندترین فرد جهان بیوگرافی لری پیج، مؤسس گوگلبیوگرافی مارک زاکربرگبیوگرافی وارن بافت، الگوی ثروت آفرینی مدرنبیوگرافی جک ما، مؤسس گروه علی بابا و سومین فرد ثروتمند چینبیوگرافی تیم کوک، مدیر عامل اپلبیوگرافی: ایلان ماسک، از پی پال تا اسپیس ایکس
در لیست منتشرشده، ۳۵ نفر از افراد در فضای مدیریت کسبوکار مشغول به کار هستند. در این لیست اکثر مدیران از کشور آمریکا هستند و پس از آنها، آسیاییهای قرار دارند. تنها یک مدیر آفریقایی و یک مدیر اروپایی در میان برترین مدیران جهان در این لیست حضور دارند.
در ادامهی این مقالهی زومیت، لیستی از ۱۰ مدیر قدرتمند جهان را مطالعه میکنید که مجموع داراییهای تحت مدیریتشان، برابر با تولید ناخالص ملی کشور ژاپن (سومین اقتصاد بزرگ جهان) و حدود پنج تریلیون دلار است.
۱- جف بزوس
جف بزوس، ثروتمندترین فرد جهان در بالای این لیست قرار دارد. او تنها فرد در جهان است که عدد داراییهایش به دلار، به ۱۲ رقم میرسد. ثروت او در زمان انتشار خبر حدود ۱۳۳ میلیارد دلار گزارش شده است.
بزوس مدیر بزرگترین فروشگاه اینترنتی جهان است و سال گذشتهی میلادی با خرید شرکت غذایی Whole Foods و همچنین راهاندازی فروشگاههای فیزیکی کتاب، روند رو به رشد شرکتش را حفظ کرد. علاوه بر این موارد، کسبوکار آمازون در حوزهی خدمات ابری نیز در حال گسترش است و در حال حاضر بیش از ۷۸۰ میلیارد دلار ارزش دارد. ارزش سهام آمازون در سال گذشته با رشدی بیش از ۷۰ درصد مواجه شده است.
۲- لری پیج
تنها مدیرعامل دیگری که در لیست ۱۰ فرد قدرتمند جهان قرار گرفته، مدیرعامل هولدینگ آلفابت یعنی لری پیج است. لری پیج و شرکت تحت مدیریتش، بزرگترین موتور جستجوی جهان را ب ههمراه تعداد زیادی محصولات نرمافزاری و سختافزاری دیگر به جهان عرضه کردهاند.
پیج که اهل میشیگان است، علاوه بر آلفابت، در شرکت کیتی هاک که در زمینهی ساخت تاکسیهای پرنده فعال است، سرمایهگذاری کرده است. این شرکت بهتازگی محصولات خود را در نیوزیلند آزمایش کرد.
۳- مارک زاکربرگ
بحران کمبریج آنالاتیکا در سال جاری باعث شد زاکربرگ از فهرست ۱۰ نفرهی قدرتمندترین افراد جهان خارج شود. بحران ایجادشده، ضربهی بزرگی به فیسبوک و مدیر آن وارد کرد؛ اما بیانیهی حرفهای زاکربرگ در کنگرهی آمریکا، امید را به دل سهامداران این شرکت بازگرداند و در همان روز جلسه، سهام این شرکت با رشد ۴.۵ درصدی مواجه شد.
زاکربرگ دومین نفر در لیست دانشجویان مشهور انصرافی هاروارد است. شرکتی که او بنا کرده، صاحب تعدادی از برترین سرویسهای شبکهی اجتماعی و پیامرسان است که ارزشی بیش از نیم تریلیون دلار دارد.
۴- وارن بافت
پیرمرد ثروتمند آمریکایی، دومین فرد سالمند در لیست قدرتمندترین افراد است. او بهتازگی از هیئت مدیرهی شرکت Kraft Heinz استعفا داده اما هنوز با قدرت به مدیریت برکشایر هاثاوی ادامه میدهد. او این شرکت را در سال ۱۹۶۳ خرید و پس از مدتی آن را به یک شرکت سرمایهگذاری تبدیل کرد.
