آمریکا یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌هایش را به‌دلیل ارتباط با چین نقره‌داغ می‌کند؟

جمعه ۲۶ آبان ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۲
مطالعه 2 دقیقه
برند Applied Materials
اپلاید متریالز، از شرکت‌های بزرگ صنعت پردازنده، با اتهام فروش غیرقانونی تجهیزات تراشه‌سازی به شرکت چینی SMIC دست‌و‌پنجه نرم می‌کند.
تبلیغات

اپلاید متریالز، غول سازنده‌ی تجهیزات تراشه‌سازی ایالات متحده، به اتهام طفره رفتن از محدودیت‌های صادراتی و ارسال غیرقانونی تجهیزات به SMIC، بزرگ‌ترین تراشه‌ساز چین، تحت تحقیقات کیفری وزارت دادگستری آمریکا قرار گرفته است.

به گزارش رویترز و به نقل از منابع آگاه، شرکت اپلاید متریالز پس از تولید تجهیزات نیمه‌هادی در کارخانه‌ی خود در ماساچوست، بار‌ها آن‌ها را به شرکت تابعه‌اش در کره‌ی‌جنوبی ارسال کرده بود. تجهیزات مورد بحث سپس از آنجا به تأسیسات شرکت SMIC در چین فرستاده می‌شدند.

موضوع صادرات‌ تجهیزات ممنوعه، طی سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ و پس از آن رخ داد که وزارت بازرگانی ایالات متحده، با ادعای ارتباط SMIC با ارتش چین، در دسامبر ۲۰۲۰ (آذر و دی ۱۳۹۹) این شرکت را در لیست سیاه تجاری خود قرار داد. اکنون برای فروختن فناوری‌های حساس به SMIC، نیاز به مجوز‌های صادراتی مخصوص است.

دادستان‌های واحد امنیت ملیِ وزارت دادگستری در بوستون، هنگام رسیدگی به تحقیقات کیفری مورد بحث، سعی دارند مشخص کنند آیا اقدامات اپلاید متریالز قوانین کنترل صادرات ایالات متحده را نقض کرده یا خیر. این تحقیقات صد‌ها میلیون دلار تجهیزات نیمه‌هادی را در بر می‌گیرد.

اپلاید متریالز برای اولین بار روز پنج‌شنبه احضاریه‌ی فدرال که ماه اکتبر ۲۰۲۲ (مهر و آبان ۱۴۰۱) دریافت کرده بود را فاش کرد؛ اما جزئیات پرونده تاکنون آشکار نشده بودند. این شرکت در بیانیه‌ای ضمن اعلام همکاری با تحقیقات دولتی، بر پای‌بندی خود به قوانین تجاری تأکید کرد؛ با این حال، همه‌ی این اتفاقات به کاهش ۷٫۳ درصدی ارزش سهام اپلاید متریالز منجر شده است.

لیو پنگ‌یو، سخنگوی سفارت چین در واشینگتن‌ دی‌سی، ضمن اعلام بی‌اطلاعی از تحقیقات درحال انجام در مورد اپلاید متریالز، گفت که به عنوان یک قانون کلی، «محدودیت‌های تحمیلی در تضاد با اصول اقتصاد بازار و رقابت منصفانه است.»

با اینکه نتیجه‌ی تحقیقات دولتی علیه اپلاید متریالز هنوز مشخص نیست؛ اما ایالات متحده مدت‌هاست که به دنبال محدود کردن صادرات فناوری‌‌های دوگانه‌‌ای به چین است که شاید به مدرنیزه‌سازی قوای نظامی این کشور کمک کنند.

غول‌های فناوری مانند اپلاید متریالز، منافع تجاری گسترده‌ای در چین دارند و با ادامه‌ی این روند، پیمودن مسیر بین انگیزه‌های اقتصادی و امنیت ملی، روز‌به‌روز چالش برانگیزتر خواهد شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات