اینتل، ایامدی، اپل، انویدیا و مدیاتک برای لیتوگرافی ۲ نانومتری TSMC صف کشیدهاند
لیتوگرافی ۲ نانومتری TSMC مشتریان بالقوهی زیادی مانند AMD، اپل، اینتل، انویدیا، مدیاتک و برودکام خواهد داشت. N2 اولین نود تراشهساز تایوانی محسوب میشود که از طراحی GAA استفاده میکند.
از تراشههای اسنپدراگون ۸ الیت کوالکام و دیمنسیتی ۹۴۰۰ مدیاتک و A18 Pro اپل که در بهترین گوشی های اخیر قرار گرفتهاند تا پردازندههای لپتاپ مانند سری M4 اپل در مدل پرچمدار مک بوک ۲۰۲۴، براساس لیوگرافی سه نانومتری TSMC ساخته شدهاند. در این میان، اطلاعات ترندفورس نشان میدهد که نود دو نانومتری TSMC در مقیاس وسیعتری استفاده خواهد شد.
طبق پیشبینی ترندفورس (بهنقل از نوتبوکچک)، اپل یکی از اولین شرکتهایی خواهد بود که از نود N2 بهرهبرداری میکند. توسعهی این نود در دسامبر ۲۰۲۴ (آذر و دی) به پایان خواهد رسید و برای A20 Pro و M5 استفاده میشود. تولید انبوه A20 پرو در اواخر ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد؛ درحالیکه تراشههای سری M5 باید تا نیمهی اول ۲۰۲۶ صبر کنند.
اپل لیتوگرافی دو نانومتری TSMC را به فناوری اینتل ترجیح میدهد
ظاهراً نود N2 برای مدلهای دسکتاپی پردازنده AMD با معماری Zen 6 و شتابدهندههای هوش مصنوعی CDNA 5 M1400 استفاده خواهد شد. پردازندههای Zen 5 در چند ماه گذشته عرضه شدهاند؛ بنابراین، بعید به نظر میرسد که Zen 6 تا ۲۰۲۶ به بازار بیاید.
پیشتر شایعهای مطرح شد که میگفت Zen 6 از ترکیب چیپلتهای سه و دو نانومتری استفاده خواهد کرد؛ درست مانند کاری که اینتل با میتیور لیک انجام داد. اگر این موضوع درست باشد، تیم قرمز میتواند قیمت پردازنده را با تولید چیپلتهای CCD با نود N2 و قسمتهای باقیمانده در لیتوگرافی بالغتر N3B کاهش دهد.
اینتل قصد دارد پساز موفقیت در استفاده از نود N3B برای پردازندههای لپتاپی لونار لیک، همکاری خود را با TSMC برای نودهای پیشرفته ادامه دهد. این همکاری به تولید سری Nova Lake در سال ۲۰۲۶ گسترش خواهد یافت.
سفارشهای انویدیا برای نود N2 بر معماری Rubin next متمرکز است که جانشین پلتفرم Rubin برای پردازندههای گرافیکی نسل بعدی محسوب میشود. بااینحال، این تراشهها قرار نیست تا سال ۲۰۲۷ به تولید انبوه برسند. نقشهی راه انویدیا نیز میگوید که محصولات مبتنیبر Rubin در ۲۰۲۶ رونمایی خواهند شد و زمینه را برای عرضهی جانشینان آنها در ۲۰۲۷ فراهم میکنند.
برودکام و بیتمِین از نود N2 برای ASICها (پردازندههای بهکاررفته در ماینرها) استفاده خواهند کرد. در مقابل، طراحی پردازندهی دو نانومتری مدیاتک با نام احتمالی دیمنسیتی ۹۶۰۰ در میانهی ۲۰۲۵ به پایان خواهد رسید و TSMC تولید انبوه آن را در سال ۲۰۲۶ آغاز میکند.
کوالکام در فهرست پیشبینی ترندفورس جایی ندارد. این موضوع شکوتردیدهایی را دربارهی آیندهی جانشینان اسنپدراگون ایکس الیت و ۸ الیت ایجاد میکند و به شایعهها دربارهی رویآوردن مجدد تراشهساز آمریکایی به سامسونگ فاندری دامن میزند.
در آییننامهای که ۲۶ اسفند ماه تصویب شده معاونت علمی اعلام کرده قصد دارد ایرانیان نخبه خارج از کشور را شناسایی و آنها را تشویق به بازگشت به کشور ...
کشف نادر موجودی از ژرف دریا در نور روز، واکنشهای گستردهای را در دنیای مجازی برانگیخت و توجهها را بیش از پیش، به حیات مرموز اعماق اقیانوس جلب کرد.
تپهی سرسبزی که در عکس معروف ویندوز XP به آسمانی ژرف تکیه داده بود، روزی واقعیت داشت؛ اما امروز، دیگر خبری از آن منظرهی بکر نیست.
تبوتاب تولید عکس به سبک استودیو جیبلی صدای مدیرعامل OpenAI را درآورد.
همراه اول به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر، به تمامی مشترکان خود «عیدی» میدهد.
ترند این روزهای فناوری، تبدیل عکسهای معمولی به تصاویر انیمهای به سبک استودیو جیبلی است که با استفاده از ChatGPT انجام میشود؛ اما چگونه؟
روابط عمومی بانک سپه ادعای هک شدن دادههای این بانک را تکذیب کرد؛ با این حال گروه هکری گفته است قصد دارد دادههای ۲۰ هزار مشتری را بهزودی منتشر کند.