وارن بافت با لقب پیشگوی اوماها، در ماه می اعلام کرد که شرکتش ۷۵ میلیون سهام اپل را خریداری کرده است. با این خرید، سهام برکشایر در اپل به نزدیکی پنج درصد رسید.
۵- جیمی دیمون
قدرتمندترین مدیر وال استریت، جیمی دیمون مدیرعامل بزرگترین بانک جهان یعنی جی. پی. مورگان است. او در رتبهی ۱۹ لیست کلی قرار دارد. سرمایهی تحت مدیریت بانک او حدود دو تریلیون دلار گزارش شده است. او بهتازگی اعلام کرده که حداقل تا پنج سال آینده در سمت مدیریت باقی خواهد ماند.
۶- جک ما
قدرتمندترین مدیر غیر آمریکایی لیست منتشرشده، جک ما، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیرهی علیبابا است. وبسایتی که او تأسیس کرده امروز بهعنوان یکی از بزرگترین مراکز تجارت الکترونیکی شناخته میشود.
علیبابا نیز مانند آمازون به ارائهی خدمات ابری میپردازد وموفقیت زیادی در این زمینه داشته است. سرویس این شرکت Alibaba Cloud نام دارد و در کنار کسبوکار اصلی تجارت الکترونیک، درآمد زیادی به شرکت چینی سرازیر کرده است.
۷- داگ مکمیکلان
مدیر بزرگترین شرکت استخدامی جهان یعنی والمارت، داگ مکمیلان است که تعداد کارمندان تحت مدیریتش حدود ۲.۳ میلیون نفر و تقریبا برابر با تعداد نفرات ارتش چین گزارش شده است. این مدیر آرکانزاسی بهتازگی اعلام کرده که شرکتش بهمرور سیاستهای خود را تغییر خواهد داد و گشایش فروشگاههای بزرگ را با فعالیت بیشتر در تجارت الکترونیک جایگزین خواهد کرد.
۸- تیم کوک
اپل با مدیریت تیم کوک، مسیر جدی خود را بهسمت تریلیون دلاری شدن طی میکند. این مدیرعامل اهل جورجیا، با سیاستهای خود شرکت اپل را به سمت موفقیتهای بیشتر هدایت میکند.
البته او بهتازگی از فروش پایین آخرین محصولشان در بازار گوشی هوشمند یعنی آیفون ۱۰ ابراز نگرانی کرده است؛ اما آمارها هنوز این محصول را پرفروشترین گوشی جهان میدانند. بههرحال اپل بهجز گوشی هوشمند در بازارهای متعدد دیگری هم فعال است و بهعنوان مثال، سرویس موزیک آنها بهتازگی به آمار ۴۰ میلیون کاربر رسیده است.
۹- ایلان ماسک
یکی از مدیران انقلابی در دنیای فناوری، ایلان ماسک است که شرکتهای پیشروی تسلا و اسپیسایکس را مدیریت میکند. او در سال گذشته به موفقیتهای متعددی دست یافت که مهمترین آنها پرتاب موشک فالکون هوی توسط شرکت اسپیس ایکس بود. این موشک، قدرتمندترین موشک فضایی جهان در حال حاضر است. البته سال گذشته با دشواریهایی برای ماسک همچون آمار فروش پایین تسلا هم همراه بود.
۱۰- ما هواتنگ
ثروتمندترین فرد آسیا در رتبهی آخر این لیست قرار دارد. ما هواتنگ معروف به پونی ما، مؤسس شرکت اینترنتی تنسنت است. سهام شرکت تحت مدیریت او در سال گذشته حدود ۶۰ درصد رشد داشته که بخش زیادی از آن را مدیون شبکهی اجتماعی و بازیهای آنلاین خود است.
نظرات